Kuhasevitsi

iloinen mummu

Teppo on kertoillut useinkin mainiota tarinaa mallimimmeistä ja kuhasevitsestä jonka repesti on nyte päässyt hukkumaan.Olisiko se vielä tepolla muistissa eli pistäisi uudelleen ja taas kertaalleen tälle palstalle. Mummo ei niistä mimmeistä piittaa muta miten sevitsi tehään kiinnostaa.

5

101

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      Tässä suora kopio nuoren ja rohkean kundin reseptistä!

      Stadin kundi kokkaili viime perjantaina eräälle latinonsuomalaiselle mimmille ja hänen frendilleen cevichea et sillei hei! Ceviche on sitruunamarinoitua kalaa - yleensä jotain vaaleaa fisua. Teppo sovelsi ja innovoi perinteistä lattarireseptiä. Tepon tarkoitus oli tehdä parasta cevichea, jota mimmit ovat koskaan saaneet et sillei hei!

      Teppo osti kaupasta ehdottoman tuoreita kuhafileitä. Stadin kundi aloitti valmistuksen puolenpäivän aikoihin, sillä fisun on hyvä marinoitua ainakin kuusi tuntia et sillei hei!

      Teppo viipaloi ja pilkkoi kuhat sellaisiksi, joita olisi hyvä syödä. Ei kuitenkaan liian pieniksi paloiksi, vaikka naisten suu ei olekaan yhtä iso kuin Tepon kita.

      Teppo nakkasi kuhanpalat kulhoon ja puristi päälle neljä sitruunaa ja kolme limeä. Sitten rouhittua merisuolaa & sokeria perään ja kulho tekeytymään jääkaappiin kylmään osaan et sillei hei! Noin neljän tunnin kuluttua kuha oli muuttunut valkoiseksi - se oli siis raakakypsynyt. Nyt oli aika aloittaa liemen teko.

      Teppo kaatoi kulhoon muutaman ruokalusikallisen (maun mukaan) makeaa chilikastiketta, hieman pippuria ja pienen tilkan kuohukermaa. Sitten sekoitetaan, mutta varotaan rikkomasta kuhan rakennetta et sillei hei! Teppo maistoi lientä ja havaitsi sen taivaalliseksi et sillei hei! Sitten vain stadilainen ceviche jääkaappiin odottamaan vieraita.

      Teppo tarjosi innovoimaansa cevichea itsetekemänsä aiolin ja K-kaupan tuoreen chapatan kanssa et sillei hei! Liemi oli niin hyvää, että aiolia ei oltaisi välttämättä edes tarvittu. Liemeen on hyvä kastaa leipää.

      Tepon vieraat, kaksi neiti-ihmistä, kehuivat Tepon stadilaista cevichea kilvan. Ja täytyyhän Teponkin tunnustaa: Se oli todella loistavaa et sillei hei! Lisäksi cehiche on helppotekoista ja terveellistä!

      ps. monissa ceviche-resepteissä neuvotaan laittamaan korianteria. Teppo osti korianteriruukun, mutta se lensi yksintein roskikseen. Korianteri on todella vastenmielisen makuinen - toisin kuin Tepon vieraat et sillei hei! Siitä Teppo voisi kertoa lisää, mutta se kuuluu K18-palstalle et sillei hei!

    • iloinen mummu

      Kiitos, kiitos Tepolle tästä mainiosta tarinasta ja repestistä.Yksi kysymys vielä kun kauppa on täältä niin kaukana eikä jaksa kovin montaa kertaa pyöräillä turhaan että jos limea ei ole voiko korvata muulla.Vaikka etikalla.Ja toinen että mikä on se aioli.

      • kyösti.

        jaahas- sekopää taas vauhdissa. pikapuoleen vastaa taas itselleen.


    • Tepon vaari

      Teppo ohjataa, että tähän voi käyttää myös vanhaa järvi haukea suoraan järvestä tarjottimelle raakana ja raikkaana nautittuna.
      Tämä versio laihduttaa mukavasti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe