Tarttisin vinkkejä kolmen ruokalajin illalliselle, jonka teen sokkotreffikumppanille. Jotain yksinkertaista ja simppeliä kun en oo mikään mestari, mut kuitenkin maistuvaa.
Alkuun ehkä joku keitto? Pääruuaksi risotto? Onkohan liian vaikea? Jälkkäriksi suklaata? JOtain jonka voi tehdä valmiiksi odottamaan.
Tätä juttua meinaan:
http://www.sub.fi/rakkaudellakatettu/
Kolmen ruokalajin illallinen
8
2000
Vastaukset
- paisti ja peruna
Riippuu ihan siitä kuinka rohkeaa uskallat tehdä....
Keitto-risotto yhdistelmä ei kyllä kuulosta kovin hyvältä. Mielummin salaatti-risotto.
Entäpä wokki ? Kaupasta saa hyviä vihannes-sekoituksia ja suikalelihaa tai kanaa. Niillä on helppo onnistua. Muutama maustekastike kaveriksi
Jos et tahdo sitoa itseäsi hellan ääreen koko ajaksi, uunissa haudutettu ruoka on aina hyvä. Vaikkapa possu, siinä et voi tyriä, nauta on joskus vaikeampi saada mureaksi.Kyljykset ja perunat ? Helppoa...
Jälkkäriksi voit suklaasta tehdä moussen valmiiksi annosmaljoihin, taikka sitten perinteinen kahvi-after eight toimii kanssa ihan yhtä hyvin- Panhandle
Jos et ole tehnyt risottoa usein, ehdotan sen jättämistä pois. Hyvän risoton tekeminen nimittäin ei ole ihan helppoa, se ei saa olla vetelää velliä, ei puuroa eikä tietenkään liian kuivaakaan, kypsyysasteen pitää olla just eikä melkein ja mausteidenkin kohdallaan eikä vähän sinne päin.
Yksinkertaisia, mutta samalla juhlavia ruokalajeja ovat mielestäni erilaiset (syksyyn hyvin sopivat) pitkään haudutettavat lihapadat, kuten Burgundinpata tai kreikkalainen stifado. Alkuun yksinkertainen salaatti ja jälkiruuaksi "paistin ja perunan" ehdotus, tai jos teet stifadoa, jälkiruuaksi sopisi kahvi ja (valmiina ostettu) baklava-leivos. Varoituksen sana kuitenkin: baklava on todella, todella makeaa, eikä sovi pähkinäallergiselle. - -
Panhandle kirjoitti:
Jos et ole tehnyt risottoa usein, ehdotan sen jättämistä pois. Hyvän risoton tekeminen nimittäin ei ole ihan helppoa, se ei saa olla vetelää velliä, ei puuroa eikä tietenkään liian kuivaakaan, kypsyysasteen pitää olla just eikä melkein ja mausteidenkin kohdallaan eikä vähän sinne päin.
Yksinkertaisia, mutta samalla juhlavia ruokalajeja ovat mielestäni erilaiset (syksyyn hyvin sopivat) pitkään haudutettavat lihapadat, kuten Burgundinpata tai kreikkalainen stifado. Alkuun yksinkertainen salaatti ja jälkiruuaksi "paistin ja perunan" ehdotus, tai jos teet stifadoa, jälkiruuaksi sopisi kahvi ja (valmiina ostettu) baklava-leivos. Varoituksen sana kuitenkin: baklava on todella, todella makeaa, eikä sovi pähkinäallergiselle.En allekirjoita edellistä risoton osalta, se on oikeasti helppo ruoka tehdä. Ainoat muistettavat asiat ovat reseptin noudattaminen (tarvittaessa alkuun, saa maun kohdalleen), keskittyminen vain sen ruoan tekoon (pitää sekoittaa, tarkkailla nesteen imeytymistä sekä riisin kypsymistä) ja tarjoilu heti valmiina. Eli jos osaa esim. keittää kaurapuuron polttamatta sitä pohjaan niin risottokin onnistuu kyllä.
Pääruoaksi sitä en kuitenkaan itse tekisi, vaan alkuun tai 'väli'ruoaksi, jos pidemmän kaavan kautta illastetaan. - ris otto
- kirjoitti:
En allekirjoita edellistä risoton osalta, se on oikeasti helppo ruoka tehdä. Ainoat muistettavat asiat ovat reseptin noudattaminen (tarvittaessa alkuun, saa maun kohdalleen), keskittyminen vain sen ruoan tekoon (pitää sekoittaa, tarkkailla nesteen imeytymistä sekä riisin kypsymistä) ja tarjoilu heti valmiina. Eli jos osaa esim. keittää kaurapuuron polttamatta sitä pohjaan niin risottokin onnistuu kyllä.
Pääruoaksi sitä en kuitenkaan itse tekisi, vaan alkuun tai 'väli'ruoaksi, jos pidemmän kaavan kautta illastetaan.Samaa mieltä - kanssa. Meillä on usein risottoa, teinit osaavat tehdä tarvittaessa sen jo itse. Risotto vaan ei ole sellainen ruoka joka jätetään itsekseen valmistumaan, vaan vaatii seurailua keittiössä
- tv-tähti
Mahtavaa, kiitos ehdotuksista. Toki lisääkin saa laittaa, ja jos oikein innostuu niin vaan omaa hakemusta menemään.
www.sub.fi/rakkaudellakatettu- herkkua ...
Täällä tänään; broileria kaali-riisipedillä. Valkosipulimarinoidut broilerinleikkeet siis nostetaan uuniin kuullotetun valkokaalin päälle, vuoan pohjalle riisiä imemään nestettä pois. Riisi-kaaliseokseen pari desiä nestettä jossa on hiukkanen siirappia, suolaa ja meiramia. Tuoksu ainakin on huumaava. Lisäksi tähän voi sitten laittaa vielä valkosipulivoinapit valmiille leikkeille. Voi olla tietysti hieman rohkea veto mutta...
Lisukkeeksi kurpitsakuutioita.
Jälkiruoaksi mansikka-vanilja kerroskiisseliä, koska tuo on muten tuhti ateria.
Alkuruoan korvaa
- arvuuteltu ennenkin
http://kaksplus.fi/keskustelu/plussalaiset/mitas-nyt/1941287-kolmen-ruokalajin-illallinen/
Suppiskeitto
Poron/lampaan filee salaatin kera
jäiset karpalot ja kinuskikastike
http://www3.luovi.fi/Ravintola_Upseerikerho/Menut/Wervingin_illallinen
http://kokataan.blogspot.com/2010/08/kolmen-ruokalajin-illallinen.html
http://www.evitalehti.fi/blog/1187/category/64 - Marskin tapaan
Illallisella mukana olivat juuri Vorschmack ja Kuha Walewska. Vorschmack on Itä-Euroopassa suosittu, alun perin juutalainen liharuoka. Sen valmistuksessa käytetään jauhettua lihaa, anjovista, silliä ja sipulia. Liha voi olla lampaan tai naudan lihaa. Kuha Walewskassa kuhafileet paistetaan uunivuoassa ja maustetaan mm. sitruunalla ja dijon-sinapilla. Viereen pursotetaan perunasosetta. Kuha on saanut tiettävästi nimensä puolalaisesta kreivitär Walewskasta
Jälkiruoaksi cafe avec
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1201777
Noniin rakas
Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi991588Lasten hyväksikäyttö netissä - Joka 3. nuori on saanut seksuaalisen yhteydenoton pedofiililtä
Järkyttävää! Lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö verkossa on yhä pahempi ongelma. Ulkolinja: Lasten hyväksikäy481109Kumpi vetoaa enemmän sinuun
Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?441000Multa sulle
Pyörit 24/7 mielessä, kuljet mun mukana, mielessä kyselen sun mielipiteitä, vitsailen sulle, olen sydän auki, aitona. M29929Nainen, olen tutkinut sinua paljon
Salaisuutesi ei ole minulle salaisuus. Ehkä teimme jonkinlaista vaihtokauppaa kun tutkisimme toisiamme. Meillä oli kumm50856Mies, eihän sulla ole vaimoa tai naisystävää?
Minusta tuntuu jotenkin, että olisit eronnut joskus, vaikka en edes tiedä onko se totta. Jos oletkin oikeasti edelleen s44822Olet myös vähän ärsyttävä
Tuntuu, että olet tahallaan nuin vaikeasti tavoiteltava. En tiedä kauanko jaksan tätä näin.37790Okei nyt mä ymmärrän
Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘56778Onko sulla empatiakykyä?
Etkö tajua yhtään miltä tämä tuntuu minusta? Minä ainakin yritän ymmärtää miltä sinusta voisi tuntua. En usko, että olet37760