Kuhasevitsi

iloinen mummu

Teppo on kertoillut useinkin mainiota tarinaa mallimimmeistä ja kuhasevitsestä jonka repesti on nyte päässyt hukkumaan.Olisiko se vielä tepolla muistissa eli pistäisi uudelleen ja taas kertaalleen tälle palstalle. Mummo ei niistä mimmeistä piittaa muta miten sevitsi tehään kiinnostaa.

5

86

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      Tässä suora kopio nuoren ja rohkean kundin reseptistä!

      Stadin kundi kokkaili viime perjantaina eräälle latinonsuomalaiselle mimmille ja hänen frendilleen cevichea et sillei hei! Ceviche on sitruunamarinoitua kalaa - yleensä jotain vaaleaa fisua. Teppo sovelsi ja innovoi perinteistä lattarireseptiä. Tepon tarkoitus oli tehdä parasta cevichea, jota mimmit ovat koskaan saaneet et sillei hei!

      Teppo osti kaupasta ehdottoman tuoreita kuhafileitä. Stadin kundi aloitti valmistuksen puolenpäivän aikoihin, sillä fisun on hyvä marinoitua ainakin kuusi tuntia et sillei hei!

      Teppo viipaloi ja pilkkoi kuhat sellaisiksi, joita olisi hyvä syödä. Ei kuitenkaan liian pieniksi paloiksi, vaikka naisten suu ei olekaan yhtä iso kuin Tepon kita.

      Teppo nakkasi kuhanpalat kulhoon ja puristi päälle neljä sitruunaa ja kolme limeä. Sitten rouhittua merisuolaa & sokeria perään ja kulho tekeytymään jääkaappiin kylmään osaan et sillei hei! Noin neljän tunnin kuluttua kuha oli muuttunut valkoiseksi - se oli siis raakakypsynyt. Nyt oli aika aloittaa liemen teko.

      Teppo kaatoi kulhoon muutaman ruokalusikallisen (maun mukaan) makeaa chilikastiketta, hieman pippuria ja pienen tilkan kuohukermaa. Sitten sekoitetaan, mutta varotaan rikkomasta kuhan rakennetta et sillei hei! Teppo maistoi lientä ja havaitsi sen taivaalliseksi et sillei hei! Sitten vain stadilainen ceviche jääkaappiin odottamaan vieraita.

      Teppo tarjosi innovoimaansa cevichea itsetekemänsä aiolin ja K-kaupan tuoreen chapatan kanssa et sillei hei! Liemi oli niin hyvää, että aiolia ei oltaisi välttämättä edes tarvittu. Liemeen on hyvä kastaa leipää.

      Tepon vieraat, kaksi neiti-ihmistä, kehuivat Tepon stadilaista cevichea kilvan. Ja täytyyhän Teponkin tunnustaa: Se oli todella loistavaa et sillei hei! Lisäksi cehiche on helppotekoista ja terveellistä!

      ps. monissa ceviche-resepteissä neuvotaan laittamaan korianteria. Teppo osti korianteriruukun, mutta se lensi yksintein roskikseen. Korianteri on todella vastenmielisen makuinen - toisin kuin Tepon vieraat et sillei hei! Siitä Teppo voisi kertoa lisää, mutta se kuuluu K18-palstalle et sillei hei!

    • iloinen mummu

      Kiitos, kiitos Tepolle tästä mainiosta tarinasta ja repestistä.Yksi kysymys vielä kun kauppa on täältä niin kaukana eikä jaksa kovin montaa kertaa pyöräillä turhaan että jos limea ei ole voiko korvata muulla.Vaikka etikalla.Ja toinen että mikä on se aioli.

      • kyösti.

        jaahas- sekopää taas vauhdissa. pikapuoleen vastaa taas itselleen.


    • Tepon vaari

      Teppo ohjataa, että tähän voi käyttää myös vanhaa järvi haukea suoraan järvestä tarjottimelle raakana ja raikkaana nautittuna.
      Tämä versio laihduttaa mukavasti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe