Herääminen, sisäinen kello?

sisäinen mysteeri

Mistä tuo johtuneepi, että aina joskus käy siten, että näkee unessaan, että herää ja katsoo kelloon. Sitten oikeasti herää ja tarkistaa kellon, niin se näyttää juuri samaa aikaa? Sattumaa tuo tuskin on. En muista ainakaan itselläni tapahtuneen, että olisin herännyt eri aikaan, kuin mitä unessa nähnyt.

Tässä tänä aamuna kävi taas itselleni pitkästä aikaa juuri näin. Näin unta, että heräsin 7:30, heräsin oikeasti, makasin sängyssä lyhyen hetken ja huviksi tarkistin kellon. Se näytti 7:31 ! Ihmeelliseksi tämän tekee se, että itselläni ei ole tapana herätä tähän aikaan, joten elimistön sisäinen kello ei ole voinut harjoittua heräämään tuohon aikaan.

14

690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aivan loogista.

      Eiköhän tuo liene aivan tavallista hyvän unirytmin tuottamaa toistoa. Tunnen heti herättyäni, että nyt on oikea aika herätä.
      Jos olen mennyt tavallista myöhempään nukkumaan, tai päivä on ollut fyysisesti raskas, nukun jopa ½ h myöhempään.

    • Se tuottaa tiettyä tyydytystä, kun ilman selvää syytä herää keskellä yötä ja rupeaa pohtimaan paljonkohan kello on, arvioi vaikka että 4.20, jonka jälkeen väläyttää kännykän näytön päälle.

      4.16. Näin kävi muutama yö sitten. Usein menee arvio kymmenen minuutin sisään, mutta jos on ollut epäsäännöllistä vuorokausirytmiä, voi heittää tunninkin.

      Tuohan voisi tietysti käydä laillasi myös unen kautta, mutta se ei minulta ole vielä onnistunut.

      • Jaska Banaani

        Minullakin on tietynlainen sisäinen kello. Jos en puolen tunnin sisään mene heräämisen jälkeen paskalle, niin sit käy pahasti.


      • djkhfksjdhf
        Jaska Banaani kirjoitti:

        Minullakin on tietynlainen sisäinen kello. Jos en puolen tunnin sisään mene heräämisen jälkeen paskalle, niin sit käy pahasti.

        Miks muuten paskahätä tulee aina heti heräämisen jälkeen?


      • niimpä2009
        djkhfksjdhf kirjoitti:

        Miks muuten paskahätä tulee aina heti heräämisen jälkeen?

        Tuleeko se? No ei minulle ainakaan enää! Olisiko syynä joku sairaus?


      • Movicol
        djkhfksjdhf kirjoitti:

        Miks muuten paskahätä tulee aina heti heräämisen jälkeen?

        Hyvä ettei tule ennen heräämistä. Ota illalla laxoberon, herää aamulla p...kat housussa...


    • no joo

      Tunnen useita sellaisia joilla on ns. sisäinen kello, vuorotöihinkin heräävät ilman herätyskelloa. Ja joo usein itse osaan arvioida kellon ajan aika tarkasti, tosin herätyskelloa tarvitsen.

      • Eläimilläkin se kello on. Jos vaikka 10 minuutilla myöhästyt aamulypsylle menosta, niin johan alkaa mölinä navetasta kuulua. Näin oli ainakin 50 -60 v sitten meillä.


    • maira100

      mulla myös, joskus jopa ällistyttävän tarkka. illalla laitan herätyksen klo 8.00 mutta herään omia aikojani 7.55... monena aamuna se on naurattanut, mutta en todellakaan luottaisi siihen tärkeiden tapahtumien esim matkalle lähdön suhteen. hauska silti huomata jotain irrationaalista itsessäni :-)

    • -

      Kaipa sen oppii vaistoamaan paljonko kello milloinkin on... niinkuin esim. senkin, milloin oppitunti koulussa päättyy istuttuaan koulun penkillä tarpeeks monta vuotta.

    • Kellontarkka

      Sama, se kello on kaikilla, toisilla vaan herkempi kuin toisilla. Itse inhoan herätyskellon/kännykän ääntä, joten heräänkin juuri ennen kuin se alkaa soida, jotta ehdin kääntää sen pois päältä ennen kuin aloittaa. Eli siis tarkoitan just, muutamaa sekuntia max. yhtä minuuttia ennen. Tämä siis jos se on useampana yönä ollut herättämässä samaan aikaan. Keho muistaa. Koirilla sama juttu, minuutilleen samaan aikaan herää, jos on tottunut käymään aamupissalla tms. samaan aikaan.

      • jorix32

        ite joskus herännyt ja ottanut herätyskellon käteen, että paljonkos kello on, ja se on alkanut samaan aikaan soimaan. Pikkasen jopa pelottavaa että mitäs tämä on.


    • tik..tak...

      tätini kuoli tässä jokunen aikaa sitten ja joutuessaan eräälle terpparin vuodeosastolle josta hän ei tykänny kun halusi varmaan kuolla kotonaan, hän sanoi minulle että kuolen 2 viikon sisään kun tää homma meni tämmöseksi, ei kulunu kun 4 vrk siitä niin mummeli otti ja kuoli niin tuli vaan mieleen tuo sisäisen kellon arvoitus..

    • Waky-wakyyyy

      Silleen herätellään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe