"Sairaan kevyttä ruokaa"

Itsellä kevyt olo

Tuossa lueskelin Antti Heikkilän kirjaa ja siinä melko suoraan todetaan "kevyttuotteiden" olevan teollisuuden markkinoimaa humpuukia, eli sisältää sairaan paljon lisäaineita ja muuta keinotekoista moskaa. Sama koskee noita kevytrasvoja "transrasvoja" joita on höystetty lisäaineilla ja "kissimirreillä" ym maailman sivut.
Sitten tulee nuo aamumurot ja muut hetuleet jotka ovat suunnilleen samaa taransrasvoissa paistettua lihotustavaraa. Lisänä vielä nuo kevytjuomata omine sekoituksineen tietämätöntä "mustaamakiaa".
Kevyttä on kun jättää nuo hiilihydraatit vähempään ja laittaa ruuat kunnon voilla, sekä sitten vielä luonnossa tuotettua kunnon tavaraa aineiksi.

Sitten vielä "huudetaan suohon" nuo teollisuuden tukemat professorit asiantuntijat mm Matti Uusitupa joka istuu Sucrocsen (tanskalainen sokerifirma) johtoelimissä ja on Kuopion korkeakoulussa teollisuuden tukemana. Nämä sitten istuvat mm Suomen Sydänlliton puheenjohtajana ja päästelee "sammakoita" suustaan sairaiden kustannuksella ja Diabetesliitossa vastaavat markkinamiehet ja naiset huutaa "samaan torveen" ja kansalla "perseet leviää".

Sairasta humpuukia koko kevyttuotteet, sanon minä ja uskon siihen.

Tässä oli nyt tätä kevytta tuutin täydeltä

6

604

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itsellä kevyt olo

      Eipä oikein kansalaisilla juttu kulje kun kerrotaan asiaa, eli "saadaan jänis kun ollaan hiljaa". Antti Heikkilä istui tänänä Studio 55 vieraana ja kesksuteli hyväntuuliseen tapaansa, toisin ei osaa kyllä kinkkua laittaa, mutta kai muut perheessä osaa.
      Taitaa kuitenki hiilihydraatit olla vähenemässä ruokavaliosta ja voi tekee kauppansa

    • Huolestunut...

      Kevyttuotteet ovat humpuukkia. Nykyään kaikki ajatellaan liian yksitoikkoisesti, eikös painonhallinan A ja O ole nimenomaan KOHTUUS ja aidot ruuat, ei mitään keinotekoista.

      Miksi mättää kilotolkulla paskaa mutta kevyttä, kun samalla voit syödä kohtuudella mutta hyvää, aitoa ruokaa.

      Tätä karppausta en kuitenkaan allekirjoita, liika rasva, oli se sitten eläin- tai kasviperäistä, ei ole hyväksi kellekään. Hiilareita saa ja pitääkin syödä, mutta taaskin kohtuudella.

      • Jees kerrot asiaa kaikilla tasoilla. Tuo sana "karppaus" on muodostunut jonkinlaiseksi kirosanaksi tietämättömien keskustelussa, jossa nimenomaan pyritään kait tarkoittamaan oikean ruokavalion noudattamista laadukkailla ravinteilla ja oikeilla suhteilla. Oikea ruokavalio lienee enemmän perinteisten hyvien raviteiden nauttimista kohtuumäärin, eikä mitää "rasvan roiskuttelua suupielistä", ei tälläistä kukaan järkevästi ajatteleva suosita, ei Atkinskaan.

        Keskustelussa on vastakkain terveemmän ruokavalion asiantuntijat ja toisaalla ruokateollisuuden ja lääketeollisuuden puolestapuhujat professoreineen jota eivä tiedä sairaan hoidosta juurikaan mitään.

        Teollinen ruoka kun usein tarkoittaa nimellisesti keventämistä, lisäaineita ja säilöntäainettä toinen toisensa parään. Sitten tulevat nuo keinotekoiset makeutus- kiinteytys ja väriaineet joilla ei ole mitään yhteyttä terveellisen elintarvikkeen kanssa, vaan tuottajien tulos paranee ja kansan perseet vain levennee.

        Toiset tämän ymmärtää luonnostaan, mutta auttakaa niitä jotka sairastuu ja sitten puolestaan lääketeollisuus rikastuu.


    • 14

      Kevyttuotteet ovat ahterista. esimerkiksi sipseissä on rasvaa perunaa ja suolaa, ehkäpä jotain mausteita. Kun markkinoidaan light-sipsejä niin millä tuo rasva korvataan???? Sitä voi jokainen miettiä

    • Kyllä kevyttä pitää noiden transrasvojen olla kun sipsitkin nousee pintaan kellumaan ja niitä voi sitten syödä reippaasti enemmän. Mikä lienee sitten vielä tuon rasvan muu sisältö kun sitä voi käyttää samassa kattilassa viikkotolkulla eikä kuulemma pahane ollenkaan, lieneekä säilöntäaineita. Lienee sitä teollista kevytrasvaa, mutta odottakaa vielä niin joku keksii rasvan että sipsit lähtevät vielä lentämään, eli niin kevyttä.

    • Hyvä ei

      Söin light-tuotteita joskus aikoineen ja lihoin useita kiloja. Syynä kasvanut makeanhimo ja napostelu. Hyvä hyvä :/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe