Verisuoneen kerääntyvä töhnä, sen poisto ja mittaus

Jekura

Ensiapuasemilla on liotushoitoa infarktiin. Mitä tapahtuisi jos sitä samaa liottavaa ainetta laittaisi normaalioloissa suhteellisen terveeseen ihmiseen, mutta sadasosa annoksen ja sata päivää (karkeasti sanottuna)? Tai ei samaa ainetta mutta sellaiseen hitaaseen käyttöön erikseen suunniteltua ainetta?

Voiko jossain testauttaa verensä tukkivuuslukeman eli suunnilleen sen kuinka monta nanometria tai mikrometria virtaava veri lisää seinämän töhnäkerroksen paksuutta aikayksikössä? Ainakin liottava aine saa sen lukeman negatiiviseksi, eli veren virtaus ohentaa töhnää ei paksunna.

Virtaava neste tekee kallioonkin kanjoneita, eli pelkkä fysikaalinen vaikutus ilman kemiallista vaikutusta voi ehkä saada lukeman negatiiviseksi, vai voiko?

Veren testaava laite saattaa olla hyvinkin yksinkertainen. Jos se veritöhnä saadaan tarttumaan virtausputken seinämään edes jotenkin, seuraava paksunnos eli töhnän tarttuminen töhnään tapahtuu realistisella nopeudella. Jos paksunnos on valon aallonpituuden suuruusluokkaa, spektrometria, ehkä erikoisen säädettävän laserin avulla voi olla helpoin keino mitata sitä.

Joskus olen nähnyt netissä mainoksia joissa luki (englanniksi): "testauta infarktin riskisi (jollain läpivalaisulla, MRI tai röntgen, en muista)". Sellainen voi kai arvioida riskiä vain suurimmista suonista.

Riskin lisäksi suonitöhnä haittaa suorituskykyä normaalistikin.

Terveysvalistus ja rasvaverokin tehoaa vain osittain ja suonitöhnää vastaan pitää käydä yhä uusin keinoin.

Muuuten, valistusta saattaa tehostaa jos edes osassa yhteyksistä käytetään nimenomaan sanaa 'suonitöhnä'.

12

526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • khkyfkty

      Hidas tukkiintuminen johtuu rasvasta ja jostain muusta, ja nopea lyhyen tähtäimen tukkiintuminen veren hyytymästä. Nopea liottava aine on kai suunniteltu vaikuttamaan lähinnä siihen veren hyytymään ja vaikutus rasvaan ym. on tuntematon.

      Verisuonissa muuten vaikuttaa eroosio, joka on täsmälleen sama ilmiö kuin mikä muokkaa maisemaa, eikä ole kielikuva. Eroosio on mekaaninen tai törmäys-ilmiö ja sen lisänä on kemialliset ilmiöt, suonissa ja geologiassa.

      Rasva tarttuu suonen seinien lisäksi astioihin ja vaatteisiin ja kemistit ovat kehittäneet ihmeellisiä keksintöjä rasvan irrottamiseksi niistä. Luultavasti mikään pesuaineen entsyymi ei sellaisenaan kelpaa ihmiseen laitettavaksi, vaan tarvittaneen erityinen entsyymi tai muu, ja lääkkeiden yhdistelmä joiden avulla ihminen kestää sitä rasvaa irrottavaa ainetta ilman liian suuria sivuvaikutuksia.

    • erttkl

      Tutlituta kolesteroliarvot. Ja jos liikaa niin voi hoitaa kolesterolilääkityksellä ja korjata ruokavaliota terveellisempään suuntaan.

    • liuotus ja kuppaus

      Voisiko tuolla liuottimella yhdistettynä kuppaukseen alentaa kolesterolia tehokkaasti?

      Siis ensin liuotinta, vähän ajan päästä kupataan 1/2 litraa verta pois, toistetaan vaikka vuoden ajan kuukausittain.

      Tehoaisiko mitenkään?

    • hiilarit lihottaa

      >>Terveysvalistus ja rasvaverokin tehoaa vain osittain ja suonitöhnää vastaan pitää käydä yhä uusin keinoin.

      • Tajutonta%%%

        Kaikki mitä syöt lihottaa, mikäli syöt niitä enemmän kuin kulutta. Laihdut syödessäsi mitä vain, kunhan syöt vähemmän mitä kulutat. Melko yksinkertainen sääntö.


      • hiilarit lihottaa
        Tajutonta%%% kirjoitti:

        Kaikki mitä syöt lihottaa, mikäli syöt niitä enemmän kuin kulutta. Laihdut syödessäsi mitä vain, kunhan syöt vähemmän mitä kulutat. Melko yksinkertainen sääntö.

        Mutta vehnä ainakin on tyhjää täynnä, paitsi kaloreista.
        Ja minulla ainakin tukkii suolen, aiheuttaa kaasuongelmia ja sitä kautta peräpukamia.
        Eikä ongelmat jää siihen.
        Olo paljon parempi kun ei vehnään koske. Enkä syö muitakaan viljatuotteita.
        Ei silti himokarppausta karppauksen vuoksi.


    • Galenoskooppi

      Verisuonia tukkiva kolesteroli on nimeltään LDL ja se on siis se paha kolesteroli. LDL härskiintyy suonistossa ja aiheuttaa näin tukoksia. Tukkeuman syntyyn vaikuttaa lisäksi LDL:n koostumus. Jos ihmisen triglyserolipitoisuus on yli 2,0 mmol/l on syytä epäillä LDL:n olevan pientä ja tiheää. Suonistossa on - toivottavasti - myös toista kolesterolia nimeltä HDL ja tämä HDL kolesteroli on sitä hyvää kolesterolia. Hdl:llä on taipumus littää itseensä suonten seinämiin kerääntyvää kolesterolia (toimii siis liuottimena). HDL kolesterolia saadaan kasvisterolimargariineista mm. Becel. Voit laskea oman kolesteroliarvosi kaavasta LDL=kokonaiskolesteroli-HDL-0,45*triglyseridiarvo.

      • uskomus-puppua

        Becel on juuri sellaista puppu-margariinia.
        Uskomuslääkintää.


    • Galenoskooppi

      Tässä yksi lisää näitä "puppu" kasvistanoleita tai kasvisterolimargariiini - Benecol. Ainakin yhden tutkimuksen mukaan em. "puppu" -margariinit alentavat kolesterolia n. 10% sekä kokonais kolesteroliarvoa, että LDL kolesteroliarvoa. Paras kolesterolin alentaja ja HDL kolesterolin lisääjä on tietenkin liikunta ja nimen omaan pitkäkestoinen liikunta. Muita kolesteroliin vaikuttavia aineita ovat kuituvalmisteet resiinit, statiinit jne. jne...

    • mietitään

      Jos saataisiin liuottimilla pois, niin sairaalat voisivat luopua pallolaajennuksista.

      Voi ollakin että "puppu" margariinit auttavat, mutta kuka uskoo jos sanotaan "Ainakin yhden tutkimuksen mukaan", Minkä ihmeen tutkimuksen oliko se kahden ihmisen tekemä ja nekin olivat Benecolin työntekijöitä. Näin mainonta toimii , tutkimus on jos muutama ihminen tutkii näin. Ei sen tarvi puolueeton olla. Lähteitä kehiin niin johan nostaisi uskottavuutta.

    • nuorenanukkuneet

      Verenohennuksen sivuvaikutus on sisäinen verenvuoto tai aivoverenvuoto. Eli nykyiset lääkkeet eivät ole ongelmattomia. Kukaan ei tee liuotushoitoa perusterveelle ihmiselle. Jo sairastetun atakin jälkeen määrätään verenohennuslääkitys, ja sillä on mainitut sivuvaikutukset. Yleensä kyseessä on Marevan-hoito.

      Verta voi ohentaa esim. Primaspanilla tai lasten Aspirinilla. Aspirinissa on aina myös mahaverenvuodon riski.

      Parhaatkaan elämäntavat eivät aina takaa, että verisuonitukosta ei synny. Normaalipainoisuus, liikunta ja järkevä kohtuullinen ravinto ehkäisevät ongelmia. Syöppöys, liikkumattomuus, juoppous ja ylipaino lisäävät sydän- ja verisuonitautien riskejä.

      Kerran tässä jokainen kuolee, eikä sitä voi estää. Asia on unohdettu, kun nykyihminen elää niin paljon vanhemmaksi kuin edeltäjänsä. Lähes vääjäämättä iän mukaan erilaisia rappeutumismuutoksia kehittyy. Todennäköisyyksiä niihin voi vähentää, muttei millään keinoilla täysin estää (paitsi kuolemalla nuoreena ja terveenä).

    • Neuvoja1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe