Avantouinnista apua flunssaiseen talveen?

swimfan

Olen jo pitkään ollut kiinnostunut avantouinnista, mutten vielä rohjennut aloittaa.. voisiko tuosta olla apua, kun joka talvi kärsin monta flunssaa? Voiko sitten olla, että tuosta tulee flunssa? Kannattaako aloittaa syksyllä, eli jatkaa kesän jälkeen vai onko väliä?

5

1121

  Vastaukset

  • Kannattaa aloittaa loppukesällä. Aloitin elokuun lopulla, meriveden lämpötila oli tuolloin n. 17 astetta. Totuttelun jälkeen oli kiva uida, pitkään, pitkään. Täysikuun silta kannusti.. n. 5 minuutin veteen totuttelun jälkeen uin, uin... Olen käynyt säännöllisin väliajoin tuosta lähtien. Vesi on vähitellen kylmennyt, mutta vielä jatkan. Olen pysynyt tähän saakka veden alla n. 15 minuuttia, jumpaten, kädessä käsineet ja jalassa jalkineet. Nyt veden lämpö on 6 astetta ja vielä jatkan, mutta aika vedessä on lyhentynyt, toivoen kuitenkin että pystyisin avantouintiin. Enää muutama aste jäljellä ja olen avantouimari! Tsemppiä toisillekin! :)

  • Aloittamis ajankohdasta on eri mielipiteitä, tuskin mikään kokonaan vääriä. Itse aloitin keskitalvella (kaveri houkutteli). Kun ilmassa on pientä pakkasta ja mielellään hieman matkaa pukukopista avantoon, niin nolla asteinen vesi tuntuu miltei lämpimältä. Syksyllä lämpöasteista meneminen kylmään veteen tuntuu ilkeämmältä, vaikka vesi olikin plussan puolella. Tämä omien kokemusten ja tuntemusten perusteella.
   Uinnin aloittamista saunasta avantoon menemällä harva suosittelee.
   Varsinainen influenssa on virustauti, sitä ei uinnilla voi estää. Jos yleiskunto on hyvä esimerkiksi uimisen takia, niin flunssakin on helpompi kestää. Uinti sinänsä ei tietääkseni aiheuta vilustumista, mutta jos on liian kauan eikä pukeudu tarpeeksi nopeasti, saattaa tietysti jotain oireita tulla. Kokemus opettaa.
   (Nyt vasta huomasin, että aloitus oliviime vuoden puolella kirjoitettu, mutta voihan näistä vieläkin joku ottaa opikseen, tai sitten ei.)

  • Minulla oli tässä flunssa, mutta kyllä avantoon menin parin päivän päästä ja hyvin olen voinut

  • ei flunssa estä avantoon menoa, ainkaan jos ei ole kuumetta. Itse olen flunssia sairastanut vaikka avannossa käynkin, toki voihan olla että joka toisen flunssan olen avannolla välttänyt, tai sitten en, kukapa tietää.

  • Pieni flunssa ei avantoa estä, jos ei kuumetta tai muuten pahempia oireita. En usko että flunssia avantouinti estää. Pari talvea kävin avanto saunalla, jossa n.20 ihmistä koolla. Ja aina siellä joku pärski, itekkin aina kipeenä. Nyt jätin sauna vuorot, ja 2v. mennyt lenssutta. Uimassa toki käyn kesät talvet.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   134
   3276
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   1321