ASPARTAAMI ei katoa!

Judas out!

--->>> HUOM! Lopussa tosi-kielineuvoja real-deal-otakuille!!!

Postatkaa muuten tätä muillekin foorumeille, jos näette sen arvoiseksi. Tämä voi olla ihan mielenkiintoinen juttu muidenkin mielestä...

Olen huvittuneena seurannut aspartaami- ja Stevia-keskusteluita foorumeilla. Ihmisiltä näyttää kokonaan puuttuvan tiedonjano ja sitä lääkitään alituisesti vain keinotekoisella tiedolla, joka ei tietenkään anna sitä aidon tiedon makeutta. On väitettä siitä ja tästä, mutta ketään ei kiinnosta ne oikeat tiedonjyväset, joita nettikin onneksi tarjoaa.

Noh, onneksi minulla on sentään tahtoa etsiä tietoa (lause on kyllästetty itseriittoisuudella, mutta...) Jos jollakin on todella parempaakin tietoa tai omat päätelmäni ovat naurettavia, niin kertokaa ihmeessä! Nauretaan yhdessä kömmähdyksilleni :D It's fun for everyone!


Minä väitän, että aspartaami ei tule katoamaan Suomessa markkinoilta.


Tämä heikohko argumenttini perustuu siis seuraaviin, loppujen lopuksi melko suppeisiin, havaintoihini. Sinä olet arvostelijani. Eli:

- Heti raflaavin ensimmäiseksi! Aspartaami on hyvä makeutusaine ja sitä käytetään laajasti ympäri maailman. Aspartaamin, asesulfaami-k:n ja kavereiden mikstuura on vuosien varrella hiottu hyväksi mauksi. Tätä on tulokkaiden paha mennä peittoamaan.

- Kävin Japanissa vuonna 2009. En törmännyt siellä moneenkaan Stevialla maustettuun limukkaan. Olin aika hämmästynyt. Odotin oikeaa Stevia-maailmaa, sain kylmää teetä! On olemassa väitteitä, että Diet on siellä muutenkin epämiehekäs käsite.

- Länsimaissa elätellään foorumiuskontoa, jonka mukaan Stevia on jokin tuleva aspartaamin korvike. Suomeenkin on todellakin tulossa Stevia -maustettuja juomia, kuten Hartwallin "superjaffa", mutta niiden kykyä korvata aspartaami ja vanhat kamut pidetään vähintäänkin epäselvänä. Hartwallin edustaja sanoi, että ilman hedelmäsokeria (terveystietoa: http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose#Health_effects ). Pelkästään Stevialla maustettu superjaffa olisi ongelmallinen: "Syynä on Hämäläisen mukaan stevian makuprofiilin haastavuus." (LUE: http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2011/11/22/naisille-jaffaa--panimo-tykittaa-steviaa-limsaan/201117392/135 )

- Nettihakujen perusteella Steviaa myydään "edelläkävijämaassa" Japanissa makeutusaineena, jogurteissa ym. light-ruoissa, joissain kahvijuomissa ja juomissa, kuten kaikille meille tutussa (Not!) ITOEN -yhtiön Pink GINGER SPARKLING ZERO -juomassa ( http://www.itoen.co.jp/products/materials/ ), mutta varsinaiset limukkajuomat menevät siellä ihan normaalisti sokerin kanssa ilman Steviaa. Teetähän ne Japanissa juovat paljolti muutenkin (ei sokeria, kuten pitää, eikä makeutusaineita, kuten pitää).

- Edes ikonista "Stevia Pocari Sweat" -juomaa en nähnyt kovin monessa kaupassa tai yhdessäkään automaatissa! (Pitää vissiin hankkia ne lasit.)

- Ostin Japanissa Coca-Colan valmistamaa Aquarius -sporttijuomaa ja toin pullon tyhjänä kotiin asti (on muuten yhä ehjänä se muovinen tekstikuori!) Tarkastin kyljestä äskettäin: aquariuksessa on Sukraloosia, joka on keinotekoinen makeutusaine (ilmeisen turvallinen normaaliannoksina).

- Mutta entäs sitten Coca-Cola Zero... tuo nykyisten nollajuomien kruunaamaton kuningatar, jota entinen pääministerimmekin kertoi juoneensa ilmeisesti aika paljon. Säntäsinkin siis tulkkaamaan Japanin Coca-Colan sivuja. Toiveikkaana odotin löytäväni Zerosta muusta maailmasta poiketen Steviaa!!! Mutta en löytänyt. Zeron makeutusaineet kun ovat ne meille niin tutut: Aspartaami, asesulfaami-K, L-fenyylialaniini ja sukraloosi. Luottokumppanimme Japanissa - mahtavaa! En väitä että Zero ja muut kevytlimsat olisivat ollenkaan suosittuja juomia Japanissa.

