Aika monissa karppausresepteissä on käytetty tuota mantelijauhetta, ja itsekin olen niitä reseptejä tehnyt hyvin kokemuksin. Nyt kyselenkin että onko kellään tietoa, kuinka ns. normaaleissa resepteissä voisi muut jauhot korvata tuolla mantelijauheella? Eli siis missä suhteessa sitä voi käyttää vrt. esim. vehnäjauho?
Tein tuossa porkkanakakkua, ja makeutusjauhetta käytin osan sokerin sijasta, ja jäin miettimään että kun vehnäjauhoja oli 3 1/2 dl, niin kuinka paljon siitä olisi voinut korvata tuolla mantelijauheella.
Mantelijauhe
han
1
2699
Vastaukset
- raakkuna1
Esittämäsi kysymys kiinnostaa minuakin, sillä manteli on jaloin pähkinä laatu, ja sen proteiini tekee kakusta karppaajan herkun. Niinpä sen osuus taikinassa kohottaa kakun arvoa aika tavalla. Niinpä 3 1/2 dl. vehnäjauhoja korvataan 1/2 dl. mantelijauhoa. Joop. Ja suosittelisin myös manteliöljyä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 992850
Jotain puuttuu
Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu1042410- 912180
- 171992
Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.
Onko kenellekään yllätys?1671828- 421826
Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en451787- 781726
Synnittömänä syntyminen
Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.1331529Mitä tämä tarkoittaa,
että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?411304