Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Keskustellaan pojista ja miehistä taitoluistelussa

Futurama13

Miten saataisiin lisää poikia harrastamaan taitoluistelua ja miehiä kv-kärkeen?
Sorretaanko poikia vai ei?

43

1777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • treeniä

      Mielestäni miesten/poikien pitäisi harjoitella toooosi paljon enemmän! Jo heidän perusluistelusta näkee, miten paljon se on naisia/tyttöjä jäljessä. Joka osa-alueella pirueteista, askelista, kaarista lähtien, puhumattakaan hypyistä. PM-kisoissakin Suomen miehet tekivät naisten hyppyjä, 3t 3t yhdistelmiä ja kaksoisakselia!

    • Skatemom

      Jo pienten poikien harjoittelussa pitäisi ottaa huomioon että ovat poikia! Fyysiset erot vain kasvavat iän myötä. Lisäksi koreografiaan on panostettava perusteellisemmin kuin tytöillä jos halutaan etteivät näytä tumppunsa hukanneilta...

      Ongelma on se ettei poikia ole seuroissa kuin yksittäisinä ikäryhmissään. Tehtävien eriyttäminen yhdelle luistelijalle johtaa heti kateuteen oli sitten kyseessä tyttö tai poika.. Valmentajat eivät aina viitsi panostaa poikiin, toki on myös seuroja jossa sinut heti nostetaan korkeammalle kuin vastaava taitoiset tytöt. Ylös nosto ei silti tarkoita että sitä kautta perusasiat saataisiin hoidettua hyvin.

      Kertokaapa miten seuroissanne poika luistelijoita / luistelijoiden alkuja kohdellaan verrattuna tyttöihin? Pojat ovat kärsimättömämpiä - action figuureja - tytöt pitävät kauniista hitaistakin harjoitteista...

    • Onko toivoa?

      Olisi hienoa nähdä suomalainen mies esimerkiksi GP-finaalissa tai arvokisoissa taistelemassa mitaleista. Onko noilla nuoremmilla pojilla ja miesluistelijoilla tarpeeksi hyvät harjoitteluolosuhteet, että olisi jotain toivoa?

      • EiKoskaan

        Miesten taso on maailmalla niin kova että mitalitaistoon pääseminen vaikuttaa utopialta. Siihen vaaditaan todellista lahjakkuuta, oikeaa valmennusta ja teknistä osaamista. En tiedä osaako kukaan Suomessa opettaa huippuluokan perusluistelutaitoa ja neloishyppyjä. Lisäksi esiintymispuolta ei voi unohtaa. pM-kisoissa hyvä esimerkki oli Tanskan
        Justus Striid joka teknisesti ei ollut erikoinen mutta esiintymisellään päihitti suomalaiset.


    • Skatemom

      Hyvin harvoissa seuroissa on.. pääkaupunkiseudulla ehkä yhdessä tai kahdessa jotenkuten.. mutta jotta pohja saataisiin rakennettua pitäisi jo pienestä päästä kunnon treeniin eikä se ole taas lapsen kannalta hyvä että kovin varhain joutuu kulkemaan pitkiä matkoja jääharjoituksiinsa.. Liiton puolelta pitäisi tulla asiantuntevaa infoa seuroihin, ei vain valmentajille mutta erityisesti seura-aktiiveille jotka itseasiassa monissa seuroissa seisovat kehityksen hidasteena..

    • ++

      En tiedä auttaisiko asiaa, jos suurella rahalla laitettaisiin joku lahjakkuus huippuvalmentajien treeniin ulkomaille. Kun saataisiin edes yksi luistelija lähes huipulle niin ehkä se innostaisi myös muita. Toisaalta on esimerkkejä myös siitä, että harjoittelu ulkomailla on johtanut luistelijan taantumiseen. Muistan vuosien takaa, kun Alisa Dreilla ja Sanna-Maija Wiksten oli ranskalaisen huippuvalmentajan ohjauksessa. Sinä vuonna heillä ei tahtonut onnistua mikään. Muistaakseni Markus Leminenkään ei tainnut oppia mitään merkittävää Kanadassa harjoitellessaan.

      • Mietteitä

        Ei taida olla ketään sellaista lahjakkuuta, ketä lähettää? Ei ulkomaille kannata perusjuttuja lähettää oppimaan, pitäisi osata sujuvasti jo kaksoisakselit ym. ja ulkomailla sitten treenattaisiin kolmoiakselia ja nelosia.
        Olen samaa mieltä että pojilta puuttuu esikuva! Lisäksi tuntuu että luistelevat pojat häpeilevät harrastustaan, sillä koulussa varmaan pilkataan ja pidetään tyttöjen lajina. Monet vanhemmat eivät tämän vuoksi edes laita poikaansa luistelukouluun.


      • kysynpä vaan
        Mietteitä kirjoitti:

        Ei taida olla ketään sellaista lahjakkuuta, ketä lähettää? Ei ulkomaille kannata perusjuttuja lähettää oppimaan, pitäisi osata sujuvasti jo kaksoisakselit ym. ja ulkomailla sitten treenattaisiin kolmoiakselia ja nelosia.
        Olen samaa mieltä että pojilta puuttuu esikuva! Lisäksi tuntuu että luistelevat pojat häpeilevät harrastustaan, sillä koulussa varmaan pilkataan ja pidetään tyttöjen lajina. Monet vanhemmat eivät tämän vuoksi edes laita poikaansa luistelukouluun.

        millaisen esikuvan pojat tarvitsevat. sellaisen joka on maailmanmestari vai joka on taivaltanut kv tasolle näistä vaikeista olosuhteista. oheis harjoituksilla voidaan kohottaa pokien omanarvon tuntoa. taistelulajit ovat niitä jossa kehitetään myös kehon koordinaatiota.


      • jkjhk
        kysynpä vaan kirjoitti:

        millaisen esikuvan pojat tarvitsevat. sellaisen joka on maailmanmestari vai joka on taivaltanut kv tasolle näistä vaikeista olosuhteista. oheis harjoituksilla voidaan kohottaa pokien omanarvon tuntoa. taistelulajit ovat niitä jossa kehitetään myös kehon koordinaatiota.

        Ehkä kympin joukkoon EM-tasolla voisi olla realistinen tavoite tulevalle esikuvalle?
        Ja juuri tuota koordinatiotaitoa voisivat suomen miehet ehdottomasti treenata enemmän!


    • ++

      Pitää paikkansa, että jotkut pitävät lajia tyttöjen lajina. Mutta tämä on vähän historian jäänne ajalta, jolloin harrastettiin rusettiluistelua. Lajin huipulla luistelu on niin teknistä ja urheilullista, että siinä on tyttömäisyys kaukana ainakin minun silmissä.

      • Truedat

        Totta, mutta kerropa se 10-vuotiaille :)
        Lähetetäänkö mm-kisoihin muuten ketään miestä? Mielestäni ei tarvitsisi, sillä karsiutuminen on varmaa ja kisakokemusta kaikilla on jo.


    • tätä miäkin

      Just joo näin mieki ajattelen. Pannaan jollekin tytölle housut jalkaan ja lähetetään
      niihin kilpailuihin. Olis varmasti yhtä hyvä.

    • adsfdb

      Asenteet ovat suurin este sille ettei lajin pariin saada enempää poikia ja niin kauan kun luistelukouluihin ei saada lisää poikia ei odotukset ole kovin suuret. On toki mahdollista että joku innostunut ja lahjakas nousee tälläkin resurssilla, viimekädessähän kaikki on luistelijasta itsestä kiinni.

      Ne jotka täälläkin kysyvät poikien harjoitteluolosuhteiden ja valmentajaresurssien perään voisi kysyä oletteko te valmiit maksamaan sen? Nimittäin kukaan vanhemmista ei varmasti ole valmis maksamaan 10x suurempaa summaa jo kalliista lajista vain siksi että saadaan pojille oma valmentaja.

    • Pojan äiti

      Ei ne omaa valmentajaa tarvitse, vaan valmennuksessa valmentajan on huomioitava heidät. Ei seisoteta kuuntelemassa ohjeita useita minuutteja, ollaan liikkeessä, saa tehdä vauhdista liikkeitä yms. Se on itse asiassa pienestä kiinni.

    • \¤-¤/

      Tämän päivän sana on kiusaaminen. Ei luistelupoika välttämättä tarvitse kokea kiusaamista koulussa valisemastaan lajista.Kyllä suurin ja ensimmäinen kiusaaminen tapahtuu sielä pukukopissa jossa hän joutuu niiden kymmenien tyttöjen seassa olemaan. Osoittelua, tirskuntaa yms. osaavat nämä tulevat kiirat ja laurat kohdistaa poikaluistelijalle.Kun valmentajat haluavat osin oikeutetustikin suojata omaa yksityisyyttä kuka valvoo kopissa pojan yksityisyyttä. Ratkaisu ei ole että eristetään poika vaan muutetaan niitä tyttöjen asenteita. Tyttö on yksi eläimistä julmin. Tämän jälkeen voidaan sitten keskustella mitä ja miten sielä jäällä tehdään sekä jään ulkopuolella.
      Hyvällä luistelutaidolla varustettu kaveri on arvostettu myös lätkän ja jää/kaukalopallon parissa.

      • kokemuksenääni

        Olen itse harrastanut luistelua pienenä monta vuotta. Pukukopissa kukaan tytöistä ei tirskunut pojille. Eivät luistelevat tytöt pidä luistelevia poikia mitenkään outoina. Päinvastoin, heitä pidetään normaaleina eikä lapset erottele kuka on tyttö ja kuka on poika. Lisäksi jo vuoden aikana luistelijoista tulee kavereita. Pukukopissa vaihtavat luistimet jalkaan usein myös valmentajat ja toisinaan sinne tulee myös vanhempia tai sisaruksia, näin ainakin meillä. En nähnyt koskaan luisteluvuosieni aikana pukukoppikiusaamista. Se ei tarkoita sitä, etteikö sitä voisi esiintyä jossain, mutta en usko että se on pääsyy, miksi pojat eivät luistele. Luistelevat tytöt arvostavat luistelevia poikia, itsekin ihailin pari vuotta vanhempaa poikaa, joka menestyi kilpailuissa. Kun on elänyt luistelumaailmassa koko pienen elämänsä, eivät luistelevat pojat todellakaan ole mitään outolintuja.


    • kjhgf

      Kokemuksen ääni on asunut lintukodossa. Ole siitä onnellinen.

      Itse olen ollut todistamassa muutamaa tapausta jossa poikaluistelijaa ei oteta mukaan tyttöjen kuvioihin. Usein tämä johtaa siihen, että poika hakee jonkun sellaisen lajin, josta saa ystäviä. Täytyy muistaa, että eristäminen porukasta on yksi julmimpia kiusaamisen muotoja.

    • _abc_

      Meiltä löytyy luisteleva poika sekä tyttö. Poika on niin pieni etten tiedä mahdollisesta koulukiusaamisesta tai pukukoppisyrjinnästä mitään. Luistelukoulun puolella lapset itse eivät kiinnitä huomiota ollenkaan siihen, että joukossa on POIKA. Eikä poika itsekään kiinnitä huomiota siihen, että on ainoa poika.

      Itseäni lähinnä ärsyttää luistelun opetuksessa prinsessaliu'ut, tarjotinliu'ut, tipuliu'ut, sun muut tyttöjutut. Tunnin lopuksi niiataan porukalla. Miksi täytyy olla tämmöinen tapa ja jos on tämmöinen tapa, niin miksi eivät sano että tytöt niiaa ja pojat kumartaa.

      Meidän pojalle ei sovi valmennustyyli, jossa mennään laidasta toiseen laitaan liikettä x, sitten valmentaja selittää ja taas mennään vastakkaiseen laitaan liikettä y. Eihän tuo jaksa kuunnella ja kun siellä laidassa täytyy olla AINA ekana, niin johan tuli harjoiteltua huolella ;) Ainakin meidän juniorilla on aikamoinen kilpailuvietti joka asiassa...

      Paremmin toimii yhden valmentajan tyyli, joka vetää treenejä silloin tällöin. Tämän kanssa ei mennä edestakaisin laidasta laitaan vaan sikin sokin käytössä olevalla kentän alueella, kukaan ei ole niin selvästi ekana joten voi hieman enemmän panostaa harjoitteluunkin nopeuden sijasta =) Liikkeitä vaihdetaan lennosta, ilman seisoskelua. Makkaroista varsahyppyyn siirtyminen ei välttämättä vaadi porukan pysähtymistä ja laittamista riviin viivalle. Toki jos tehdään uutta/vaikeaa, niin pakkohan on pysähtyä ja valmentajan näyttää mutta tilanteen mukaan.

      Olisihan se tosi hienoa, että olisi erikseen poikaryhmä tai edes ryhmä jossa useampi poika. Enemmän vauhtia, reipasta menoa, välillä vaikkapa isompi poikaluistelija/mies valmentaja vierailulle ryhmään esimerkkiä näyttämään. Meidän poikaa ainakin kiinnostaa ennen omia treenejä jäällä olevien isompien poikien (ryhmässä muutama poika ja paljon tyttöjä) luistelun seuraaminen.

    • luistelevanpojanäit

      Paljonko seuroissa on mies valmentajia?

      • _abc_

        Itse joskus vuonna papu luistelua harrastaneena meidän seurassa oli jonkin aikaa ulkomaalainen miesvalmentaja. Eipä taida miesvalmentajia paljoa olla =(


      • _abc_

        Itse joskus vuonna papu luistelua harrastaneena meidän seurassa oli jonkin aikaa ulkomaalainen miesvalmentaja. Eipä taida miesvalmentajia paljoa olla =(


    • mammaukyguviu

      Meidän seurassa on miesvalmentaja muttei se meidän poikaa koskaan valmenna. Poikia on seurassa muitakin. Heitäkin (isompia) valmentaa vain ajoittain. Ei ole mitään poikaryhmää tms. Toisaalta on hyvä kun pojat on samassa, kiinnittävät enemmän ryhtiinsä huomiota ja tekevät keskittyneemmin harjoituksia kun ei ole leikkikaveria. Muttta poikia ei silloin myöskään kovin hyvin huomioida harjoitteissa, juuri liiallinen puhuminen ja yksitoikkoinen liian hidas harjoite ei kiinnosta poikia.

      • Nähtyon

        Joo tämä on nähty. Nojailee laitaan silloin kun ei kiinnosta. Kiinnostaa vaan tietyt luistelijat.


      • jippiihiihaa
        Nähtyon kirjoitti:

        Joo tämä on nähty. Nojailee laitaan silloin kun ei kiinnosta. Kiinnostaa vaan tietyt luistelijat.

        Noita kyllä löytyy...


    • Isät?!

      Väitän ja provosoin: isät eivät halua pojistaan taitoluistelijoita?

      • _abc_

        Voipi olla näinkin. Meillä isä on suhtautunut kohtuu neutraalisti pojan taitoluisteluun. Tosin isän mielestä tämä on väliaikaista ja päälaji toisessa jäälajissa. Noh, katsotaan mitä ensi syksy tuo tullessaan. Mitä lapset haluavat.


      • _abc_

        Voipi olla näinkin. Meillä isä on suhtautunut kohtuu neutraalisti pojan taitoluisteluun. Tosin isän mielestä tämä on väliaikaista ja päälaji toisessa jäälajissa. Noh, katsotaan mitä ensi syksy tuo tullessaan. Mitä lapset haluavat.


    • sad

      "Isät?!"

      Valitettavasti olet mielestäni oikeassa. Eikä aina pelkästään isät. Olin kerran tilanteessa kun jäähallissa oli taitoluistelukipailuiden vuoksi yleisöluistelu peruttu. Eräs isoäiti toi vahingossa lapsenlastaan sinne ja oli kovasti pahoillaan tapauksesta.

      Jutellessani heidän kanssaan ehdotin, että hehän voisivat jäädä katselemaan kilpailuita. Noin 5 vuotias poika olisi halunnut jäädä, mutta isoäiti sanoi, että ei me jäädä. Tämä on tyttöjen laji. :(

      • Tyhmä mummo pojalla

        Aikamoinen asennevammainen vanha lehmä toi 5 vuotiaan isoäiti. Esimerkiksi juuri tuollaiset mummelit ovat kaiken kehityksen tuke tässä maassa.


    • Pojan äiti

      Suomi vaan on niin takapajula.....

    • jippiijee

      Kyllä meilläkin isä oli vähän pettynyt, kun poika valitsi taitoluistelun ja lopetti jääkiekon. Ei toki pojalle mitään sanonut..... Saa harrastaa mitä haluaa mutta mutta

    • isoisän isä

      Johtuisko isien pojilleen mieluisampi lajivalinta jääkiekko siitä että heillä ei ole samanlaista rooli mahdollisuutta taitoluistelussa kuin lätkässä.
      Naiset höösäävät pukukopissa lapsensa puolesta huomioimatta muita. Sielä mies tuntee itsensä todella turhautuneeksi vailla mahdollisuutta rakentaa pojan kanssa yhdessä liostavaa tulevaisuutta. Lätkässä äideillä on mahdollisuudet mutta miten on miehillä taitoluistelussa.

      • 30

        Valmentajat valmentaa ja lapsi tätä harrastaa, ei isä tai äiti. Aikuisen ja vanhemman rooli on ihan sama äideille ja isille missä lajissa tahansa, mutta isät taitaa tarvita vertaistukilauman. Ei tämän pitäisi ketään turhauttaa kun ei ole vanhempien harrastus. Olikohan se väärä asenne jo tuossa että pitää tehdä lapselleen loistava tulevaisuus jossain pukukopissa. Valmentajat valmentaa. Tulevaisuuden suunnittelun voi hoitaa kotona.


    • Valitettavasti vain

      Vaatii kyllä lujaa itsetuntoa niin pojalta kuin vanhemmiltakin, että selviää mahdollisesta koulukiusaamisesta. Taitoluistelu kun vain usein mielletään tyttöjen lajiksi valkoisine luistimineen ja paljetteineen.

    • säälittävää.........

      Olen joskus kuunnellut tyttöä hallille viedessä kun jotkut lätkäpojat huutelee parille taitoluistelija pojalle. Lätkävanhemmat tai isovanhemmat seisoo vieressä hymistellen ja huoltajat ei välitä. Ei tunnu mukavalta kun ajattelen että kaikki urheilu on lapselle hyväksi oli mikä laji hyvänsä.

    • varma keino

      Nii van jos tytöt ruppeis harkkojen jälkeen jakamaan pilluu saatas poikia himumiärät taitoluistelu puolelle

    • ftygrerd

      Jossain poikiinkin satsataan....Toivottavasti meilläkin otetaan tuosta esimerkkiä. Taitoluistelulehdestä löytyi ; "Yhdeksän taitavaa poikaa luisteli tiiviisti yhdessä hiihtolomaviikon alussa.
      Salpan taitoluistelijat kutsuivat lähiseudun luistelevat pojat poikaleirille
      Saloon 20.-21. helmikuuta.
      Pojat harjoittelivat jäällä ja oheisharjoituksissa kokonaisen koulupäivän
      verran sekä maanantaina että tiistaina.
      Joukon ikähaitari ulottui seitsemästä
      neljääntoista vuoteen. Leiriin osallistuivat Salpan omat pojat Vladislav Filimonov, Nuutti Järvinen, Jere Ojaranta
      ja Artem Razin. Muut leiriläiset olivat
      Ville Aronkytö (STR), Jan Ollikainen ja
      Roni Miravent (ETK), Trevor Malkasaari
      (KaTa) ja Lucas Tiilikainen (OTK).
      Ajatus poikaleiristä syntyi Salpan
      taitoluisteluvalmentajien piirissä. Valmentaja Susanna Koivisto tiivisti leirin tavoitteiksi antaa mahdollisuus
      pojille luistella keskenään, räätälöidä
      harjoitukset juuri poikien toiveiden
      mukaan ja antaa yhteisen tekemisen
      ja huumorin tuoda lisää harjoitusmotivaatiota.
      Valmentajina toimivat Salpan Tiina
      Huhtala ja STR:n Fabrice Masachs, sillä
      luistelevan miehen mallin poikaleirillä antaa luonnollisesti mies. Masachs
      on toiminut taitoluisteluvalmentajana
      Ranskassa ja Sveitsissä ennen tuloaan
      Suomeen."

    • Voiitku

      Poikapäiviä järjestetiin ahkerasti pääkaupunkiseudulla aikaisemmin. Miksiköhän ei ole ollut viime vuosina? Harmittaa kun eivät SalPasta tiedottaneet asiasta kaikille seuroille. Mukana olisi ollut enemmänkin poikia, jos tietoa olisi jaettu tehokkaasti.

    • Skatemom

      Lisää tälläistä ja liiton avustusta näiden järjestämiseen!

    • ens-ka

      Taitoluistelusta puuttuu ME henki.

      Me olemme ihmisiä elikä laumaelämiä. Se vaan on tosiasia. Miehet/pojat toteuttavat sitä orjallisemmin kuin naiset jotka ovat itsekeskeisiä.

      Taitoluistelussa tämä naisten itsekeskeisyys korostuu oikein hyvin. Liiton edustajat: hän suuri Rahkamo, hän suuri Kajas, hän suuri Uotila esim.

      Tämä ei kuulu miesten arvomaailmaan.MIehet/pojat ovat tasaarvoisia toisin kuin naiset. Me hengessä ei ole kysymys kuka tai mikä vetää kunhan ollaan yhdessä.
      Seurojen tehtävä on luoda juuri tätä ME henkeä oli kyseessä poika, väriltään erilainen suomalainen taika toisesta maasta muuttanut.
      Tämä eristävä ilmapiiri kohdistuu poikiin , valmentajiin sekä vanhempiin.

      Olen paljon kohdistanut arvosteluani liittoon ja siihen voi ainoastaa seurojen edustajat vaikuttaa. En usko että kovin moni voi samaistua Rahkamoon tai Uotilaan joiden miesten tulot ovat jotain käsittämätöntä tavaliselle ihmiselle.
      He ovat Taitoluistelun tulevaisuuden vaikutus henkilöitä (valitettavasti)

      Me henkeen ei kuulu arvostella toista: jätkäksi , ämmäksi tms

      Olen paljon kohdistanut arvostelusani liittoon mutta sieltä ohjataan taitoluistelun tulevaisuus ja siksi sielä tulisi olla parhaat henkilöt hoitamassa asioita eikä vain omaa narsistista karismaansa

      • BlaabAa

        Kaikki maailman diktaattorit on olleet miehiä. Siinä sinulle tasa-arvoista me-henkeä. Jos joku nainen pääsee johtotehtäviin heti alkaa arvostelu.


      • tie de tään
        BlaabAa kirjoitti:

        Kaikki maailman diktaattorit on olleet miehiä. Siinä sinulle tasa-arvoista me-henkeä. Jos joku nainen pääsee johtotehtäviin heti alkaa arvostelu.

        Joo ja joku Espoolainen menee viihdyttämään niitä


    • ....................

      ens-kalla ei ole käsitystä nykyisestä nuorempien miesten me-hengestä. Käsittelee asiaa vanhentuneesta näkökulmasta katkeroituneena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2394
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2141
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1961
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe