Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ratsastus tyttöjen harrastus?

nadah

Minkä takia ratsastaminen on nykyään "vaan" naisten/tyttöjen harrastus? sit jos poika/mies pitää hevosista niin se onki ihan maailmanloppu muiden mielestä. huolimatta siitä et nimenomaan miehet niillä hevosilla on ratsastanu lähes koko historian ajan ja naiset vasta vähän aikaa..

45

2885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • razu-mies

      Juurikin itse olen pohtinut samaa. Itse olen 20 vuotias mies. Aloittelen juuri harrastusta ja kuulen lähinnä miesporukalta how gay is that -tyyppisiä kommentteja. Ehkä juurikin se on siinä, että harvalla miespuolisella on oikeasti "munaa" aloittaa harrastus. Vaikka kiinnostusta olisikin niin sosiaalisen paineen alla ei monikaan uskalla nousta satulaan :(

      • hummaava

        Eihän siinä miehen ratsastuksessa juuri mitään seksikästä ole ja siemenmukulat ei tykkää rytkytyksestä. Mutta katso tarkkaan liikettä jota nuoren naisen pyllypuoli tekee kun hän ratsastaa hevosella. Se on kokolailla seksikästä ja tuo mieleen miehen jytkyä ratsastavan naisen lantionliikkeen. Siltä se parhaimmillaan näyttää. Ymmärrys on katsojan silmässä. Tunto nuoren naisen genitaaleissa on vielä tallella ja hyvältä se tuntuu pitää isoa elukkaa jalkovälissä kertoo heppatyttö Aina Ilona Pyllykirjassa http://www.pyllykirja.fi/ Hevoseensa tyytyväiset nuoret naiset ovat itse tyydyttäneet itsensä ja hehkuvat. Pääsee siinä tallimestarikin usein valmiiksi lämmitettyä muffinsia leipomaan ja viimeistelemään neidon nautinnon. Naisen astuminen on miehekästä ja naisen ratsastaminen seksikästä, katso Pyllykirja http://www.pyllykirja.fi/


      • p... dream
        hummaava kirjoitti:

        Eihän siinä miehen ratsastuksessa juuri mitään seksikästä ole ja siemenmukulat ei tykkää rytkytyksestä. Mutta katso tarkkaan liikettä jota nuoren naisen pyllypuoli tekee kun hän ratsastaa hevosella. Se on kokolailla seksikästä ja tuo mieleen miehen jytkyä ratsastavan naisen lantionliikkeen. Siltä se parhaimmillaan näyttää. Ymmärrys on katsojan silmässä. Tunto nuoren naisen genitaaleissa on vielä tallella ja hyvältä se tuntuu pitää isoa elukkaa jalkovälissä kertoo heppatyttö Aina Ilona Pyllykirjassa http://www.pyllykirja.fi/ Hevoseensa tyytyväiset nuoret naiset ovat itse tyydyttäneet itsensä ja hehkuvat. Pääsee siinä tallimestarikin usein valmiiksi lämmitettyä muffinsia leipomaan ja viimeistelemään neidon nautinnon. Naisen astuminen on miehekästä ja naisen ratsastaminen seksikästä, katso Pyllykirja http://www.pyllykirja.fi/

        Oon itsekkin nähnyt monta miestä/poikaa ratsastavan. Ja mum mielest miehet on kyl ennen vaanhaan ratsastanut enemmän kuin naiset ;)


    • hepparakas13

      Samaa mäkin oon miettiny. Kävin yhellä tallilla missä kävi VAIN yksi poika ja sekin lopetti ratsastuksen koska sitä kiusattii koulussa harrastuksen takia.

    • hopitihoi

      Ja huippuratsastajista useimmat on miehiä. Siinä on hyvä pointti jolla poika voi puolustella harrastustaan.

    • rjv

      Ratsastus ja hevoset ovat naisten juttu vain täällä takapajuisessa suomessa ja ehkä muissa pohjoismaissa. Keskieuroopassa harrastus on huomattavasti tasaväkisempää ja kilpailupuolella miesvoittoista. Ei muuta kuin satulaan siitä ja jos "ratsastuskouluun" meno ei kiinnosta niin suomi on pullollaan pikkutalleja, joilla vuokrataan perusosaavia hevosia ja varmasti neuvotaan harrastuksen alkuun kun niin pyydetään. Kyselkääpä naispuolisilta tuttavilta niin yllättävän moni tuntee jonku jolla on hevonen jollain tallilla tai tuttu puolestaan käy jossain ratsastamassa. Sieltä ne parhaat paikalliset neuvot tulevat. Samaten joillain talleilla järjestetään "äijätunteja", missä ei varmasti kukaan ole pilkkaamassa.

      • .........

        niin just! missäs maassa sitä harrastetaan mm. hevospooloa,eikös just miehet harrasta sitä?


    • Hevosmies

      Kummaa hommaa. Ite oon useamman vuoden miehenä ratsastanut. Kukaan ei ole missään edes baarissa asiasta koskaan poikkipuolista sanaa sanonut.
      Jotkut asiasta tietävät naiset on jopa innostuneet siitä jutteleen. Miehet ovat vain välinpitämättömiä.

    • hevonmöllit

      naisilla ja hevosilla on sama äly. hevonenhan on tyhmä kuin kivi,se on vaarallinen kun sitä ei voi ohjata kun saa sätkyjä milloin mistäkin, ensin monottaa,jne, raskas opetettava mutta naiset haluaa haasteita ja hevonen jos mikä on iso ruma kankea ja oppii vain sitkeässä käsittelyssä, kyllä siinä kun hommaa naiselle hevosen ei ole järkeä käytetyty ei tippaakaan,tyttöjä ei osata varoittaa hevosen aiheuttamista vaaroista,selästä putoaminen=halvaus, pokkiminen=rampautuminen,ja varmaan kiva kattoo väyryssilmiä ja kuolaavaa naamaa,pörähtelee miten sttuu ja kuola lentää? eikä nainenkaan kauniilta näytä kun kaakki potkasee esim kasvoihin? jotenkin tulee mieleen se nyrkki ja hellanväli?
      eihän se tyhmä katso mihin se potkasee kun potkasee!
      noin tyhmän ja kankean eläimen kanssa ei lapsia pitäisi opettaa olemaan ollenkaan. ainajkin pitäisi oppia varomaan ja kertomaan vaaroista!
      unohtakaa noi helvetin konit,
      ostakaa naisellenne urheiluauto ja opettakaa sitä myös käsittelemään sitä ja opettelemaan liikennesäännöt, on fiksumpaa kuin typerän kaakin kalliisiin kuluihin laittaa fyffet? ja se vaatii ainavaan lisää?
      niillä kun ei voi missään kriuisailla kun voivat saada hepulin ihan mistä ja missä vaan,
      pelästyneen kaakin selässä on kiva tehdä tutustumis harjoituksia!
      idiootteja ovat vanhemmat lastensa suhteen!
      ei pienintäkään turvalluisuuden sanaa vaan kivaa leikkiä ison mörön kanssa niinkuin lelululla?
      siksi ei hevostytöistä tule kunnon vaimoa kun ovat tottuneet saamaan tahtonsa perille ruoskalla,ja sitä isoa kölliä kun ei ihan nätisti hennolla äänellä saa tottelmaan, aina pitää riuskia ja räiskiä eikä periksi saa antaa, ja kun itseä alkaa potutta niin ei muutakuin kaurakuppi nenänalle niin se rauhoittuu.
      samaa oppia käytetään miehiin! ja vitukshan se suhde menee, mutta se kaakki paska siellä tallissa vaan paskoo ja potkii, mutta kyllä se jotakin tekee kunhan vaan jaksaa ymmärtää? huutaa ja piiskata remmeistä repii!, hohhohhoh?

      • Kyllä hevostelu on mukavaa!
        Itse olen aikanani harrastanut ratsastusta kymmenen vuotta ja saanut monta positiivista elämystä. Kyllä sieltä on alaskin tultu satulasta, mutta mitään pahempaa
        ei sattunut.

        Tottahan ratsastuksessa ja hevosen käsittelyssä on riskinsä, mutta pitää käyttää
        järkeä, ei esim. pidä viettää aikaa hevosen takana, koska hevonen voi potkaista,
        ja sitten varsinkin vierasta hevosta vaikkapa vain taputtaessa on pidettävä järki
        mukana ja seurattava hevosta alati, sillä se saattaa puraista.

        Ja maastossa liikuttaessa yksi miellyttävimpiä välineitä on selväpäinen hevonen, ja jos eksyy, niin polle osaa itse tulla takaisin talliinsa!

        Ratsastaisin mielelläni nytkin, mutta terveys ja rahavarat eivät oikein anna myöten
        harrastaa lajia.


      • DeLuna

        No hevonen on ainaki viisaampi ku sun bemaris, sitä et voi kieltää


      • hevosnainen

        Siinä sitä miehinen mies vasta onkin, Et kyllä asiasta mitään tunnu tietävän. Miesten käsitys toi että väkivallalla eläintä hallitaan. Hah!!

        Se se onkin taito meillä naisilla hallita 500-600 kiloista eläintä ihan ilman ruoskaa ja väkivaltaa. Sinä se taidat kohdella naista tuolla tavalla mitä kirjoitat.

        Ihan olet hakoteillä ukko parka :D


      • sanna_

        Sinä tollo et tiedä hevosista mitään. Hohhoh.... Hevonen kun ei ole tyhmä. Sinä olet!


      • StadinC

        Hevonmöllit taitaa olla kateellinen ja katkera, lapsen tasolle jäänyt räkänokka, finninaamainen Bemarinomistaja. Senkun vaan haistat itse. Ja senkun vaan menet kaahailemaan yleiselle tielle jossa onnistut ajamaan sen Bemusi katolleen. Ei finninaamalla, typerillä alapääjutuilla ja vanhalla BMW:llä saa ainakaan kunnon fiksua naista. Joku Biilipillu on sitten eri asia...:p


      • Rakkaus-lajiin

        Olen haarastanut jostain 5-vuotiaasta asti ratsastusta ja minua on talutettu silloin alussa ja poni oli niin rauhallinen et de vaan seiso ja käveli. Mutta kyllä on niitäkin hevosia jotka potkii ja puree. Mutta jos menet kunnon tallille siellä kyllä varoitetaan ratsastuksen vaaroista. Joo oisin voinut kerran kuolla kun tipuin mut kypärä ja turvaliivi pelasti. Olisin voinu itseasiassa kuolla varmaan jo 10000 kertaa eli aina kun olen mennyt hevosen karsinaan,tarhaan,laitumelle tai noussut hevosen selkään. Nyt sanot että mä oon hullu ku ratsastan vielä mutta teen sitä siksi kun rakastan sitä lajia.
        Lasten ei ole minun nähdäkseni annettu leikkiä ikinä hevosten kanssa pikemminkin on varoiteltu koko ajan varo se voi potkasta jne.
        Voihan joku lehmäkin potkasta sen lypsäjää ja se voi kuolla. Ja hevonen voi tiputaa selästään ja siitä voi kuolla. Et varmaa älynny miks vertaan lehmii, lullen että maito on sulle tutumpi tuote.


    • hopotihop!

      No ei ainakaan mun mielestä! Ratsastus on erittäin tehokas liikuntamuoto ja samalla hyvinkin terapeuttista ja rentouttavaa. Musta olis ihanaa jos joskus löytyisi elämänkumppaniksi mies, joka olisi innokas lähtemään ratsastamaan!
      Miehet! Ei muuta kuin rohkeasti pollen selkään! :D

    • ei hepon selkään

      Mie yritin ratsastaa mut ei siit mitään tuu, koko ajan kakittaa ja siinä hepon seläs kun rytkyttää niin kakki oikein kunnolla tulee juntattua peräsuoleen, eikä sitä sit millään meinaa saada pytyl lähteen. se on vähän niinkuin taksimiehil kun ne vuoron pidättää tarpeitaan sama juttu.

    • horsecock40

      Kyllä kaikki naikkoset on tervetulleita mun luo ratsastamaan!

    • Poni

      Ei pelkästään naisten vaan yleensäkkin MUNATTOMIEN harrastus..

    • kalamiittijane

      Tämän päivän mammanpojilla ei riitä kärsivällisyys opetella ratsastamaan. Se kun ei ole helppoa. Hevonen ei toimi kuin kone, pitää osata fiksusti käsitellä, tai suuttuu ratsastajalleen. Jätkät pelkää hevosia tai eivät vaan tajua niistä mitään. Eikä riittävää nöyryyttä löydy, kas kun tosi ratsastaja on sieltä selästä pudonnut ainakin puolensataa kertaa. Kerran tippuu niin heti luovuttavat.
      Ennen maailmassa ratsastus oli urheiden miesten laji.
      Onko täällä Suomessa vain naiset enää urheita?

    • Hevosmies

      Ratsastus on itseasiassa kipeälle selälle parempi hoito kuin mikään muu. Pakko uskoa kun sen on itse kokenut.

      Se muutenkin meneekö se hevonen kuten haluaa riippuu ihan ratsastajasta. Mene ja tiedä sitten, mutta ite ne mulla ainakin menee oikein hyvin. Ei siinä tarvitse kuin osata lukea sitä hevosta.

      Ps. Hopotihop ota minut.

    • Ongelma on enemmänkin se että, heti jos joku mainitsee ratsastus harrastuksen tulee mieleen heppahullut ja ponitytöt koulusta. Siis:"OMg ihquuuuuu, mä olin eilen tallil ja blaa bla bllaaaa!!!1!1111". Mutta ei siinä itse toiminnassa mitään "tyttömäistä" ole, suurin osa harrastajista sattuu vaan olemaan tyttöjä.

    • Hevosmies vm 60

      Miesten laji on lällärit kateellisena urpoilee. Olen saaanu elämäni parhaisiin Naisiin tutustua lajin parissa . mun puolesta runkkarit saa ruikuttaa.

    • Hevosmies

      Tuleepa mieleen, että veljeni auko aina ratsastuksesta päätään kunnes keksi kokeilla millasta se on. No seuraus oli, ettei se lähtenyt sieltä kulumallakaan.

    • Suomessa.

      Ehkä ratsastusta pidetään naisellisena harrastuksena,mutta muualla maailmassa ei,jopa joissain maissa ainoastaan vain miehet ratsastavat. Eikä tarvitse kovinkaan montaa vuosikymentä mennä ajassa taaksepäin,kun vain miehet ratsastivat,esim,ameriikka ja länsi valloitettiin ratsain.

    • Yualle

      On se naisten ja tyttöjen harrastus, definetely!

      Ratsastajatytöillä ja -naisilla on todella hyvin muodostuneet täyteläiset reidet. Niitä on ilo katsella ja jospa joku päivä pääsisin niihin myös vielä koskemaan..., no pitää ensin opetella puhumaan ruotsia, niin sitten on paremmat tsäänssit =)

      Terkkuja kaikille ratsastaja tytöille ja naisille. Jatkakaa harrastustanne =)

    • Suokki70

      Meillä koko perhe ratsastaa... eli siinä kuin äiti ja tytärkin niin minä keski-ikäinen isä ja teini-ikäinen poikanikin. Ja on muuten upeaa kun on yhteinen harrastus! Poika on kyllä saanut osansa kestää kiusaamista harrastuksesta mutta sitkeänä jatkanut kun itse tietää miten rohkeutta vaativa ja vaikea laji kuitenkin on kyseessä. Itsekin sain aloittaessani nuo normaalit "naisten harrastus"-kommentit mutta kyllä ne hiljenivät kun pari vuotta sitten puhuin koko firman ratsaille pikkujoulujuhlien aluksi. Reilumpi ravi oli useimmille riittävästi vakuuttamaan että ei se pelkkää istumista olekaan :)

    • piltski

      Itse omistan muutaman kopukan, olen siis nainen. Ja kyllä miehiä toivottaisiin lisää talleille. Miesten vähyyttä olemme ihan naisporukalla miettineet. Ja olemme tulleet tulokseen, että suurin osa miehistä pelkää hevosia ja vielä enemmän ajatusta ratsastamisesta. Ja mikä onkaan helpoin syy sanoa, että ei itse ratsasta? "että se on hinttimäistä"
      Tosimiehet voivat ratsastaa ja käyttää pinkkiä :)

      Näitä miesten reaktioita on tässä seurattu pidemmän aikaa, kyllähän heppa tytöillä kuitenkin niitä poikaystäviä liikkuu ja aika paljonkin...

    • Suokki70

      Tuo heppojen jännittäminen se meikäläiselläkin ratsastuksen aloitusta lykkäsi, vaikka muu perhe oli heppaillut jo vuosia. Onneksi emäntä osasi totuttaa minut ensiksi omaan lempiheppaansa, johon luottamus kasvoin senverran suureksi että kynnys kokeilemiseen ylittyi :D

    • phumba

      Olen mies ja ratsastin aikoinaan 10-11-vuotiaana. Syy miksi lopetin oli että en oppinut kunnolla, pelkäsin laukkaamista jos alla oli tottelematon hevonen. meille pojille jaettiin aina surkeimmat kaakit jotka eivät totelleet.
      Toki sain kuulla kavereiltani kanssa siitä että harrastaa "nössharrastusta". Tosin tytöt olivat kanssa kiinnostuneita minusta ja se taas ei haitannut. olen miettinyt aloittaa uudestaan, vain harrastuksen hinta kamottaa.

    • hgfdfghj

      Kyllä se on oikeasti miehekäs laji. Ajatellaan nyt vaikka cowboyta, intiaaneja, rakuunoita jne. jne. Monessa kulttuurissa miehet "isottelevat" nimenomaan ratsastamalla.

    • autolla liikkuva M

      hevostelu on soo 1800-lukulaista ja vähemmistön puuhaa, mulla on nykyaikaisempiakin harrastuksia.

    • Uusi Hevonen

      Muualla maailmalla miehinen laji, vain Suomessa aliarvostettu. Hevosella ratsastivat niin Davy Rockett kuin Calamity Janekin. Taitaa Suomen pojilla rohkeus pettää hevosen nähdessään ja raukkoja ovat. Kautta aikain hevonen on ollut tärkeä eläin ja kulkuneuvo. Nykyään pullämössösukupolven pojat eivät edes uskalla ratsastaa. Mistä muistat Mannerheimin, John Waynen, Napoleonin, Aleksanteri Suuren ym.? Heillä kaikilla oli hevonen alla.

      • autolla liikkuva M

        Jos kyseiset herrat eläisivät nykyajassa, heillä olisi auto alla.


      • jhgfdsdfghj
        autolla liikkuva M kirjoitti:

        Jos kyseiset herrat eläisivät nykyajassa, heillä olisi auto alla.

        Hevonen voi nousta uudelleen arvoon, kun energiavarat hupenevat. Kaikilla ei ole autoa ei esim. amisheilla. Maaperäkin tulee taatusti vielä kaipaamaan lannoitusta ja pusikot maisemointia


    • sandur61

      Siinä kun ei voi päteä heti alusta asti, vaan kaikki on opeteltava pikku hiljaa, ja sittenkin jää se tietty epävarmuus, kun eläimen kanssa harrastetaan - välillä tuut vauhdilla alas, tai sit kavio osuu kipeesti. Eläintä ei "hallita" niinkuin polkupyörää tai autoa, vaan sillä on oma tahto ja omat ajatukset.

      Ei monellakaan pojalla/miehellä riitä sinnikkyyttä jatkaa ratsastusta niin pitkään, että kokisi siitä saavansa mitään. On niin paljon helpompaa istua autoon ja painaa kaasua...

      Kokevatko tytöt/naiset koko harrastuksen sitten laajemmin kuin pelkkänä ratsastussuorituksena? Arvostavatko he enemmän myös muuta ratsastukseen liittyvää toimintaa (elänten hoitoa ruokintoineen, tallitöitä, varusteiden kunnostusta yms)?

      Eikä kaverit sitä ole niin kummoisena pitänyt, kun aloin opetella ratsastamista, muutenkin olen tehnyt omat päätökseni, enkä kulkenut lauman perässä...

    • A-Ratsastus

      hevosille määrättävä ajoneuvovero ja katsastuspakko.
      Esimerkkejä arvosteluperusteista:
      Ratsastusinsinöörin heitto selästä = automaattinen hylkäys
      Kaviolla potku = käyttökielto
      Huonot hevosenkengät = korjauskehotus.
      Satulan kiinnitys välyksellinen = korjauskehotus.

      • K1-Ratsastus

        jos hevonen paskoo tai kusee katsastushallin lattialle tulee ympäristöhaitoista korjaus... korjaan, siivousmääräys :P


    • Hevostyttö

      No minä en ainakaan ymmärrä miksi siitä pitäisi tulla `` maailmanloppu`` jos mies harrastaa ratsastusta tai tykkää hevosista : )

    • tietoa on kyllä

      Naisen seksuaalisudella ja hevosella ratsastamisessa ei ole mitään yhtenäistä,mitään hyvänolon tunnetta saati seksuaalista tyydytystä siitä he eivät saa!

    • Rider1

      Minulla on Sybian! On turvallinen ja sopii kaikille. Todella paljon hevosta halvempi eikä tarvikkeet allia edes.

    • Locut

      Sama juttu näkyy monissa eri ammatissa ja harrastuksissa. Aika lyhyt aika sitten esim. suurin osa partureista oli miehiä, nyt ainoat josta tiedän ovat maahanmuutajia, samoin miehet hoitivat kangaskauppat ja räätälit - tekivät sen muuten vielä italiassa kun asuin siellä muutama vuosi sitten. Ja yritäpä löytää mies oppettaja nykyään.
      Ne ovat kakki olleet miesten toiminnat mutta kun naiset tunkeutuvat mukaan, miehet väistyvät vähitelleen. Sama näkyy yliopistoissa juuri nyt, enemmistö opiskelijoista tyttöjä ja enemmän ja enemmän oppettajistakin. Pojat väistyvät ja vähemmän niistä hakuetuvat yliopistoon.
      Muutos on tapahtunut aika nopeasti. Vain muutama vuosikymmenen sitten isoisäni ole vahvasti sitä mieltä että mies on osattava ratsastaa ollakseen oikea mies.

      Aloitin ratsastamista -aikuisena miehenä- jonkin aika sitten. Teini ja ponityttöjen ryhmät yritän välttää, mutta se on enemmän ikä asia. Ainoat palauteet joka on tullut toisista miehistä on tuon 'soo 1800-lukulaista ja vähemmistöä' kaltaista. No, suomen-ruotsalaisena OLEN vähemmistöä niin mikäs siinä ..

    • rwqrtqwet

      Noh en tiedä muusta kuin että itse olen mies ja pidän siitä, että on naisia ympärillä. Oon ehkä enemmän samalla aaltopituudella naisten kanssa, plus ovat mun silmissä seksikkäitä. Siinä on aika makee jännite.

    • hevosmiehet

      Hevosmiehet on sankareita<3 en puhu nyt seksikkäistä vaan kunnon kivoista hevosmiehistä esimerkkinä kouluratsastaja Carl Hester<3

      • Anonyymi

        Aikoinaan villissä lännessä ratsasti kaikki kovimmat miehet,intiaanit ratsasti ilman satulaa,on tainnut sieltä se ratsastus kehittyäkkin.
        Minun mielestäni voi sekä mies että nainen ratsastaa nykyään,ne jotka vaan puhuu sitä sun tätä ei tiedä ratsastuksesta kyllä montaakaan tosiasiaa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe