miten teette valurautapannun rasvapolton?

milla

Hei,
Minulla on vanha suht hyväkuntoinen valurautainen paistinpannu, jonka ajattelin näin joulun alla elvyttää taas aktiivikäyttöön. Pannussa ei muuta vikaa, kuin että ruoka tarttuu siihen kiinni, joten erinäisiä ohjeita selattuani tein rasvapolton uunissa sillä tuloksella, että nyt pannun pohjalla on epämääräinen kerros tahmeaa palanutta rasvaa ja kämpässä aivan karsea käry.

Osaako joku viisaampi kertoa, missä meni vikaan?

Puhdistin pannun aluksi karhunkielellä, sen jälkeen kuivasin hyvin ja hieroin pintaan reilun kerroksen suolatonta sianihraa, jonka jälkeen uuniin 250 astetta n. puoli tuntia, pannu ylösalaisin. Tämän jälkeen lämmöt pois uunista ja jätin pannun uuniin jäähtymään.

Nyt sitten tosiaan lopputuloksena tämä tahmainen pannu.

37

4782

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin...

      Niin, puhdistus varmaan onnistuu, jos on vaikka kesämökillä joskus nuotio tai grillissä tuli tms. niin laittaa sen pannun sinne, kyllä sulaa kaikki moska.

      Ihan oikeinhan sinä sen rasvapolton teit, ehkä oli rasvaa liikaa tai pinta jäänyt likaiseksi ja rasva paakkkuuntui johonkin likalänttiin.

    • kovanaama

      Olisi aika heittä romikseen tuollaiset pannut, teflon pannut ovat nykyaikaa, hyviä ja kestäviä sekä kevyitä, itselläni ollut hackmannin kovanaama yli kymmenen vuotta aktiivisessa käytössä ja ei mitään vikaa.

      • no höh höh

        Älä puhu puppua!
        Valurautapannu on erinomainen ja kestää vaikka vuosisadan kun vaan osaa hoitaa sen oikein!


      • no joo....

        Aktiivisessa käytössä yli 60 vuotta ollut valurautapaistinpannu äidilläni, eikä mitään vikaa!


      • valurauta rokkaa

        Kovanaama on hyvä, mutta ainakaan meikäläisen käytössä sen pinnoite ei kestä kuin max 5 vuotta.

        Eli teflon on teflon mutta valurauta on valurauta. Itsellä on 3x kovanaama ja yksi valurauta, jokaiselle on paikkansa, mutta viimeaikoina valurauta on alkanut syrjäyttämään teflonpannuja.


      • auvo1
        no höh höh kirjoitti:

        Älä puhu puppua!
        Valurautapannu on erinomainen ja kestää vaikka vuosisadan kun vaan osaa hoitaa sen oikein!

        totta puhut. meillä on kyllä omat pannut kalalle ja lihalle. kumpikin toiminut 20 vuotta.kun muistaa pestä heti ruan laiton jäkeen pelkällä vedellä ,laittaa vähän öljyä, taas toimii.


    • kuonaa polttamaan

      tefloneja saa uusia vuosittain, mutta valurauta sen kun mennä porskuttaa. Rasvanpoltossa pannu pitää saada kunnolla punaiseksi ja se meinaa sellasta 550-600 astetta.

    • kovanaama

      Oikealle paistipannulle ei tarvii mitään rasvapolttoja tehdä eikä kantaa huolta muutenkaan, oikea teflon pannu kestää hyvinkin kymmenen vuotta ja on kätevä sekä kevyt. Tuollaisissa valumöhkäleissä bakteerit muhii.

      • niin varmaan.

        Eikös ne bakteerit kuole kuumuudessa? Ja bakteerien muhiminen - se on käyttäjästä kiinni!


      • kovanaama itsekin!!!

        "oikea teflon pannu kestää hyvinkin kymmenen vuotta"

        Teflonpannu on hyvä, mutta vaikka kuinka ostaisi kovanaama-pannun, niin se ei varmasti kyllä kestä kymmentä vuotta. Itse käytän kovanaamoja eikä ne ole ikuisia.


    • työntäkää hanuriin

      Oikea teflon pannu ei kestä kymmentä vuotta muuta kuin huusholleissa, missä ei munaa kummempaa sillä paisteta.
      Teflon pannu ei kestä kuumuutta kovin pitkään, sen käyttölämpötila-alua on alla 200c. Ja joskus on tarve kovemmallekin kuumuudelle.

      • paras paistinpannu

        Suksippas nyt suolle kun vielä kerkiät, etpä sitten ole ikinä kokeillut oikeaa pannua, minulla on ollut kuten jo aiemmin mainitsin yli kymmenen vuotta käytössä hackmannin kovanaama, ja vielä menee vuosia, ei sitä pohjaa tarvitse terävillä esineillä raapia. On sillä paistettu kaikkea mitä yleensä voi paistaa, tehdä kastikkeet sun muut, joten paras pannu mitä tiedän, kevyt, kätevä ja kestävä.


      • keittiöihme
        paras paistinpannu kirjoitti:

        Suksippas nyt suolle kun vielä kerkiät, etpä sitten ole ikinä kokeillut oikeaa pannua, minulla on ollut kuten jo aiemmin mainitsin yli kymmenen vuotta käytössä hackmannin kovanaama, ja vielä menee vuosia, ei sitä pohjaa tarvitse terävillä esineillä raapia. On sillä paistettu kaikkea mitä yleensä voi paistaa, tehdä kastikkeet sun muut, joten paras pannu mitä tiedän, kevyt, kätevä ja kestävä.

        Niin,olen kyllä edellisen kanssa samaa mieltä.Täytyy oikein ihmetellä että mitä ihmettä te oikein niissä valurautapannuissa kärvennätte,kengänpohjaa kenties ? Minun huushollissa on kaksi kovanaamaa ja yksi valurautainen pihviparila sekä vokkipannu.On selvää, ettei jatkuva esim.ruskean kastikkeen kärventäminen ole kovanaamallekaan eduksi,mutta kyllä sitä tosi harvoin tulee laitetuksi.Eihän mikään leike tai kala esim. tarvitse niin kovaa lämpöä,että siihen tarvitsee vanhaa painavaa valurautaa ja rasvan määräkin on ihan tajutonta mitä se vaatii. Käyttötarkoituksen mukaan siis pannu esille.Sveitsiläinen taitaa myös kohta kaappiini ilmestyä....


      • Mesu1
        paras paistinpannu kirjoitti:

        Suksippas nyt suolle kun vielä kerkiät, etpä sitten ole ikinä kokeillut oikeaa pannua, minulla on ollut kuten jo aiemmin mainitsin yli kymmenen vuotta käytössä hackmannin kovanaama, ja vielä menee vuosia, ei sitä pohjaa tarvitse terävillä esineillä raapia. On sillä paistettu kaikkea mitä yleensä voi paistaa, tehdä kastikkeet sun muut, joten paras pannu mitä tiedän, kevyt, kätevä ja kestävä.

        Ostettiin ravintolaan kaksi kovanaamaa, kesti reilun kuukauden ja eikun roskiin, siirryttiin takaisin valurautaan. Että suksitaan sitten kuuseen kun ovat niin "hyviä# nuo kovanaamat.


    • kaikella paikkansa

      Nämä "kovanaama" ihmiset eivät taida juuri ruoanlaittoa harrastaa, toinenkin kehuu omistavansa muutamia pannuja, minulla on paistinpannuja toistakymmentä ja näitä kovanaamojakin saa tosiaan uusia kerran vuoiteen, ei teflon kestä jatkuvasti käytettynä juuri yli 170c lämpöä. valurautasia pannuja minulla on kolme, yksi kalalle ja kaksi lihalle, tosin kalelle käytän pääsääntöisesti teflonpannua, siihen se on aika hyvä. Mutta esin herkkutattiaikaan valurautainen on tosiaan musta, kun herkkutattislaisseja ruskistaa, niin siihen ei tefloninen pannu käy kunnolla laisinkaan. pihvien paisto on myös valurautapannun paikka.

      • keittiöihme

        Valitettavasti joudun vastaamaan edelliseen kommenttiin,tämä olkoon ainut laatuaan;Voisit ensin lukea huolellisesti asian,johonka vasta sen jälkeen voit kommentoida.Toistakymmentä pannua kaapissa on yleensä pienehkön ravintolan pannuhyllyssä,jossa itsekin tuli aikansa touhuttua.Varmistan nyt vaan, että puhut kai kotikeittiöstä. Kyllä tässä kaikki ruokalajit on tähän mennessä hyvin paistuneet ja maistuneet.joten se siitä ja ......kovanaama toimii,jos osaa käyttää ja huoltaa sen.


      • 18+6
        keittiöihme kirjoitti:

        Valitettavasti joudun vastaamaan edelliseen kommenttiin,tämä olkoon ainut laatuaan;Voisit ensin lukea huolellisesti asian,johonka vasta sen jälkeen voit kommentoida.Toistakymmentä pannua kaapissa on yleensä pienehkön ravintolan pannuhyllyssä,jossa itsekin tuli aikansa touhuttua.Varmistan nyt vaan, että puhut kai kotikeittiöstä. Kyllä tässä kaikki ruokalajit on tähän mennessä hyvin paistuneet ja maistuneet.joten se siitä ja ......kovanaama toimii,jos osaa käyttää ja huoltaa sen.

        Toistakymmentä pannua ei ole mitenkään erikoinen määrä. Itseltäni löytyy (ulkomuistista):

        - iso hiiliteräspannu
        - pieni hiiliteräspannu
        - hiiliteräksinen blinipannu
        - valurautapannu
        - valurautaparila
        - 2 x Ikea 365 teflonpannu
        - Tefalin lettupannu
        - 24 cm kasari (teflon)
        - 24 cm kasari RST
        - 18 cm (?) kasari RST
        - Wokkipannu


    • timpurin poika

      Valurautapannussa on yksi hyvä ominaisuus, huom vain yksi, eihän se huku niin helposti kuin tavallinen vasara.

    • Vaikea kysymys?

      keskustelun alussa kysyttiin kyllä valurautapannun rasvanpoltosta, ei sitä mikäö pannu on kenenkäkin mielestä parempi.
      kummallisia tupauunoja tällä palstalla riittää.

      • keittiöihme

        No,kun ei ole ihan pakko.Toimenpide ei sovellu tämän päivän keittiötiloihin, on hiukka isompien keittiöiden puuhia,kuten ko.pannunkin tarve.Toimenpide vaatii välimatkaa rasvasuodattimeen paljon enemmän,mitä kotioloissa pystyy totetuttamaan.Toki taivasalla ulkogrillissä voi yrittää, mutta paloturvallisuuden vuoksi, en anna neuvoja. Tehkää ktn. haluatte.


      • 6+17
        keittiöihme kirjoitti:

        No,kun ei ole ihan pakko.Toimenpide ei sovellu tämän päivän keittiötiloihin, on hiukka isompien keittiöiden puuhia,kuten ko.pannunkin tarve.Toimenpide vaatii välimatkaa rasvasuodattimeen paljon enemmän,mitä kotioloissa pystyy totetuttamaan.Toki taivasalla ulkogrillissä voi yrittää, mutta paloturvallisuuden vuoksi, en anna neuvoja. Tehkää ktn. haluatte.

        Tiedä häntä, mutta minä asun tänäkin päivänä n. 200 vuotta vanhassa töllissä, ja keittiöstä löytyy sekä puuhella että leivinuuni missä rasvapoltto on helppo tehdä. Kesällä teen sen tosin saunan pesässä, sillä kämppä menee sietämättömän kuumaksi ilmastoinnista huolimatta jos tuon kolmen kuution kivikasan täräyttää kunnolla kuumaksi.

        Muita helppoja jokakodin välineitä on tosiaan pallogrilli, kaasutoho ja ihan tavallinen uunikin käy, etenkin jos siinä on pyrolyysitoiminto.


    • tefal on nykyaikaa

      Kun ostaa tefalin pannun niin ei tarvii rasvapoltella eikä muutenkaan erityisesti huolehtia pannusta joka on todellakin kätevä, kevyt ja kestävä. Vasarana valurautapannu on kyllä omiaan.

      • 5+18

        Eikä tarvi myöskään pihvejä paistella, kokonaisen fileen tai paistin ruskistamisesta nyt puhumattakaan. Johan sen ymmärtää ihan peruskoulun fysiikalla mitä pannun lämpötilalle tapahtuu kun siihen läväytetään pannua painavampi kylmä lihaköntti.

        Jos peruskoulun fysiikka jäi käymättä tai et muuten vaan ymmärtänyt siitä mitään, niin siinä käy niin että pannu jäähtyy, ruskistus loppuu sillä lämpö ei riitä Maillardin reaktioon ja lopputuloksena on harmaata keitettyä lihaa. Jauhelihaakin saa em. syystä ruskistaa kaksi ruokalusikallista kerrallaan.


    • Mesu1

      Eipä se kummempaa tarvitse kuin seuraavaa. Laita pannulle desi öljyä ja reilu desi merisuolaa, paista merisuola kullanruskeaksi ja kaada sitten johonkin metalliastiaan, jonka jälkeen pannu upotetaan kylmään veteen. Pyyhi pannu sen jälkeen paperilla. sitten laita pannu uudestaan levylle ja kun se on hieman lämmennyt pyyhi se sian kylki-ihralla ja laita säilöön. Muista aina paiston jälkeen pyyhkiä pannu joko ihralla tai öljyllä.

    • 80-vuotiaan pannun o

      ^ Mitä hemmettiä sä sekoilet? Kuuma pannu kylmään veteen, sehän halkeaa sillä sekunnilla lämpötilaeron vuoksi! Ei kamala, toivottavasti kukaan ei tosissaan tollasia säädä...

      Pannu levylle, mukaan suolaa, jonka avulla hierretään rasvakarstaa pois pannusta. Tätä ennen tai jälkeen (pannun viilennyttyä) voi vielä hieroa karhunkielellä tai grilliharjalla tai vastaavalla. Huuhtele lämpimällä vedellä röhnät pois ja kuivaa pannu. Levitä pannuun ohuesti ruokaöljyä ja pidä hellalla keskilämmöllä parikymmentä minuuttia. Anna viilentyä ja uusi niin monta kertaa, kuin tuntuu, että pannu tarvitsee. Tarkempia ohjeita tuolla http://www.maypoint.fi/ruoanvalmistus-skeppshult-valurautapannut-padat-c-31_32.html

      Pannussa nyt olevan paksun tahman saat kyllä pois ihan vaan reippaasti käyttämällä pannua. Mutta ensimmäisiä paistoksia ei kannata vieraille syöttää :D

      • keittiöihme

        Moikka pitkästä aikaa
        Tuli sitten hankittua swiss diamond ja on perusteellisen hyvä.Soveltuu kaikille raaka-aineille.Puhun tällä palstalla kotikäytöstä, mutta tämä pannu on kyllä ihan sovelias ammattikäyttöönkin.


      • Mesu2

        Eipä ole hajonnut vielä koskaan, tehnyt tempun kymmeniä kertoja.


    • paistomestari

      No niin, jo joutaa vasaran korvikkeet kaatikselle, eli nuo valurautamöhköt. Paistinpannujakin on olemassa.

      • valuraudat roskiin

        Niinpä, myös keraaminenki pannu on miljoona kertaa parempi kuin joku varanaulain.
        Juuri eilen investoin keraamiseen pannuun pienen omaisuuden.


      • Valuratapannulla
        valuraudat roskiin kirjoitti:

        Niinpä, myös keraaminenki pannu on miljoona kertaa parempi kuin joku varanaulain.
        Juuri eilen investoin keraamiseen pannuun pienen omaisuuden.

        Valurautapannu kestää ihmisiän vaikka jokapäiväisessä käytössä. Omaan pannuuni ei ole mikään palanut ikinä kiinni, vaikka kalaa, kanaa ja vihanneksiakin olen - pihvien lisäksi - sillä paistellut. Valurautapannu on täysin ylivertainen paistoväline.

        Itse ostelin Hackmanin kovanaamoja ja muita vastaavia pinnoitettuja rihkamapannuja vuosikymmenen verran. Vuodesa viimeistään oli koko pinnoite irronnut ruuan joukkoon. Ei kun uutta hakemaan, kuuntelemaan myyjän lässytystä miten Swiss Diamond tai jokin muu huijaus olisi mukava edellistä parempi.

        Mitä järkeä on ostella uutta pannua 30-150 eurolla vuoden välein, kun 40 eurolla saa ikuisen ystävän (jolla paistettu ruokakin maistuu paremmalta, eikä sisällä jäämiä pinnoitteesta)?


      • kevyttä hommaa
        Valuratapannulla kirjoitti:

        Valurautapannu kestää ihmisiän vaikka jokapäiväisessä käytössä. Omaan pannuuni ei ole mikään palanut ikinä kiinni, vaikka kalaa, kanaa ja vihanneksiakin olen - pihvien lisäksi - sillä paistellut. Valurautapannu on täysin ylivertainen paistoväline.

        Itse ostelin Hackmanin kovanaamoja ja muita vastaavia pinnoitettuja rihkamapannuja vuosikymmenen verran. Vuodesa viimeistään oli koko pinnoite irronnut ruuan joukkoon. Ei kun uutta hakemaan, kuuntelemaan myyjän lässytystä miten Swiss Diamond tai jokin muu huijaus olisi mukava edellistä parempi.

        Mitä järkeä on ostella uutta pannua 30-150 eurolla vuoden välein, kun 40 eurolla saa ikuisen ystävän (jolla paistettu ruokakin maistuu paremmalta, eikä sisällä jäämiä pinnoitteesta)?

        Eli tykkäät syödä niitä pöpöjä jotka siinä vasarankorvikkeessa muhii.

        Se on vanhanaaikaista mitään kilon murikkaa pyöritellä.

        Kovanaamat ja keraamiset ovat ovat tätäpäivää, käteviä, kestäviä ja kevyitä.

        Niillä paistaminen luonnistuu, vasarat on erikseen.


      • Valurautapannulla
        kevyttä hommaa kirjoitti:

        Eli tykkäät syödä niitä pöpöjä jotka siinä vasarankorvikkeessa muhii.

        Se on vanhanaaikaista mitään kilon murikkaa pyöritellä.

        Kovanaamat ja keraamiset ovat ovat tätäpäivää, käteviä, kestäviä ja kevyitä.

        Niillä paistaminen luonnistuu, vasarat on erikseen.

        Taidat olla jokin huijarikauppias, joka epätoivoisesti koittaa myydä sekundapannujaan. Onhan se kauhea isku teflonpaistinpannuteollisuudelle, jos pannuja ei uusitakaan enää joka vuosi. Kertakäyttöyhteiskunnan hoopotuksia moiset.

        Näytä toki yksin tieteellinen tutkimustulos, josta ilmenee valurautapannusta irtoavan pöpöjä ruoan sekaan. Puhdas pannu se on, kun käytön jälkeen kuumalla vedellä ja tiskiharjalla pesee. Sen sijaan sinun teflon roskastasi pinnoite irtoaa 100 %:sti ruokasi sekaan. No, ehkä olet niitä ihmisiä, jotka syövät muutenkin E-aineita. Eipä se teflon sitten seassa enää paljoa haitanne.


    • Valurauta.

      Täräytäppäs se kovapärstäs kunnollisen kaasupolttimen päälle, ja katso mitä tapahtuu. Kesäsin kun tulee ulkona käytettyä.

    • kokeiluna

      Liian kylmä uuni! Ja silavaa pitää pyyhkiä.

      Pannun voit paremmin rasvapolttaa liedellä. Voit silloin pyyhkiä pintaa, sillä sitä se vaatii. Lämpöä pitää olla reilusti, ei haittaa vaikka on vähän ylikin sen 250.
      Kaasuhellassa onnistuu parhaiten.

      Ja asiaan liittyen, varmuuden vuoksi:

      sanoipa kuka tahansa uusavuton mitä tahansa rypsiöljyn terveellisyydestä,

      NIIN VAIN ELÄINRASVA KELPAA RASVAPOLTTOON!

      Anteeksi huutaminen, mutta näin vain on.

      Olen hyvin harmillisesti huomannut, että joka palstalla joku neuvoo aina, että vaikkapa rypsiöljy olisi sopivaa valurautapannujen rasvapolttoon!

      Rasvapoltoon ei koskaan käy mikään kasvirasva! Vaikka se olisi miten terveellistä.

      Kasvirasvoista rypsiöljy on oikeastaan pahinta, sillä lämmönkestostaan huolimatta se(kin) hapettuu kuumassa melkein vernissan kaltaiseksi tahmaksi, joka antaa pinnalle kyllä kauniin pinnan, mutta se ei ehkäise tarttumista.
      Tiedän sen siitä, kun olen työssäni käyttänyt rypsiöljyä kuumana aivan muuhun kuin ruuan laittoon...

      Vain eläinrasvojen kanssa valurauta muodostaa sen oikean kemiallisen yhdisteen, joka antaa kunnolla tarttumattoman pinnan. Kemiallisesti syntynyt yhdiste on liukkaudeltaan melkein kuin teflonia.

      Silavan tehon huomaa jo siitä, kuinka tummunut ja kuuma pannu kirkastuu ja metalli "sinistyy", kun sitä pyyhkii silavalla. Silava melkeinpä tuntuu liuottavan pinnassa olevat epätasaisuudet ja tummumat pois.
      Pannun vain pitää olla kuuma.

      Kasvirasvoista jää toki rasvainen ja rasvankiiltoinen pinta, joka ei ole ollenkaan oikea rasvapolttopinta.

      On harmillista, että joka monilla palstoilla jatkuvasti levitetään täysin väärää tietoa nykyajan uusavuttomille ihmisille.

      Ja kun ihmiset eivät enää osaa huoltaa pannujaan, niin siitä oppineena kauppiaat eivät enää pidä silavaa myynnissä.

      Taas kesän kynnyksellä huomasin, että nykyään silavaa ei enää saa yhtään mistään. Ennen sitä sentään oli ainakin Prismoissa, "osuuskauppaväki" kai tietää asioista enemmän kuin kaupunkilaiskauppaketjut.. Mitenkään mainostamatta tai tuomitsematta.

      Valmiissa "tuotteistetussa" silavavalmisteessakin (tuubissa myytävä Muurikka) on myös rypsiöljyä mukana, eli se ei ole hyvää. Harmi.

      • 19+12

        Ei sitä rasvaa olekaan tarkoitus kuumentaa. Rasvapolton "poltovaihe" tehdään vanhojen töfföjen poistamiseksi, eli kaikkin paska poltetaan pois pannulta. Öljyä sivellään sitten kevyesti jo jäähtyneeseen pannuun, toistetaan niin kauan kun pannu sitä öljyä imee ja sen jälkeen kaadetaan/pyyhiitään loput pois.

        Käytön jälkeen pannu pestään, kuivataan ja pyyhitään kevyt öljykerros pintaan suojaamaan pannua.

        Jos ei löydä silavaa, niin mikä tahansa rasvainen liha käy. Paista lihasta rasva irti keskilämmöllä, siirrä lihat syrjään ja rasvat talteen, putsaa ja käytä keräämäsi rasvaa pannun öljyämiseen.


      • rfdsfsd
        19+12 kirjoitti:

        Ei sitä rasvaa olekaan tarkoitus kuumentaa. Rasvapolton "poltovaihe" tehdään vanhojen töfföjen poistamiseksi, eli kaikkin paska poltetaan pois pannulta. Öljyä sivellään sitten kevyesti jo jäähtyneeseen pannuun, toistetaan niin kauan kun pannu sitä öljyä imee ja sen jälkeen kaadetaan/pyyhiitään loput pois.

        Käytön jälkeen pannu pestään, kuivataan ja pyyhitään kevyt öljykerros pintaan suojaamaan pannua.

        Jos ei löydä silavaa, niin mikä tahansa rasvainen liha käy. Paista lihasta rasva irti keskilämmöllä, siirrä lihat syrjään ja rasvat talteen, putsaa ja käytä keräämäsi rasvaa pannun öljyämiseen.

        Kyllä rasvapoltto nimenomaan tarkoittaa sitä, että pintaan poltetaan rasvaa kiinni, jotta ruoka ei tartu siihen kiinni paistettaessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe