Minkä vuoksi uit?

os..

Kun on tullut ilmi, että mielipiteet eroavat kovastikin uimisen tekniikasta, voisi kysyä, mikä on uimisen tarkoitus. Monet uskovat kovan vauhdin olevan tärkeää. Siihen tarvitaan oikean tekniikan osaamista ja pitää mennä kursseille.
Myöhemmin voi tulla mieleen, ettei se nopeus olekaan kovin tärkeää. Tärkeämpää on ne tuntemukset mitä uiminen herättää uidessa ja uinnin jälkeen. Veden tunteminen paljaalla iholla on terveyttä antavaa. Minä uskon, että uinti parantaa monia pieniä vaivoja. Kun ihmisellä on muutamia tällaisia mielihyvän lähteitä, se pitää terveenä.
Minä luulen, että tätä ei nykyäänkään täysin ymmärretä eikä arvosteta.
Jos uimisesta saa hyvää mieltä ja terveyttä, niin kyllähän niitä voi pitää hyvinä aiheina uinnin harrastamiseen.

2

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse ainakin tulee uitua, koska se on minusta kivaa. No, aina ei uinti nappaa tai on kiirettä, joten tulee pidettyä kuivia kausia, mutta kyllä se allas vaan vetää aina takaisin. Toisena tavoitteena on tietysti kuntoilu, eli pyrkimys pitää kroppaa kasassa - ainakin niitä paikkoja, joita on nuorempana tultua vähän murjottua (polvi, olkapää). Tietysti olkapään kuntouttaminen uimalla saattaa tuntua vähän hassulta, mutta paremmin altaassa jaksaa, kuin salilla tehdä toistoja.

      Joissakin "tieteellisissä" tutkimuksissakin puhutaan uimareiden "eristäytyneisyydestä" vedessä. Muka turruttaa aisteja. Enemmän kyllä minusta salilla junnaaminen turruttaa, vedessä tuntee virtauksen, muiden uimareiden aallot, paineen vaihtelun - ja jonkin verran kuulee myös. Ei tietysti mitään keskustelua. Ja tosiaan tuntoaistin puolesta vedessä ollaan eristyksissä jos ei vielä olla opeteltua tunto- ja paineaistia käyttämään uudessa ympäristössä.

      Jos tarkastellaan kuntoilun kannalta uintia, niin ainoa, missä tekniikkaa tarvitsee osata on muutaman haitallisen liikkeen välttäminen (nivelten säästäminen). Tunti hengästyttävää liikuntaa on tunti hengästyttävää liikuntaa, riippumatta siitä, kuinka nopeasti liikunnan aikana edetään eteenpäin. Itselläni on kilpauintitausta, joten tulee noita metrejäkin laskettua (ja silloin tällöin uitua kelloa tai jopa muita uimareita vastaan), mutta liikunnasta nauttimisessa pääasia on tietysti se itse liikunta.

    • 2x/vko

      Pääsääntöisesti uin pidempää matkaa rauhallisesti. Toisinaan on kiva tehdä kovia 25-50m vetoja. Mut välimatkat kovaa ei nappaa, koska en ota uintia vakavasti eikä ole tulostavoitteita. Uinti on mulle sellaista täydentävää harjoittelua. Peruskuntoa sekin parantaa, ja sitten saa jotain särmää tolle ylä- ja keskivartalolle, joka juoksua harrastavalla toimistotyöläisellä jäisi muuten rappiolle.

      Ja onhan siinä sekin plussa että missäs muualla näkisit pimeässä talvessa tervehenkistä silmänruokaa vähissä vaatteissa kuin uimahallissa ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe