Kokemuksia adoptiosta?

ToiveenaÄitiys

Lapsettomuushoidot ovat lähetymässä tuloksettomina loppuaan ja olemmekin miettineet tulevaisuudessa adoptiota/ sijaisvanhemmuutta, jotta voisimme toiveemme perheestä totetuttaa. Minkälaisia kokemuksia teillä on adoptioprosessista ja siitä kun adoptoitu lapsi saapuu perheeseen? Mistä aloititte adoptioprosessin? Mitkä ovat oleet suurimmat kipupisteet ja suurimmat onnen tunteet? Mitä yllätyksiä matkalle on mahtunut? Kaikki kokemukset lukisin mielenkiinnolla!

10

2893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • odottavan aika on pi

      Tässä tietoa aloituksesta:

      http://www.adoptioperheet.fi/tietoa_ukk.html

      Meillä ei ole lasta vielä kotona, mutta tässä vaiheessa voin sanoa, että suurimmat kipupisteet liittyvät vuosien odottamiseen. Eli prosessi kannattaa laittaa käyntiin heti kun on päätösen tehnyt.

    • adoptioäiti

      Moi!
      Meillä oli myös lapsettomuushoitoja/hormonipistoksia jne..luovuimme niistä aika aikasessa vaiheessa ja mietimme mitä nyt sitten.Seuraavaksi oli vaihtoehtona joko lapsettomuus kokonaan tai sitten adoptio ja niin otin yhteyttä sähköpostitse Pelastakaa Lapset ry:hyn ja ei kauaa mennyt kuin sieltä päin tuli kirje,missä oli kaikenlaisia esitteitä jne..mutta yksi lappu oli sellanen mihin kiinnitin huomioni ja siinä oli seuraava infotilaisuus ja sattui olemaan molemmilla vapaapäivä,niin sinnehän myö mentii ja täytettiin heti papereita ja sillä tiellä ollaan. Olemme siis jo saaneet tyttäremme joulukuussa 2010 ja se oli NIIN PARAS HETKI KUIN OLLAJA VOI!!Ja 5 vuoden odotus VIHDOIN päättyi!!
      Sillä kaikista pahinta on se odottelu,kun tuntuu ettei mitää tapahdu ja kuitenkin siellä tapahtuu koko ajan,vauvoja syntyy tietysti päivittäin,se on sitten eri asia kuinka moni tulee adoptioon asti.Se on kuitenkin aika kova paikka antaa oma lapsi pois,mutta joskus se vaan tarvii tehä,kun ei ole muutakaan vaihtoehtoa. Niin meillä meni tosiaan se n.5 vuotta,mutta tiedän että on monia joilla siinä menee vieläkin kauemmin.
      Siinä viiden vuoden aikana kävimme oman sosiaalityöntekijän kanssa monia jutteluita ja hän antoi meille kotitehtäviäkin mietittväksi seuraavaa kertaan varten,välillä ei oltu yhteydessäkään.
      Se oli kyllä jännä päivä kun se kauan odottama puhelu tuli. Olemme mieheni kanssa molemmat samassa työpaikassa ja samaa aikaan olimme silloinki siellä kun se puhelu tuli!Mies tuo puhelimen minulle jännä ilme kasvoillaan ja kun kuulen kuka siellä toisessa päässä on ja mitä hän alko puhumaan,kaikki pysähty siihen.Olin voitelemassa voileipää,niin voiveitsi pysy kädessä koko sen puhelun ajan ja leivät jäi pöydälle ja onnenitkuhan siitä tuli!!Ei kyllä pystynyt pidättelee..:)
      Siinä ei kauaa sitten mennyt kun kävimme pientä enkeliä kattomassa hoitoperheessä useempaa kertaa ja sitten tuli 1.12.jolloin haimme pienen nyytin kotiin!Se on kyllä niin hieno tunne kun ON VIHDOIN ÄITI!!:)

      Mutta oikein mukavaa jatkoa ja KÄRSIVÄLLISYYTTÄ vain teille adoptioprosessissa,sitä se meinaan tarvii!!Oletteko muuten ihan kotimaista lasta toivoneet vai ulkomailta?Sitä en osaa sanoa minkälainen prosessi on ulkomailta adoptoida..kestää tietysti ehkä vähemmän aikaa,mutta toisaalta vie enemmän rahaa ja vaivaa..
      Mutta mukavaa syksyn jatkoa kaikille!!:)

    • Adoäiti

      Hei,

      emme kokeilleet hoitoja ollenkaan, omien geenien siirtäminen ei tuntunut kovin tärkeältä. Kv adoption kautta saimme ihanan leikki-ikäisen lapsen kohtuullisen odotusajan jälkeen. Koska olen paljon tekemisissä eri kv adoptio -perheiden kanssa, voin kertoa, että jokaisen perheen tarina on erilainen, kahta samanlaista ei löydy!

      Huolimatta siitä, millä tavoin lapsi perheeseen tulee, se suurin Onni tietenkin tulee itse lapsesta: Siitä Puhelusta, ensitapaamisesta ja sitten yhteiselosta.

      Omalla kohdallani suurin kipuilu on liittynyt lapseni bioperheeseen. Tiedän lapsen taustoista aika paljon ja vaikka olen todella kiitollinen, että saan tämän lapsen kasvattaa, niin sydäntä raastaa bioperheen (etenkin äidin) kokema menetys. Se, että lapseni biologinen äiti joutui luopumaan lapsestaan - elämä ei todellakaan ole reilua.

    • ToiveenaÄitiys

      Kiitos kun jaoitte kokemuksianne, se antoi uskoa siihen, että tämä prosessi voi joskus tuottaa sen suuren onnen, jota olemme jo 4 vuotta odottaneet. Tosin, tuntuu kyllä järjettömän pitkältä, että vielä 5 vuotta pitäisi odottaa, ennenkuin pienen ihmisen saa hoivattavakseen, rakastettavakseen ja ihmeteltäväkseen.. Olisin silloin jo 36 vuotta, aika vanha jo ensimmäisen lapsen äidiksi.. Mutta jos se sen ottaa, minkäs sille voi.

      Laitoin kanssa alkuviikosta sähköpostia Pelastakaa Lapset Ry:hyn, mutta mitään vastausta en ole saanut :/ täytyy varmaa soittaa sitten ensi viikolla jos ei vastausta tule. Kärsimättömästi olen tämä viikon odottanut yhtä sähköpostia, täytyisi varmaan tulevaa varten kasvattaa tota kärsivällisyyttä TODELLA paljon lisää..

      Mutta on se kyllä varmaan ihana tunne kun se nyytti vihdoinkin tulee kotiin! Olemme vasta aivan prosessin alussa, mutta tietysti toivoisimme kotimaista adoptiota.. Mutta saa nähdä miten ajatukset muuttuvat kun tämä prosessi varsinaisesti lähtee liikkeelle, päädymmekö kuitenkin kansainväliseen adoptioon, jos se olisi nopeampi tapa.

      Voi että.. Onnea teille ketkä jo oman lapsenne olette saaneet ja toivottavasti muittekin päätepiste on pian edessä.

      • Adoäiti

        "Olemme vasta aivan prosessin alussa, mutta tietysti toivoisimme kotimaista adoptiota.. Mutta saa nähdä miten ajatukset muuttuvat kun tämä prosessi varsinaisesti lähtee liikkeelle, päädymmekö kuitenkin kansainväliseen adoptioon, jos se olisi nopeampi tapa."

        Mikäli saatte asiallista adoptioneuvontaa, niin kypsytte ja kasvatte prosessin aikana. TIETYSTI kotimainen adoptio?? Kv adoptio, jos se on NOPEAMPI? Opitte tietämään, että adoptioprosessissa ei teille etsitä lasta vaan lapselle etsitään parasta mahdollista perhettä, koska biologinen perhe ei jostain syystä pysty lapsesta huolehtimaan.

        Kaikkea hyvää jatkossa !


    • ToiveenaÄitiys

      Toivomme tällä hetkellä kotimaista adoptiota, koska tuntemuksemme erilaisista kulttuureista ja niiden kohtaamisesta parhaalla mahdollisella tavalla on olematonta. Olemme vain lomailleett ulkomailla, joten en usko että olisin tällä hetkellä paras mahdollinen äiti täysin vieraasta kulttuurista kotoisin olevalle lapselle. Eikö omien rajojensa tunnustaminen ole juuri sitä lapsen parhaan ajattelua?
      Jos prosessin kuluessa huomaamme, että voisimme tarjota kodin myös erilaisessa kulttuurissa kasvaneelle lapselle, voisimme mahdollisesti harkita myös kansainvälistä adoptiota, koska olisi ihanaa saada mahdollisuus kokea äitiys mahdollisimman pian...
      En tiedä ovatko nämä sitten itsekkäitä ajatuksia, ehkä ne sitten muuttuvat prosessin kuluessa jos niin on..

      • kv.adoptiolapsen äit

        Adoptioneuvonnassa varmaan ajatukset selkenevät. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kotimaan adoptiossakin nykyisin moni lapsi tulee kv. taustaisilta vanhemmilta, maahanmuuttajilta. Heistä monet tulevat kulttuureista, joissa aborttia ei suvaita ollenkaan.


    • ei koskaan äiti

      Kannattaa pitää myös mielessä että adoptiohanke voi myös matkalla kaatua.
      Kaikki ei saa sitä adoptiolastakaan vaikka kuinka haluaisi.

    • valitettavasti

      Kaikki on tosiaan mahdollista adoptioprosessissa. Valitettavasti.

    • Россия друг Sergei

      Muistakaa itänaapuri. Siellä on paljon yksinäisiä äitejä jotka eivät voi huolehtia lapsestaan. Antakaa venäläiselle ystävällenne lupaava tulevaisuus sijoittamalla lapsi kotiinne. Nyt viisumit kuntoon ja kipikapi Venäjälle nykyään on muotia saada Venäläinen ottolapsi http://kauppinen.us

      Помогите своему соседу сосед поможет вам

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe