Aika monissa karppausresepteissä on käytetty tuota mantelijauhetta, ja itsekin olen niitä reseptejä tehnyt hyvin kokemuksin. Nyt kyselenkin että onko kellään tietoa, kuinka ns. normaaleissa resepteissä voisi muut jauhot korvata tuolla mantelijauheella? Eli siis missä suhteessa sitä voi käyttää vrt. esim. vehnäjauho?
Tein tuossa porkkanakakkua, ja makeutusjauhetta käytin osan sokerin sijasta, ja jäin miettimään että kun vehnäjauhoja oli 3 1/2 dl, niin kuinka paljon siitä olisi voinut korvata tuolla mantelijauheella.
Mantelijauhe
han
1
3499
Vastaukset
- raakkuna1
Esittämäsi kysymys kiinnostaa minuakin, sillä manteli on jaloin pähkinä laatu, ja sen proteiini tekee kakusta karppaajan herkun. Niinpä sen osuus taikinassa kohottaa kakun arvoa aika tavalla. Niinpä 3 1/2 dl. vehnäjauhoja korvataan 1/2 dl. mantelijauhoa. Joop. Ja suosittelisin myös manteliöljyä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta703550Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1483513Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463322- 532769
- 322036
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘301962Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k401695- 481676
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä961635- 391390