Nyt tarttis viisaammilta neuvoa. Viime jouluna söin kyläillessäni kermaviilissä lillunutta lohta, joka oli hyvin valkosipulista ja nyt tarvitsis saada ohjeet moisen tekemiseen, että saa tänäkin jouluna kyseistä nannaa.
Sen tiedän, että lohi oli raakaa ja valkosipulin lisäksi kermaviilin seassa maistui sitruuna ja tilli, mutta kuinka kauan herkkua täytyy "kypsytellä" ennen syömistä?
Tietysti kaikki maustamis- ja muut ohjeet otetaan kiitollisena vastaan.
Lohta + valkosipulia + kermaviiliä = ?
9
1243
Vastaukset
- Vanha kokki
Lyö se kinkku vaan uuniin ja unohda moiset hömpötykset! Ostat ison tanskalaisen kinkun ja rykäset uuniin. Siitä riittää syötävää pitkäksi aikaa. Jos nyt oikein pröystäilemään alat niin sitten vielä yks-kaks rasiata lanttulaatikkoa. Muutama salkku kaljaa vielä kyytipojaksi niin joulunpyhät on ohi ennen kuin ehdit kissaa sanoa! Näin meillä täällä Harjavallassa on ollut tapana tehdä.
- Joulukala
No kyllähän oli avulias viesti.
Jos vaikka sais vastauksen joltain, joka ei ole täydellinen idiootti.. - Täti
Lienee ollut jotakin tämän tapaista. Oleellista on "esikypsytys" etikka/suolaliemessä.
Majoneesi ei ole kastikkeessa välttämätöntä, se kuitenkin parantaa rakennetta, eikä kastike vetisty niin helposti. Mausteeksi voi sitten laittaa sitruunamehua ja esim hieman sinappia (dijon) ja jättää noita muita yrttejä pois. Ihan maun mukaan.
Lohi valkosipuliyrttikastikkeessa
n. 600g kirjolohifileetä
Liemi:
5 dl vettä
2 dl valkoviinietikkaa
1 rkl suolaa
Kastike:
3 dl majoneesia (tai yksi tuubi)
4 dl kermaviiliä
2-3 valkosipulin kynttä
tilliä runsaasti (2 nippua)
ruohosipulia yhtä paljon
persiljaa puolet edellisten määrästä
yrttejä maun mukaan (rakuunaa, basilika, kirveliä)
1. Leikkaa kalafileet ohuiksi viipaleiksi, poista ruodot. Sekoita liemen ainekset ja kaada liemi kalojen päälle niin että kalapalat peittyvät kokonaan liemeen. Anna kalan kypsyä etikkaliemessä vähintään 5 tuntia. Kala on pehmeää ja vaaleaa kun se on valmista.
2. Kaada etikkaliemi pois ja valuta kala hyvin. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Laita sopivan purkin tai astian pohjalle ensin vähän kastikketta, ja sitten kerroksittain kalapaloja ja kastiketta niin että kalat peittyvät kastikkeeseen ja maustuvat tasaisesti. Anna maustua jääkaapissa yön yli. - Joulukala
Noniin, saatiinhan tähänkin mysteeriin jotain tolkkua. :)
Kiitoksia kovasti Täti! Pitääkin tehdä yksi satsi kokeeksi ennen joulua, kun ei se näköjään vaatinutkaan niin paljoa "kypsymisaikaa" kun luulin. - munieni
elämys oli elämäni munaus ei siinä enää kyllä kalanmakua jos sekoitellaa valkoviinietikka, valkosipuli,ruohosipulia,tilliä,ym,ym
- Joulukala
Tein sitten oman versioni, joka pitää sisällään seuraavaa:
n.500 g norjalaista lohta
2 purkkia kermaviiliä
reippaasti tuoretta tilliä ja ruohosipulia
n. 2 tl jauhettua merisuolaa
n. 2 tl sitruunapippuria
6 yksikyntistä valkosipulia murskattuna
Nyt "kypsyy" jääkaapissa. Ilmoittelen maistelun jälkeen minkämoista tuli.- Tiskin tällä puolen
Tuolla reseptillä saat mädäntynyttä biojätettä...
Raakakypsennykseen löytyy vain kaksi vaihtoehtoa:
- happo (yleensä etikka tai sitrushedelmät)
- suola (kuten graavikalassa)
- no mutta....
edellisen ainakset hyvät, mutta suoraan uuniin. Ei missään nimessä jääkaappiin !!!!
http://keskustelu.suomi24.fi/node/5526135
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/?selaus=teema.ruokaohjeet&kaikkiSanat=kala - Joulukala
Kyllä tuosta hyvää tuli, suolaa olis voinu olla reippaamminkin, mutta valkosipulia piisaa. :D
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 403744
- 991768
- 1361635
Mira Luoti ja Julkkisselviytyjät 2017 - Ketä kuumottaa juuri nyt?
HS: Tässä ohjelmassa Mira Luoti kertoi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa "PMMP-yhtyeen Mira Luoti kertoo Ylen uudessa541629- 971381
Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä
Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo311293MESTARI SIVALTAA JÄLLEEN
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011436243.html Suomen ainoa Mestari lausuu tosiasiat Sannasta , Tuomiojasta ja hil2991187- 571145
Jotkut ihmiset pelkäävät syöpää sairastavaa
On hauskaa, kun kertoo jollekin, että "minulla on syöpä". Jotkut käyttäytyvät kuin se olisi tarttuva tauti. Eivät uskall1271051Julkisuuden henkilön päiväin päätös
Sitä vaan, että kyllä nyt kaikki tietävät kuka oli Eemeli Peltola (kansanedustaja, joka päätti päivänsä eduskuntatalossa2711011