Haaveena ultrajuoksu

Juoksen kohti unelma

Hei!

Onko täällä ultrajuoksijoita?
Olen 26 vuotias nainen joka on nyt keskittynyt enemmän juoksemiseen. Tosin vasta puolimaraton kunnossa, mutta tarkoitus kivuta maratonkuntoon jne. Tahto kova ja pohjakunto astetta parempi. Lisäksi rasitus EKG:n mukaan sydän poikkeuksellinen, toimii paremmin rasituksessa kuin levossa ja lääkärinkin mukaan astetta parempi kunto.
Keväällä kun oli tämä EKG niin pääsin irti epäillyistä sydän - ja verisuonitauti ongelmista. Minulla epäiltiin useaan otteeseen mm jonkin sortin sydänvikaa ja suvussani on pahoja rasitteita. Olen kuitenkin terve kuin pukki ja tämä vasta antoi oikean innostuksen urheiluun. Enää ei tarvitse pelätä epämääräisten lääkärien olettamusten takia.
Hitaasti lämpenevää sorttia olen, mutta kun lämpenen juostessa, niin sitten vain jaksaa ja jaksaa.
Uskon siis kovasti että ainesta olisi erityisesti pitkille matkoille. Niin ja haaveilen todellakin salassa kovasti tuosta ultrajuoksusta. Ehkä enemmänkin kuin yhden kerran kokeiluna.
Eli kysymykset.
Olenko liian vanha aloittamaan jos pyrin ihan tavoitteelliseksi ultrajuoksijaksi?
Onko helsingissä harrastajia joiden mukaan olisi mahdollista päästä harjoittelemaan sitten jossakin vaiheessa?
Olisiko hyviä oppaita joita voisi lukea?

Kiitän jo valmiiksi asiallisista vastauksista.

46

2128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pace-Maker

      Etene asteittain harrastuksessa. Mielestäni kanattaa juosta aluksi muutama puolikas, muutama maraton ja sen jälkeen arvioida ultrajuoksuja esim. 50km tai 60km pätkiä, jolloin saa jo hieman tuntumaa.
      Netissä löytyy voorumi, jossa käydään keskusteluja ultrajuoksusta. Siellä on seassa kirjoittajia, joiden juttuja kannattaa lueskella oppimismielessä ja joiden juoksutausta ja harrastus on ikäänkuin terveellä pohjalla mutta joukkoon mahtuu myös kaikenlaista viheltäjää, joilla ei nyt ole ns. haulit ihan himassa. Aika moni tuntuu siirtyvän ultraajaksi vain siksi, että vauhti ei oo oikein riittänyt maraamiseen.
      Mut kukin omalla tavallaan.

    • Pace-Maker
    • silirimpsis_siliän_t

      Minulla sama unelma! :D Puolikas juostu ja maraton tänä vuonna vielä, sitten todnäk juoksen puolikasta & maratonia ja jossain vaiheessa tarkoitus on kokeilla ainakin omatoimisesti pidempää lenkkiä.

      Siistiä että meiton muitakin. Olen ihan koukussa juoksemiseen ja nimenomaan pitkiksiin.. Paljon tsemppiä sulle! Ja oot todellakin nuori lajiin :) Ite olen 34-vee.

    • alkuperäinen nainen

      Kiitos infoista :) Nälkä kasvaa syödessä voisiko sanoa näin.

    • KKdauning

      Kuten aiemmin sanottu, sulla on vielä 20-25 vuotta aikaa kehittyä ultrajuoksijana. Monet jo parikymppisenä tosissaan ultranneet ovat kolmekymppisinä telakalla, kun juoksupohja on ollut liian ohut. Moni nivelensä timanttiseen kuntoon vuosikymmenien aikana nylkännyt on juossut viiskymppisenä parhaat juoksunsa. Monella tapaa ultra on helpompi kuin maraton, kun vauhti on hitaampi ja välillä voi levähtää ja syödäkin. Pitkiä hitaita vaelluksia pohjille, niin jokainen selviää ultrasta omalla vauhdillaan nautiskelleen! Sekin kannattaa muistaa, että joku 60 kilometrin juoksu ei oaljon poikkea maratonista, hidas vauhti kun helpottaa pidempään menemistä.
      -
      Pace-makerille sen verran, että mitä outoa siinä on, jos siirtyy ultrille, kun maratonilla tulokset heikkenevät? Ja ultraajalle on vain hyötyä, kun ei ole "haulit himassa", mitä tunnuit moitiskelevan.

    • minäpienipulla
    • dddddddddddsdfdf

      Ei ultrajuoksut ihan välttämättä niin mahdottomia ole.
      Itse olen juossut oman maratoonin ennätyksen Gallowayn ohjeitä käyttäen, eli juoksua 9min ja 1min kävelyä, kunnes on 28 kilsaa juostu, ja sitten juoksua koko matkan.
      Ultriin on myoskin omat niksit. Yksi aika kuuluisa juoksee ne niin että juoksee 25 minuuttia yhteen putkeen, seisoo 5 minuuttia, ja sitten toistaa samaa.

    • 42tg

      Ihan hienoo että löytyy joku nuorehko nainen jolla riittää kiinnostusta ja motivaatiota pitkille matkoille, sen vaan sanon. Olihan maan parhaat maratoonarit Leena Puotiniemi ja Laura Markovaara tietääkseni yli 30v kun alkoivat toden teolla juoksemaan, joten siinä mielessä aikaa on, ja tuntuu olevan "lahjojakin".
      Vaikka siis eihn sitä ihan tositosi vakavasti kilpailumielessä tarvii juosta mutta no miten vaan.
      Rankkaa tulee olemaan varmaan, ite en jaksais.

    • Fucking World

      Ultrat on enimmäkseen ihan pehmyttä porukkaa - muutamia huippuja lukuunottamatta. Ne on jengiä, mikä ei pärjää matkoilla, joilla pitää repiä tehoa ulos moottorista esim maratonilla.

      Sit ollaan niin filosofisia, kun on on ryynätty joku Wiha tai Maso. Ihan puhdasta pelleilyä.

      • nainen hevosen seläs

        Mitä jos ottaisit dildon pois perseestäsi ja keskittyisit urheiluun paskan jauhamisen sijaan?

        Ei ole sinulta pois jos joku harrastaaa ultraa. Keskity sinä siihen dildon poistoon peräreiästäsi.


    • alkuperäinen "tyttö"

      Hmm. Mukava että aihe herättää keskustelua. Kiitos edelleen asiallisista kommenteista ja ohjeista. Pitänee liittyä johonkin juoksuporukkaan mukaan.

    • mule variations

      nainen hevosen seläs vaikuttaa melko wihaiselta. Ovatko uldraajat yleisesti ottaen wihaisia?

    • Ultraan uupunut

      Ultraaminen on silkkaa erikoisuudentavoittelua. Nobodyt peittelevät huonouttaan sillä, että kävelyhölkkäävät 100 km.
      Meillä töissä yksi tällanen ja vähitellen on jengi alkanut nähdä ton touhun läpi. Selän takana on alettu nauramaan. Sitte meillä on hyvätasoisia palloilijoita ja juoksijoitakin. Niitä arvostetaankin enemmän. Eivät pidä koko ajan kauheaa kapelia juoksemisestaan tai peleistään.

      • ultras 6 feet deep

        taitaa joukkoWoima jy jyllätä teiänr työöpaikalla?


    • ghjgj

      Ite vaan makaat himassa sohvalla, katkeroituneena elämääsi. Salarakasta et saa/puoliso ei halua, olet ylipainoinen, liian vähän rahaa ja tukuttain ongelmia :DD Vedä "kiikut"

    • juoksut juosten

      Juoksuharrastukseen hurahtaessani tein kaksi periaatepäätöstä:
      -ei ikinä ultramatoja
      -ei ikinä varvastossuja

      Maratoni on ihan riittävä matka. Sillon kun juostaan lappu rinnassa ni juostaan kovaa. Pidemmän jos meinaa joskus niin rehellisesti patikoimalla. Ulkoilu on hienoa ilman kiirettä.

    • Ultra Bambers

      Tälle keskustelulle voi ton juoksut juosten kommentin jälkeen laittaa pisteen. Juostaan kun juostaan ja juostaankin niin perkeleesti. Kun ulkoillaan niin ulkoillaan niin perkeleesti.
      Mutta ei kävellä ja hölkätä, ei edes niin perkeleesti.

    • 2.30 maraton

      Ei kai ne ultrat nyt niin "hanurista" ole. Tyhmää touhuahan se maratonikin on, voin viidentoista maratonin kokemuksella sanoa. Ei mitään järkeä. Paljon fiksumpaa on juosta omaksi iloksi metsässä. 400 metriä on kunnon kilpajuoksumatka. Sen tietää siitä että nykyajan Suomessa ei ole kyseisellä matkalla minkäänlaista tasoa. Muita vastaavia on tonnivitonen, kymppi ja esteet. Ne vaativat vähän enemmän kuin pastan syöntiä eli myös sisua, päätä, henkistä kapasiteettia. Maraton täysillä juostuna on raju matka, mutta jos hyväkuntoinen vähän säästelee, pudottaa 2-3 minuuttia siitä mihin pystyisi, niin se on todella helppoa, kuin lenkillä olisi. Itse treenaus onkin sitten vaativampaa. Mutta ultrassa taitaa mennä vähän päinvastoin, että harjoituksissa pitää säästellä ja itse kilpailu onkin kovasti psyykeä kysyvä koitos. En tiedä, kun en ole koskaan yli 60 kilometrin matkaa juossut. Tämä on vain arvelu.

    • Parristeksas

      Joo. Oon myös ihmetellyt tuota samaa, että nää "ultrajantterit" treenaa lepäämällä 2-3 kuukautta ja valmistautuu kisaan. Palstoilla kehutaan, että nyt alkaa oleen kunnossa kun on huilannut kolme kuukautta.
      Mutta käykää kattomassa kuvia tai paikalla näissä kotimaisissa kisoissa niin totuus paljastuu. Ei ne ultra-bultrat ees näytä juoksijoilta. Yksikin jantteri esittelee tupakkejaan ja viinojaan. Käsittämätöntä rehentelyä ja typeryyttä.

      Ei jumankauta kun mä osaa arvostaa kävelyhölkkää.

    • Dumbo Dombe67

      muutama viikko sitten 0 kilometriä, nyt melkein 200km/viikossa. Vittu mä oon tuppolan määrä kone!! En haluu nostaa itteeni esille, MUT MÄ JUOKSEN MÄÄRÄÄ!!! HEI HUOMAATTEKO, ai ette. Korostan itteeni varmaan liian vähän.. Pitää petrata. Mut hei minulla on vasta isot määrät edessäpäin. Sitten huomaatte MINUT!! MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ sanoinko jo MINÄ

    • 100miles

      Espoon Ratiopharm Areenalla käy
      paljon ultraajia talviaikaan,
      liity joukkoon ja kysele vinkkejä.
      Lenkkiaikoja voi katsella vaikka
      juoksufoorumin kimppalenkkiketjuista.

    • baldiinos

      areenalla on huumehörhöjä salipandyn pelaajia.

      kukaan ei siellä juttele, ainakaan minulle. Sotkuakin on

    • b-fani

      Pitkätukkaset mopoilijat estää kunnon ihmisten ja hölkkäharrastajien juoksun. Pitäis juoksioiden perustaa prosenttiprätkäjengi ja presidentiksi valita baldinos vai mikä bambinos se on, joka sitten omin käsin poistais tollaset häiriköt radalta.
      Ihme touhua!
      Ei silti. Me juoksijat ollaan tasa-arvoista ja suvaitsevaista porukkaa. Mutta rajansa kaikella. Enkä yhtään pidä siitä, että bambinosille kuittaillaan palstalla. Tuollaisia miehiä tarvitaan juoksurintamalla. Ei kynäniskoja.

    • Just1ina

      Tiedetään kyllä mikä sinne areenalle miehiä vetää,
      viimeksi olin lasten salibandypeliä katsomassa kun
      miehet juoksivat kukkamekkopeppua tuijotellen
      kuola valuen.
      Piukkapeput siellä esittelee itseään ja miehet
      tyhmät vahtaa silmät pyöreinä.

    • Allustirel

      Justiinalla käy kateeksi kun on perse niin leveä kuin seitsemän leivän uuni. Kyllä piukkaa kukkamekkopeppua teppolan miehille miellään esitteleekin. Mutta me piukkapeput ollaanki pikajuoksijoita, eikä mitään läskejä ultraajia. Meitä kestää katsoa ja joskus jopa hiukan hipaista jos kiinni saa,

    • ultrahinaja

      Minä olen homo ja tykkään kattoa tiukkaa miehen persettä. Se minua sinne ajaa. käyn väliin huusissa kädellä ja taas jaksaa vetää rataa ympäri 256 kertaa

    • Anonymousanna

      Justiina on ihan oikeassa. Tuijottavat katseet ovat piinallisia. Olisivatpa edes tasokkaampia miehiä nämä tuijottajat.

      • aatos.

        tussulan kovimmat tyypit tuijottaa sun takapualta ja se ei muka säväytä.


    • Ex-ultrailija Ile

      Et ole ollenkaan liian vanha. Oikean juoksutekniikan oppiminen on tärkeää, että kroppa kestää. Harjoittelumaastot kannatta valita huolella, ei kovilla alustoilla. Levon ja harjoittelun suhde luonnollisesti myös sekä hyvät tossut. Jo son seurallinen, on mukava tehdä porukkalenkkejä.

    • ATK-Jyrää

      Mikä mahtaa olla Timo Rädyn maratonenkka? Onko hän myös ultraaja?

    • timojohannes,,

      Rädysta en tiedä?Mutta minulla Timolla 3h15min.Juostuja maroja on 26 kpl.Juostu H:gi Cityjen lisäksi mm.Rotterdamissa,Tukholmassa,Los Pacosissa jne.........

    • UllaTaalasmaa

      Sairanen on tuleva suurultraaja. 100km plakkarissa.

      • SakupekkaS

        Aikaa mäni 24 tuntia. Ei ole suurultraaja.


    • Sorottaja

      Aikaa onneksi on. Menee mitä menee mitä sen väliä on?

    • Anonyymi

      Kysyn onko mollella haaveena?

    • Anonyymi

      Miula haaveena 100k.

      PS. Onko Areenalla piukkoja peppuja?

      • Anonyymi

        En tiijä. Juoksen yksin ulkona. En mitään laumahölkkää.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      En oo asiantuntija, mut tietääkseni pohojat pitää saaja kunthoon ennenkuin alakaa ultrajuokseen. Ultrajuoksussa pitää osata tietääkseni käyttää maalaisjärkeä. Se on niin raaka laji, että pitää osata ymmärtää moni pointti ja suhteuttaa oma kunto matkavauhtiin.

      • Anonyymi

        Vauhinjako ultrajuoksusa ensiarvoisen tärkeätä. Kun juokset satoja kilometrejä, et voi aloittaa Cooperin vauhdilla, vaan maltti on valttia. Hitaasti kiiruhtamalla alusta alkaen. Tiukkapipoiset tavot voi aloittelija unohtaa. Hyvä tavo 100km@12h. Toki kunnonkin pitää olla kondiksessa. Paljon rauhallista 7.12/km hölkkää tehtynä. Ei pidä ahnehtia lenkkivauhteja.


      • Anonyymi

        Kysypä Mikolta neuvoa ultrajuoksun aloittamiseen. Mikko on kokenut ultrajuoksija, ja myy valmennuspalveluita. Katsoin youtubesta Mikon kähövideon taannoin. Ei ahnehdita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysypä Mikolta neuvoa ultrajuoksun aloittamiseen. Mikko on kokenut ultrajuoksija, ja myy valmennuspalveluita. Katsoin youtubesta Mikon kähövideon taannoin. Ei ahnehdita.

        Kähö rentoa on. Pk1 ensiarvoisen tärkeätä hölkkäilijälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kähö rentoa on. Pk1 ensiarvoisen tärkeätä hölkkäilijälle.

        Tavoitevauhtia kannattaa reenata ultraharjoittelussa. Kysy Mikolta, mikä siulle sopiva tavo.


    • Anonyymi

      Minäkin siirtynyt pk treenissä pk1 vauheille. Rentoa ultrahaaveilua.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe