Mitä yliälykkäät hakevat liikkuessaan tavallisten joukossa?

Ei-mensalainen

Minkä takia yliälykkäät hakeutuvat edes toisinaan tavallisten ihmisten joukkoon?

Minkä takia ne 2 prosenttiin kuuluvat älyllisesti lahjakkaat hakeutuvat toisinaan noiden 98 prosentin keskuuteen? Senkö takia, että voivat keskustella ja analysoida omalla foorumillaan muualla tapaamiaan vähemmällä älyllä varustettuja, vai pönkittääkseen omaa tietoisuuttaan omasta älykyydestään.

Voiko "tavis" edes muka keskustellä yliälykkään kanssa yhtään mistään?

Jos on älykkäitä 2 %, niin ovatko muut vähä-älyisiä.

59

835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ernesti_

      Kyllä ne nyt jostain voi tavallistenkin kanssa keskustella. Ihan jo sen puolesta, että vaihtoehtoja ei kauheasti ole. Ei varmaan kaikki järjen jättiläisetkään tule toistensa kanssa toimeen.
      Lisäksi monet älykkäät eivät ole hyödyntäneet potentiaaliaan kunnolla, vaan keskittyneet lähinnä pokeriin ym. Keskustelunaiheet ovat vähissä, jos ei tiedä mistään paljoakaan. Tunnen itsekin yhden tällaisen tyypin. Muuten ihan skarppi kaveri, mutta yllättää tietämättömyydellään.

      • Tyhmä ystävä

        Enpä tiedä, voivatko he keskustella tavisten kanssa, ehkä jutella. Luulen, että heidän keskustelukumppaninsa löytyvät heidän omilta foorumeiltaan ja sosiaalisesta mediasta omista ympyröistään.

        Minulla oli ystävä, joka kuuluu tuohon 2%:iin. Enää hän ei ole ystävä, hän halusi ehkä etsiä älyllisesti tai muuten sopivampaa seuraa.

        Neuvoksi annan näille huippuälykkäille, älkää kertoko ystävillenne huippuälykkyydestänne, jos haluatte säilyttää YSTÄVYYDEN. Kun haluatte ystävästä eroon, niin kertokaa se hänelle, että itse on huippuälykäs ja toinen on siis jotain muuta, päätelköön itse, jos siihen edes kykenee.


    • 5+1

      Koska kaipaamme seuraa.

      Tavallisten ihmisten seura voi kuitenkin olla todella turhauttavaa jos joutuu jatkuvasti teeskentelemään olevansa tyhmempi kuin on, sulautuakseen joukkoon.

      • Puhalsit hiileen

        Teeskennellä tyhmää ei varmaankaan tarvitse, mutta jo se, että tekee toiselle selväksi, että:" Olet vähemmällä älyllä varustettu ja mutta on kai sinussa muita vahvuuksia kuin äly, ja muistathan vielä että älykkyys on perityvää (joten siis sinun lapsillasi on älyä vähemmän kuin minun)" saa aikaan jotenkin vasten mielisen tunteen. Tyhmä ei liene kuitenkaan älykkään vastakohta, enemmänkin ehkä tyhmä on viisaan vastakohta.

        Turha sitä on kai kuunnella fraaseja, että älykäs kaipaa toisen ihmisen kosketusta tai henkeviä keskusteluja vähemmän älykkään kanssa ihmisen elämän ihanuudesta tai kurjuudesta, perhosista muuttolinnuista, luonnosta, tanssista, tanssiyhtyeistä, hevosen valjaista, tervanpoltosta, haloista ja niitten määritelmistä tahi teosta, mehiläisten parveilusta, venäjän kielen aikamuodoista ja että siinä menneessä aikamuodossa verbi taipuu sanojan sukupuolesta riippuen eri tavalla esim. 'Minä rakastan sinua' tai Minä rakastin sinua'.

        Olo oli aina jutellessani vaivautunut, koska ajattelin, että haluaako toinen tosiaan kuulla tällaisia juttuja vai kuunteleeko hän vain kohteliaisuudesta.

        Näin minulla.


      • 1/2=12,7

        Hae seurasi Mensasta, jos tavallisten ihmisten seura on turhauttavaa. Siellä saat sulautua joukkoon. Ei tarvitse teeskennellä tyhmää.

        Onneksi väestöstä sentää 98% on kelvotonta Mensaa, joten tästä porukasta riittää meille tavallisille ihmisille valinnanvaraa ystäviksi.


    • äö on luku

      "Tavallisten ihmisten" joukkoon hakeutuminen johtuu yksinkertaisesti siitä, että kahteen prosenttiin kuuluva ei voi välttää väestön pääosan kohtaamista. Taviksen kanssa joutuu vänkkäämään asioista jotka ovat älykkäille itsestäänselvyyksiä.

      Älykkäiden keskustelu etenee, epäolennaisuuksiin ei tarvitse juuttua. Toisaalta neroissa on paljon niuhoja...

    • Puhalsit hiileen

      Mulla oli ystävänä älykäs ihminen. Yleensä juuri se, että puutunko epäolennaisuuksiin tai pitääkö minulle "vääntää rautalangasta" ne yksinkertaisimmatkin asiat vaivasivat minua.

      Kädestä kiinnipitäminen ei vaadi älykyyttä, mutta ei kai se riitä älykkäälle.

    • Ossi B.

      "Jos on älykkäitä 2 %, niin ovatko muut vähä-älyisiä. "

      Oon mensalainen, mutta eivät kaikki muut toki ole vähä-älyisiä. Tunnen monia minua älykkäämpiä.

      Sen lisäksi tunnen mm. autonkorjaajia, jotka eivät ehkä pääsisi Mensaan, mutta ovat nopeita ja käsittämättömän taitavia duunissaan.

      Arvostan hyvin monia ja monenlaisia ihmisiä, enkä suinkaan pelkän älyn vuoksi.

      • 1/2=12,7

        Mensalainen arvostaa niinkauan vähä-älyisempää, kunnes tämä vähä-älyinen käy tarpeettomaksi tuttavuudeksi. Sen jälkeen alkaa hiljalleen ylimielinen oman ylivoimaisen älykkyyden esilletuonti, kunnes tämä vähä-älyinen tajuaa olevansa vain jonkinlainen tuttava, jonka nyt voi unohtaa.

        Mensalaisilla tuntuu olevan kaksi sosiaalista yhteisöä. Toinen on aito sisäpiirin ystävyys toisten mensalaisten kanssa ja siitä pidetään kiinni keinolla millä tahansa.
        Toinen sosiaalinen yhteisö on se, jolle ei kerrota edellistä, vaan salataan se tai valehdellaan siitä, jottei oikea ystävyyden laatu paljastuisi.


    • Puhalsit hiileen

      Se on mukava kuulla, etteivät muut ole vähä-älyisiä. Ollessasi mensalainen tuskin tunnet kuitenkaan monia sinua älykkäämpiä, tai ainakin he ovat kanssasi samoissa piireissä, samoilla foorumeilla ja sosiaalisilla kentillä.

      Älykkyys on asia, jota jokainen tervejärkinen soisi itselleen varmaankin hyvin mielellään. Luepa 8.10.2009 nro 41/2009, juttu MeNaisista, jossa haastateltavana on ollut Mansen Mensan sihteeri. Juttu tuntuu jotenkin loukkaavalta, kun siinä mainitaan kovinkin ponnekkaasti älyn periytymisestä. Olin hyvin läheisessä suhteessa mensalaiseen naiseen ja kovasti loukkasi lukea hänen ystäväpiiriinsä kuuluvan henkilön sanomisia lehdestä ja lukea rivien välistä, että minun lapseni ovat "siunatut" vähällä älyllä verrattuna ystäväni lapsiin. Siis kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla vaatia.

      Jutun mukaan älykkyyttä ei voi opetella. Mainitsit autonkorjaajan. Sehän on todennäköisesti opeteltua asiaa. Aivan kuin ne asiat jotka itse mainitsin: perhoset muuttolinnut, luonto, tanssi, tanssiyhtyeet, hevosen valjaat, tervanpoltto, halot ja niitten määritelmät tahi teko, mehiläisten parveilu, venäjän kielen aikamuodot ja että, miten niissä menneessä aikamuodossa verbi taipuu sanojan sukupuolesta riippuen eri tavalla esim. 'Minä rakastan sinua' tai Minä rakastin sinua'. Toisaalta itse olen täysi tumpelo tietokoneen kanssa. Viisautta ehkä voi hankkia ja opetella, mutta älykkyys on periytyvää.

      Mansen Mensan sihteerin mukaan älykkäät ihmiset ovat tottuneet siihen, että he ovat oikeassa. Oli siis tosi ankeaa kertoa eräälle ystävälleni juttujani, kun ennakkoluulot olivat nämät. Siis kuunteliko hän vain kohteliaisuudesta vai miksi?

      Tämä sama sihteeri kommentoi asiaan, jossa käsitellään ihmisten luuloja omasta paremmasta, kuin onkaan, älykyydestään. Kukapa sitä haluaisi sanoa, että on oikeasti vähä-älyisempi kuin luulee.

      Jutussa on piirteitä, joista ei tosin ihan saa selvää, että mikä on toimittajan omaa luuloa ja mikä on Mansen Mensan sihteerin vakaata mielipidettä.

      Sattumalta kävi myös ilmi, että eräs henkilö, entinen mensan testaaja, on maininnut eräässä haastattelussa, että meni mensan testiin saadakseen tietää onko hänestä mihinkään ja olihan jutun mukaan hänestä. Siis menisinkö minäkin testiin, todennäköisesti "reputtaisin" ja lopuksi siis "olisiko siis minusta mihinkään". Voisinko keskustellä tämän älykkään henkilön kanssa oikeastaan mistään tuntematta alemmuuden tunnetta, ehkäpä vain ihmisen elämän ihanuudesta ja kurjuudesta.

      Tässä näitä ajatuksia sosiaalisista kiemuroista välillä älykkäät ja vähemmän älykkäät. Toisaalta, luulen, että harva mensalainen näitä juttuja lukee.

      • Ossi B.

        Minulla on paljon tuttuja ja vain osa on Mensan jäseniä. Jos jatketaan autonkorjaajasta, hän ei ehkä pääsisi Mensaan, mutta on on tosi hyvä läytämään ogelmat ja ratkaisemaan ne. Arvostan häntä suuresti. Minulla on muitakin samanlaisia tuttuja: todellisia ammattilaisia, jotka osaavat oman asiansa loistavasti ja tietävät alastaan hyvin paljon mielenkiintoista ja osaavat lisäksi kertoa niistä minulle. Minähän en ole niiden alojen asiantuntija ja he osavat kertoa meikäläiselle tietämättömälle sellaisella tavala, että ymmärrän.

        Mensalaisissa (ja muissa älykkäissä) on myös aika hankalia ihmisiä ja keskimääräisen älykkäissä on paljon oikein mukavia.

        En ainakaan minä rajaa tuttavuutta ja ystävyttä älykkyysosamäärän perusteella.


      • Puhalsit hiileen
        Ossi B. kirjoitti:

        Minulla on paljon tuttuja ja vain osa on Mensan jäseniä. Jos jatketaan autonkorjaajasta, hän ei ehkä pääsisi Mensaan, mutta on on tosi hyvä läytämään ogelmat ja ratkaisemaan ne. Arvostan häntä suuresti. Minulla on muitakin samanlaisia tuttuja: todellisia ammattilaisia, jotka osaavat oman asiansa loistavasti ja tietävät alastaan hyvin paljon mielenkiintoista ja osaavat lisäksi kertoa niistä minulle. Minähän en ole niiden alojen asiantuntija ja he osavat kertoa meikäläiselle tietämättömälle sellaisella tavala, että ymmärrän.

        Mensalaisissa (ja muissa älykkäissä) on myös aika hankalia ihmisiä ja keskimääräisen älykkäissä on paljon oikein mukavia.

        En ainakaan minä rajaa tuttavuutta ja ystävyttä älykkyysosamäärän perusteella.

        Lue vaikka juttua mansen mensasta utain verkkolehdestä ja siinä kohdasta 'mikä ihmeen mensa'. Siinä mainitaan, että mensan peruskirjassa on suurinpiirtein seuraavasti kuuluva teksti ja varsinkin sen loppuosa.

        ".........sosiaalisen ympäristön tarjoaminen jäsenilleen.”

        Samankaltaista tekstiä oli muuten muistaakseni mensan kotisivuilla vielä jokin aikaa sitten.

        Mensalaisilla siis se aito sosiaalinen ympäristö on siellä, vai onko? Miksi siis mensalaiset tosiaan käyvät tavallisten ihmisten kohtaamispaikoilla? Onko muka esimerkiksi tavallisen kaiken kansan tanssiparketti mensalaisten kohtaamispaikka? No, ehkä sinnekin joku mensalainen eksyy katselemaan tavallisen normaalin kansan huvittelua.

        Kokeileppa mainita työpaikallasi työkavereillesi kahvipöydässä ja varsinkin pomollesi että älykkyys on mitattu ja teillä ei ole siihen todennäköisesti kuin kahden prosentin mahdollisuus päästä yhtä hyvään tulokseen.

        Naisen kannattaa ehdottomasti mainita uudelle miestuttavuudelle asiasta. Tanssilattialla se onkin varmaan vallan erinomainen avaus keskustelulle, kun sanoo miehelle, että on todennäköisesti älykkäämpi kuin tanssiin hakija.

        Tuttavuudessa tai ystävyydessä älykkyysosamäärä rajaavana tekijänä on tietenkin väärin, mutta kun todistetusti älykäs tietää toisen olevan vähemmän älykäs ja sille siitä mainitsee, niin kyllä se vähemmän älykäs ihmettelee, että miksi toinen haluaa jollain tai millään lailla korostaa älykkyyttään, johon taas se toinen ei pääse.


      • Ei-mensalainen
        Ossi B. kirjoitti:

        Minulla on paljon tuttuja ja vain osa on Mensan jäseniä. Jos jatketaan autonkorjaajasta, hän ei ehkä pääsisi Mensaan, mutta on on tosi hyvä läytämään ogelmat ja ratkaisemaan ne. Arvostan häntä suuresti. Minulla on muitakin samanlaisia tuttuja: todellisia ammattilaisia, jotka osaavat oman asiansa loistavasti ja tietävät alastaan hyvin paljon mielenkiintoista ja osaavat lisäksi kertoa niistä minulle. Minähän en ole niiden alojen asiantuntija ja he osavat kertoa meikäläiselle tietämättömälle sellaisella tavala, että ymmärrän.

        Mensalaisissa (ja muissa älykkäissä) on myös aika hankalia ihmisiä ja keskimääräisen älykkäissä on paljon oikein mukavia.

        En ainakaan minä rajaa tuttavuutta ja ystävyttä älykkyysosamäärän perusteella.

        Mensan kotisivuilla etusivulla lukee ihan sanatarkasti muistaakseni:

        "sekä älyllisen ja sosiaalisen ympäristön tarjoaminen jäsenilleen. Mensan jäseneksi voi liittyä jokainen, joka saavuttaa älykkyystestissä paremman tuloksen kuin 98% väestöstä."

        Minä ainakin voin ihan totuudella sanoa, että tuolta löytyi syy ystävyytemme kariutumiseen.

        Siellähän se sosiaalinen foorumi on mensalaisilla, jossa voi sitten repostella vähä-älyisten tekemisiä ja tekemättä jättämisiä.

        Mensalainen entinen ystäväni piti jäsenyytensä salassa pitkän aikaa. Kunnes lopulta katsoi parhaaksi kertoa tarkkaan rajatusta seurastaan. Tajusin kuinka tärkeänä hän piti älylllistä seuraansa. Sosiaalisilla foorumeilla hänen "kavereinaan" oli juuri mensalaiset. Tajusin kuinka älyttöminä hän piti juttujani. Tyhjiä lauseita hän viljeli, että kuinka "Ei ole tyhmiä kysymyksiä, vaan on tyhmiä vastauksia". Kun itse erehdyin kysymään tosissani minulle epäselvää asiaa, niin tuli "märkä rätti päin naamaa". "Etkö tätäkään tiedä", oli vastaus. Se siitä sitten. Kehukoon nyt "rautalangasta vääntämisiä".

        Siksi ehkä se oikea foorumi hänelle onkin mensalaisten foorumi, ehkä sieltä vihdoin ja viimein löytyy se oikea.


      • Monelle voi kertoa
        Puhalsit hiileen kirjoitti:

        Lue vaikka juttua mansen mensasta utain verkkolehdestä ja siinä kohdasta 'mikä ihmeen mensa'. Siinä mainitaan, että mensan peruskirjassa on suurinpiirtein seuraavasti kuuluva teksti ja varsinkin sen loppuosa.

        ".........sosiaalisen ympäristön tarjoaminen jäsenilleen.”

        Samankaltaista tekstiä oli muuten muistaakseni mensan kotisivuilla vielä jokin aikaa sitten.

        Mensalaisilla siis se aito sosiaalinen ympäristö on siellä, vai onko? Miksi siis mensalaiset tosiaan käyvät tavallisten ihmisten kohtaamispaikoilla? Onko muka esimerkiksi tavallisen kaiken kansan tanssiparketti mensalaisten kohtaamispaikka? No, ehkä sinnekin joku mensalainen eksyy katselemaan tavallisen normaalin kansan huvittelua.

        Kokeileppa mainita työpaikallasi työkavereillesi kahvipöydässä ja varsinkin pomollesi että älykkyys on mitattu ja teillä ei ole siihen todennäköisesti kuin kahden prosentin mahdollisuus päästä yhtä hyvään tulokseen.

        Naisen kannattaa ehdottomasti mainita uudelle miestuttavuudelle asiasta. Tanssilattialla se onkin varmaan vallan erinomainen avaus keskustelulle, kun sanoo miehelle, että on todennäköisesti älykkäämpi kuin tanssiin hakija.

        Tuttavuudessa tai ystävyydessä älykkyysosamäärä rajaavana tekijänä on tietenkin väärin, mutta kun todistetusti älykäs tietää toisen olevan vähemmän älykäs ja sille siitä mainitsee, niin kyllä se vähemmän älykäs ihmettelee, että miksi toinen haluaa jollain tai millään lailla korostaa älykkyyttään, johon taas se toinen ei pääse.

        "Kokeileppa mainita työpaikallasi työkavereillesi kahvipöydässä ja varsinkin pomollesi että älykkyys on mitattu ja teillä ei ole siihen todennäköisesti kuin kahden prosentin mahdollisuus päästä yhtä hyvään tulokseen."

        Todennäköisyys riippuu tietysti työpaikasta. Jossain fysiikan labran kahvipöydässä jopa suurin osa yltäisi Mensaan.

        Työkaverini kertoivat minulle kuuluvansa Mensaan, kävin sitten itsekin suorittamassa testin ja liityin seuraan. Kokemukseni mukaan älykkäille ihmisille voi jäsenyydestä kertoa olivat he jäseniä tai eivät. Ei mitenkään erityisesti mainostamalla mutta tuomalla sen sopivassa yhteydessä esiin. Muille ei kannata (no ehkä ylpeille vanhemmille :-)), koska seurauksena on tarpeetonta alemmuuskompleksia vaikka he voivat olla monessa muussa asiassa parempia. Itse arvostan suuresti monia taitoa vaativia "duunariammatteja" ja niiden edustajia. Olisi naurettavaa tuntea ylemmyyttä heitä kohtaan.


      • Tossun kuluttaja
        Monelle voi kertoa kirjoitti:

        "Kokeileppa mainita työpaikallasi työkavereillesi kahvipöydässä ja varsinkin pomollesi että älykkyys on mitattu ja teillä ei ole siihen todennäköisesti kuin kahden prosentin mahdollisuus päästä yhtä hyvään tulokseen."

        Todennäköisyys riippuu tietysti työpaikasta. Jossain fysiikan labran kahvipöydässä jopa suurin osa yltäisi Mensaan.

        Työkaverini kertoivat minulle kuuluvansa Mensaan, kävin sitten itsekin suorittamassa testin ja liityin seuraan. Kokemukseni mukaan älykkäille ihmisille voi jäsenyydestä kertoa olivat he jäseniä tai eivät. Ei mitenkään erityisesti mainostamalla mutta tuomalla sen sopivassa yhteydessä esiin. Muille ei kannata (no ehkä ylpeille vanhemmille :-)), koska seurauksena on tarpeetonta alemmuuskompleksia vaikka he voivat olla monessa muussa asiassa parempia. Itse arvostan suuresti monia taitoa vaativia "duunariammatteja" ja niiden edustajia. Olisi naurettavaa tuntea ylemmyyttä heitä kohtaan.

        Tunnusta vaan, että on kivaa katsoa työkavereitten ilmettä, kun kerrot työmaalla kahvipöydässä, urheilu- tai metsästysseurassa, puolueen kokouksessa tms., että olet todennäköisesti älykkäämpi, kuin te muut "tohvelin kuluttajat".

        Osuit naulankantaan juuri siinä, kun mainitsit: " Kokemukseni mukaan älykkäille ihmisille voi jäsenyydestä kertoa olivat he jäseniä tai eivät."

        Teidän mielestä älykkäitä ovat vain oman seuranne jäsenet. Muillehan ei tosiaan kannattunatkaan mainita, ihan niinkuin mainitsit.


      • Kiitos todistuksesta
        Tossun kuluttaja kirjoitti:

        Tunnusta vaan, että on kivaa katsoa työkavereitten ilmettä, kun kerrot työmaalla kahvipöydässä, urheilu- tai metsästysseurassa, puolueen kokouksessa tms., että olet todennäköisesti älykkäämpi, kuin te muut "tohvelin kuluttajat".

        Osuit naulankantaan juuri siinä, kun mainitsit: " Kokemukseni mukaan älykkäille ihmisille voi jäsenyydestä kertoa olivat he jäseniä tai eivät."

        Teidän mielestä älykkäitä ovat vain oman seuranne jäsenet. Muillehan ei tosiaan kannattunatkaan mainita, ihan niinkuin mainitsit.

        Ei ole mitään syytä kertoa asiasta jollekin porukalle vaan sellaisille tyypeille jotka ehkä itsekin voisivat ja haluaisivat liittyä Mensaan tai ovat muuten kiinnostuneita testeistä ja älypähkinöistä. Tarpeeton asian mainostaminen olisi vain itsekehua josta kukaan ei pidä, miksi siis sitä harrastaa ellei halua tulla epäsuosituksi?

        "Teidän mielestä älykkäitä ovat vain oman seuranne jäsenet".
        Todella tyhmä väite, anteeksi vaan. Sehän merkitsisi, että esim. minä olisin ollut "tyhmä" ennen liittymistäni ja että 2% Suomen väestöstä olisi kuuluttava Mensaan.

        Tuskin kukaan mensalainen sanoisi mitään noin hölmöä. Nyt ehkä ymmärrät (tai sitten et), miksei sinunlaisille tossunkuluttajille todellakaan kannata asiasta kertoa. Todistit juuri tahtomattasi väitteeni, kiitokset.

        Siis rautalangasta: mensalaisuus on todiste tietynlaisesta älykkyydestä mutta kuulumattomuus Mensaan ei tarkoita tyhmyyttä eikä Mensan testi mittaa luotettavasti kaikenlaista älykkyyttä. On paljon älykkäitä, jotka eivät pääsisi Mensaan ja paljon jotka pääsisivät jos haluaisivat mutta evvk.


      • Tossun kuluttaja
        Kiitos todistuksesta kirjoitti:

        Ei ole mitään syytä kertoa asiasta jollekin porukalle vaan sellaisille tyypeille jotka ehkä itsekin voisivat ja haluaisivat liittyä Mensaan tai ovat muuten kiinnostuneita testeistä ja älypähkinöistä. Tarpeeton asian mainostaminen olisi vain itsekehua josta kukaan ei pidä, miksi siis sitä harrastaa ellei halua tulla epäsuosituksi?

        "Teidän mielestä älykkäitä ovat vain oman seuranne jäsenet".
        Todella tyhmä väite, anteeksi vaan. Sehän merkitsisi, että esim. minä olisin ollut "tyhmä" ennen liittymistäni ja että 2% Suomen väestöstä olisi kuuluttava Mensaan.

        Tuskin kukaan mensalainen sanoisi mitään noin hölmöä. Nyt ehkä ymmärrät (tai sitten et), miksei sinunlaisille tossunkuluttajille todellakaan kannata asiasta kertoa. Todistit juuri tahtomattasi väitteeni, kiitokset.

        Siis rautalangasta: mensalaisuus on todiste tietynlaisesta älykkyydestä mutta kuulumattomuus Mensaan ei tarkoita tyhmyyttä eikä Mensan testi mittaa luotettavasti kaikenlaista älykkyyttä. On paljon älykkäitä, jotka eivät pääsisi Mensaan ja paljon jotka pääsisivät jos haluaisivat mutta evvk.

        Omaa ylivertaista älykkyyttänne muihin verrattuna te mensassa keskenänne pönkitätte.

        Ennen mensaan liittymistänne kuuluitte juuri tuohon 98%, joka on vähä-älyisempää. Nyt on asia toisin.

        Tutkinnoista esimerkiksi voi hyvin kaveripiirissä mainita, mutta siitä vaan kokeilemaan kuinka ilmeet muuttuvat lastesi vanhempien illassa kun sanot, että olet älykkäämpi kuin lastesi luokkatoverien vanhemmat. Ja jatkat, että olet sitä mieltä, että yleensä ihmiset kuvittelevat itsestään liikoja ja älykkyys on periytyvää. Nämä jutut voit lukea mensalaisten ajatuksina ihan netistä.

        Ai niin, se tuntemani mensalainen aina tosiaan veti mukanaan tuota vertausta rautalangasta, "on se niin hienoa kun mensan kokouksiin ei tarvitse pakata niin paljoa rautalankaa".


      • Jatka kulutusta
        Tossun kuluttaja kirjoitti:

        Omaa ylivertaista älykkyyttänne muihin verrattuna te mensassa keskenänne pönkitätte.

        Ennen mensaan liittymistänne kuuluitte juuri tuohon 98%, joka on vähä-älyisempää. Nyt on asia toisin.

        Tutkinnoista esimerkiksi voi hyvin kaveripiirissä mainita, mutta siitä vaan kokeilemaan kuinka ilmeet muuttuvat lastesi vanhempien illassa kun sanot, että olet älykkäämpi kuin lastesi luokkatoverien vanhemmat. Ja jatkat, että olet sitä mieltä, että yleensä ihmiset kuvittelevat itsestään liikoja ja älykkyys on periytyvää. Nämä jutut voit lukea mensalaisten ajatuksina ihan netistä.

        Ai niin, se tuntemani mensalainen aina tosiaan veti mukanaan tuota vertausta rautalangasta, "on se niin hienoa kun mensan kokouksiin ei tarvitse pakata niin paljoa rautalankaa".

        Olet niin tyhmä ettet edes tajua puhuneesi itsesi pussiin. Ei taida rautalankakaan riittää, rautatankoko avuksi?

        Kuka tollo nyt jossain vanhempainillassa tuollaista tai mitään muutakaan julistaisi. Sitä paitsi niissä on kai tarkoitus puhua niistä lapsista...

        Tottakai älykkyys on (valtaosin) periytyvää, uskotko itse toisin? Normaali-ihminen tietää sen ilman julistuksiakin joten miksi vaivautua?


      • Tossun kuluttaja
        Jatka kulutusta kirjoitti:

        Olet niin tyhmä ettet edes tajua puhuneesi itsesi pussiin. Ei taida rautalankakaan riittää, rautatankoko avuksi?

        Kuka tollo nyt jossain vanhempainillassa tuollaista tai mitään muutakaan julistaisi. Sitä paitsi niissä on kai tarkoitus puhua niistä lapsista...

        Tottakai älykkyys on (valtaosin) periytyvää, uskotko itse toisin? Normaali-ihminen tietää sen ilman julistuksiakin joten miksi vaivautua?

        Taidat olla tyypillinen mensalainen kun noin otat itseesi.

        Taidat olla tyytyväinen kun älykkyys on periytyvää. Taidat puhua siitä kuinka omat lapsesi ovat saaneet paremmat perintötekijät. Muista aina mainita siitä ja omasta älykkyydestäsi mahdollisimman monessa paikassa. Voit tietenkin mainita siitä jo pihalla tavatessasi muita vanhempia tai sitten illan jälkeen. Vai peitteletkö jotenkin todistettua yliälykkyytäsi muihin verrattuna? Leuka pystyyn ja ylpeästi julistamaan teidän sanomaanne teitä yhdistävästä tekijästä.

        Normaaleja on ne ulkopuoliset 98% ihmiskunnasta ja te olette niitä massasta poikkeavia älykkäitä, vai miten te sen ajattelitte.


      • Hakeudu hoitoon
        Tossun kuluttaja kirjoitti:

        Taidat olla tyypillinen mensalainen kun noin otat itseesi.

        Taidat olla tyytyväinen kun älykkyys on periytyvää. Taidat puhua siitä kuinka omat lapsesi ovat saaneet paremmat perintötekijät. Muista aina mainita siitä ja omasta älykkyydestäsi mahdollisimman monessa paikassa. Voit tietenkin mainita siitä jo pihalla tavatessasi muita vanhempia tai sitten illan jälkeen. Vai peitteletkö jotenkin todistettua yliälykkyytäsi muihin verrattuna? Leuka pystyyn ja ylpeästi julistamaan teidän sanomaanne teitä yhdistävästä tekijästä.

        Normaaleja on ne ulkopuoliset 98% ihmiskunnasta ja te olette niitä massasta poikkeavia älykkäitä, vai miten te sen ajattelitte.

        Heheheh, suosittelen käyntiä psykiatrilla ruotimassa tuota alemmuuskompleksiasi ja pakkomiellettäsi älykkäiden kritisointiin. Tarvitseeko sitä pahaa oloa täällä palstalla purkaa?

        Sitä älykkyyttä ei muuten tarvitse erikseen millään jäsenyyksillä todistella koska sen huomaa ihmisestä muutenkin jos sitä on. Senkin huomaa, jos sitä ei ole...


      • Tossun kuluttaja
        Hakeudu hoitoon kirjoitti:

        Heheheh, suosittelen käyntiä psykiatrilla ruotimassa tuota alemmuuskompleksiasi ja pakkomiellettäsi älykkäiden kritisointiin. Tarvitseeko sitä pahaa oloa täällä palstalla purkaa?

        Sitä älykkyyttä ei muuten tarvitse erikseen millään jäsenyyksillä todistella koska sen huomaa ihmisestä muutenkin jos sitä on. Senkin huomaa, jos sitä ei ole...

        Ylemmyyskompleksi?

        Niin, siis mitä yliälykkäät hakevat liikkuessaan tavisten seassa? Katso uudestaan otsikkoa.

        Jäsenyys? Pääsykelvottomilta suljettu seura? Lue mensan kotisivuilta kuinka heitä yhdistää juuri tuo älykkyys, eikö se jäsenyys juuri takaa sen yhteisöllisyyden, jossa samanhenkiset keskenään tuovat julki keskenään oman älykkyytensä muihin verrattuna. Voitkin siellä nyt ruotia tätä keskustelua.


      • Tyhmä kysymys
        Tossun kuluttaja kirjoitti:

        Ylemmyyskompleksi?

        Niin, siis mitä yliälykkäät hakevat liikkuessaan tavisten seassa? Katso uudestaan otsikkoa.

        Jäsenyys? Pääsykelvottomilta suljettu seura? Lue mensan kotisivuilta kuinka heitä yhdistää juuri tuo älykkyys, eikö se jäsenyys juuri takaa sen yhteisöllisyyden, jossa samanhenkiset keskenään tuovat julki keskenään oman älykkyytensä muihin verrattuna. Voitkin siellä nyt ruotia tätä keskustelua.

        Termi "yliälykäs" on typerä mutta ilmiselvä vastaus kysymykseen on "eivät mitään, yhteiskunta kun koostuu lähinnä taviksista ja siinä on kaikkien liikuttava".

        Jos luulet, että Mensan kokouksissa keskustellaan oman älykkyyden ylivoimaisuudesta suhteessa muiden älykkyyteen, niin olet kyllä harhateillä. Ihan jokapäiväisistä asioista niissä puhutaan, argumentaation taso tosin on normaalia korkeampaa koska mielipiteet pystytään perustelemaan ja ajattelemaan abstraktisti. Eli sellaiset tyhjästä repäistyt heitot kuin sinulla eivät mene läpi.

        Kateus näyttää olevan sinulla keskeisessä asemassa elämässä ja ehkä siksi kehittelet näitä fantasioitasi "yliälykkäistä" ja heidän asenteistaan. Get a life.


      • rajattuun seuraan
        Tyhmä kysymys kirjoitti:

        Termi "yliälykäs" on typerä mutta ilmiselvä vastaus kysymykseen on "eivät mitään, yhteiskunta kun koostuu lähinnä taviksista ja siinä on kaikkien liikuttava".

        Jos luulet, että Mensan kokouksissa keskustellaan oman älykkyyden ylivoimaisuudesta suhteessa muiden älykkyyteen, niin olet kyllä harhateillä. Ihan jokapäiväisistä asioista niissä puhutaan, argumentaation taso tosin on normaalia korkeampaa koska mielipiteet pystytään perustelemaan ja ajattelemaan abstraktisti. Eli sellaiset tyhjästä repäistyt heitot kuin sinulla eivät mene läpi.

        Kateus näyttää olevan sinulla keskeisessä asemassa elämässä ja ehkä siksi kehittelet näitä fantasioitasi "yliälykkäistä" ja heidän asenteistaan. Get a life.

        Mensalaisten mielestä onkin "tyhmiä kysymyksiä" taviksilla. "Pitää pakata paljon rautalankaa mukaan heidän kanssaan ollessaan." Näin ainakin minulle sanoi eräs mensalainen.

        Mensalainen on älykäs, eikö niin. Mitäs muut ihmiset ovat? Mensalaisten mielestä aliälykkäitäkö, vai peräti vähä-älyisiä?

        Mensalaisilla on taipunus mieltää aina olevansa oikeassa.

        Kannattaako olla kateellinen ihmisille, jotka kuuluvat seuraan, jossa korostetaan kaikkien suurta, muita, 98% todennäköisyydellä, korkeampaa älykkyyttä.

        Kannattaako olla kateellinen ihmisille, jotka korostavat keskuudessaan älykkyyden perinnöllisyyttä.

        Pidän outona, jos joku fantasioi tällaisista asioista. Keskenään mensalaiset tietenkin arvostavat toisissaan näitä ominaisuuksia,


      • Q-Files
        Hakeudu hoitoon kirjoitti:

        Heheheh, suosittelen käyntiä psykiatrilla ruotimassa tuota alemmuuskompleksiasi ja pakkomiellettäsi älykkäiden kritisointiin. Tarvitseeko sitä pahaa oloa täällä palstalla purkaa?

        Sitä älykkyyttä ei muuten tarvitse erikseen millään jäsenyyksillä todistella koska sen huomaa ihmisestä muutenkin jos sitä on. Senkin huomaa, jos sitä ei ole...

        Siis huomaa, että kuviopäättely luonnistuu?


      • palikkaa palikkaa
        Tyhmä kysymys kirjoitti:

        Termi "yliälykäs" on typerä mutta ilmiselvä vastaus kysymykseen on "eivät mitään, yhteiskunta kun koostuu lähinnä taviksista ja siinä on kaikkien liikuttava".

        Jos luulet, että Mensan kokouksissa keskustellaan oman älykkyyden ylivoimaisuudesta suhteessa muiden älykkyyteen, niin olet kyllä harhateillä. Ihan jokapäiväisistä asioista niissä puhutaan, argumentaation taso tosin on normaalia korkeampaa koska mielipiteet pystytään perustelemaan ja ajattelemaan abstraktisti. Eli sellaiset tyhjästä repäistyt heitot kuin sinulla eivät mene läpi.

        Kateus näyttää olevan sinulla keskeisessä asemassa elämässä ja ehkä siksi kehittelet näitä fantasioitasi "yliälykkäistä" ja heidän asenteistaan. Get a life.

        Taitaa ottaa mielen päälle kun joutuu kulkemaan taviksien kanssa ja seassa.

        Tuohon et usko itsekään, ettette pitäisi itseänne kokouksissanne ulkopuoliseen massaan verrattuna jotenkin paljon parempana. Lue uudestaan vaikka mensan omien sivujen ihan etusivu.


      • hahahahahahah
        Monelle voi kertoa kirjoitti:

        "Kokeileppa mainita työpaikallasi työkavereillesi kahvipöydässä ja varsinkin pomollesi että älykkyys on mitattu ja teillä ei ole siihen todennäköisesti kuin kahden prosentin mahdollisuus päästä yhtä hyvään tulokseen."

        Todennäköisyys riippuu tietysti työpaikasta. Jossain fysiikan labran kahvipöydässä jopa suurin osa yltäisi Mensaan.

        Työkaverini kertoivat minulle kuuluvansa Mensaan, kävin sitten itsekin suorittamassa testin ja liityin seuraan. Kokemukseni mukaan älykkäille ihmisille voi jäsenyydestä kertoa olivat he jäseniä tai eivät. Ei mitenkään erityisesti mainostamalla mutta tuomalla sen sopivassa yhteydessä esiin. Muille ei kannata (no ehkä ylpeille vanhemmille :-)), koska seurauksena on tarpeetonta alemmuuskompleksia vaikka he voivat olla monessa muussa asiassa parempia. Itse arvostan suuresti monia taitoa vaativia "duunariammatteja" ja niiden edustajia. Olisi naurettavaa tuntea ylemmyyttä heitä kohtaan.

        "Monelle voi kertoa"

        Uskotko itsekään sanomaasi? "Olisi naurettavaa tuntea ylemmyyttä kohtaan.":kirjoitit.

        Diibadaabaa syötät kirjoituksesi lopussa. Haetko jotain hyväksyntää kavereilta, että kirjoitit ainakin osuvasti muka arvostavasi heitä. Kirjoitat että kokemuksesi mukaan älykkäille voi kertoa, no, niinhän te ajattelette, että älykkyyttä on vain 2% ihmisistä.

        Miksi sitten muka testaisit älykkyyttä ja vielä haluat kuulua "salaseuraan", jossa sisäpiirin jutuissa pidetään itseä muita jotenkin parempana.


    • Epätoivottomuudella

      Mitä jos älykkyys ei olekaan periytyvää?
      Hakuvihjeitä
      -Työmuisti
      -World Memory Championship
      -Meditaatio
      -Uusimmat aivotutkimuksen innovaatiot
      -Uni
      -Neurogeneesi
      -Aivojen gliasolujen osallistuminen tietojen käsittelyyn
      -Temperamentti - persoonallisuus
      -Omega 3 rasvahapot
      -Fluid intelligence
      -Ben Pridmore
      -Lumosity
      -Idiot savant-ihmiset
      -Polgarin shakkiperhe
      -Afrikan maiden keskimääräinen älykkyys
      -Flynn effect

      Kenen muka kannattaisi ajatella että älykkyys on periytyvää? Jos olet älykäs tulet ylimieliseksi kusipääksi, jos olet tyhmä masennut. Vaikka älykkyys olisikin puhtaasti synnynnäistä, itsensä huijaaminen olisi kannattavampaa kuin "todellisuuteen" uskominen. Lisäksi voi olla että iän aiheuttamaa henkisten kykyjen rappeutumista voi hidastaa terveellisillä elämäntavoilla ja aivojumpalla. Ajattele, itseäsi älykkäämmät typerykset tuhoavat aivonsa päihteillä ja rasvaisella ruualla, mutta sinä, yksinkertainen pieni ihminen, elät terveellistä elämää jonka seurauksena aivosi rappeutuvat hitaammin kuin muilla ikäisilläsi. Lopulta älykkyytesi suhteessa oman ikäryhmäsi keskiarvoon on noussut mikä tekee sinusta (suhteellisesti) älykkään. Elät myös pidempään ja tulet viisaaksi.

      Lisäksi voidaan todeta ettei kukaan tässä maailmassa tiedä mitä älykkyys pohjimmiltaan on. Toisin sanoen, on aika hassua väittää että älykkyys on VARMASTI periytyvää.

      PS. Nämä mensalaiset väittävät olevansa HYVINKIN älykkäitä. Googlaa William James Sidis ja voit arvioida heidän "älykkyytensä" itse.

      • Puhalsit hiileen

        Luepa 8.10.2009 nro 41/2009, juttu MeNaisista, jossa haastateltavana on ollut Mansen Mensan sihteeri. Siinä on se juttu johon viittasin edellisessä tekstissä.

        Tämän naisen haastattelun yhteydessä olevassa tekstissä on maininta älykkyyden periytymisestä.

        En tiedä, kuinka ponnekkaasti kaikki mensalaiset ovat samaa mieltä hänen kanssaan. Siis kääntäen, voiko heidän ajatusmaailman mukaan tavallisen ihmisen (98% väestöstä) lapsesta tulla lainkaan älykästä.


      • Ei se mahdotonta ole
        Puhalsit hiileen kirjoitti:

        Luepa 8.10.2009 nro 41/2009, juttu MeNaisista, jossa haastateltavana on ollut Mansen Mensan sihteeri. Siinä on se juttu johon viittasin edellisessä tekstissä.

        Tämän naisen haastattelun yhteydessä olevassa tekstissä on maininta älykkyyden periytymisestä.

        En tiedä, kuinka ponnekkaasti kaikki mensalaiset ovat samaa mieltä hänen kanssaan. Siis kääntäen, voiko heidän ajatusmaailman mukaan tavallisen ihmisen (98% väestöstä) lapsesta tulla lainkaan älykästä.

        Ainahan voi piilevä geeni putkahtaa esille tai saattaa tapahtua hyvin harvinainen poitiivinen mutaatio...


      • S.T.

        Kaikki tuohon 2 prosenttiin kuuluvat eivät ole yliälykkäitä. Yliälykkäiksi voidaan kutsua lähinnä 1/100 000 ylittäviä arvoja. Tässä valossa hyvin älykkäät ihmisetkin ovat suhteellisen tavallisia ihmisiä. Älykkäitä jaottelen mielelläni sen mukaan, mihin he kykenevät. Ääripäissä ovat ne, jotka kykenevät vain suorittamaan Mensan testin hyväksytysti ja ne, jotka todella häikäisevät osaamisellaan eri lahjakkuusalueilla. En pidä erityisen älykkäänä sellaista, joka ei osaa eikä tiedä mitään. Tiedonhalun puuttuminen on tietynlainen luonteen ja älyn puute, vajavuus. Kyse voi olla siitä, ettei henkilö näennäisestä älystään huolimatta hahmota asioita. Osaamisen puute viittaa lahjakkuusvajeeseen. Laiskuus voi olla vain defenssi.

        Arvostan sellaista älykköä, joka kykenee hyvin moniin asioihin, kädentöistä yhtälöiden ratkaisemisiin. Jokaisella tiedolla ja taidolla on omat älylliset periaatteensa ja niidenkin oivaltaminen vaatii älyä. Voisin väittää, että raa'alla älyllä tulee elämässä hyvin toimeen, vaikka lahjakkuutta puuttuisikin. Esimerkiksi kädentöissä puuttuvaa lahjakkuutta voi kompensoida teorian ymmärtämisellä ja yrittämisellä. Jossain vaiheessa metalli, puu ja muut materiaalit tottelevat kömpelöä älykköäkin.

        Minulle älykkkys on ennenmuuta kuhunkin yksilön kokonaiseen persoonaan liittyvä. Sen periytyvyys ei ole tärkeää, paljon tärkeämpää on se, miten yksilö kehittää omia henkisiä kykyjään. Henkisyyden yhteys ruumiillisiin kykyihin on myös yleensä tärkeää. Mitäpä da Vinci olisikaan saanut aikaan, jos hän ei olisi oivaltanut myös "learning by doing" -aspektin tärkeyttä. Sallittakoon matemaatikkojen kuitenkin astua tässä vaiheessa rivistä pois.


    • Epätoivottomuudella

      Unohtui edellisestä viestistä. Pidän itseäni hulluna ja vähä-älyisenä.

    • vähä-äly

      Miten voisi karttaa enemmistön seuraa ja miksi kukaan edes haluaisi niin tehdä? Kaikenlaisella älyllä varustettu voi olla avoin uusille ideoille tai mieleltään suljettu. Ei keskustelutaito ole älykkyydestä pelkästään kiinni.

    • qwertyudfgh

      Puhuin kerran älykkään kanssa. Totesin että viisaus puuttuu tuosta päästä. Tyhmempää saa hakea. Ilkivaltaakin suunniteli.

    • J. A. Ratzinger

      "Ääripäissä ovat ne, jotka kykenevät vain suorittamaan Mensan testin hyväksytysti ..."

      Olen ollut yli 20 vuotta Mensan jäsen, eikä ole nähnyt siellä sellaisia ihmisiä. Liikumme ilmeisesti eri seurassa.

      • Tossun kuluttaja

        Taidat liikkua vain mensalaisten seurassa.


      • Naulapyssy335
        Tossun kuluttaja kirjoitti:

        Taidat liikkua vain mensalaisten seurassa.

        Luin viestiketjun kursorisesti läpi ja minulle heräsi kysymys. Oletko "Tossun kuluttaja" pelkästään itsetunto-ongelmainen vai ymmärrätkö myös tahallaan väärin kirjoitettua tekstiä? Vai onko sinulla joku muu motiivi mustamaalata kanssaihmisiä ja näin aiheuttaa tarpeetonta vastakkainasettelua?


      • Tossun kuluttaja
        Naulapyssy335 kirjoitti:

        Luin viestiketjun kursorisesti läpi ja minulle heräsi kysymys. Oletko "Tossun kuluttaja" pelkästään itsetunto-ongelmainen vai ymmärrätkö myös tahallaan väärin kirjoitettua tekstiä? Vai onko sinulla joku muu motiivi mustamaalata kanssaihmisiä ja näin aiheuttaa tarpeetonta vastakkainasettelua?

        Onkohan se vastakkainasettelu jo valmis, jos on tarve korostaa omaa, jopa perinnöllistä, suurta älykkyyttään? Niin ainakin Mensan sivustoilta voi ymmärtää.

        Onko mensalaisilla huono itsetunto, kun pitää olla tiukan sisäpiirin seura, johon pääsee vain älykkyytensä testaamalla?

        Onko mensalaisilla huono itsetunto, kun eivät kerro kanssaihmisille, työtovereille, naapureille, tms olevansa todennäköisesti muita älykkäämpiä? Sehän olisi hyvä keskustelun avaus uusien tuttujen kanssa. Tai kerro vasta myöhemmin, kun olet vakiinnuttanut paikkasi porukassa, että pidät muita porukkaan kuuluvia selkeästi vähemmän älykkäinä. Keskusteleppa siitä kokouksessanne, jos tai kun kuulut Mensaan.


      • Naulapyssy335
        Tossun kuluttaja kirjoitti:

        Onkohan se vastakkainasettelu jo valmis, jos on tarve korostaa omaa, jopa perinnöllistä, suurta älykkyyttään? Niin ainakin Mensan sivustoilta voi ymmärtää.

        Onko mensalaisilla huono itsetunto, kun pitää olla tiukan sisäpiirin seura, johon pääsee vain älykkyytensä testaamalla?

        Onko mensalaisilla huono itsetunto, kun eivät kerro kanssaihmisille, työtovereille, naapureille, tms olevansa todennäköisesti muita älykkäämpiä? Sehän olisi hyvä keskustelun avaus uusien tuttujen kanssa. Tai kerro vasta myöhemmin, kun olet vakiinnuttanut paikkasi porukassa, että pidät muita porukkaan kuuluvia selkeästi vähemmän älykkäinä. Keskusteleppa siitä kokouksessanne, jos tai kun kuulut Mensaan.

        Nyt täytyy myöntää, että koska provosoin niin en oikeastaan voi sitten syyttää sinuakaan epäasiallisesta viestistä.

        Joo, en kuulu Mensaan ja tuskin koskaan tulen kuulumaankaan. Tunnen useita kerhoon kuuluvia ja kokemukseni perusetella kysymyksessä on tasapainoisia, hauskoja ja normaaleja ihmisiä. Olen ymmärtänyt, että kerholaiset ei mensalaisuudesta paljon huutele koska sinun kaltaiset ottavat sen välittömästi joko ylimääräisenä ylpeytenä tai muuten vammana.

        Tunnut pitävät sitä vääryytenä että sisäänpääsyä on rajoitettu. Mensa ei tässä suhteessa ole ollenkaan uniikki. On meillä Suomessa vaikkapa lyhyt- ja pitkäkasvuiset Ry, yliopistot valitsevat opiskelemaan itselleen ikäpolven parhaat, varmasti löytyy joku opel-club jonka rajoittaa sisäänpääsytä. Luultavasti on joku ruskea-silmäiset ry ja Markkujen yhdistykseen pääsee vain Markut. Miksi mensan kohdalla tämä on ongelma? Oletko yhtä vihainen kaikista muistakin rajoitteita elämässä?

        Toisaalta lähes kaikista viesteistäsi heijastuu ajatus jonka mukaan pidät Mensalaisia ilkeinä paskiaisina jotka odottavat sitä, että pääsevät naulaamaan keskustelukumppanin laittiaan käyttämällä mitattua tulosta vasarana. Voi näinkin olla. Samalla tavalla kuin osa ei-mensalaissta ihmisistä on kusipäitä, mensalaisetkin on kusipäitä. Ja huipputyyppejä. Kaikekenlaisia ihmisiä - yhdistävänä tekijänä on se, että ne pärjää hyvin kuviopäättelyissä.

        Mielestäni näkemyksesti ovat mustavalkoisia ja ennakkoluuloisia. Ennakkoluulosta Voltaire sanoi osuvasti: "Ennakkoluulo on mielipide ilman arvostelukykyä".


      • Hörökorvainen
        Tossun kuluttaja kirjoitti:

        Onkohan se vastakkainasettelu jo valmis, jos on tarve korostaa omaa, jopa perinnöllistä, suurta älykkyyttään? Niin ainakin Mensan sivustoilta voi ymmärtää.

        Onko mensalaisilla huono itsetunto, kun pitää olla tiukan sisäpiirin seura, johon pääsee vain älykkyytensä testaamalla?

        Onko mensalaisilla huono itsetunto, kun eivät kerro kanssaihmisille, työtovereille, naapureille, tms olevansa todennäköisesti muita älykkäämpiä? Sehän olisi hyvä keskustelun avaus uusien tuttujen kanssa. Tai kerro vasta myöhemmin, kun olet vakiinnuttanut paikkasi porukassa, että pidät muita porukkaan kuuluvia selkeästi vähemmän älykkäinä. Keskusteleppa siitä kokouksessanne, jos tai kun kuulut Mensaan.

        Ajattelin perustaa hörökorvaisten kerhon johon pääsee jäseneksi mittauttamalla korvien ulkoneman. Mahtaisiko herättää vastaavia tuntemuksia? Kateelliset normikorvat olisivat sitten foorumeilla ruikuttamassa kun eivät pääse jäseneksi ja kuinka ylimielisiä kerholaiseni ovat ylivertaisineen korvineen.


      • Tossun kuluttaja
        Naulapyssy335 kirjoitti:

        Nyt täytyy myöntää, että koska provosoin niin en oikeastaan voi sitten syyttää sinuakaan epäasiallisesta viestistä.

        Joo, en kuulu Mensaan ja tuskin koskaan tulen kuulumaankaan. Tunnen useita kerhoon kuuluvia ja kokemukseni perusetella kysymyksessä on tasapainoisia, hauskoja ja normaaleja ihmisiä. Olen ymmärtänyt, että kerholaiset ei mensalaisuudesta paljon huutele koska sinun kaltaiset ottavat sen välittömästi joko ylimääräisenä ylpeytenä tai muuten vammana.

        Tunnut pitävät sitä vääryytenä että sisäänpääsyä on rajoitettu. Mensa ei tässä suhteessa ole ollenkaan uniikki. On meillä Suomessa vaikkapa lyhyt- ja pitkäkasvuiset Ry, yliopistot valitsevat opiskelemaan itselleen ikäpolven parhaat, varmasti löytyy joku opel-club jonka rajoittaa sisäänpääsytä. Luultavasti on joku ruskea-silmäiset ry ja Markkujen yhdistykseen pääsee vain Markut. Miksi mensan kohdalla tämä on ongelma? Oletko yhtä vihainen kaikista muistakin rajoitteita elämässä?

        Toisaalta lähes kaikista viesteistäsi heijastuu ajatus jonka mukaan pidät Mensalaisia ilkeinä paskiaisina jotka odottavat sitä, että pääsevät naulaamaan keskustelukumppanin laittiaan käyttämällä mitattua tulosta vasarana. Voi näinkin olla. Samalla tavalla kuin osa ei-mensalaissta ihmisistä on kusipäitä, mensalaisetkin on kusipäitä. Ja huipputyyppejä. Kaikekenlaisia ihmisiä - yhdistävänä tekijänä on se, että ne pärjää hyvin kuviopäättelyissä.

        Mielestäni näkemyksesti ovat mustavalkoisia ja ennakkoluuloisia. Ennakkoluulosta Voltaire sanoi osuvasti: "Ennakkoluulo on mielipide ilman arvostelukykyä".

        Kuviopäättelytestillä sitä voikin sitten mainostaa kuuluvansa maailman parhaimmistoon älynsä perusteella, niinhä se kai sitten on, vai onko sittenkään?

        Mainitsemasi yhdistykset, tai sen kaltaiset, en tiedä onko noita edes olemassakaan, mutta eivät varmaankaan korosta omaa ylivertaisuuttaan muihin 98% verrattuna.

        13.11. tuli mtv3.lta hiphop hamlet.

        Kannattaa katsoa!
        Mensalainen stereotypia taisi esiintyä juuri siinä.


      • Naulapyssy335
        Tossun kuluttaja kirjoitti:

        Kuviopäättelytestillä sitä voikin sitten mainostaa kuuluvansa maailman parhaimmistoon älynsä perusteella, niinhä se kai sitten on, vai onko sittenkään?

        Mainitsemasi yhdistykset, tai sen kaltaiset, en tiedä onko noita edes olemassakaan, mutta eivät varmaankaan korosta omaa ylivertaisuuttaan muihin 98% verrattuna.

        13.11. tuli mtv3.lta hiphop hamlet.

        Kannattaa katsoa!
        Mensalainen stereotypia taisi esiintyä juuri siinä.

        No minähän katsoin hiphopin kun kehoitit.

        Onko nyt siis niin, että komediasarjassa esiintynyt stereotypia mensalaisita on se mitä sinä koet todellisuudeksi? Vai koititko nyt esittää minulle dokumentin omaisesti sen mitä mensalaiset ovat?

        Tutkimustietoa minulla ei ole, kuinka monella ÄO-numero kihahtaa hattuun, sitä tuskin on sinullakaan. Se on varma, että joillakin kyllä näin käy. Jos sinulla on siitä tietoa, kerro minullekin. Saatan näet olla vaan äärimmäisen onnekas sillä ympärilläni olevat mensalaiset eivät edusta väittämääsi stereotypiaa vaan ovat oikein mukavia naisia ja miehiä.

        Kirjoitustyylisi on vähän tuollainen puskista huuteleva etkä oikein vastaa suoraa mihinkään kysymykseen. Mutta voisitko vielä tiivistää mulle mikä sua siinä mensassa oikeastaan risoo? Sekö että se ”on olemassa” vai onko sulla todellisessa elämässä (ei stereotypioissa) pahoja kokemuksia mensalaisista?


      • Joupajou
        Naulapyssy335 kirjoitti:

        No minähän katsoin hiphopin kun kehoitit.

        Onko nyt siis niin, että komediasarjassa esiintynyt stereotypia mensalaisita on se mitä sinä koet todellisuudeksi? Vai koititko nyt esittää minulle dokumentin omaisesti sen mitä mensalaiset ovat?

        Tutkimustietoa minulla ei ole, kuinka monella ÄO-numero kihahtaa hattuun, sitä tuskin on sinullakaan. Se on varma, että joillakin kyllä näin käy. Jos sinulla on siitä tietoa, kerro minullekin. Saatan näet olla vaan äärimmäisen onnekas sillä ympärilläni olevat mensalaiset eivät edusta väittämääsi stereotypiaa vaan ovat oikein mukavia naisia ja miehiä.

        Kirjoitustyylisi on vähän tuollainen puskista huuteleva etkä oikein vastaa suoraa mihinkään kysymykseen. Mutta voisitko vielä tiivistää mulle mikä sua siinä mensassa oikeastaan risoo? Sekö että se ”on olemassa” vai onko sulla todellisessa elämässä (ei stereotypioissa) pahoja kokemuksia mensalaisista?

        Minä en katsonut, mutta tuli vain mieleen, että kaikenlaisissa komedioissa esitetään kaikenlaisia stereotypioita, esimerkiksi eri ammateista. Miten mahtaa olla, onko savua ilman tulta? Näissä tapauksissa varmaankin esim ko. ammattiryhmien edustajat eivät tietenkään pidä siitä, että luodaan tällainen stereotypia.

        Luin kuitenkin hakukoneen avulla mensalaisuudesta kertovia sivuja.

        Totesin, ettei ainakaan kovin moni muu yhdistys tms. pidä niin selkeästi itseään ja jäseniään ylivertaisina muihin ihmisiin verrattuna.


      • Kossun kuluttaja
        Naulapyssy335 kirjoitti:

        No minähän katsoin hiphopin kun kehoitit.

        Onko nyt siis niin, että komediasarjassa esiintynyt stereotypia mensalaisita on se mitä sinä koet todellisuudeksi? Vai koititko nyt esittää minulle dokumentin omaisesti sen mitä mensalaiset ovat?

        Tutkimustietoa minulla ei ole, kuinka monella ÄO-numero kihahtaa hattuun, sitä tuskin on sinullakaan. Se on varma, että joillakin kyllä näin käy. Jos sinulla on siitä tietoa, kerro minullekin. Saatan näet olla vaan äärimmäisen onnekas sillä ympärilläni olevat mensalaiset eivät edusta väittämääsi stereotypiaa vaan ovat oikein mukavia naisia ja miehiä.

        Kirjoitustyylisi on vähän tuollainen puskista huuteleva etkä oikein vastaa suoraa mihinkään kysymykseen. Mutta voisitko vielä tiivistää mulle mikä sua siinä mensassa oikeastaan risoo? Sekö että se ”on olemassa” vai onko sulla todellisessa elämässä (ei stereotypioissa) pahoja kokemuksia mensalaisista?

        Naulapyssy, ei tuohon luuseriin kannata haaskata aikaansa. Kaveri on tyhmä kuin saapas, itsetunnoltaan heikko ja kadehtii kaikkea mitä ei voi saada. Kun painaa muita alemmas niin näyttää itse siinä ikäänkuin vähän nousevan. Jätä se suosiolla rypemään omaan kurjuuteensa.


      • Ei-mensalainen
        Kossun kuluttaja kirjoitti:

        Naulapyssy, ei tuohon luuseriin kannata haaskata aikaansa. Kaveri on tyhmä kuin saapas, itsetunnoltaan heikko ja kadehtii kaikkea mitä ei voi saada. Kun painaa muita alemmas niin näyttää itse siinä ikäänkuin vähän nousevan. Jätä se suosiolla rypemään omaan kurjuuteensa.

        Ehkä minäkin olen tyhmä kuin saapas, mutta epätietoisena kysyn, mitä tarkoittaa sana 'itsetunto' mensalaisen määrittelemänä.


      • Kossun kuluttaja
        Ei-mensalainen kirjoitti:

        Ehkä minäkin olen tyhmä kuin saapas, mutta epätietoisena kysyn, mitä tarkoittaa sana 'itsetunto' mensalaisen määrittelemänä.

        Esim. että on sinut itsensä kanssa, ymmärtää että jokaisella on omat hyvät ja heikot puolensa ja sitä ettei häpeä jotain ominaisuutta itsessään ja kulje sitten asiaan liittyvillä palstoilla hakemassa lohtua mollaamalla muita. Tällainen tyyppi on todellinen luuseri.


      • Q-Files
        Hörökorvainen kirjoitti:

        Ajattelin perustaa hörökorvaisten kerhon johon pääsee jäseneksi mittauttamalla korvien ulkoneman. Mahtaisiko herättää vastaavia tuntemuksia? Kateelliset normikorvat olisivat sitten foorumeilla ruikuttamassa kun eivät pääse jäseneksi ja kuinka ylimielisiä kerholaiseni ovat ylivertaisineen korvineen.

        http://www.mensa.fi/

        Nyt kaikki "älykkäät" ja ei niin "älykkäät" lukekaa tuo etusivu läpi. Jos todellisuudessa yhtään sitä älyä löytyy, huomaa heti, ei niinkään edes rivien välistä, että jo kahden ensimmäisen kappaleen aikana todetaan seuraavaa:

        "...älyllisen ja sosiaalisen ympäristön tarjoaminen jäsenilleen."

        "...jokainen mensalainen on tasa-arvoinen riippumatta ulkoisista ominaisuuksistaan..."

        Mensalainen ei siis ole tasa-arvoinen ei-mensalaisen kanssa?


      • hahahahahahah
        Naulapyssy335 kirjoitti:

        Luin viestiketjun kursorisesti läpi ja minulle heräsi kysymys. Oletko "Tossun kuluttaja" pelkästään itsetunto-ongelmainen vai ymmärrätkö myös tahallaan väärin kirjoitettua tekstiä? Vai onko sinulla joku muu motiivi mustamaalata kanssaihmisiä ja näin aiheuttaa tarpeetonta vastakkainasettelua?

        Onko Naulapyssy335:llä tarkoitus mustamaalata tavallisia ihmisiä pitämällä heitä tyhminä tms? Lue mensan sivut ja totea itse kuinka he itsestään ja muista ajattelevat. Johtopäätökset on helppo tehdä.


      • Naulapyssy335
        hahahahahahah kirjoitti:

        Onko Naulapyssy335:llä tarkoitus mustamaalata tavallisia ihmisiä pitämällä heitä tyhminä tms? Lue mensan sivut ja totea itse kuinka he itsestään ja muista ajattelevat. Johtopäätökset on helppo tehdä.

        Vastauksena kysymykseen: ei ole. Voisitko keroa mistä noin päättelit? Ja minkä perusteella luulet minun pitävän kaikkia tyhminä? Senkö perusteella, että minua ei ärsytä kaikki se mikä sinua ärsyttää?

        En ole lukenut aivan kaikkea mitä mensan sivulla on kirjoitettu ja ei se teksi minua niin kauhistuta. Tykkäsin erityisesti maininnoista joissa korostettiin suvaitsevaisuuden ja erilaisuuden kunnioittamista.

        Ehkä viestini on se, että minua ei lähtökohtaisesti häiritse mensalaiset vaan tällä palstalla perusteettomalta tuntuva kritiikki. Hyvähän se on jos ihmisillä on harrastuksia ja sosiaalisia kontakteja.

        Ja ettei jää epäselväksi - en kuulu mensaan eikä kamalasti kiinnostakkaan.


    • ?dle

      Mikä on sarjan viimeinen luku?

      1, -2, 9, -18, 81...

      Jos osaat ratkaista tämän, saatat olla älykäs. Toisin sanottuna, epäilen, että kuulut Mensaan. Ei siis kannata antaa oikeaa ratkaisua, koska Mensalaisilla on nykyään huono maine.

      • tyhmäkin

        Idea on nähdä sen asian jatkumo että 1 kerrotaan 2:lla, muutetaan miinusmerkkiseksi ja samoin tehdään 9:lle ja 81:lle,onko tuo älykkyyttä???


    • tröll

      Vastaus on -171! Hehehhehee oon huippuälykäs, nyt on toosi hjuva viilis! Muut on täällä ilmeesesti luusereita ku minä oon ainoa joka saa tuohon oikian vastauksen! Naulapyssykään ei keksiny oikiaa vastausta vaikka kuinka yritti (tiiän että se yritti). Että vaikka sulla on kuinka rauhallinen ja arkumentoiva keskustelutyyli (etkä todnäk ois alottanu lausetta "että"-sanalla, tai kirjottanu arkumentaatiota k:lla) tajuan enemmän asioita ku sinä! hehehhehheehhhh

      • Naulapyssy335

        No nyt baari-illan jälkeen tää on ehkä justiin tosi älykästä lähtee ettäilemään tähän mutta äkkiseltään olen taas kaikesta kaikkien kanssa erimieltä :)

        Vastaus on -162?

        Luulen, että sarjassa "1, -2, 9, -18, 81" jokainen luku kerrotaan 9:llä ja sen vastaus löytyy edestä "hyppäämällä yhden yli". Eli 1x9 =9, -2x9=-18, 9x9=81 ja sitten -18x9=-162. 

        Tämä vastaus saattaa olla nyt vastaus tarkoitushakuiseen provosointiin kun mun aliaskin oikein mainttiin edellä mutta heitetään bensaa liekkeihin katotaan mihin tämä ketju menee.. Menikö oikein?


      • Naulapyssy335
        Naulapyssy335 kirjoitti:

        No nyt baari-illan jälkeen tää on ehkä justiin tosi älykästä lähtee ettäilemään tähän mutta äkkiseltään olen taas kaikesta kaikkien kanssa erimieltä :)

        Vastaus on -162?

        Luulen, että sarjassa "1, -2, 9, -18, 81" jokainen luku kerrotaan 9:llä ja sen vastaus löytyy edestä "hyppäämällä yhden yli". Eli 1x9 =9, -2x9=-18, 9x9=81 ja sitten -18x9=-162. 

        Tämä vastaus saattaa olla nyt vastaus tarkoitushakuiseen provosointiin kun mun aliaskin oikein mainttiin edellä mutta heitetään bensaa liekkeihin katotaan mihin tämä ketju menee.. Menikö oikein?

        Jos meni oikein, täytyy ehkä kiusallaan käydä hakemassa virallinen arvosana pällitestistä mensalaisilta. Näin saatan saada näissä keskusteluissa sitten uuden leimallisen statuksen.
        Mitä ikinä sieltä tulisi vastaukseksi, se ei saa voidaa muuttaa persoonallisuuttani.

        Joten en ehkä taida jaksaaa.


      • ?dle
        Naulapyssy335 kirjoitti:

        Jos meni oikein, täytyy ehkä kiusallaan käydä hakemassa virallinen arvosana pällitestistä mensalaisilta. Näin saatan saada näissä keskusteluissa sitten uuden leimallisen statuksen.
        Mitä ikinä sieltä tulisi vastaukseksi, se ei saa voidaa muuttaa persoonallisuuttani.

        Joten en ehkä taida jaksaaa.

        Onnittelen! Olet huippuälykäs! Osasi tässä maailmassa on halveksia itseäsi tyhmempia ja käyttää heitä hyväksesi. Osallistu seuraaviin eduskuntavaaleihin ja ala luoda uraa kansanedustajana. Sen jälkeen voit perustaa salaseuran ja kaapata sen avulla vallan itsellesi. Kaikki tulevat palvomaan sinua ja kantamaan sinulle lahjoja. Se on tähtiin kirjoitettu kohtalosi.


      • ?dle

        Perustele vastauksesi. Muuten en usko, että kuulut Mensaan.


      • ?dle
        ?dle kirjoitti:

        Perustele vastauksesi. Muuten en usko, että kuulut Mensaan.

        Naulapyssy vastasi oikein, trölliltä vaaditaan perusteluja.


      • Naulapyssy335
        ?dle kirjoitti:

        Onnittelen! Olet huippuälykäs! Osasi tässä maailmassa on halveksia itseäsi tyhmempia ja käyttää heitä hyväksesi. Osallistu seuraaviin eduskuntavaaleihin ja ala luoda uraa kansanedustajana. Sen jälkeen voit perustaa salaseuran ja kaapata sen avulla vallan itsellesi. Kaikki tulevat palvomaan sinua ja kantamaan sinulle lahjoja. Se on tähtiin kirjoitettu kohtalosi.

        Vautsi ja vanhanaikainen tattis! Kuulostaa hyvältä! Nyt ehkä on pakko alkaa sitten vittumaiseksi kusipääksi jos tästä saisi kannukset muiden hakkaamiseen. Kiva nähdä kun toiset kokee edes jotakin kipua!
        Toisaalta saatan myös jatkaa työtäni tasa-arvo, antirasismi ja suvaitsevaisuustyössä. Se tuntuu äkkiseltään paljon lähemmältä.


    • "tröll"

      Kuten ehkä nimimerkistäni olisi voinut päätellä, tarkoitukseni ei ollut osallistua vakavamielisesti tähän keskusteluun vaan motiivinani toimi hinku saada lukea lisää tätä saipankaa =) Monet keskustelijat ylempänä puhuvat älykkyydestä kuin se oikeasti merkitsisi suurimmalle osalle ihmisistä jotain ihmissuhteissa. Tosiasia on, että suurin osa ihmisistä ei edes tiedä mitä älykkyydellä tarkoitetaan, ja tämä suurin osa ei Todellakaan mieti vuorovaikutustilanteissa, mahtaako tuo toinen olla älykkäämpi vaiko tyhmempi kuin itse. Soon paha juttu jos on sellaseen ajattelutyyliin jämähtänyt.

      ?dle:lle perustelut: heitin vastaukseen yhden yhdeksikön ylimääräistä, että joku voi ihan suu täynnä hampaita korjata sen oikeaksi =)

    • Kokemuksesta voin

      kertoa että sangen useitn ajattelee että voi vattu kun aina tarvii vääntää näiden heikkolahjaisten kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9910
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      404
      4321
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2976
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      229
      2654
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2644
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1835
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      70
      1691
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe