Minulla on tuollainen 6-7 kg:n kallis kinkku, ei pakasteesta, vaan Suoraan Helsingin Hakaniemen hallista.
Laitoin ohjeen mukaan n. 125 asteen lämpöön sähköuuniin. Laitoin sekä ylä- että alalämmön päälle uuniin. Vanha tavallinen sähköliesihän minulla on.
Lämmintä vettä olen lisännyt alapellille. Kinkku on ylempänä ritilällä.
Lihan lämpömittari ei näytä ihan edes 60 astetta, vaikka kinkku on ollut uunissa jo melkein 14 tuntia. Pari tuntia sitten lisäsin uuninlämmön 150:een.
Paistopussia ei siinä ole, ei ollut ohjeessa.
Uunin lämpömittaria ei minulla ole.
Miten tämä nyt näin kauan voi kestää? Lämpö saisi mennä n. 77-80 asteeseen.
Kinkun paisto sähköuunissa, ongelmia
7
4003
Vastaukset
- Annoitko
lämmetä kinkun ensin huoneenlämmössä?
Itse paistaisin perinteisesti 82 asteiseksi, mutta sehän on makuasia. 150 astetta näyttäisi olevan sopiva lämpö tavallisessa uunissa, mutta uunin termostaatti ei välttämättä ole tarkka. Voi kai sitä nostaakin, jos tuntuu kestävän liian kauan, eikä ole uunimittaria.
Netistä löytyy paljon ohjeita ja ammattilaiset osaisi neuvoa paremmin.- Eino-Mies
Se oli huoneenlämmössä vain muutaman tunnin. Pakastekinkku se ei ollut.
Tuli aika kuiva siitä kinkusta. Otin sel melko pian pois viestini kirjoituksen jälkeen.
Voi olla että mittarin yläpään sulka otti kiinni vahingossa uunin sähkövastukseen (meekö noin rikki) tai sitten mittari oli muuten valmiiksi rikki. Siirsin sen kinkun kylkeen jossain vaiheessa. Lukema jäi alle 60 asteen. Se rupesi nousemaan vajaaseen 70 asteeseen kun otin kinkun uunista pois mittareineen.
Kyllä tämä liian kuiva ja kypsä kinkku on, ei kuinkun tällaista pidä olla vaikka pidän kypsästä kinkusta.
En ole siis varma voinko syyttä viallista mittaria. Olisi hyvä ollut saada se uunin lämpömittari mutta sitä ei aaton aattona heti kaupasta löytynyt. - q3ftrq3gftq3
Eino-Mies kirjoitti:
Se oli huoneenlämmössä vain muutaman tunnin. Pakastekinkku se ei ollut.
Tuli aika kuiva siitä kinkusta. Otin sel melko pian pois viestini kirjoituksen jälkeen.
Voi olla että mittarin yläpään sulka otti kiinni vahingossa uunin sähkövastukseen (meekö noin rikki) tai sitten mittari oli muuten valmiiksi rikki. Siirsin sen kinkun kylkeen jossain vaiheessa. Lukema jäi alle 60 asteen. Se rupesi nousemaan vajaaseen 70 asteeseen kun otin kinkun uunista pois mittareineen.
Kyllä tämä liian kuiva ja kypsä kinkku on, ei kuinkun tällaista pidä olla vaikka pidän kypsästä kinkusta.
En ole siis varma voinko syyttä viallista mittaria. Olisi hyvä ollut saada se uunin lämpömittari mutta sitä ei aaton aattona heti kaupasta löytynyt.Eikö sen uunin lämpötilan voi hätätapauksessa mitata paistolämpömittarillakin? Mittari vain roikkumaan uuniritilän välistä, niin eiköhän se anna suuntaa missä mennään. Ei toki kannata laittaa uunia kuumemaksi, mitä mittari voi mitata, mut kinkun tapauksessa homma hoituu, kun sata astetta riittää.
Paistomittari sulla tossa todennäköisesti kuitenkin oli rikki. - Anonyymi
Eino-Mies kirjoitti:
Se oli huoneenlämmössä vain muutaman tunnin. Pakastekinkku se ei ollut.
Tuli aika kuiva siitä kinkusta. Otin sel melko pian pois viestini kirjoituksen jälkeen.
Voi olla että mittarin yläpään sulka otti kiinni vahingossa uunin sähkövastukseen (meekö noin rikki) tai sitten mittari oli muuten valmiiksi rikki. Siirsin sen kinkun kylkeen jossain vaiheessa. Lukema jäi alle 60 asteen. Se rupesi nousemaan vajaaseen 70 asteeseen kun otin kinkun uunista pois mittareineen.
Kyllä tämä liian kuiva ja kypsä kinkku on, ei kuinkun tällaista pidä olla vaikka pidän kypsästä kinkusta.
En ole siis varma voinko syyttä viallista mittaria. Olisi hyvä ollut saada se uunin lämpömittari mutta sitä ei aaton aattona heti kaupasta löytynyt.Kinkku on valmista 90 asteisena. Salaisuus hyvään kinkkuun on sen tiukka pussittaminen ennen uuniin laittoa. Tämmöinen kinkku sulaa suuhun. Toki siitä tulee erittäin rasvaista kun rasva ei pääse valumaan pussin pohjalle.
- jjjjr44
Vika on uunissa tai paistomittarissa. Lähellekään noin kauaa ei tuon kokoisen kinkun kanssa mene.
- S24:llä hiljaista
On aivan turha kysellä täältä kinkunpaisto ohjeita. Tänne eivät kinkunsyöjät pääse enää kirjoittelmeaan ja ne jotka pääsevät, ovat tunnetusti vegetristeja tai homoja ...
- Mummo50
Kinkkusi olisi ollut 125 asteen lämmössä kypsää jo 6-7 tunnin kuluttua.
Itse paistoin 8 kg:n kinkun 120 asteessa ja se oli kypsää alle 8 tunnissa. Kinkkuni oli luomutilan possua ja perinteiseen tyyliin suolattu. Oli hintansa väärtti.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 563700
Miksi juuri vasemmiston puolelta tulee niin paljon luusereita, kelapummeja jne.
Tämä asia ihmetyttää suuresti.453116Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia
Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on1512924Putin lähti takki auki sotaan....
Luuli, että kolmessa päivässä hoidetaan, nyt on mennyt 3,5 vuotta eikä voitosta tietoakaan. Kaiken lisäksi putin luuli,342739SDP ylivoimainen ykkönen
En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.722383Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään
"Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s591881Polttomoottoriauto on köyhän merkki
Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.1171728Patteriauton ovia ei saatu auki - kuljettaja koki hirvittävän kuoleman!
”Oviongelma johti kuskin kuolemaan kolarissa – tämä ratkaisu saatetaan kieltää kokonaan Sivulliset pyrkivät tempomaan a201228Mitä tarkalleen tunnet
Minkälaisia tunteita sisälläsi liikkuu, kun tiedät, että ajattelen sinua lämmöllä ja jotain syttyy myös sinussa? Haluai681160- 821131