Oletteko paistaneet villisian kinkkua? Meillä on semmoinen tänä jouluna, illalla pitäisi laittaa uuniin. Painoa on seitsemisen kiloa, osaisiko joku antaa hyvät paisto-ohjeet? Montako tuntia jne... ilmeisesti jotkut kannattavat paistopussia, jotkut taas paistavat ilman. Osaisko joku sanoa kummasta tulee parempi?
Kiitos ja hyvää joulua kaikille! :)
Villisian kinkku
14
6501
Vastaukset
- helevatti
http://www.youtube.com/watch?v=vjiDuXkteew&feature=g-all-u&context=G285b3a9FAAAAAAAABAA
Näin se lähtee! - aina villisikaa
Vähän myöhään kyselet tuotakin. minä tein villisian kinkun viimevuonna, mutta sen suolaaminen olisi pitänyt tehdä ensin. Suolavedessä ensin vähän toisviikkoa ja sitten pintasuolan poistaminen suolattomassa vedesää, pari päivää.
Itse paistaminen on niinkuin muunkin lihan kanssa, paistomittari vaan kylkeen ja liha uuniin, kun lmittari näyttää sopivaa lukemaa, niin liha pois uunista.
itse en paistopussia käytä, koska paistan aina leivinuunissa, paistopusissa se on vähän sellaista höyrykeittämistä.
Villisian kinkun kypsyydessä kannattaa ottaa huomioon se trikiinitarkastus, tokihan se on tehty? Minä kun kävin villisikani ampumasssa Virosta ja trikiini tarkastus tehtiin siellä paikallisten metsästäjien toimesta, niin varmuudeksi kypsensin kinkun trikiinit yli trikiinien lämmönkeston. Muuten olisin jättänyt hieman vähemmälle.
Jos nyt kysyt missä asteissa trikiinit kuolee, niin sanon että katso googlesta, niin opit mitä trikiinit oikein ovat.- olet todella urpo
"Minä kun kävin villisikani ampumasssa Virosta", ei viittu mikä urpo, täällä kehuu vielä.
- hieno juttu
taidat itse olla se urpojen urpo, etkö tiedä että virosta niitä villisiko saa, meillä ei juurikaan ole metsästettävää kantaa ja koska kyse villisiasta, niin ei niitä kotikarsinoissa elä.
Mistäs urpo sen villisikansa hakisi?
Minäkin olen ajatellut joskus meneväni Viroon villisikajahtiin, ehkä tulevana vuonna menenkin. - syö urpo urpoo
No en todellakaan mistään virusta, on niitä suomessakin. Viitun urpo.
- voi sinua onnetonta
Ei ole täällä villisikoja, jotain kasvatettuja, mutta sellaiset eivät edes maistu oikealta villisialta.
Sinun törkeä kielenkäyttösi viittaa vahvasti alaluokkaiseen alkuperääsi, joten et voi tällaisista asioista mitään ymmärtää. - Sillivika
Ihan oikein eikä niistä meidän villisiankinkuista liikene kinkkuja kuin tarhaajalle itselleen. Villisiankinkku on haettava Eestistä tai Latviasta. Joko itse metsästämänä tai kaupasta ostettuna.
- syökää paskanne
Ja pah, paskaako hakemaan ja pah.
- paskakuskikin
syökää paskanne kirjoitti:
Ja pah, paskaako hakemaan ja pah.
Ei sitä tarvitse tuoda. Löytyy ihan kyllin omasta takaa.
- metssiga
paskakuskikin kirjoitti:
Ei sitä tarvitse tuoda. Löytyy ihan kyllin omasta takaa.
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2009/12/villisian-joulukinkku.html
Virosta saa paistina http://linpet.ee/index.php?page=97& - sontaa juu on
metssiga kirjoitti:
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2009/12/villisian-joulukinkku.html
Virosta saa paistina http://linpet.ee/index.php?page=97&Ei kukaan vähänkään järkeä omistava moista sontaa hommaa. Ainakaan virusta.
- Visulaista
Minulla ihan kotimainen vaapaasti kasvaneesta Villisiasta kinkku tänä Jouluna. Ei ole syöneet teollisia rehuja, antibiootteja tms ja on trikiinitestattuja. Aion tilata jatkossakin Visun Villisika-tilalta joulukinkkuni ja muutakin esim täyslihaista Villisian makkaraa. Suomessa vaan niin harva kasvattaa enään ns luomukinkkuja. On se vaan niin hyvää....eikä ihme sillä ne menee kuin kuumille kiville! Moni halukas jäi ilman tänäkin Jouluna. Vaikka onkin hintava niin ei haittaa....Joulu on kerran vuodessa ja parasta kinkkua silloin pöytään! 👍😀
- Kulinaari
125 C uuniin, paistomittari kylkeen. Asteita kun mittarissa 75 C niin kinkku on mehevä, jos haluaa mureaa siitä niin kinkkumittarin pitää näyttää 80 C
Pääsääntöisesti lasketaan eka kilolle 1,5 h ja seuraaville kiloille 1 h Reunalliseen uunivuokaan hieman vettä koko ajan....ja paistinrasvasta kastike kera kerman tai punaviinin...
Keitetään hieman kasaan ja suurustetaan ruskeallaMaizena-kastikesuurusjauholla ja hieman sinappia. - mustinraatokinkku
Kyseessä ei ole oikea Villisika. Olet ostanut koiranlihasta ja jäänteistä kasaan prässätyn keinotekoisen kinkun. Paistoajoista ei tarvitse välittää. Lihansyöjät ovat aina pystyneet syömään raakaa lihaa tämä kyllä yleensä tapahtuu ruumin ollessa vielä lämmin.
Hampaat kyllä kykenevät repimään prassätyn raadonkin palasiksi ja lihansyöjän vatsahapot sulattavat raakamassasta kasaan kootun ruhon yllättävän nopeasti.
Lihansyöjän suolisto on erittäin lyhyt, joten raadon mätäntymistä ei suolistossa kerkeä tapahtua. Näin ollen suolistosyövät kuten esim. peräsuolisyöpä eivät ole yleistä lihasyöjillä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Helena Koivu menettänyt lapsensa. Onko Mikko Koivulla oma laki?
Voiko olla totta että äidiltä viedään lapset ja ei mitään syytä ole edes kerrottu äidille itselleen.?6508829Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3603416Pikkunaiselle terkkuja
Olet parasta koko maailmassa! Kaikkein ihmeellisin. Olisitpa täällä. 🧡 harmaasusi4652397- 1311420
- 341405
Kuvataiteilija Johanna Oras lataa mielipiteensä Miina Äkkijyrkästä Farmilla: "Miinahan oli..."
Oho! Johanna Oras ottaa kantaa kollega-Äkkijyrkän Farmi-puuhiin. Farmi Suomi -realityssä koettiin v. 2024 todellinen yl151325Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1091261- 941177
Olet vieläkin täällä
Tunnen energiasi. Tunnen että ajattelet minua. En aio koskaan enää ottaa sinuun yhteyttä. Voit ottaa minuun, jos itse h651105Hyvät valeet myllyistä
Tuuliviirit valehtelee myllyjen vaikutusta. Äänet kuuluu jopa kilometrien päähän. Se ei pidä paikkaansa. Eläimet häviää72996