Sopiiko aloittelijalle?

*kesäksi kuntoon*

Millainen liikuntamuoto pilates olisi keski-ikäiselle naiselle? Sopiiko sellaiselle joka ei ole muuta liikuntaa harrastanut kuin reipasta kävelyä koiran kanssa? Onko pääkaupunkiseudulla (Espoo / Helsinki) edullisia paikkoja jossa harrastaa pilatesta? Onko pakko liittyä johonkin liikuntasalille / kuntosalille vai löytyykö muita tapoja ko. lajia harrastaa? Vinkkejä........
Kesä on tulossa ja hirvittää mitä vaatteiden alta paljastuu.....pömppömaha ja selluliittia ainakin.......

5

1114

Vastaukset

 • Se pilates on suomeksi melilosvo!

 • Sitten toinen kysymys: Löytyykö netistä jostain parempaa ja asiallisempaa palstaa kysellä eri asioita koska täällä Suomi24:ssä ei saa mitään järkeviä vastauksia. Eipä ole ensimmäinen kerta eikä varmastikaan viimeinen, mutta usko tähän keskustelupalstaan on mennyt.

 • Pilates sopii varmastikin kaikille. Loistava rentouttava ja rauhoittava liikuntamuoto. Säännöllisesti harrastettuna tulokset näkyvät keskikropassa nopeasti. Vatsanseutu kiinteytyy ja voimistuu. On erittäin hyvä myös selälle. Muutoinkin kehon liikkuvuus paranee huomattavasti.
  Lapissa asuvana en osaa sanoa Helsingin tarjonnasta, mutta itse olisin sitä mieltä, että on varmastikin syytä ohjatusti ensin perehtyä Pilateksen tekniikkaan. Erityisesti vatsalihasten hallintaan ja hengittämiseen. Alussa todellakin tuntuu, että oikein hengittäminen ei ole aivan itsestään selvää. Se on Pilateksessa kuitenkin tärkeää ja toki tekniikat omaksuu nopeasti, jos malttaa säännöllisesti harrastaa. Näin oppii myös tärkeimmät liikkeet.
  Sen jälkeenhän voi Pilatesta harrastaa myös kotona. Ohjeita löytyy netistä, DVD:ltä, kirjoista jne. Välineitä; kuten matto, pilatesrenkaita, palloja yms. saa vaikkapa marketeista. Olen itsekin ostanut joitain tärkeimpiä ja itselleni mieluisimpia välineitä kotiin. 1 - 2 kertaa viikossa käyn kuitenkin ohjatuilla Pilates-tunneilla.
  Suosittelen siis lämpimästi. Yllättävän tehokas laji! Itse olen 45- vuotias nainen ja harrastan Pilateksen lisäksi kuntosalilla käyntiä sekä spinningiä. Pilates toimii myös hyvin palauttavana liikuntamuotona.

 • Saleilla noita Pilates-tunteja parhaiten löytyy. Voit tutkia olisiko jollain ketjuista kohtuuhintaista 10x korttia jotka käyttäisit sitten vain Pilatekseen (tai käyt Pilateksen jälkeen/ennen nostamassa painoja siinä samalla). Myös esim. Espoon liikuntatoimen sivuilta löytyy jonkin verran erilaisia kursseja, myös mm. Pilatesta. Erilaisia ohjattuja liikuntoja löytyy monilta Espoon uimahalleilta (joissa siis on saleja ja ryhmäliikuntatiloja niiden uimatilojen lisäksi).

  Pilates sopii ehdottomasti kaikille. Se on helppo aloittaa ja mitä enemmän sitä jaksaa harjoitella, sen tehokkaammaksi se tulee. Mielellään siis näkisin että innostut liittymään jollekin salille ja käymään pitkäjänteisesti sen 10 kerran sijasta. Itselleni Pilates on keino pitää alaselän kivut kurissa vahvistamalla keskivartalon lihaksia, istuvaa konttorityötä kun teen viikosta toiseen.

  Toivottavasti uskosi Suomi 24:ään palautuu edes jonkin verran. Tällä saitilla saa sekä parhaimmat vastaukset että pahimmat trollaukset (valitettavasti).

 • Samaan tapaan äärimmäisen muokkaava laji on aikuisbaletti. Lisänä kaunis musiikki ja sitkeät, kauniit liikkeet.
  Käy kokeilemassa, olisiko se(kin) sinun lajisi!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  275
  3849
 2. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  101
  1346
 3. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  40
  525