Ihmisoikeuksien puolesta!

Sekasyöjä

Oon alkanut miettimään tätä veganismi touhua. Samanlainen "ismi" kuin mikä tahansa muukin äärimmäisyyksin vietävä touhu, esim. joku nihilismi. Elämä muuttuu kuivaksi ja ruuasta saatava nautinto poistuu. Porsaista ja broilereista tulee kavereita ja nostetaan samalla jalustalle ihmisten kanssa. Hyvin romanttista. Sitten aletaan irvistelemään läheisille miksi syötte tuommoista moskaa, kuten Roger Kaarela ituineen Kummelissa.

Ilmastonmuutos tulee syötkö lihaa vai et. Pitkää "perinnettä" ja ihmisten ravinnonlähdettä - lihaa ja lihansyöntiä on lähes mahdotonta rajoittaa. Itse asetan ihmisen eläimen etusijalle, koska se on humaani ajattelutapa. Monet muutkin. Se on sairasta, tiedän vegaanit. Eläimien pitäisi olla samalla viivalla. Kuten taannoin South Parkissa esiintyi Veganismia noudattava "lahko". He pariutuivat eläimien kanssa asettaen heidät tai ne(sekasyöjän vinkkelistä) siis samalle tasolle. Veganismi on mielestäni ymmärrettävää, mutta samalla aika turhaa maailman pelastamisen kannalta. Äärimmäisyyteen vietynä TODELLAKIN viherpiiperrystä! Kaloillakin on tuntoaisti ja aistivat kipua. Minusta turkistarhaus on turhaa. Mutta jos aletaan tätä veganismia tarkastelemaan ihmisyyden kannalta, niin aika epähumaania touhua ja "outoa puuhastelua". Vegaaniruoka on terveellstä vain jos on riittävästi tietoa. B12 vitamiini puuttuu ja se aiheutti vauvan kuoleman saksassa. Edellämainittu asia on ääri-veganismia, eli siis eläin asetetaan ihmisen edelle. Jos asetatte ihmisen eläimen edelle huomaatte, että touhunne on vähintääkin outoa.

11

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nooo,

      onhan ihminen aina "eläintä" etevämpi ja tärkeämpi. Tosin, on itsekästä syödä eläimiä pelkän hyvän maun takia. Kasvisruuan voi maustaa tasan niin maukkaaksi, kuin tahtoo. Ei eroa paljon liharuuista. Mausteet ja kastikkeet ne on, jotka tekevät ruuista herkullisia. Miltäpä pelkkä kuiva liha maistuu ilman mitään mausteita..?

      Tosiasia on kuitenkin, että sillä ON väliä, mitä syö: niin terveyden kuin luonnon kannalta. Se on fakta, jota monet eivät tahdo ajatella ja näköjään kiukustuvat jos joku muistuttaa. Turha haukkua vastuullisia ihmisiä viherpiipertäjiksi. Joku yrittää ajatella sinunkin ja lastesi puolesta!!!!! Onhan sekin tietysti asenne, että antaa mennä päin persettä kaiken ja palakoon koko maailma! Se on itsekkäiden ja ahneiden ihmisten asenne ja seuraukset kyllä huomaa!!!!!!

      Muutoksia parempaan tapahtuu vain sitten kun ihmiset sisäistävät koko homman nimen ja sen kamalan todellisuuden, että oikeasti maailma on uppoamassa ihmisten aiheuttamaan paskaan; saasteisiin ja rehevöitymiseen, mutta uusia lapsia sen kuin maailmaan pukkaa, seitsemättä miljardia menossa. Mitäs sitten syödään? Toisia ihmisiä vai? Todennäköisesti.

    • hgthtrherh

      Veganismissa on paljon epäkohtia. Vegaanit eivät anna ilmeisesti kasveille minkäänlaista itseisarvoa. Vegaaneille tiedoksi: Kasvit evät halua osalliseksi teidän vegejuhliin. Ne yrittävät siinä missä eläimetkin välttää syödyksi tulemisen. Kuten moni on varmaan jo tajunnut, kasvit eivät voi juosta tai loikkia karkuun ilkeiltä kasvissyöjiltä. Ne puolustautuvat mm. myrkyin ja piikein. Kasvit myös viestittävät toisilleen hyönteisten hyökkäyksistä.

      Vegaaneiden ylistämät kotimaiset viljatkin puolustautuvat. Ks.gluteeni (vaarallinen myrkky). Ja mitähän myrkkyjä soijakin sisältää?

    • Punk-75

      Onhan niitä muitakin ismejä, kuten esim. humanismi, tuo tylsä aate joka estää tökkäämästä kaveria puukolla kylkeen.
      En romantisoi, vaan pohjaan eläinkäsitykseni puhtaasti olemassa olevaan tietoon ihmisen ja eläimen samankaltaisuudesta.

      Itsekin asetan ihmisen muiden eläinlajien yläpuolelle, mutta kyse on pelkästä vaistosta, eikä mistään moraalista.
      Samaistumiskykymme lajitovereihimme on vain valtavasti voimallisempi kuin kykymme samaistua esimerkiksi kanaan.
      Maailmaa voi pelastaa myös eläin eläimeltä kuten vegaani tekee.
      Se miten itsetuhoinen laji pohjimmiltaan olemme ei ole tässä yhteydessä relevantti kysymys.

      Veganismi on niin ihmiskeskeisenä humanismina, kuin yleismaailmallisena, eläimetkin huomioon ottavana, humanisminakin, hyvä ratkaisu tälle planeetalle sen asukkaineen moneen ongelmaan.
      Puhtaasti kasvisravinnosta koostettu täysipainoinen ateria vaatii tosiaan vähän enemmän viitseliäisyyttä, kuin mitä vaatii perinteinen sekaravinto, mutta äkkiä sitä oppii korvaamaan eläinperäisen ravinnon lautasellaan samat, ja jopa paremmat ravintoarvot omaavilla kasvikunnantuotteilla. Ja uskallan väittää, että koska vegaani joutuu "opettelemaan" syömään oikein on hänen ravitsemustietämyksensä parempi kuin sekaravinnonsyöjillä.
      Brittitutkimuksen mukaan sekä kasvissyöjät, että vegaanit elävät pidempään kuin sekasyöjät.

      Kaikessa toiminnassa tapahtuu joskus ylilyöntejä, mutta turha siitä on iskeä leimaa jokaiseen vegaaniin.

      Itse paistoi seitanpohjaista kinkkuani puolitoistatuntia, oli iso kilon mötiskä, mutten saanut edes vatsanpuruja.

    • Vegeks

      >>Ilmastonmuutos tulee syötkö lihaa vai et. >Vegaaniruoka on terveellstä vain jos on riittävästi tietoa.>Edellämainittu asia on ääri-veganismia, eli siis eläin asetetaan ihmisen edelle. Jos asetatte ihmisen eläimen edelle huomaatte, että touhunne on vähintääkin outoa.

      • remington...

        Paskantaa se muuten vegetaristikin. Ainakaan meidän sakokaivo ei ole vielä niin pitkälle kehitetty että se osaisi erotella itseään pyhänä pitävän vegen ulostetta muista. Ihan ne menee samaan kierrätykseen.
        Vegellä on "oikeus" vaatia omat keittiö- ruoanlaittovälineet, tarjoiluastiat ja muuta hienostelua, mutta mikä on tämän kaiken lopputulos.
        Kasa sitä ihteensä.
        Ilmasto ei muutu ainakaan parempaan suuntaan jos eläimiä ei saisi käyttää ravinnonlähteenä.
        Meillä täällä riistan kasvu räjähtäisi käsiin, tunnelma kuten tässä taannoisessa tv sarjassa jossa hirvet kävelee kadulla. Tai lehmät Intiassa. Järki hoi hei !!! Kuinka moni vege on sitten valmis jeesaamaan sikojen emakonnissa, lehmän poi´ituksessa, koiranpentujen synnytyksessä, varsottamisessa tai kanojen kasvatuksessa. Kuka ees osaa ???? Kertoo heti.
        Minnekkä ne luonnostaan kuolleet eläimet laitetaan, jätetään siihen vaan mädäntymään vai ?
        Sittenhän on petoeläimillä ja haaskalinnuilla pippalot pystyssä.
        Vege järsii vieressä porkkanaa.

        Kunhan vaan niristään, naristaan, valitetaan, vingutaan, vaaditaan ja ollaan muka niiiiin hienoja että !


    • Edistyksen voima tul

      Hohhhohhoijaa ... onneksi nää nettipalstat on usein hurjempia kuin elämä itse ...

      Mutta pointsit sulle punk-75! Ismit on tosiaankin ismejä ja ylilyönnit ovat ylilyöntejä, mutta niidenkin tarkoitus on asioiden korjaaminen. Orjuus poistettiin, nainen sai ihmisarvon, työläisten räikeä riisto ainakin laimeni jos ei kokonaan loppunutkaan. Historia kulkee kuitenkin kohti oikeudenmukaisempaa maailmaa, vaikka useimmiten enemmistö on aluksi ollut muutoksia vastaan, mutta sitten pikku hiljaa mukautunut tiedostavan etujoukon ajamiin uudistuksiin ja havainnut ne hyväksi. Uskon ja toivon, että näin käy myös tässä asiassa. Ja siinä prosessissa ne särmätkin hioutuvat ja päädytään ihanan tasapaksuun sosiaalidemokratiaan xD

    • Äärikana

      Heh heh, hauskaa tekstiä. Ei kai noin juntteja voi olla olemassakaan. Tai no, ehkä jossain perähikiällä. Tervetuloa vuoteen 2012, nykyaikana on vähän eri meininki kuin keskiajalla ja jossain kehitysmaassa!

      "Vegellä on "oikeus" vaatia omat keittiö- ruoanlaittovälineet, tarjoiluastiat ja muuta hienostelua, mutta mikä on tämän kaiken lopputulos."

      En minä ole vaatinut keltään, ihan itse olen ostanut omin kätösin kaupasta omat astiani. Ja mikä on lopputulos, nami nami, vatsa täynnä herkkuruokaa ja omatunto puhdas! Mikäs sen ihanampaa!

      Mut asiaan. Ei veganismi ole hienostelua. Se on vaan kehittyneempää oikeustajua. En tiedä ymmärtäisittekö näin: keskiajalla oli ihan ok kiduttaa ihmisiä mitä hirveimmillä tavoilla. Silloin se oli ok mutta nykyihmistä tuo hirvittää ja tuntuu järkyttävältä. Tai mistä minä tiedän, ehkä se teistä lihansyöjistä olisi ihan ok nykyaikanakin kiduttaa muita, vaikkapa meitä vegaaneja. Toinen esimerkki, esim. ruandassa tapettiin hirmu järkyttävillä tavoilla ihan pieniä lapsiakin. No, meitä täällä länsimaissa se järkyttää mutta siellä se oli monille tappajille ok. Tai kolmas esimerkki, kannibaalit. Se on hyvin monista iljettävä ajatus. En tiedä olisitteko te lihansyöjät valmiita syömään ihmislihaa tai vaikkapa syömään samasta paistinpannusta missä on aikaisemmin paistettu rasvainen ihmisen kankku. Ehkäpä teistä sekin olisi ok, en tiedä.

      Jos nuo esimerkit teissä yhtään herättävät järkytystä, niin voitte ajatella sen vegaanin kohdalle, hänelle on samanlaista katsella vierestä lihansyöntiä ja lihateollisuutta. Se tuntuu ihan hirvittävän sadistiselta, keskiaikaiselta ja julmalta. Ja ällöttävältä. En minä aina ole ollut tällainen, mutta kun 23 vuotta on kasvissyöjä, niin sitä alkaa nähdä lihansyönnin eri silmin kuin tavan lihaanit. Sitä tuntuu niin kuin olisi hirvittävään painajaiseen joutunut mukaan.

      Itse en ajattele eläintä samalle tasolle kuin ihmistä, vaan ajattelen että ihminen on korkeammalla kuin eläin, esim. hänellä on eettinen ja moraalinen taju mitä eläimillä ei ole. Siksi ihmisellä on enemmän vastuuta. Hän voi valita toisin kuin eläin. Mutta te itse alennatte itsenne eläimen tasolle tekemällä eläimen tasoisia valintoja ruoissanne.

      Onneksi ajat ovat muuttumassa ja eläinten oikeudet paranemassa. Ehkä te ette edes välitä. Mutta 20 vuotta sitten esim. pidettiin naurettavana ajatusta että kanoilla pitäisi olla paremmat olot kuin häkissä, ja kuinkas on käynyt, häkkikanalat on kielletty, en olisi edes minä tuolloin uskonut! Eikö olekin hieno asia!

      Joopa joo, turha näitä asioita noille junteille yrittää selittää...jos on lusikalla annettu niin ei voi kauhalla vaatia...

      • hyvin sanottu

        Totta, että ihmisillä on isoin vastuu kaikesta ja se siirtyy jälkipolville. Pahalta näyttää nykytilanne kulutusjuhlineen......


      • gdfhtghththas

        Sinun mainitsemalla keskiajalla monilla eläimillä oli paremmat oltavat kuin nykyajan tehotuotantolaitoksissa. Eläimiä pitää kohdella hyvin, mutta veganismi on fanatismia, kiihkoilua ja monille epäterveellistä. Kohtuus kaikessa!


      • varmaan molemmat

        Kuulehhan sinä ääliö vegepelle, heti kun oot käynyt YHDESSÄKÄÄN navetassa niin tule sitten jauhamaan tänne eläimien huonosta kohtelusta. Haiseeko paska liikaa siellä vai korvien väli täynnä kusta ?


    • MitäpäTähänkiSanois

      Niin, puhutaanko niistä ihmisoikeuksista? Noin älykkäänä ihmisenä varmasti tiedät ns. köyhien maiden asukkaiden ahdingon. Ei, kyllä noissa maissa on valtavasti viljelymaata ja muitakin luonnonrikkauksia. Ne vain eivät ole paikallisten omistuksessa. Ne ovat länsimaisten yritysten omistuksessa. Yritysten, jotka tuottavat toki kahvia, hedelmiä ym. mitä myös kasvissyöjätkin syövät, mutta ennen kaikkea eläinten rehun - sen tuottamiseen kun ei esim. euroopassa ole riittävästi lääniä(edes suomessa), emmekä toisekseen voisi mitenkään pärjätä kustannuskilpailussa. Vilja ja soija siis kuljetetaan tänne ja vain noin 10% siitä käytetään suoraan elintarviketuotantoon. Loput syötetään eläimille, eläimet teurastetaan ja vasta sitten niitä voi käyttää ruuaksi. Lopputulokseen on käytetty 10-kertainen määrä ruokaa. Tämä on ryöstöturismin ja ruuan roskiinheittämisen ohella (=aina kun hävikkiä syntyy, markkinahinnat nousee, rikkailla sekä köyhillä) puhdasta varastamista paikallisilta ihmisiltä, joista hyötyvät vain ne, jotka työskentelevät ko.yrityksille (palkka yleiseen palkkatasoon verrattuna yleensä hyvä). Ne, jotka eivät ole päässet länkkärille töihin, jäävät maattomiksi, rahattomiksi ja kunnollista ravintoa, terveydenhuoltoa ja koulutusta vaille.

      Jos minulta kysytään, niin tuollaiset "humanistit" saisi viedä vaikka keniaan julistamaan ilosanomaansa veganismin epähumaaniudesta ja siitä "kuinka mulla on oikeus syödä muoviin pakattua jauhelihaa kun se on kato niin luonnollista" perheille, joissa elämä pyörii hengissä selviämisen ympärillä eikä lihaa ole -mm. sinun takiasi- varaa syödä välttämättä koskaan. Jos siis on paskahousuilla pokkaa muuhunkin kuin katsoa aivan liikaa tv:tä, lukea uutisensa iltalehdistä ja sitten provota (lue: esitellä typeryyttään) ympäri nettiä. Eikö sinulla olisi jotain muuta sisältöä elämässäsi? Ystäviä, harrastuksia, mieluisa työ? Jos menisit joskus ulos, edes lenkille, saisit hieman happea aivoille ja jopa voisit oppia aivan uusia asioita elämästä. Me voimme valinnoillemme hyvinkin paljon. Mm. hyvinvointikuilu ja ihmisen osuus ilmastonmuutoksessa ON meidän aiheuttamaa ja on tasan tarkkaan omissa käsissämme muuttaa tämä kehitys tai olla muuttamatta. Se tosin vaatii tekosyiden ja paskanjauhannan lopettamista ja toimeentarttumista itsestä alottaen. Koskien myös kasvissyöjiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe