Kinkun paisto sähköuunissa, ongelmia

Eino-Mies

Minulla on tuollainen 6-7 kg:n kallis kinkku, ei pakasteesta, vaan Suoraan Helsingin Hakaniemen hallista.
Laitoin ohjeen mukaan n. 125 asteen lämpöön sähköuuniin. Laitoin sekä ylä- että alalämmön päälle uuniin. Vanha tavallinen sähköliesihän minulla on.
Lämmintä vettä olen lisännyt alapellille. Kinkku on ylempänä ritilällä.
Lihan lämpömittari ei näytä ihan edes 60 astetta, vaikka kinkku on ollut uunissa jo melkein 14 tuntia. Pari tuntia sitten lisäsin uuninlämmön 150:een.
Paistopussia ei siinä ole, ei ollut ohjeessa.
Uunin lämpömittaria ei minulla ole.

Miten tämä nyt näin kauan voi kestää? Lämpö saisi mennä n. 77-80 asteeseen.

7

3564

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Annoitko

      lämmetä kinkun ensin huoneenlämmössä?
      Itse paistaisin perinteisesti 82 asteiseksi, mutta sehän on makuasia. 150 astetta näyttäisi olevan sopiva lämpö tavallisessa uunissa, mutta uunin termostaatti ei välttämättä ole tarkka. Voi kai sitä nostaakin, jos tuntuu kestävän liian kauan, eikä ole uunimittaria.
      Netistä löytyy paljon ohjeita ja ammattilaiset osaisi neuvoa paremmin.

      • Eino-Mies

        Se oli huoneenlämmössä vain muutaman tunnin. Pakastekinkku se ei ollut.
        Tuli aika kuiva siitä kinkusta. Otin sel melko pian pois viestini kirjoituksen jälkeen.
        Voi olla että mittarin yläpään sulka otti kiinni vahingossa uunin sähkövastukseen (meekö noin rikki) tai sitten mittari oli muuten valmiiksi rikki. Siirsin sen kinkun kylkeen jossain vaiheessa. Lukema jäi alle 60 asteen. Se rupesi nousemaan vajaaseen 70 asteeseen kun otin kinkun uunista pois mittareineen.
        Kyllä tämä liian kuiva ja kypsä kinkku on, ei kuinkun tällaista pidä olla vaikka pidän kypsästä kinkusta.
        En ole siis varma voinko syyttä viallista mittaria. Olisi hyvä ollut saada se uunin lämpömittari mutta sitä ei aaton aattona heti kaupasta löytynyt.


      • q3ftrq3gftq3
        Eino-Mies kirjoitti:

        Se oli huoneenlämmössä vain muutaman tunnin. Pakastekinkku se ei ollut.
        Tuli aika kuiva siitä kinkusta. Otin sel melko pian pois viestini kirjoituksen jälkeen.
        Voi olla että mittarin yläpään sulka otti kiinni vahingossa uunin sähkövastukseen (meekö noin rikki) tai sitten mittari oli muuten valmiiksi rikki. Siirsin sen kinkun kylkeen jossain vaiheessa. Lukema jäi alle 60 asteen. Se rupesi nousemaan vajaaseen 70 asteeseen kun otin kinkun uunista pois mittareineen.
        Kyllä tämä liian kuiva ja kypsä kinkku on, ei kuinkun tällaista pidä olla vaikka pidän kypsästä kinkusta.
        En ole siis varma voinko syyttä viallista mittaria. Olisi hyvä ollut saada se uunin lämpömittari mutta sitä ei aaton aattona heti kaupasta löytynyt.

        Eikö sen uunin lämpötilan voi hätätapauksessa mitata paistolämpömittarillakin? Mittari vain roikkumaan uuniritilän välistä, niin eiköhän se anna suuntaa missä mennään. Ei toki kannata laittaa uunia kuumemaksi, mitä mittari voi mitata, mut kinkun tapauksessa homma hoituu, kun sata astetta riittää.

        Paistomittari sulla tossa todennäköisesti kuitenkin oli rikki.


      • Anonyymi
        Eino-Mies kirjoitti:

        Se oli huoneenlämmössä vain muutaman tunnin. Pakastekinkku se ei ollut.
        Tuli aika kuiva siitä kinkusta. Otin sel melko pian pois viestini kirjoituksen jälkeen.
        Voi olla että mittarin yläpään sulka otti kiinni vahingossa uunin sähkövastukseen (meekö noin rikki) tai sitten mittari oli muuten valmiiksi rikki. Siirsin sen kinkun kylkeen jossain vaiheessa. Lukema jäi alle 60 asteen. Se rupesi nousemaan vajaaseen 70 asteeseen kun otin kinkun uunista pois mittareineen.
        Kyllä tämä liian kuiva ja kypsä kinkku on, ei kuinkun tällaista pidä olla vaikka pidän kypsästä kinkusta.
        En ole siis varma voinko syyttä viallista mittaria. Olisi hyvä ollut saada se uunin lämpömittari mutta sitä ei aaton aattona heti kaupasta löytynyt.

        Kinkku on valmista 90 asteisena. Salaisuus hyvään kinkkuun on sen tiukka pussittaminen ennen uuniin laittoa. Tämmöinen kinkku sulaa suuhun. Toki siitä tulee erittäin rasvaista kun rasva ei pääse valumaan pussin pohjalle.


    • jjjjr44

      Vika on uunissa tai paistomittarissa. Lähellekään noin kauaa ei tuon kokoisen kinkun kanssa mene.

    • S24:llä hiljaista

      On aivan turha kysellä täältä kinkunpaisto ohjeita. Tänne eivät kinkunsyöjät pääse enää kirjoittelmeaan ja ne jotka pääsevät, ovat tunnetusti vegetristeja tai homoja ...

    • Mummo50

      Kinkkusi olisi ollut 125 asteen lämmössä kypsää jo 6-7 tunnin kuluttua.

      Itse paistoin 8 kg:n kinkun 120 asteessa ja se oli kypsää alle 8 tunnissa. Kinkkuni oli luomutilan possua ja perinteiseen tyyliin suolattu. Oli hintansa väärtti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe