Painekeitin, ruoan valmistus?

Apuva

Kun halvalla sain, ostin painekattilan. Neuvokaa hyvät ihmiset, miten sillä esim. hernesoppaa keitetään. Palaako helposti pohjaan, kypsennysaika yms.

8

9844

  Vastaukset

  • Painekeittimellä tulee erinomaista hernesoppaa.
   Laita huuhdotut ja yön turvotetut herneet liotusliotusnesteneen (1:2.5) ja lisää loppu vesi ohjeen mukaan (lopussa suhde yhteensä 1 osa herneitä 5 osaa vettä).
   Suolattu tai tuore potka etuselkä tms. sekaan. Anna pihistä hiljaa noin 1/2 tuntia ja anna sen jälkeen muhia ainakin puoli tuntia ilman lämpöä.
   Jos keitto ei ole sopivan sakeata se sakenee joka tapauksessa kun aikaa kuluu. Lihan voi pilkkoa keittämisen jälkeen tai ennen kuinka vaan. Älä laita suolaa etukäteen. Tarkista maku ensin. Mielestäni keittoon ei saa etukäteen lisätä muuta kuin se suolaa jos sitäkään. Porkkanat sipulit yms. on jo konstailua jos puhutaan kunnon hernekeitosta.
   Jos ei ole aikaa liottaa herneita voi keiton tehdä keittämällä keittoa noin tunnin. Vaatii kuitenkin aikaa ennen kuin keitto on sopivan sakeaa syötäväksi.
   AM
   PS. Liha kypsyy yleensä 15-20 minuutissa mutta tässä se saa kypsyä yli.
   Liha- ja kaalikeitossa on liha keitettävä ensin koska perunat vihannekset kestää noin 2-5 min. kaalikeitton lämmitys on lopetettava heti kun pihisee ja heti jäähdytettävä vesihanan alla muuten tulee pelkkää muussia
   AM.

  • Älä koskaan pese kattilaa tai tiivisteitä astianpesukoneessa.
   Kokemikseni mukaan tiivisteet kovenee pilalle alle 2 vuodessa. Ja kahvat samenee ilkeän näköisiksi. Käsin pestynä tiivisteet voi kestää vuosikymmeniä. Kuin myös koko keitin. Edellinen alumiininen keitin on jo 30 v vanha ja varalle osteetu tiiviste on nyt kestänyt 25 v.
   Ostin nyt uuden teräksisen keittimen Lidl:istä ja oletan, että tuo kestää vuosikymmeniä kunhan olen varmuudeksi hankkinut pehmeät varaosat.
   Keitä kukkakaalit yms. ritilällä ja laita lasillinen vettä pohjalle. Höyrytä muutama sekunti. Ruusukaalit tai pilkotut perunat vaatii jopa 4-6 min. Vaatii kokeilua. Joka kattila voi olla yksilö.
   Tämä uusi kattila keittää kokoemukseni mukaan nopeammin kuin vanha.
   Eli kokeiluja jatketaan.
   Kevyemmillä painoilla voisi saada lyhimmät keittoajat paremmin hallintaan.
   AM

  • Paine kattilalla voi tehdä melkein mitä vaan ruokaa. Se säästää vitamiineja koska ruoka kypsyy hapettomasti, aikaa kun on niin kuuma ja kaiken lisäksi vielä energiaa jopa 60% kun pitää lämpönsä niin hyvin; voit kääntää lämmön minimille heti kun haluttu lämpö/paine on saavutettu. Reseptejä ja tarkempia ohjeita painekattilan käytöstä löytyy http://fastcooking.ca ja http://missvickie.com
   Painekattila on niin järkevä laite, että sen käytöstä pitäisi säätää laki! Säästää energiaa, aikaa ja terveyttä.


   • ja keittoaika kirjoitti:

    hernemassa tiivistyy liianpitkässä keittoajassa.
    Kattila räjähtää kattoon. Tämän koin mummon keittiössä.
    http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/188814/Hernekeitto

    Kuumalla levyllä näin että ilmaisin näyttää molemmat punaiset viivat sitten alenna lämpöä. Tai siirrä syrjään ja hetken päästä nosta takaisin levylle.
    Tuttava keitti punajuuria painekattilalla ja liemi lensi kattoon, sen koommin hän ei koskenut kyseiseen vehkeeseen.
    Syy ei ollut painekattilassa vaan käyttäjässä.
    Useimmiten ruoanlaitossa on tärkeintä kärsivällisyys, taidosta kiinni hyvin harvoilla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   151
   9027
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   Kotimaiset julkkisjuorut
   249
   7967
  3. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   260
   2733
  4. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   287
   1871
  5. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   98
   1310