Vinkkejä, ulkomaille töihin!

heinähattu=)

Olen kauan jo halunut mennä ulkomaille töihin, esim. Englantiin, Irlantiin, Ausrtaliaan ja esim. Espanjaan ja Kreikkaan(kielitaitoihin kuuluu vain Englanti, eikä sekään mikään kehuttavan täydellinen). Olen lähihoitaja ja vanhusten henkilökohtaisen avistajan hommat kiinostaisi, mutta myös kiinostaisi ihan mitkä tahansa työt mihen ei tarvitse alan koulutusta esim. maissipellolle tai minne tahansa. Olen katsonut erinnäkösiä sivustoja, mutta haluaisin kuulla joitakin vinkkejä miten niitä töitä kannattaisi etsiä, rekrytoinnistä kun ei tunnu olevan mitään hyötyä. Kaikki vinkit tervetulleita, äkkiä vaan pois täältä Suomen syksystä ja tulevasta talvesta!:)

30

2275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heinähattu=)

      Olen myös kuullut että Autraliassa on suomenkielisiä vanhainkoteja?Tietääkö kukaan?

      • asdassa

        australiasta en tiedä mutta amerikassa on.


    • Selkeästi

      Somaliassa olisi työtä tekemättä.

    • Petritr
    • Onnistuukunhaluaa

      EU-alueella on helppoa, kun ei tarvitse viisumeiden kanssa sählätä. Mene lähimpään työkkäriin ja kysy EURES-neuvojaa. Kyllä tuolla koulutustaustalla luulisi jotain löytyvän, eikös tätä nykyä koulutuskin tunnusteta kaikissa EU-maissa? Voit toki selata EURESin sivuja itsekin, ennen kuin lähdet kenenkään juttusille. Itse sain aikoinani duunipaikan Irlannista juuri EURES-neuvojan avustuksella.
      http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=fi

    • pöppölöö

      Joku joka on lähtenyt työnhakuun ulkomaille ja käynyt KELA ruljanssin suomessa, autatko vähän: Tuo Kelan sivulta otettu pätkä jonka olen laittanut lainausmerkkeihin, mitähän se käytännössä ptiää sisällään???

      Ennen ulkomaille lähtöä sinun tulee Suomessa ottaa yhteyttä työ- ja elinkeinotoimistoon, '"jossa tutkitaan ulkomaan työnhakuun liittyvien edellytysten täyttyminen. "

      • beentheredonethat

        Lähtiessäni ulkomaille kävin KELA:n toimistossa ilmoittamassa, että meikä lähtee nyt. Ei siinä sen kummempia kyselty tai mistään edellytyksistä puhuttu. Varsinkin kun EU-alueella on vapaa liikkuvuus, joten senkus pakkaat laukkusi ja menet.

        Tuo lainaamasi lause taitaa liittyä siihen, jos haluat saada KELA:lta työttömyyskorvausta ulkomailla asuessasi.


      • jo kauan muualla oll

        "Ennen ulkomaille lähtöä sinun tulee Suomessa ottaa yhteyttä työ- ja elinkeinotoimistoon, '"jossa tutkitaan ulkomaan työnhakuun liittyvien edellytysten täyttyminen. ""

        Kela on viimeinen paikka johon kannattaa olla yhteydessa. Kun olet ulkomailla yli 6kk niin Suomen verottajakaan ei paase kasiksi.


    • Aupairina

      Au-Pair Eurooppa, Au -Pair Kiina

      www.aupair-finland.webnode.sk

    • londis00

      Itse lahdin vuonna 2000 ja vielakin olen samalla reissulla, naimissa ja perheellinen. Lahto oli hyvin helppo koska kohteena EU-maa. En kelan kanssa ruvennu jahkailee mitaan papari hommia.
      Hommasin nanny/au-pair tyon jossa sain pienen huoneen. Inhosin sita paikka ylikaiken, niimpa vapaa paivani kaytin uuden tyon etsimiseen ja haastteluissa kayntiin. Kolmas haastattelu tuotti tulosta ja minulla tarjottiin aityisloman sijaisuus paivakodista jonka hyvaksyin, tyonantajani auttoi myos asunnon hankkimisessa, vuokrasin pienen yksion(28m2) mutta ei haitannut olin niin innoissaan uudesta tyosta ja miten akkkia sen sain. Nain 11v myohemmin olen vielakin samaisen tyonantajan hommissa, joten omasta kokemuksestani lahto ja tyon saanti oli todella helppo. Sanottakoon viela etta tein tuota nanny jobia vain 3kk.
      Ulkomaille tyohakuun lahtijan tulisi kaannattaa kaikki tutkintotodistukset englanniksi virallisella kielenkaantajalla, koska niita kysytaan.
      Ilmoittaa maistraattiin maastamuutto ilmoitus.
      Onnea tyohakuun!

    • 3dv 5

      Ainakin Floridassa on suomenkielinen vanhainkoti, joten koska sinulla on alan koulutus, niin hae nyt ihmeessä ensisijaisesti sellaista työtä, joka tukee koulutustasi.

      Nyt on vähän huono hetki hakea töitä, koska on lamaa. Suomenkielisille au-paireille voisi olla töitä, jolloin tekisit työn suomeksi ja sitten vapaa-ajalla ehtisit opetella kieltä.

      Suomalaisyhteisöjä on myös Aurinkorannikolla ja Teneriffalla. Ehkä sieltä voisit saada töitä.

      Mene ekaksi työvoimatoimistoon ja kysy, mitä mahdollisuuksia sitä kautta saa. Ehkä voisit päästä esim. suomalaisen eläkeläisen avustajaksi, joka viettää talvet Kanarialla?

    • kerttu1970

      Zemppiä työnhakuun. Suosittelen ulkomaille lähtöä jos siihen suinkin on mahdollisuus: avartaa ja saa uusia virikkeitä elämään. Oletko ajatellut lähettää avointa hakemusta yrityksille?

    • villahousut palelee

      Mä voisin lähteä myös ulkomaille. Olen eronnut (siis vapaa lähtemään) vanha akka ja viihdyn kyllä nykyisessä työssäni (toimiso töitä), mutta tuleva talvi pakkasineen ei oikein innosta. Löytyiskö töitä ulkomailta?? Pari teinä varmaankin lähtisi ainakin joksikin aikaa mukaan joten kunnon koulut pitäisi löytyä myös. Puhun ihan kohtuullisen hyvää englantia..

    • jutomera

      Voihan sitä lähteä vaikka minne, EU:seen tietty helpointa, tai Norjaan. Työkkäristä saa varmasti hyvää tietoa avoimista paikoista. Varmasti löytyy jotain jokaiselle ja sääthän nyt on kaikkialla parempia. Asunnonkaan hankinta ei pitäisi olla mitenkään mahdotonta ulkomailta.

    • veronMAXaja

      Miksi ulkomaalaiset ottaisivat vastaan suomalaisia maahanmuuttajia ?
      kieli- ja tyylitajuton änkyrä-mamu ei varmaan ole kuuminta hottia noissa maissa ..
      tämä ei ole kohdistettu ketjun aloittajaan , tuli vaan yleisellä tasolla mieleen...

      • LeoLepotuoli

        Suomalainenhan on hyvä duunari, koska pelkää pomoja eikä pidä taukoja. Luin Kansan uutisista parikolme vuotta sitten jutun, jossa ruotsalainen pomo katsoi ,pitäessään alkupuhetta aloitteleville duunaraleille, varsinkin suomalaisia sanoen "Ta det bara lungt!"

        Suomijore ei osaa relaa.


    • qwerty6543

      Turkkiin ja algeriaan kannattaa mennä, isket sieltä sitten sissijuusto terskanvaossa kiertävän mokkakorvan ja ryhdyt perheelliseksi ja hei äläkä vaan muuta takaisin sen maankiertääjän kanssa

    • rgtuyjki

      mene vaikka kiinaan

    • VM-Assistent

      Hei!

      Britanniassa olisi Scientologia-Kirkon töitä, 2 tai 4 vuoden työsopimus, luulisin. Mikään ei velvoita jatkoon, mutta kaikki on mahdollista.
      Auditoija on arvostettu ammatti. Muitakin ammatteja siellä on.

      Pitkät palkalliset työpäivät Kirkoissa (The Church of Scientology), siellä on kannustava
      ryhmä sekä kirja-, kurssi- ja auditointimyyntiä.

      Lähetysasemilla (The Church of Scientology Missions) palkaton vapaaehtoisilta- ja viikonlopputyö, niitä on Britanniassa
      ja muualla Euroopassa,
      Tikkurilassa on yksi, Peltolantie 2 B, 09-637773 klo 17-22, [email protected], josta voi kysyä lisää ja tehdä vaikka
      etukäteen pari kurssia ennen ulkomaille muuttoa. Lahdessa toinen Mission.

      Saint Hilliin vaikeampi päästä töihin kuin vieraaksi.
      Esim. Britanniassa ja Tanskassa on sellaiset kirkkorakennukset.

      http://www.scientology.org/church-locator.html

      Itse hankittava asunto. Kurssi tai muutama tulisi käydä ennen töitä.

    • kalervo.peltola

      kannattaa kattoa tosiaan toi EURES. Ite haluisin Espanjaan tekemään töitä nii että oppis samalla kieltä :P

    • ollut jenkeissä

      ei kannata lähteä karkuun ulkomaille. suomen talvea. kyllä suomi on suomi.moni on lähtenyt ja pian tullut takasin .pitää olla hyvä kielipää ja osta muutakin kun vain englantia.itse olin jenkeissä 2v mutta mulla oli täti joka oli mun tuki ja neuvo. muuten ei olisi tullut mitään asioista.sano sen että ei kannata lähteä turvallisesta koko suomesta.ulkomaille. ja jos on suomessa ongelmia niin ne seuraa kyllä sun jäljessä varmasti sinne ulkomaillekkin

      • Thai_land

        Käykää katsomassa www.tcfinland.com siellä vaihtoehtoina Thaimaa tai Espanja...Itelläni haku päällä thaikkuihin...


    • Norjassa

      Norjassa on töitä lähihoitajille ja hyvät palkat. Suosittelen.

    • varmanakki

      Irlannista saat toita ihan varmasti hoitajaksi, on taalla kylla muitakin hommia ja irkut tykkaa suomalaisten sisukkaasta asenteesta tyontekoon :)

      • Tinderli

        Onko sinulla "varmanakki" tarkempia tietoja työnantajista Irlannissa lähinnä hoito-alalta, tai jotain infoa mistä aloittaa kun työnteko Irlannissa kiinnostaa?


    • :)

      Ennen ku Irlannista saa yhtään mitään töitä haettua, täytyy rekisteröityä sairaanhoitajaksi. Tuolta lisätietoa --> http://www.nursingboard.ie/en/apply_registration.aspx Suomalainen koulutus vastaa irlantilaista, joten hakemus on aika läpihuutojuttu, eikä kielikoetta tarvita, mutta pakollinen se nsilti on ja maksaa 200e.

    • m.virtanen

      Japanissa alkaa olla huutava pula työntekijöistä, kun sen valtaosa populaatiosta eläköityy.

    • Annika581

      Olen itse alankomaissa callcenterissä töissä. Palkka on yleensa 1600-1800/kk . Jos tarvitset todistuskäännökset, niin ota yhteyttä www.pikakaantaja.fi. Siellä oli nopea palvelu, ei kä maksanut omaisuutta.

    • Testaaja T

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5749
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      495
      3636
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      169
      3453
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2674
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2459
    6. 275
      2100
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1543
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1462
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1409
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1190
    Aihe