- Joillakin foorumisteilla on jopa uskomus että keinotekoiset makeuttajat olisivat kokonaan kiellettyjä Japanissa! Steviaa kasvatettiin Japanissa esim. syklamaatin ja sakariinin (Hermesetas) korvikkeeksi. Molemmat ovat sallittuja makeuttajia Suomessa. Pitäisikö nekin hyväksyä vähitellen Japanissa? Ketä edes kiinnostaa? Kumpikaan ei nähtävästi ole ihmisessä syövän aiheuttaja kuten pienellä osalla hiiristä, joilla kokeita on tehty (3,3%:lla tuli kasvaimia). Mutta Coca-Cola Zeron tapaus todistaa, etteivät aspartaamit ja muut perus makeuttajat ole kiellettyjä sielläkään. Tietenkään!

Hmmm... time to think...

Ihmisillä on vapaus valita tuotteita kulutettavaksi, mutta tokihan valintaan vaikuttaa myös hinta. On ihan selvää, että limukkateollisuus, kuten Hartwallikin, haluavat uusia HOTTEJA tuotteita markkinoille - hyvään uutuus-tuote hintaan.

Jatkuu alla...

6

1366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Judas out!

      Tällaisen Stevia-ilmiön ympärillä on erittäin helppoa lanseerata uusia tuotteita myyntiin, varsinkin jos ne ovat nettiuskovaisten ja myös tutkijoiden mielestä turvallisia. Miksipä ei tuoda uusia kalliimpia tuotteita! Joku voi vaihtaa sen peruslimukan johonkin uutuuteen ja kassa lihoo vähän enemmän (en ole varma tästä). Ihmiset hoksaavat etteivät halua juoda kalliimpaa limukkaa ja lappuja katsomatta - ehkä tietoisesti - ostavat sen aspartaamilimukan, kun "se oli 2-päck tarjouksessa, omg!!!"

      Hartwallin superjaffa on mielestäni rimanalitus, sillä siihen laitetaan Stevian lisäksi hedelmäsokeria. Jos Suomalaiset eivät oppimalla opi juomaan Stevia-limpparia, niin mitä hittoa! (Ainiin, eihän ne Japanissakaan...) (Ainiin, Hartwallikin on vain voittoa tavoitteleva yhtiö!) (Heh!)

      Kuka sanoo, että Stevia on turvallista hiilihapotetussa juomassa??? Herääkö nyt epäilys Stevian turvallisuudesta??? Miksei??? Tupakkakin on luonnontuote! Steviaa valmistetaan liuottimilla - etanolia ja METANOLIA! Sitä samaahan syntyy kehossa Aspartaamista! Kiinalaisilla on liuotin-vapaan Stevian patentti... tuleeko Suomenkin teollinen Stevia Kiinasta??? ARGH! Aspartaamin haittoja on tutkittu paljon, mutta mitään vaarallista siinä ei ole normaalisti kulutettuna. Aspartaamin hajoamistuotteet ovat osittain samoja myrkkyjä, joita saat syömällä hedelmiä! Epänormaali aspartaamin kulutus on käytännön mahdottomuus, eikä sitä tapahdukaan. Paitsi jonku jonnen toimesta.

      Oluessa ja kaikissa panimotuotteissakin on aina formaldehydiä! Sipseissä on aina PAH-yhdisteitä! Kaloissa on aina dioksiineja ja raskasmetalleja!!! Mitä hittoaaaaargh!!! MEIDÄT TAPETAAAAAN!?!?!

      Väärin. Hengität saasteita aamuruuhkassa, levität vaarallisia tauteja ympäriämpäri pärskinnälläsi - joku mummo on voinut jopa kuolla aivastuksestasi. Siis ihan oikeasti noin kuolee ihmisiä tänäkin vuonna, kun flunssat alkavat! Käytät todennäköisesti aivan liikaa suolaa ja rasvaa (voin maitorasva tappa yhä suomalaisia)! Karppaamisen onnistuminen vain tappaa nopeammin - eikä munkiton elämä edes ollut hauskaa. Nämä asiat eivät muutu helposti - ei edes itselleen valehtelemalla.

      Vai muuttuvatko? Onhan Japanissakin tapana käyttää suojainta kasvojen edessä, kun itsellä on flunssa! Opitaan me real-deal-otakut siis lisää Japanista. Ja juodaan myös sitä aspartaamia, koska JAPAN RULEZ 4 Evör!!

