thai marjastajat ja hygienia

mehtäläinen23w

Ajattelin jakaa ihan tätä marjastuskäytäntöä täältä ruohonjuuritasolta.
Itse liikun paljon metsässä ja nyt olen sitten törmännyt näihin thaimaalaisiin tai voi olla muitakin kansalaisuuksia jotka siis keräävät marjat jollekin välittäjälle.
kovaa työtä ei siinä mitään.
Toivon kovasti että kaikki tietävät mitä tuolla metsässä tapahtuu.
Nämä marjastajat ajavat autolla ja heillä myös peräkärryt jossa on marjalaatikot.
Kysymys:Onko heillä ajokortti ja myös se peräkärry kortti?
***Keräävät marjat laatikoihin ja laatikot peitetään pressulla joka vanha.Siinä kun ne marjat muutaman tunnin yli 25 asteen lämmössä käyvät niin huh heijaa vaan.Sitten nämä marjastajat rummuuttavat kuoppaiset tiet ja tärinä tekee aivan varmasti muussia marjoista.Sitten nämä marjat kuulema haetaan heidän majapaikastaan n 2 päivän välein.Eli aika riski on marjojen laadulle!
****Käyvät tarpeillaan pitkin metsiä ja tienvarsia...pesevätkö kätensä?
***onko heidän keruu astiat ja työvälineet puhtaita?
***Onko salmonella testit tehty jokaiselle?
***onko heidän muu hygienia taso ,vaatteet puhtaat jne.Sillä eihän suomessa saa missään missä ollaan ruoan kanssa tekemisissä olla likaisissa vaatteissa.

Itse en ainakaan enää marjamehuja osta enkä jugurtteja joissa luonnonmarjoja on.
Sen verran karseeta menoa on nyt nähty.
Eikä tässä ole näitä kerääjiä vastaan mitään,vaan siinä että miksei heille neuvota hygieniaa,salmonella testit teetätetä jne.
Toisaalta aika sääli näitä kerääjiä.Varmaan se marjan välittäjä rikastuu eniten ja suht helpolla. :)

7

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaa

      totta turiset

    • Jytkynen

      Jokaisella kuljettajalla on kansainvälinen ajokortti.
      Ja eihän sulla ole mitään heitä vastaan , mutta luettelit tuossa negatiivisiä asioita pitkän liudan. Suomalaiset kuljettavat marjoja samoista paikoista ja jemmaavat niitå viikon , kun odottavat hinnan nousua. Suomalainen marjastaja paskoo samantavalla metsään, enkä ole koskaan nähnyt desipyyhettä heillä , niin kuin taikuilla on. Jugurttien marjat tulevat kotimaanteollisuudelle etupäästä venäjältä kun un halvempia. Että sanoisin aika hengettömäksi tuota mustamaaluutasi , koska kaikilla poimioilla on samanlaiset kuljetusvälineet ja matkat.

    • mikä stupido

      PÄIVÄNAURUT !!!
      Kätkätän täällä kylellään, tuo on rasismia pahimmasta ja epäluuloisimmasta päästä. Ei voi olla totta että joku kurppa käy kyttimässä metässä miten thaimaalaiset kerää marjoja.
      Ei hyvää päivää !

      No kuule, valotampa sua.
      Naapurissa on iso marjatila, jossa vähintään 70 % kerääjistä on muita kun suomalaisia. Ovat paljon ahkerampia kerääjiä kun veltto aurinkoa ottava finska pikkupimu, joka on vähän väliä "kipee".

      Esim vietnamilaiset on jo huhkineet pellolla / puskassa /metsässä parisen tuntia ennenkun suomiblondi meikkeineen ilmestyy (jos ilmestyy) paikalle.

      Mihinkä sinä perustat muutenkaan nämä kaikki älyttömät salmonella-ajokortti-laatikkoväittämäsi ? Perustele , rasisti, väittämäsi.

      Mihis se suomalainen tekee metsässä tarpeensa, onko sinne rakennettu blondeille oma pinkki huussi ?

      Joo-älä syö kotimaisia marjoja. Osta sen sijaan ulkomaisia hedelmämehuja. Siellähän niitä suomalaiset pilvin pimein kerää, appelsiineja ja banaaneita...

    • Mansikka-Marja

      En sanoisi keskustelun avaajaa rasistiksi, koska hän kertoo että hänellä ei ole "näitä kerääjiä vastaan mitään". Lukekaa tarkemmin koko viesti.
      Kaiken maalaiset poimijat osaavat olla joko puhtaita tai likaisia riippuen siitä, kuinka heidät koulutetaan hommaansa. Ja kuten sanottua, marjojen kuljetus, pakkaaminen ja säilytys myyntihetkeen asti on oltava asiallista. Marja on herkästi pilaantuva tuote.
      On ihan hyvä että tästäkin asiasta puhutaan. Ei ole kenenkään etu, jos kuluttajat eivät uskalla ostaa. Ei siitä hyödy kovan työn tehnyt poimijakaan.

    • VARPUMIES...

      Joo on se hyvä että täällä Valkealassa ne(thait) keräävät paikallislehden mukaan mustikat varpuinee (Osan) maasta irti, niillä on lehtikuvan mukaan sellaiset haravat jolla kiskoovatten kaiken irti. No ,eipä ole seuraavana eikä ehkä sitä seuraavinakaan vuosina samoilla paikoilla keräilemässä, se on hyvä......
      Kieltäsköhän mikään laki maaston tuhoomista? Maanomistajan asiahan se olisi, tosin seurakunta tai kaupunki ei varmaankaan puutu asiaan maillaan, ehkäpä pitäisi....Vastuuseen voisi laittaa sen järjestäjän, nimikin oli joku, mutta ei laiteta tähän ettei syytetä herjauksesta.(aiheesta)
      Hiivatti kun ovat vielä ahkeria, ehtiivät joka paikkaan, parempi olisi jos olisivat laiskoja kuin paikalliset metsistä vierotetut kaljan kittaajat.

    • Pate vain.

      Kerätköön marjat, mutta ei asutusten läheltä. Olemme keränneet marjat talon takaisesta metsiköstä 30vuotta ja kun kypsyminen aika lähenee käyn tarkistamassa kun on parhaimmillaan. Kahtena vuotena on sitten ollut pikkubussi 200metrin päässä parkissa ja kun ollaan menty tuttuun paikkaan sankoinemme on se marjaton, siinä 7 henkilöä on haravoinut mäet puhtaiksi. Sitten on ite lähetty kauemmaksi etsiskelemään talvimarjat. Nyt aion tehdä sen että palkkaan pari Thaita keräämään meille marjat, ja koko suvulle kun eivät paria euroa enempää kilosta tahdo. Vanhalla riisselillä koluavat lähi tienoon (toki kartasta katsomme yhessä seudut ja ettei muita tuttuja ärsyttele) Karjakeittiössä majailevat ja silleen.
      Pilaavat asian kun tulevat liian lähelle tallollisten tuttuja marjamaita.
      Terveisin Kihniön sijä

    • jotain tolkkua

      Voi pyhä pullistus. Kaikkea sitä keksitään, siis otsikko. Suomalaisilla on vastustuskyky paljolti hävinnyt ylihygieenisyyden takia. Varmaan tulee vielä aika, kun ihmeset eivät voi mennä metsään muuten kuin ilmastoidussa avaruuspuvussa kun siellä on niitä BAKTEEREITA. Hirveää! Kauheaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1806
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      183
      1444
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1388
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      142
      1333
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      960
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe