Miten kaloreita lasketaan?

liiisa

Joo, olen ihan idiootti. En vaan koskaan ole tajunnut kuinka se laskeminen tapahtuu. Onko jotain taulukoita tms? Kuinka saa laskettua tarkan arvon? Ja sellasen n. arvion?

8

2440

Vastaukset

 • Teet esimerkiksi ruuaksi riisiä ja kanaa.

  Punnitset kuinka paljon riisiä syöt. Katsot riisipaketista kuinka paljon kaloreita on 100 grammassa riisiä. Jos syöt riisiä esimerkiksi 150g ja 100g riisiä sisältää 300 kcal niin tällöin olet saanut riisistä 450 kcal (300 150).

  Kanapaketista näet kuinka paljon kaloreita 100g kanaa sisältää ja jos paketissa on esimerkiksi 400g ja syöt siitä puolet niin syöt 200g kanaa. Sitten kerrot 100g kalorimäärän (luet siis paketista) kahdella, jolloin saat sen vastaamaan tuota syömääsi 200g. Sitten lisäät tämän kalorimäärän riisien kalorimäärään niin saat koko ruuan kalorimäärän.

  Tietenkin jos käytät kanaan esimerkiksi kermaa, sinun tulee katsoa myös sen kalorimäärä. Kermassa näkyy todennäköisesti kalorimäärä koko purkin sisällölle, joten sitä ei tarvitse todennäköisesti punnita taikka laskea.

  Jos syöt jotain ruokaa 75g ja paketissa lukee vain ravintosisältö 100 grammalle, kerrot sen kalorilukeman 0,75:llä.

  jne...

  • Toi vika kohta. Miksi se pitäisi kertoa jos siinä on vähemmän kuin 100g eikö se silloon miinusteta


  • Buuubuuu kirjoitti:

   Toi vika kohta. Miksi se pitäisi kertoa jos siinä on vähemmän kuin 100g eikö se silloon miinusteta

   Toope tuo on 6 lk matikkaa. Jos kertoo alle ykkösellä luku pienenee😒


 • auttoi niivitusti

 • no miten esim coca-cola zeros ei oo yhtään kaloria? eli voiks sitä juoda vaikka 10litraa joka päivä lihoomatta ollenkaan vai onko siinä käytetty sellasia aineita joita ei vaan vielä lasketa kaloreiksi? se on mysteeri.

  • En suosittele juomaan mitään limua - oli se sitten sokerillista tai keinotekoisesti makeutettua - juomaan paria lasia enempää päivässä. Suurista määristä saat aivan liikaa erilaisia väri- yms. lisäaineita, joista ei ole mitään hyötyä, mutta isoina annoksina mahdollisesti haittaa.

   Lisäksi juoda 10 litraa on epäterveellistä ja vaarallista, vaikka se olisi vettä!


  • Vedessä ei ole energiaa, ja sitähän virvoitusjuomat enimmäkseen sisältävät. Makuaineita on ilmeisesti sen verran vähän, ettei sillä ole käytännössä merkitystä, ja zero on makeutettu keinotekoisilla makeutusaineilla, joissa ei ole yhtään energia tai on sitä häviävän vähän.

   Limsaa ei kannata juoda litrakaupalla päivässä, vaikkei se lihottaisikaan, koska se ei sisällä myöskään mitään ravintoaineita, ts. mitään sellaista, mistä elimistölle olisi hyötyä. Janoon kannattaa juoda vettä.


 • lopeta kaloreiden laskeminen heti.. mene ulos kierrä joku lampi.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.