Jääkaapissa on avattu paketti lauantaimakkarasiivuja. En ole kovin innokas makkaran syöjä. Mitä noista makkarasiivuista voisi tehdä? Lämpimiä leipiä? Kertokaa jos on joku ohje mielessä? En viitsisi niitä poiskaan heittää...
Mitä voi tehdä lauantaimakkarasta?
65
9681
Vastaukset
- vedät lärviis ne
Pistä niitä leivälle ja vedät naamariis, mitä siinä kyselet. Voi elämä sentään miten voidaan kysyä tyhmiä.
- Meetvurstipötkö
Aloittajan kysymys on ihan Ok, toisin kuin sinun typerä ja asiaton kommenttisi. Sitä vartenhan nämä keskustelupalstat ovat että voidaan kysyä vaikka vinkkejä ruoan laittoon. Jokuhan on voinut keksiä hyvän ruokareseptin johon kuuluu lauantaimakkaraa. Lopeta sinä itse typerät kommenttisi! :P
- voi taivahan tali...
Jos jääkaapissa ajelehtii muutama limainen makkaransiivu niin eikö niille itse keksi käyttöä, pitääkö siihen vaivautua kaikki suoli24:n käyttäjät. Minulla olisi tilkka maitoa purkin pohjalla, mitähän siitä tekisi? Lämmittäisikö sen vai kaataisko kahvin joukkoon, mitäs olette mieltä.
- Häh?
Onko Kaalepilta jäänyt lääkkeet nauttimatta?
- Brysselin tuliainen
Mitäs tästä sanotte---mulla on kaapissa 12 v vanha konjakki pullo avaamaton,paketissa...voisikohan juoda jo joku arvostava?KOha on Madekeiton aikaa.
- pökäle
Miettikaas tätä mä söin 12v vanhaa kakkaa!!!!!!!!
- 20+
limaset makkarasiivut vaikka vessanpöntöön, sinnehän se jäte kuuluu ja maidot taas kahveen joukkoon.
- huoh..
Eikö äitis ole opettanut, että vessanpönttöön ei saa laittaa muuta kuin kusta, paskaa ja vessapaperia ja tuota viimeksimainittua ei tarvi sinne rullakaupalla tunkea/istunto?
- sivistysvaltimo
huoh.. kirjoitti:
Eikö äitis ole opettanut, että vessanpönttöön ei saa laittaa muuta kuin kusta, paskaa ja vessapaperia ja tuota viimeksimainittua ei tarvi sinne rullakaupalla tunkea/istunto?
Halosen rouvako nämä siivotut sanat on arvottanut, kun kusta ei ole listaa, mutta paskaa (pas-kaa) on. Airoa ei ole listalla, mutta melaa (me-laa) on.
- janetskij
Makkarasiivut EI kuulu vessanpönttöön!!
Siihen pönttöön saa laittaa vain sitä,mitä tulostat omasta itsestäsi istuessasi siinä!
Ruoanjätteet kuuluvat Biojätteeseen. - Jukkis22
janetskij kirjoitti:
Makkarasiivut EI kuulu vessanpönttöön!!
Siihen pönttöön saa laittaa vain sitä,mitä tulostat omasta itsestäsi istuessasi siinä!
Ruoanjätteet kuuluvat Biojätteeseen.Vessanpönttöön voi ihan mainiosti laittaa muutaman pilaantuneen makkarasiivun.
- bio_jäte_lajittelu
Wessaan ei ruokaa !!! Rotat osaa uida ja nauttivat jo muutenkin.
Mene igluun, jos et osaa sivistyneesti asua.
Viemärivesi kalliinpaa kuin tuomari - veden puhdistaminen viemäreistä maksaa !!!
http://www.helsinki.fi/maantiede/labrat/weci.pdf
Weci-työ – Veden puhdistaminen 27 Tosi kuin Weci!
- lördags korv
Tee joku laatikko ? Jos ne on siivuja, ei oikein muuta. Se on sen verran jauhoinen että vähän vaikea keksiä muuta käyttöä
- Makkara
Juhuu, minäpäs teen niistä launtaimakkaralaatikon, ei niitä ollut kylläkään kuin kolme siivua....
- lördags korv
Makkara kirjoitti:
Juhuu, minäpäs teen niistä launtaimakkaralaatikon, ei niitä ollut kylläkään kuin kolme siivua....
No ei nyt kolmen siivun käyttö pitäisi olla ongelma, sitten jos on kolme kiloa niin alkaa olla
- The original Makkara
Makkara kirjoitti:
Juhuu, minäpäs teen niistä launtaimakkaralaatikon, ei niitä ollut kylläkään kuin kolme siivua....
Häpeä!
Sinä lainasit aloittajan nikkiä - et ole oikea makkara vaan olet vale-makkara! - Makkara
The original Makkara kirjoitti:
Häpeä!
Sinä lainasit aloittajan nikkiä - et ole oikea makkara vaan olet vale-makkara!siis minä olen oikea makkara ja kaikki muut vale-makkaroita, eli niitä siivuja ei ole enään kuin kaksi koska söin hetki sitten yhden, saako kahdesta siivusta aikaiseksi laatikon?
- geena0
Tee jauhelihapihvejä tai mureketta. Joukkoon tuota makkaraa, sekä maksamakkaraa ja jauhelihaa muut pihapullien tai murekkeen perusmausteet. Tulee älyttömän hyvää.
- Makkara
Kiitos. Tuo ohje kuulostaa toteuttamisen arvoiselta. Pitääpä töiden jälkeen hakea kaupasta jauhelihaa.
- pihapulla
Pihapullat. Heiiiii... kiitos nimi-ideasta. Kesä lähenee uhkaavasti ja pihalla kokataan aina kun voidaan. Me tehdäänkin ensi kesänä pihapullia. Joskus näistä kiroitusvireistä saa oivan idean...siihen pihalla kasvavia yrttejä ja mausteita. Tai vaikka ryöpättyä nokkosta / horsmaa /suolaheinää.
- Makkara
Makkara kirjoitti:
Kiitos. Tuo ohje kuulostaa toteuttamisen arvoiselta. Pitääpä töiden jälkeen hakea kaupasta jauhelihaa.
Nyt on tehty lauantaimakkara-lihapullat.
Laitoin niihin
250 g lauantaimakkaraa pieninä kuutioina
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
2 kananmunaa
vähän vettä ja vehnäleseitä, suolaa 1 ½ tl, mustapippurirouhetta
Tein taikinan, pyöritin pulliksi ja paistoin uunissa 225 asteessa n. 25 min.
Ihan syötäviä lihapullia niistä tuli. Kiitokset vinkistä.
- Makkara
Kiitän keskusteluun osallistuneita. On ilahduttavaa että myös asiallisia kommentteja tuli. Osa kulinaristeista halusi vain päteä halveksimalla halpaa makkaraa. Näin he tahtomattaan vain kertoivat omista ongelmistaan. Toivotan hyvässä hengessä kaikille makkaran nauttijoille hinnasta piittaamatta onnellista uutta vuotta 2012! :)
- ninsimppeliä
Lauantaimakkarasta voi laittaa vaikka lisuketta pastan sekaan eli viipaloiden makkara, vähäm sipulia ja valkosipulia hienottuneja ja pannulle saamaan vähän väriä ja kun pasta on kypsää nin sipuli/makkara-seos valutetun pastan sekaan sekoittaen ja ateria on valmis.
- puuron jämät
Suuri helpotus iski palstalle, sait vihdoin sopivan neuvon makkarasiivujen käyttämiseksi ettei vaan kallista makkaraa tarvii roskiin heittää. On se hyvä että apu löytyy noinkin suuren ongelman ratkaisimeksi. Jännityksellä odotamme seuraavaa ongelmaa. Olisikohan yksi keitetty peruna jäänyt jääkaappiin jolle pitäisi keksiä käyttöä, tiedä vaikka olisi.
- itupää
No sille voi kaivertaa naaman ja laittaa hymypojan ikkunalaudalle.
- Yualle
Ostat rekan, lähdet tienpäälle ja vedät ne naamariisi siellä paljaaltaan!!!!
Onko se makkara edes Turusen kaupan Euro-Goutteria?
Jos et voi tehdä tuota yllämainittua, niin sitten laitat ne kompostiin. Ne on rekkakuskien ruokaa.- paikkakuntalainen
Ei voi olla Turusen kaupan Euro-Goutteria, kun ei ole enää Turusen kauppaakaan ollut vuosiin.
- Ei lauantaille.
Älkää nyt lauantaimakkaraa ostako!! Se on lattialta kerättyä siivousjätettä. En osta lainkaan enää makkaraa. Ennen olin kova makkaramies mutta rajansa kaikella.
Paino on pudonnut kohta 5kg kun ole vähentänyt prosessoidun ruoan syömistä.- Yualle
Vähän sama juttu kuin Baltic Rum. Salmisaaressa, kun kerran viikossa ajavat putket puhtaiksi, niin ne aineet ohjataan kyseisen juoman valmistusaineiksi...
- Gurmee Kokki
Lauantaimakkaraa ruoaksi valmistettaessa pitää muistaa sama kuin HK:n sinistä valmistettaessa: makkaralihan omaa makua ei saa peittää voimakkailla mausteilla. Vielä tärkeämpää on varmistua siitä, että makkara on todella kypsää, se ei saa olla mitään ruottalaista faalukorvia, nopeasti pannulla käytettyä, sisältä punaista ja kylmää. Lauantaimakkararuokavalioon kuuluu nimittäin toiset makkarat ja varsinkin wurstit. Niitten mukana tulee makua ja terveellisiä rasvoja.
Lauantaimakkara on kuumennettava sisältä yli 78 asteiseksi. Tai pakastettava yli kuukaudeksi alle -18 asteeseen.
Lauantaimakkarapeijaiset olivat kuulemma vielä 1900-luvun alussa suuri tapahtuma, jonne erääntyi paljon kutsuvieraita. Kahvia ja rinkeleitä oli tarjolla runsain mitoin ja pöytään saattoi tulla oluen ohella jumalan viljaa jalostetummassakin muodossa. Viinanjuonti ja tanssi jatkui pitkälle aamuun. Lauantaimakkaratanko oli nostettu pöydälle. Makkaraa jaettiin kylän väelle ja makkaramestarit itse keittelivät makkarasoppaa. Lauantaimakkara pantiin isoon pataan. Ensimmäinen keittovesi kaadettiin pois, ja toinen vesi sai kiehua kuviin. Lauantaimakkara oli silloin kypsää ja hyvin mureata. Mausteeksi lisättiin suolaa, pippuria ja sinappia. Laakerinlehtikin löytyi myöhemmin pataan mausteeksi. Joskus Lauantaimakkara keitettiin useammassakin vesikerrassa ennen kuin se suostui syötäväksi mutta nykyään on jo parasta ennen päiväykset.
Lauantaimakkara resepti
Suomenlahden eteläpuolella Lauantaimakkara valmistettiin aikoinaan hyvinkin yksinkertaisesti. Makkaran neljännes pantiin vesisammioon likoamaan tunniksi pariksi. Pinta kuivattiin huolella, suolattiin ja paisti työnnettiin uuniin hautumaan. Makkara sai olla uunissa miedossa lämmössä 3-4 tuntia, ja sitä valeltiin vedellä vähän väliä. Makkaraa käänneltim silloin tällöin, ja lopuksi yläpinta sai paistua herkullisen ruskeaksi. Lauantaimakkara tarjottiin sinapin kera. Samantyyppisen sinapin voisi tänä päivänä keittää vaikkapa itse.
Lauantaimakkara minun tapaan
Järjestämilläni Lauantaimakkaralaittokursseilla opetetulla tavalla valmistettu marinadi. Liemi on tarkoitettu kilon tankoaa varten. Lauantaimakkarasta poistetaan ensin kuori ja enimmät pintarasvat.
Marinadi:
2 dl öljyä,
2 porkkanaa,
1 sipuli,
1 pieni selleri,
1 pieni palsternakka,
pari pulloa olutta,
2 laakerinlehteä,
10 valkopippuria ja 5 katajanmarjaa,
hieman rosmariinia, mieluiten tuore oksa.
Kuori ja paloittele vihannekset sekä sipuli. Lohko parin sentin läpimittaisiin paloihin ja hauduta öljyssä miltei kypsäksi. Mausta ja anna jäähtyä. Lisää olut. Pane Lauantaimakkara astiaan, jossa se peittyy kokonaan marinadiin. Voit pistää paistin myös tiiviiseen muovipussiin, jossa sitä on helppo käännellä silloin tällöin. Anna Lauantaimakkaran imeytyä vuorokauden verran.
Vedä ohuita silavasuikaleita silavointineulalla makkaran läpi. Silavasuikaleita on hyvä hieman suolata ennakkoon. Pienellä harjoittelulla tämän tempun oppii. Ainakin Lauantaimakkara on hyvä silavoida kunnolla, ettei se pääse uunissa kuivumaan.
Sido silavoitu Lauantaimakkara narulla tiiviiksi nyytiksi. Käristä kuuman rautapadan pohjalla tasaisen ruskeaksi. Lisää pataan pannulla ruskistetut liemivihannekset, punaviiniä, hieman konjakkia sekä lihalientä. Makkara saa hautua padassa hiljalleen ainakin kolmisen tuntia. Nosta makkara pöydälle ritilälle ja anna jäähtyä foliolla peitettynä. Leikkaa viipaleiksi. Kastike syntyy vaikkapa paistinliemeen kermaa lisäämällä.
Tarjoile erilaisten höystöjen, esimerkiksi pihlajanmarjahillokkeen ja perunakuorukkaiden sekä erilaisten sinappien kera.- raijuli 68 v.
voi herranjestas , että joku nauraa kippurassa , kun sai kolmesta siivusta lauantaita koko sivun jutun. lisää vaan nenästä vedettäviä.
Aina joku sana jää mieleen ja tässä se oli rinkeli. Kiitosta taas, näitä pitää alkaa väsäilemään. Lauantaita ei varmaan täytteeksi mutta nykyään gotler on aika hyvää, se lihaisempi versio.
- dippi dappi
Pistä suikaleiksi ja tee munakas. Laita joukkoon vähän sipulia ja pippuria niin on ihan söytävää. Käy vaikka välipalaksi.
- Mustin Murkina
Koiralle voisi antaa. Minä olen syönyt 40 vuotta sitten lauantaimakkaraa ja kinkkua viimeksi - ja hengissä ollaan!
- jussipussi
Siivun keskelle kunnon töräys Auran väkevää sinappia ja taittelet siivun neljännes "nyytiksi" ja sitten suuhun...
- Mielikuvitusta
Silpoisin ne lauantai makkarat pyttipannun joukkoon tai lisäisin hernekeittoon.
Tai ruskistasin ne pannulla ja paistaisin lisäksi munaa, elikkä se lauantai makkara korvaa hyvinkin amerikan pekonin,,nam ja hyvää , sekä vähemmän suolasta ku amerikan pekuni - myrkyttäjä
laita pannuun voita ja paista siivu molemmin puolin, sen jälkeen paista kananmunia ja sen päälle vielä paistumaan ananasrengas ,kokoa päälekkäin,makkara,ananas ja muna, vähän pottua viereen ja avot mikä herkku!
- Wigrenin venäläinen
Niin lauantai kun tee makkarat ovat silkkaa huttua ei kannata ostaa laatu on
kärsinyt jo aikoja sitten, ainoat syötävät leikkelemakkarat ovat tietyt venäläis-
tyyppiset metwurstit ja goutterit varauksin, loput ovat ihan mössöä. - bentsoehapokas
Osta seuraava teemakkara palana ja siivuta se sentin paksuille siivuille, älä vielä poista kuorta.
Paista pannulla jolloin siivu käpristyy kupille ja siinä vaiheessa poistat kuoren.
Siivukupit taltrikille.
Vielä kuumaan pannuun kananmunat ja vähän vettä, paistat sekoittaen jolloin saat jonkinlaista munakkokkelia jolla täytät makkarakupit.
Pidän puolukkahillosta ja kun en syksyllä ehtinyt marjametsään ostin sitä kaupasta en tähän kokkelijuttuun mutta siihenkin se sopii jos on oikeaa hilloa.
Mutta jumalauta, siinä oli 40 prosenttia sokeria ja vain 31 prosenttia puolukkaa ja kaikenlaisia hapatteita. Miksei kukaan kerro näille einesihmisille että puolukka säilyy vuosia sinällään. N hyvää ruokahalua. - yxelämä
Elä vain syö... anna vaikka naapurin koiralle!
Lauantai ei oo ihmisravintoa. Sen verran huonoa tavaraa se on.
Järkeä syömisessäkin pitää olla. - Paista.
Makkarasiivut pannulla,saat kivan tuoksun keittiöön. En kuitenkaan suosittele kyseisten makkaroiden syöntiä.
- Kaikkiruokainen
Toivon sydämestäni ettei teillä koskaan olisi nälkä, voisi olla kova paikka muistella kirjoituksiaan
- huaraahh
dildon
- Olutta tietenkin....
Tee vaikka lauantaiolutta seuraavasti: lisää nesteeseen Coopers olutuutetta purkin ohjeen mukaan, hiivaa ja tähteeksi jäänyt lauantaimakkara.
Hiivan ja mallasutteen amylaasientsyymit pilkkovat lauantaimakkaran suunnattoman jauhomäärän käymiskelpoisiksi sokereiksi ja niistä muodostuu alkoholia.
Mitä enemmän lauantaimakkaraa käytät - sitä väkevämpää lauantaiolutta tulee.
Tarjoa siinävaiheessa, kun haluat, että vieraat poistuvat juhlistasi ja kerro vielä resepti, sekä montako kiloa lauantaimakkaraa käytit. - kuole nälkään
Tarviiksä jumalauta apina ohjeen lämpimiin leipiin? Tässä se nähdään, millasia hiippareita täällä kuleksii, kun ei anneta evoluution hoitaa tärkeää tehtäväänsä..
- yksjukkis
Ei helvata, jollain on kolme siivua lauantaimakkaraa, ja siihen vielä joku vastaa ihan tosissaan. Kaikenlaisia juttuja täällä vilisee, tää 3 siivun huippu!
- cucumberluumu
asiallinen blogi!!
- Hikiset siivut
Isoja on siivut kun kahdesta siivusta riitti 250g lihapulliin
- titityyyyyy
Lauantaimakkara ei ole syömäkelpoista edes koiralle.Se pitäs laissa kieltää jo tollasen moskan myyminen.Ennenvanhaan aamupala oli paksu ranskanleivän siivu,reilusti voita ja lauantaimakkaran siivu päälle.Kun ei kaupassa muuta ollut tarjolla.Nyt on sentään vaihtoehtoja makkarahyllyssäkin.
- ajatmuuttuu
Heh, tiedän just mitä tarkoitat :). Noin meillä syötiin 60-70-luvulla, kun isä oli ainoana töissä ja elätti perhettä about 2-5 silloisen markan tuntipalkalla... Ranskanleipää, voita, maitoa (punaista tai sinistä muovipusseissa), läskisoosia, lättyjä, silakoita, sitä lauantaimakkaraa jne. Se oli sitä duunariperheen arkea kaupungeissa...
- masa
Hei!
Ei ole tyhmyyttä jois ei tiedä. Tyhmyttä on jos tieten tekee väärin.
Pyttipannu on yksi suomen vanhimmista ruoista mihin voi laittaa kaikkea mitä kaapista löytyy, ja päälle esim paistettu muna.
Kai löytyy tarkempiakin ohjeita netistä. Kulinaarisia hetkiä, ruoan laitiossa esteenä vain oma mielikuvitus. Hyvää vuotta 2012.
t, Masa Tässä kalastus.comin sivuilta kopsattu resepti, jota täytyy kokeilla. Välkky kokki huomaa, että hk bleun sijaan voi käyttää vaikkapa lauantaimakkaraa eli ammattikielelellä "hukkuneen jalkaa". ;O)
Fetarullaohje.
1 pkt Lenkkiä
1 pkt apetina fetajuusto (classic 200g)
1 pkt joulutorttulevyjä
Lenkki pienitään pieniksi kuutioiksi.
Feta muserretaan ja lenkkikuutiot muserrettu
feta sekoitetaan keskenään.
Torttulevyistä kaulitaan ohut suorakaide jonka
keskelle ylläoleva sekoitus laitetaan.
Rullataan kiinni kuten kääretorttu.
Leikataan noin 1,5cm paloja ja paistetaan palat
200C asteessa noin 10min.
Paistetaan siis 200C kunnes rullat ovat
kullanruskeita.
Ai samperi että on hyvää... voisin syödä noita
säkki tolkulla ja on nopeita herkkuja tehdä mihin
vaan!- mangokaaleppi
"joulutorttulevyjä"
sen nimi on voitaikina!!
- mangokaaleppi
lauantaimakkaraan on käytetty kaikki ne osat, jotka jäävät jäljelle kun muut lihatuotteet on tehty. eli kelpaa vain sianruuaksi (sikaparat!) moni syöttää sivistymättömyyttään tätä hirvitystä lapsille
- siv106
Laita makkaran päälle tulisia mausteita.
Näitä löytyy tietenkin www.iherb.com
Tuhannet suomalaiset ovat tilanneet täällä luotettavasti. Postikulut vain 6$ Suomeen asti ja käyttämällä koodia (kohtaan referral code) SIV106 saat vielä ensiostajana 5$ alennuksen!! Näin postikulusi ovat käytännössä ilmaiset! :)
Suosittelen ainakin tätä erittäin tulista Cayenne maustetta
http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Ground-Cayenne-90-000-Heat-Units-16-oz-453-g/30688?at=0rcode=siv106
Ja tätä erittäin hyvää Chili kastiketta
http://www.iherb.com/Huy-Fong-Foods-Inc-Sriracha-Hot-Chili-Sauce-17-oz-482-g/33415?at=0rcode=siv106
Kyllä maistuu ruoka hyvältä näiden jälkeen. :) Kokeile itse - Kockman
Jos minun jääkaappiin ilmestyy lauantaimakkaransiivuja niin heitän heti pois.
- Ylä-Savotar
Moukka moukkien moukka.
- makkaramakaronipata
Ainakin lämpimiä leipiä,sitten makkaramakaronipataa ja munakasta.
- simppelisimon
Munakas on tosi hyvä vinkki, sillä sen sisäänhän saa piilotettua vaikka mitä tähteitä mitä jääkaapista löytyy.
Ei muuta kuin 3 munaa rikottuna kulhoon (ilman kuoria toki), vähän suolaa ja peppaa, loraus maitoa ja sekoittaen tasaiseksi massaksi, sekaan pieneksi pilkottu lauantaimakkara ja sekoittaen.
Pannu tulille ja kuumaksi, pohja peittoon kasvisöljyllä, kun öljy on kuumaa (sen näkee öljyn pinnan väreilystä ja tuntee hajusta) niin massa pannulle sekoittaen reunoilta keskelle kuohkeaksi, lämpö alas ja kansi päälle, valmista kun massa on hyytynyt ja munakkaan alapinta on kauniin ruskea, käännä puolittain ja kumoa lautaselle hyvän salaatin oheen ja nauti. - helppoajahalpaa
Just tein ja hyvää tuli. Sipulia, valkosipulia ja Lidlin juureskeittopussi freesaten öljyssä, 2/3 osa lauantaimakkarasiivupaketista kuutioiksi ja pannulle sipuli-juureskuullotuksen sekaan, kunnon lämmitys/ruskistus myös makkaralle ja muna-vesi-suola-mustapippuriseos sekaan. Levy 2:lle ja silikonikannen alle hautumaan rauhassa. Päälle ripottelin vielä pasta-parmigianojuustoa vaimitälie pastan päälle ripoltetavaa raastejuustoa olikaan, ja kyllä maistui.
- makkara1
Voit tehdä niistä vaikka pitsaan täyttteinä joko vain makkarat tai lisuukkeen ayhdistettyinä kinkkuun tms. maistuu hyvälle.
- miselin_kokki
jossakin yllä olevassa ohjeessa ohjeistettiin suikaloimaan ne kaksi jäljelle jäänyttä lauantaimakkaran siivua, yhdehän kysyjä jo ahneuksissaan hotkaisi ... meinaan vaan, et tarkkana sitten, ettei kynsiä tai sormenpäitä mene soosiin mukaan ...
jos ei ole tottunut ruoan laittaja, kuten aloittajan kysymyksen asettelusta voisi hänestä päätellä, harkitsisin hänenä vakavasti tuossa vaiheessa pinsettien käyttöä ... eikä suurennuslasin käyttökään ole liijoiteltua, jottei arvokas raaka-aine vaan hukkuisi jonnekin leikkuulaudan syöväreihin ...
vielä, että kuinka monelle henkilölle olet ajatellut noista siivuista aterian laittaa ... - lauantai_lastele
Virolainen lastevorst maukas ,koska siinä tilliä !
http://www.rakverelk.ee/toode/lihakas-lastevorst-2/ - Anonyymi
6v Amos sanoi,että makkara on kakkaa.. Söi 2 nuotiomakkaraa ja meni vähän ajan päästä kakalle.. poika huutaa..iskä iskä..se makkara on ihan kakkaa.. miks ne piti syödä? en voinut muuta kuin nauraa..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12651Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1481198Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491105- 125979
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?205921Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk296833- 72825
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13825- 39812