Stadin kundin lanttulaatikko

Stadin isoase

Kundi antaa pienen maistiaisen jouluisista herkuistaan hei! Lanttulaatikko ei varsinaisesti kuulu kundin suosikkeihin, mutta kaiffarit siitä pitävät ja kuuluuhan jouluna lanttulooraakin olla et sillei hei! Nuori orivarsa on noin 2 promillen ohrapirtelöissä, joten korkeasti koulutetulle isoaseelle epätyypillisiä typoja saattaa ilmetä et sillei hei!

2 kpl isoa lanttua

vettä, suolaa

200 g voisulaa (tai margariinia), hyla tai laktoositon

2 dl kermaa, laktoositon tai hyla

2 rkl korppujauhoja

2 kpl munia (kanan)

1 dl siirappia

suolaa,½ tl valkopippuria ja ½ tl raastettua muskottipähkinä

Kuori ja paloittele 2 isoa lanttua ja keitä ne suolavedessä kypsäksi ja survo tasaiseksi soseeksi.

Lisää 200 g voisulaa seokseen.

Anna korppujauhojen huokaista hetki kermassa ja kaada ne soseeseen samoin kuin kevyesti vatkatut munat.

Lisää siirappi viimeiseksi, samoin suolaa maun mukaan ja valkopippuri sekä muskottipähkinä. Kundi kehottaa varovaisuuteen muskottipähkinän kanssa. Liialliset määrät saattavat aiheuttaa herkimmille huumaavia vaikutuksia hei!

Mausta mieleiseksesi!

Dumppaa seos voideltuun vuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja.

Paista laatikkoa 200 asteessa noin 1 h 30 min

Seoksen juoksettuminen kokemattoman kokin käsissä ei haittaa, kyllä se uunissa tasoittuu ja lopputulos on mahtavan makoisaa lanttulooraa et sillei hei!

P.s Paistoajan voi kuluttaa esim. makkarissa maistelemalla vaimon/tyttöystävän "looraa". Kundi on monessa liemessä keitetty ja makutestausta on tullut suoritettua satoja kertoja hei! Liiallinen suola pilaa kyllä "looran" kuin "looran" hei!

6 kommenttia

Vastaukset

  • ohjeet olevan päin pers.......

    • Äläs kuule hauku Stadin kundin antamaa lanttulaatikko ohjetta.
      Viime jouluna tein Stadin kundin mukaisen reseptin mukaista lanttulaatikkoa ja oli muuten älyttömän hyvän makuista.
      Kaupan lanttulaatikot kalpenee tämän reseptin rinnalla.
      Aidossa ja herkullisessa lanttulaatikossa pitää olla kermaa ja voita.
      Juuri näiden raaka-aineiden johdosta lanttulaatikosta tulee samettisen pehmeää ja todella herkullisen maukasta.
      Kaupan lanttulaatikot on tehty laihaan veteen, ei kermaa, eikä voita ollenkaan.
      Ei olekaan ihme, että kaupan lanttulaatikkoa maistanut ei koskaan enää lanttulaatikkoa suuhunsa pistä.

      Jos tälle maistaneelle tarjoittaisiin reseptin mukaan tehtyä lanttulaatikkoa, niin ei hän sen jälkeen mitään muuta enää söisikään.


    • Lahden Luumu kirjoitti:

      Äläs kuule hauku Stadin kundin antamaa lanttulaatikko ohjetta.
      Viime jouluna tein Stadin kundin mukaisen reseptin mukaista lanttulaatikkoa ja oli muuten älyttömän hyvän makuista.
      Kaupan lanttulaatikot kalpenee tämän reseptin rinnalla.
      Aidossa ja herkullisessa lanttulaatikossa pitää olla kermaa ja voita.
      Juuri näiden raaka-aineiden johdosta lanttulaatikosta tulee samettisen pehmeää ja todella herkullisen maukasta.
      Kaupan lanttulaatikot on tehty laihaan veteen, ei kermaa, eikä voita ollenkaan.
      Ei olekaan ihme, että kaupan lanttulaatikkoa maistanut ei koskaan enää lanttulaatikkoa suuhunsa pistä.

      Jos tälle maistaneelle tarjoittaisiin reseptin mukaan tehtyä lanttulaatikkoa, niin ei hän sen jälkeen mitään muuta enää söisikään.

      "Kaupan lanttulaatikot kalpenee tämän reseptin rinnalla.
      Aidossa ja herkullisessa lanttulaatikossa pitää olla kermaa ja voita.
      Juuri näiden raaka-aineiden johdosta lanttulaatikosta tulee samettisen pehmeää ja todella herkullisen maukasta.
      Kaupan lanttulaatikot on tehty laihaan veteen, ei kermaa, eikä voita ollenkaan.
      Ei olekaan ihme, että kaupan lanttulaatikkoa maistanut ei koskaan enää lanttulaatikkoa suuhunsa pistä."

      Niin monet tekee sen virheen, että vain lämmittää kaupanlaatikot mikrossa silloin se ei todellakaan ole hyvää. Mutta kun kaupanlaatikot uusiuttaa niin niistä tulee TODELLA hyviä. Siis lisää kermaa, voita ja halutessa hieman suolaa ja sitten uuniin pitemmäksi aikaa. Kyllä kelpaa nirsoillekkin.

      Hauskaa sinänsä monet ovat kehuneet ja pyytäneet reseptiä, vaikka kyse on vain kaupan valmislaatikoista jotka on uusiutettu. Kun kerran kokeilee, niin ei enään viitsi itse alusta asti tehdä.


  • Kokeilin tuota Tepon ohjeen mukaan tehtyä lanttulaatikkoa ja kyllä nuorelta mieheltä ainakin jouluruoat näyttäisi olevan hallussa. Hieno resepti! Suureksi yllätykseksi jopa perheen nuoriso veti lautaset tyhjiksi ennätysajassa, vaikka aiempina vuosina ovat vihanneet lanttulaatikkoa kuin myrkkyä!

    • Hyvin oli Tepon ohje, muualta kopioitu ja tänne copypastattu. Kyllä tällä innovatiivisella ohjeella lanttulaatikko syntyy. Että mistä se Teppo näin raikkaan ja uuden ohjeen löysikään. Ei ole tällaista ruokaa ennen ainakaan meidän pöydässä nähty.

      Meillä viime jouluna veteli kultakalatkin kipan pohjan aivan tyhjäksi kun heitin sen akvaarioon hyvänjoulun toivotuksin. Että syökää tekin, fisut, kyllä Teppo osaa toisten respoja kopsata!


  • Täytyy tehdä tätä jouluna yhdessä Tepon loistavan kinkunpaistoreseptin ja kuha-aiolin kanssa!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.