Graavilohen valmistus

simon_vasikka

Mikä on sokerin merkitys graavilohen valmistuksessa?

26

3982

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      Ei mikään! Itse jätin lohet sun muut härpäkkeet kokonaan ostamatta/tekemättä ja rykäisin tanskalaisen kinkun uuniin ja lisukkeeksi ostin yhden maksalaatikon. Äitin tekemää rieskaa on myös. Siihen kun sutasee voita paksun kerroksen niin kyllä kelpaa olla rellotella taas! Juomana halvinta mahdollista punaviiniä tai Lidlin grafenwalder-merkkistä olutta.


      Rakkain jouluterveisin, Vk

      • Stadin komea kundi

        Peppukaveri Curdo Crudo taitaa olla samaa mieltä?


    • Kala-Victor 18v

      Sokeri pehmittää lohta ja suola kovettaa sitä. Suolaa kuin sokeriakin tarvitaan kuitenkin graaviloheenkin säilymisen vuoksi, mutta kaikki eivät pidä suolan kuivattavasta ja kovettavasta vaikutuksesta.

      Siksi sokeria graaviin, vastavetona suolalle. Yleisesti ottaen Ruotsissa käytetään graaviin enemmän sokeria kuin Suomessa

      • kalan ystävä

        Kyllä sokeri pehmittää lohta laitan aina graaviin myös sokeria.


      • Anonyymi

        Ehdottomasti ei mitään sokeria. Pelkkä ajatus puistattaa.


      • Anonyymi

        En koskaan laita sokeria kun graavaan kalaa.


      • Anonyymi

        En käytä koskaan sokeria ja suolaakin vähän.


    • Vanha kokki

      Vanha kokki on huomannut asian myös omalla kohdallaan! Tupakki tuhoaa keuhkot ja viina aivot. Niin se näyttää olevan........

      • Kari 28v toimistosta

        Tämä yksi nurkantakaa-ampuja se vain jaksaa veivata turhia. Kun ei omasta takaa ole älliä, niin täytyy vääntää toisten nimmareilla.

        Palaa Teppo siihen heihisi. Vaikka tyhmähän se vitsinäkin oli jo kauan sitten, mutta reilumpi eikä sekään sinun omaasi ollut kuten ei mikään muukaan.


      • panomies
        Kari 28v toimistosta kirjoitti:

        Tämä yksi nurkantakaa-ampuja se vain jaksaa veivata turhia. Kun ei omasta takaa ole älliä, niin täytyy vääntää toisten nimmareilla.

        Palaa Teppo siihen heihisi. Vaikka tyhmähän se vitsinäkin oli jo kauan sitten, mutta reilumpi eikä sekään sinun omaasi ollut kuten ei mikään muukaan.

        Palataan siihen graaviloheen. Sokerin tarkoitus on ainoastaan säylyttää lohen värin.
        Vartuin saaristossa kalastusyhdyskunnassa, olin 14 vuotta vanha kun ensiaskeleeni otin mannersuomessa. Graavilohi ei ollut meillä pääruokana, vaan välipalana. Sillon jos lohta saatiin niin paljon että jäi graavattavaksi, eli ylimääräinen, niin äitinini teki näin. Nyppi kaikki ruodot pois, levitti reilusti merisuolaa, sokeria, mustaapippuria ja tilliä. Käänsi lohen kaksinkerroin ja maakuoppaan, meillä ei ollut jääkaappia. Armeijan jälkeen jäin mantereelle ja jäin toisten armoille. Ostin joskus torilta graavilohta, ja joka kerta petyin. Siis valkopippuri ja lohi ei mene yhteen. Kerran ostin lohen mikä oli maustettu punapippurilla, se meni roskikseen. Uskomatonta, lohi ja rosepippuri, sama kuin pippuripihvi ja koiranpaska. Ostakaa lohta ja gravatkaa, mutta suolalla, sokerilla , tillillä ja mustapippurilla.


    • Graavilohi

      Ei sillä sokerilla ole välttämättä mitään merkitystä graavilohen valmistuksessa,ehkä toiset tykkää laittaa sitä ja toiset taas ei.Minä itse tykkään että se on hyvin suolattu.

    • s4e6p7a1

      Ensi kerralla laitan mustapippuria, sitä käytän muutenkin runsaasti ruuanvalmistukseen :) Ja kuullostaakin paljon paremmalta kuin valkopippuri. Hyvä vinkki!

    • suolailija

      Aivan hyvää on tullut ilman sokereita ja pippureita, pelkällä merisuolalla.

      • åboland

        Samaa mieltä, pelkkä suolakin riittää. Joskus laitan tilliä ja hiukan sokeriakin, sokeri tekee kalan lihan pehmeämmäksi.


      • Anonyymi

        Näin teen minäki. Sokeria kaikki ruat " täynnä "


    • Kala-Victor 68v

      Suolaus on kalan säilömismuoto, vanhastaan. Suola vetää kalasta pois nesteitä ja estää bakteeritoimintaa. Muita yhtä ikivanhoja muotoja ovat kuivaus ja savustus.

      Kyseessä on siis vain tapa säilöä ja valmistaa kala.

      Koska suolaus kuitenkin kovettaa ja kuivattaa kalaa, on tätä estämään käytetty sokeria, jos kala on ollut tarkoitus syödä melko nopeasti. Sokerisuolattu kala syödään yleensä melkolailla heti.

      Tilli ja pippuri ovat sitten mausteita, joita voi käyttää tahi ei. Maailmalla käytetään ns. graaviin kalaan paljonkin erilaisia mausteita, limeä, etikkaa yms. yleensä jotain happoa, joka kypsentää kalaa ja estää sen pilaantumisen.

      Jokainen saa syödä kalansa haluammallaan tavalla, mutta lienee syytä tietää, että tapoja on monia eikä vain yksi ainoa oikea.

    • Affen!

      Onhan ollut taas Teppo asialla! Kyllä se asia vain on niin, että sokerin tarkoitus on nimenomaa kiinteyttää kalan rakennetta, ei suinkaan pehmittää. Värin säilymisen kannalta sillä ei ole todellakaan mitään merkitystä.
      Graavauksessa käytetty sokeri on peräisin ruotsalaisten tavoista. Suomessa perinteinen graavi, eli tuoresuolaus on vain karkea merisuola ja ehkä tilli.

      • Kala-Victor 94v

        Sokerin tarkoitus on säilyttää kalassa nestettä ja pitää sen näin muodoin pehmeänä. Suola muuten kovettaisi ja kuivattaisi kalaa liikaa.

        "Kyllä se asia vain on niin, että sokerin tarkoitus on nimenomaa kiinteyttää kalan rakennetta, ei suinkaan pehmittää".

        Mitähän tällä tarkoitat? Mitenkä sokeri vielä entisestään "kiinteyttäisi" kiinteää kalaa. Estää hajoamasta kappaleiksi vai, täh?


    • -

      Vittu kuin tyhmää porukkaa olla voi!
      :(((

    • Anonyymi

      Ihan hyvää tulee ilman sokeriakin. Meillä ei ole koskaan ollut sokeria graavilohessa.

      • Anonyymi

        "Ihan hyvää tulee ilman sokeriakin. Meillä ei ole koskaan ollut sokeria graavilohessa."

        Ei teillä ole sitten koskaan graavilohta syötykään, vaan suolattua lohta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ihan hyvää tulee ilman sokeriakin. Meillä ei ole koskaan ollut sokeria graavilohessa."

        Ei teillä ole sitten koskaan graavilohta syötykään, vaan suolattua lohta.

        Se sinun 'graavattu' on sokerilohta. Outo käsittely!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se sinun 'graavattu' on sokerilohta. Outo käsittely!

        "Se sinun 'graavattu' on sokerilohta. Outo käsittely!"
        Olen lähes 60 vuotta graavannut siikaa ja lohta vanhempieni ohjeella.
        Kirjoita google-hakuun vaikkapa "graavattu kala", niin näet, että kaikissa graavausohjeissa on tuota "outoa" sokeria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Se sinun 'graavattu' on sokerilohta. Outo käsittely!"
        Olen lähes 60 vuotta graavannut siikaa ja lohta vanhempieni ohjeella.
        Kirjoita google-hakuun vaikkapa "graavattu kala", niin näet, että kaikissa graavausohjeissa on tuota "outoa" sokeria.

        On hyppysellinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se sinun 'graavattu' on sokerilohta. Outo käsittely!

        Ai että jos ei käytä sokeria niin tulee "sokerilohta" ! En ole tiennytkään.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      120
      3021
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      30
      2434
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2415
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      109
      2051
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1670
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1378
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      289
      1212
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      260
      1120
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      62
      1057
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1054
    Aihe