      Käyttäkää myös Steviaa. Ette käytä sitä lopulta kuitenkaan tarpeeksi, kuten aioitte! Se on mitä ilmeisimmin marginaalituotteiden makeuttaja, mutta aika näyttää. Miksi Japanissa ei ole Steviaa Coca-Cola Zerossa vieläkään ja nyt on 2011? Toisaalta mitä väliä.


      JA NYT - Suomi-Japani sanastoa real-deal-otakuille (käytä copy-pastea ja googlen kuvahakua, löydätkö tuttuja tuotteita. Jos merkit ei näy oikein , niin otaku-testisi epäonnistui katalasti! Olit onnekas!):

      Stevia = ステビア - no sitä itteään, eli Steviaa... parempi linkki alla(*).
      Ooi o-cha = おーい お茶 -tämä on suosittu juoma japanissa, ei makeutusaineita ja omastakin mielestä hyvää, mutta maistuu vähän sukalle!Makeutusaineet = 甘味料 -tämän perässä luetellaan aineet yleensä suluissa
      Aspartaami (E951) = アスパルテーム
      Asesulfaami-K (E950) = アセスルファムK -huomaa tuttu K-kirjain lopussa.
      L-Fenyylialaniini = L-フェニルアラニン化合物 ( kts. http://www.lootuskauppa.fi/Aminohapot/fenyylialaniini )
      Sukraloosi (E955) = スクラロース
      Juudas = ユダ -se terveyspetturi raamatusta
      Stevia uute = ステビア抽出物

      Esimerkki Coca-Cola Zeron makeutusainelistauksesta: 甘味料(アスパルテーム・L-フェニルアラニン化合物、アセスルファムK、スクラロース)
      ( http://www.cocacola.co.jp/products/lineup/cocacolazero.html )

      *Stevialinkki: http://www.alibaba.co.jp/pdetail-free/510217526.htm (työpaikkaturvallinen, mutta epäilyttävä... jos tunnistat, niin pääset seuraavalle levelille real-deal-otaku -elämässäsi... siis tunnistit ne japanin merkit, ei p-tulppaa!!!)

      Ilmoittaudutko sinäkin siis Aspartaami-Juudaaksi? Paina Tykkää, jos olet jo!

      - Yuda kuittaa

    • lisäainemonsteri

      Reikiä aivoihin? valitse aspartaami.

    • Jahuu

      Hirveän vaivan näit eikä ketään kiinnosta

    • Stevia mies

      Nyt saa SodaStream Stevia tiivistettä:
      http://www.hullunhalvat.com/2012/11/sodastream-stevia-juomat-ilman.html

      Voi tilata kotiin ilman postikuluja.

    • Soda Stream

      Kolmisen vuotta vanha Soda Stream laite räjähti naamalle ihan palasiksi
      Takuu mennyt umpeen. Ei voi mitään sanoi asiakaspalvelu
      kuvia saatavilla

    • sokeria vaan

      "Aspartaami oli alkujaan kehitelty lääkeyhtiö Searlen laboratoriossa. Sen markkinointia hoiti yhteen aikaan Monsanto. Siis tämä sama erityis-firma, joka on suoltanut maailmalle myrkkyjä kuten Agent Orange, RoundUp, dioksiini ja PCB.

      Aspartaami koostuu kolmesta eri molekyylistä: asparagiinihappo, fenyylialaniini ja metanoli. Jälkimmäinen on tuttu venäläisistä pimeistä pulloista joista lähtee näkö. Samaa myrkkyä aspartaamissa. ??? ?? ????????? Elimistössä metanoli hajoaa formaldehydiksi ja aiheuttaa siis päänsärkyä, muistiongelmia ja dementiaa.

      Muita ikävähköjä aspartaamin vaikutuksia ovet myös erilaiset syövät."

      http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2013/08/21/paansarky-aspartaamista-ja-makeisverosta/

      Lääkäri kertoo: Näin haitallisesti light-juomat vaikuttavat elimistöösi

      http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/laakari-kertoo--nain-haitallisesti-light-juomat-vaikuttavat-elimistoosi/134536

      Keinotekoinen makeutusaine aspartaami (E951) on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä, ja syystäkin. Aspartaamin käyttöön on liitetty 92 erilaista oiretta. Elina Hytönen on laatinut aiheesta runsaasti keskustelua herättäneen artikkelin - Aspartaami. Lue ja mieti uudestaan käytätkö enää koskaan light- eli kevyttuotteita. Alla on yksi lukuisista aspartaamin haittoja käsittelevistä videoista.

      http://www.aitoterveys.fi/Aspartaami.php

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1540
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1255
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1176
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1044
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      852
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      381
      751
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      124
      709
    Aihe