Pihvin paisto joko öljyllä tai voilla,suosituksii?

learned in Praha

Minä tykkään et liha on ilman rasvoja.Siksi en syö ulkofilettä enkä marmoripihviä.Syön sisäfilettä, lehtipihviä, jauhelihatuotteita, entrecotea ja stroganoffia.Keittoon laitan lapalihaa.Joskus herkuttelen maksakastikkeella.
Kokemukseni mukaan jauhelihamössö menee vähän huurteiseksi jos paistaa voissa, vaikka muuan perinnekokki vannoi voin maun ylivoimaisuuteen.

Millainen oliiviöljy olisi hyvä, ilman kitkerää jälkimakua, kun haluan paistaa joko naudanjauhelihaa tai pihvin? Teen kotona aina kypsäksi eli welldone.

KIITTI!

35

6772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lehtipihvi

      Se on makuasia miten kukakin tykkää pihvinsä ja muut ruokansa valmistaa.Eiköhän noissa kaikissa öljyssä,voissa ja margariinissa tule hyvä pihvi.Joo todellakin voissa paistetusta tulee maukkaanpaa,silloin tällöin käydessäni syömässä ravintolassa herkutellen jollain hyvällä pihvillä,joka on voissa paistettu.Itse kun kokkaan,niin käytän joko öljyä tai margariinia paistamiseen.

      • mk

        Parhamman sisäfele pihvin saa kuitenkin kunnon puu tai hiilillä toimivassa geillissä ja sehan ei ole kivaa talvella kun on kylmä mutta kesällä se on parasta.


      • Urhoska
        mk kirjoitti:

        Parhamman sisäfele pihvin saa kuitenkin kunnon puu tai hiilillä toimivassa geillissä ja sehan ei ole kivaa talvella kun on kylmä mutta kesällä se on parasta.

        Grillin korvikkeena puuhella on hyvä, siinä valurautaisella parilalla paistelee :)


    • kukin tyylillään

      Noh, oliiviöljyissä on usein vahva ominaismaku, rypsiöljy taas on mautonta, sen ja voin sekoitus paistamiseen on minun paistamisessa käyttämä yhdistelmä.

    • Greasy capitano

      Oliiviöljy on ylimainostettua fuulaa. Vertailepa vaikka Finelin sivuilta auringonkukkaöljyn kanssa. Oliiviöljy sopii parhaiten moottorisahan teräketjuöljyksi.

      • SUOMALAISTA.

        Olen joskus lukenut oikein tutkimustuloksia näistä öljyistä ja jäi mieleeni,ettei oliiviöljyssä ole M I TÄ Ä N hyviä rasvoja mitä taas esim.SUOMALAISESSA RYPSIÖLJYSSÄ on.Kyllä pitäisi käyttää täällä Suomessä Suomalaisia öljyjä!


    • mk

      Naudan sisäfile paistetaan siten että paistoaika on kummaltakin puolelta sama minuuttimäärä kuin pihvi on paksu eli 2 cm pihvia paistetaan 2 min kumaltakin puoleta niin tulee kypsyys asteeltaa mediun eli ei täysin kypsä ja silloin on pihvi mehukkaammillaa. Pihvit pitää olla huonen lämpöisiä eli muutama tunti ennen paitamista huoneelämpöön ja kuumalla pannulla ja ainoastaan voilla paistettuna.
      Kypsäksi paistetuu naudan sisäfile on lihan väärinkäyttöä.

      • mk

        Yksi asia unohtui eli paistamisen puolessavälissä puolidesiä punaviiniä pannulle ja muista marinoida eli maustaa pihvi ennnen paistamista niin hyvä tulee.


      • puison.
        mk kirjoitti:

        Yksi asia unohtui eli paistamisen puolessavälissä puolidesiä punaviiniä pannulle ja muista marinoida eli maustaa pihvi ennnen paistamista niin hyvä tulee.

        maustaminen ja marinoiminen ovat kaksi ihan eri asiaa! Marinadi on mausteliemi jossa aiottu "joku" ui aikansa, mausteet laitetaan ennen/jälkeen tekemisen!

        Oliiviöljy ei sovi paistamiseen, se on aika pahaa sillai, koska siinä kärsii se oliivin "joku"...näin sanoi kerran viisas lihanpaistaja.
        Ja joo, lämmin liha! Ja kuuma pannu, äläkä hämmennä tai kääntele edes takasin!
        Harmaa jauheliha tulee just kun on lötkönlämmin pannu, ei kuuma ja sitten sekoitat liikaa joten pannu jäähtyy taas...eikä kerkeä saamaan väriä.
        Ja kuuulema paras sekoitus on loraus öljyä ja nokare voita kuumentuneeseen öljyyn, mut el kuumenna liikaa ettei kärvähdä kulmakarvat!


    • Asia on pihvi

      Ulkofile on kylläkin vähärasvaista ja entrecote rasvaista. Varsinkin halvat oliiviöljyt ovat monesti kitkeriä, joku neutraalin makuinen öljy voin kanssa on paras pihvin paistoon. Voilla saa makua ja väriä, pelkällä öljyllä ei parhaita pihvejä paisteta. Tärkeintä pihvin paistossa on se, että liha otetaan hyvissä ajoin lämpenemään huoneenlämpöön. Puoli tuntia on aivan liian vähän, pari-kolme tuntia tarvii. Kiireemmässä lihan voi laittaa lämpimään veteen ja kuivata ennen paistoa niin ehtii jopa varttitunnissa - liha ei ime vettä! Paistoon reilu lämpö ja rasva (reilusti rasvaa, teelusikallinen ei riitä) hyvin kuumaksi ennen pihvi(e)n laittoa pannulle eikä pannua liian täyteen. Kaasulla ja paksulla parilalevyllä kestää laittaa enemmänkin kerralla mutta normi sähköhelloilla menee kiehuttamiseksi ja pihvit pilalle jos laittaa liikaa. Toki hyvä pannu auttaa asiaa, järeä painava valurautapannu paistaa sähkölevyillä paremmin kuin kevyt teflonlipare. Kypsyys tietty maun mukaan, paksuihin pihveihin ensin väri kuumalla pannulla ja sitten haluttuun kypsyyteen miedossa uunissa. Suolata voi jo ennen paistoa mutta pippuri(t) kannattaa lisätä vasta käännettyyn pihviin ettei tule kitkeryyttä. Vähän harjoittelua se vaatii mutta palkitsee kyllä kun homman jujut hoksaa.

    • gg54yy5u56i

      Ite paistan pihvini voilla ja oliiviöljyllä Näon oliviiöljyn maku ei niin putkahda esiin sieltä ja poista pihvin omia makuja.

      Kyllä oliiviöljy on paras pöljy tiettyihin tuotteisiin, mutta ei pihviin pelkästään!g

    • Pihviliha.

      Otetaan hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja paistetaan voissa kypsäksi,eikä jätetä ra´aksi. Joskus jopa ruskistamisen jälkeen keitetään kypsäksi,jos halutaan erittäin murea pihvi. Pihvin kanssa ruokajuomana käytetään raikasta vettä,jolloin lihanmaku pääsee oikeuksiinsa.

      • mk

        Kunnon naudan sisäfilepihvi vaatii aina hyvän punaviinin niin se kruunaa sen koska vesi ei ole hyvä ruokahuoma. Jos maustettu pihvi niin tuhtiviini ja jos ei niin kelpaa muukin mutta ei ilman viiniä maistu kunnollla.


    • klajysncos

      Voi antaa paremman maun, oliiviöljy on sitten muihin tarkoituksiin. Mediumia, ehdottomasti! Täytyy kokeilla tuota punaviinijuttua ensi kerralla, kiitti vinkistä, mk!

    • 134526346

      Naudan sisäfilettä keskikohtaa Chattari osaa. noin 3-4 cm paksu ja huoneenlämpöistä paina käsien välissä hieman ohuemmaksi, mausta suolella ja pippurilla. Laita uuniin 2 lautasta 120-140 astetta ja lautaset uuniin.
      Paista pihviä kuumalla pannulla (voissa) moin 1 min puoleltaan ja sitten siirrä se uuniin lautasten päälle. Anna olle uunissa 3-4 min. ja siirä sitten huoneen lämpöön lautasineen päivineen ja laita toinen lautanen toisen päälle ja pihvi jää sinne väliin vetäytymään noin 2-3 min.
      Tulos Medium. Ajankanssa opit kyllä lisää....
      RAasta kiinteää perunaa karkealla raastimella ja tee siintä sellainen pieni kakkara, mausta suolalla ja pippurilla paista pannulla (on ns. röstiperuna)
      Maun mukaan kastike ja muut lisäkkeet tai joku voi.

    • Oliiviöljy soveltuu oikein hyvin myös paistamiseen, kunhan muistat kiinnittää huomiota laatuun.

      Extra Virgin - öljyä ei tulisi pahemmin ikinä kuumentaa. Yli 177C lämmössä se palaa/savuaa/kitkeröityy, ja kakka maku tulee. Neitsytöljyt kuuluvat pöydässä lisättäviksi ja salaatinkastikkeisiin.

      Paistamiseen sopii oikein hyvin se ihan perus oliiviöljy. Siinä ei juuri makuja ole ja se kestää lämpöä riittävästi.

      Itsellä on aina kahta oliiviöljyä hyllyssä. Peruskamaa paistamiseen (taitaa olla Lidlin halvinta tällä hetkellä) ja jotain laadukasta extra virgin-öljyä salaattehin yms.

    • Mie s

      Sekoitetulla rypsi- ja oliiviöljyllä

    • ohjeita

      Yhessä ruokakirjassa löysin pihvi-reseptin. Olen valmistanut niitä pihvejä ja niistä on aina tullut hyviä.


      Pihvejä varten tarvitaan:

      2 keitettyä perunaa (150g)
      2 porkkanaa (200g)
      n 50 g lehtiselleria
      1 sipuli (100g)
      2 kananmunaa
      n 400g jauhelihaa
      ripaus jauhettua mustapippuria sekä suolaa.
      n 1 ruokalusikallinen rypsiöljyä


      1. Raasta perunat, porkkanat ja selleri ja hienonna sipuli.

      2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi.

      3. Muotoile seoksesta ohuehkoja pihvejä.

      Pihvit täytyy paistaa 225 asteisessa uunissa noin 20 min.

      • Nimimerkki "ohjeita"

        No, onhan jauhelihapihvitkin "pihvejä"...

        Vaikkakin tässä jutussa puhuttiin nimenomaan kokolihapihveistä...


    • Öljyjen ystis

      Tunteeko kukaan Saffloweröljyä, jollei --kannattaa tutustua !!

    • Lihanherkuttelija

      Filettä paistetaan kuumalla pannulla niinkauan kuin alkaa "kuplia" ilmaantumaan pinnalle ja sitten käännetään =medium ja jos halutaan kypsä niin paistetaan vielä kerran se ensimmäinenpuoli
      Itse en pilaa hyvää pihviä paistamalla setä edes mediumiksi vaan kun ensimmäinen kupla tulee niin kääntä ja toiselta puolen samajuttu. Silloin kun lihan jättää selvästi punaiseksi erottaa hyvänlihan ja hormooneilla kasvatettun brassilihan toisistaaan heti.
      Brassi on kumimaista mössöä :(

      • 12345y

        Luulen sinun tietosi lihasta, sen ominausuuksista ja valmistuksesta olevan täysin nolla luokkaa..


      • mk

        Eteläamerikassa ei kaytetä kasvuhotmooneja vaan sieltä tulee luomulihaa koska naudat ovat ympäri vuoden pelloilla syömässä koska siellä on aina lä'mmiin. Usassa käytetään hormooneja ja braislialainen ja argenttiinalainen liha voittaa suomalaisen niin hinnassa kuin laadussaan ja maussaa mennen tullen.


      • XXXJallu
        mk kirjoitti:

        Eteläamerikassa ei kaytetä kasvuhotmooneja vaan sieltä tulee luomulihaa koska naudat ovat ympäri vuoden pelloilla syömässä koska siellä on aina lä'mmiin. Usassa käytetään hormooneja ja braislialainen ja argenttiinalainen liha voittaa suomalaisen niin hinnassa kuin laadussaan ja maussaa mennen tullen.

        Kyllä Brassiliha on huomattavasti mureampaa ja maukkaampaa. Kokeile tätä reseptiä kerran ja et pety.Leikkaa sisäfile n. 10 cm pätkiin ja voi rypsiöljy pannulle. ruskista fileen pätkät joka kantilta . Ota kevyesti ruskistetut lihat ja kääri ne kaksinkertaiseen folioon sulkien folion kunnolla. Sitten 200 C uuniin n.15-20 min tai grilliin .Syntyy mehevän hyvä pihvi. Ajan löytää itselleen kokeilemalla.
        Lihaa ei mausteta millään, vaan tehdään kunnon vahva punaviinikastike sekä hyvää punkkua juotavaksi.


    • Varokaa kettutyttöjä

      Kettutytöille ja muille hihhuli kasvisyöjä vegaaneille vastustatten nahkakenkiä ja pihvinsyöntiä.Menkäkeekäpä omille sivuillenne,yms. muille keskustelupalstoillenne ja foorumeillenne.Tämä on meidän palsta,jotka haluaa keskustella pihvin paistosta.

    • Urbaaniapina

      Jos haluat että kaikki paikat on öljyssä ja se räiskyy pitkin naamaa niin paista öljyssä. Itse käytän fifti fifti voita ja rypsiöljyä. Miksi?

      1. Ei pala niinkuin pelkällä voilla, eikä räisky niinkuin pelkällä öljyllä.
      2. Pihviin tulee väriä. Ilman voita se pitää polttaa se väri siihen pihviin = karsinogeenejä jotka aiheuttaa syöpää.
      3. Maku. Oliiviöljy ei voita koskaan voin makua.
      4. Rypsiöljy on terveellistä. Joo, oliiviöljykin varmaan on, mutta rypsiöljy tulee suomesta = lähellä tuotettua, varmasti laadukasta eikä maistu kitkerälle.

    • U Fleků

      Sopiva määrä rasvaa mehevöittää lihan. Kunnon entrecôte on jopa rasvaisempaa kuin ulkofile (ja maukkaampaa). Pihvilihojen paras hinta/laatu-suhde!

      Sanot syöväsi lehtipihviä, vaikka et ulkofilettä syökään. Mistä teet sitten lehtipihvisi jos et ulkofileestä?

      Well done = ymmärtämättömien juttu, hyvän pihvilihan pilalle paistamista. "Rare to medium" on ainoa hyväksyttävä asteikko naudan kokolihapihveille! Possu toki pitää paistaa kypsäksi, mutta possusta tehtyjä leikkeitähän ei pihviksi pidä kutsuakaan.

      Oliiviöljyä en käytä koskaan paistamiseen. Kuumentaminen ei tee sille hyvää (varsinkaan jos oliiviöljy on kylmäpuristettua). Omiaan salaatinkastikkeisiin ja vastaaviin. Paistamiseen käytän rypsiöljyä ja pihveille ennen kaikkea voita (rypsiöljyä saatan laittaa vähän sekaan).

      Nimimerkkeilet englanniksi. Miksi ihmeessä silloin Praha eikä Prague?

    • 13+16
      • Kunnon pihvi

        Rasvaista lihaa ylikypsäksi paistettuna voissa.Nami nami.


    • kockman

      Sähän oot pihalla kun lumiukko.
      Ulkofile ei ole rasvainen.
      Marmorifile on parasta sisäfilettä.
      Entrecot on rasvainen ja siksi paras grillipihvi.
      Jauhelihassa on rasvaa mikäli et jauhaa putsattua paistia esm.
      Stroganoff ei ole liha. stroganofissa käytetään mieluiten filettä tai ulkofileetä
      paljon kermaa, kermaviiliä tai creme fraiche ja smetanaa ( kaikissa rasvaa )
      Jauheliha paistetaan kuumassa valurautapannussa rypsiöljy/voi sekoitus, jos pannu on joku 25cm en laittais enemmän kuin 250-300g kerralla.
      Oliiviöljyllä voi paistaa mutta ei missään nimessä extra virginillä vaan sillä edullisimmalla laadulla ja sekin mielellään sekoitettuna rypsiin.
      ÄlLÄ HYVÄ IHMINEN PAISTA PIHVEJÄ.
      Paista vaikkapa jauhelihapihvejä ja säästät paljon rahaa.
      Mutta tää on varmaan sun kannalta provo mutta surkee semmoinen, mutta jos ei ole niin taidat polkea sarjassa äiti heitti liian aikaisin ulos kotoota.

      • Pihvi ja punaviini

        Kuuleppas nimimerkki kockman kenelle olet viestisi tarkoittanut?kyllä jokainen saa paistaa ja syödä pihvinsä miten tykkää,on tottunut.Sinä itse olet pihalla kuin lumiukko ja olet se provoilija,määräilijä.Tuo aloittajahan kysyikin suosituksia miten paistaa pihvi.Stroganoff on liha,lihakastike ja pataruoka.


    • Beef Stroganoff

      Stroganoff ei ole liha, lihaa kastikkeessa kylläkin, joskus tehtynä padassa, mutta alkuperäisesti pannulla.

      Sen lisäksi Stroganoff oli venäläinen perhe, johon tarinan mukaan ko. ruoka on liitetty.

      Ja jokainen saa syödä pihvinsä ihan miten haluaa. Suosituksia parhaasta lopputuloksesta voi tietysti aina kysellä ja tässähän niitä nyt on kosolti saatukin.

      • Lihapata

        Eipäs nyt väitellä vastaan.Stroganoff on on lihaa,liharuoka ja jokainen saa syödä pihvinsä ja muut ruokansa miten haluaa.


    • voimies5

      pelkässä rypsi öljyssä tai pelkästään valio voissa

    • pihvix

      syön lehtipihviä ja on niin saatanan hyvää!

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2052
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      55
      1924
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1388
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe