Ulkomaille töihin??? Kun kerran suomessa ei saa työtä

työtön87

Pitääkö oikeesti löhteä ulkomaille hakemaan työkokemusta, kun kerran eisaa töitä ilman työkokemusta???? Ihmetyttää tuo... miten voi saada kokemusta jos ei saa edes mahdollisuutta???? Pitääkö olla orja hyvinvointi valtiossa eli työharjoitteluis yms???

4

458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ulkomaille lähtenyt

      Ihan käypä vaihtoehto se on, jos ei Suomesta tahdo työpaikkaa löytyä ja oma elämäntilanne ulkomaille lähdön sallii. Tosin omat riskinsähän siinä tietysti on, kannattaa tutustua huolella muiden kokemuksiin tarjotusta työpaikasta sekä kohdemaan käytäntöihin, jottei joudu huijatuksi. Tietysti riskinä voi pitää sitäkin, että käy kuten minulle, eli huomaa viihtyvänsä oikein hyvin ja ei enää kaipaakaan paluuta Suomeen.

      Asettuminen vieraaseen maahan ja kaikkien viranomaisasioiden hoitaminen on tietysti oma ruljanssinsa (ja joskus erittäin stressaavaa, kun asiat ei todennäköisesti hoidukaan samalla tavalla kuin on Suomessa tottunut). Oikeanlaisella ja avoimella asennoitumisella siitä kyllä yleensä selviää.

      Oma lukunsa on sitten se, että Suomessa ainakin toisinaan firmat ei osaa (tai halua) arvostaa ulkomailla hankittua kokemusta. Siksi kannattaa ajatella jo alusta asti siltäkin kannalta, että muutosta voi tulla pysyvä tai ainakin pitkäaikainen. Itse lähdin siitä näkökulmasta, että parempi olla töissä vaikka ulkomailla, kun maata kortistossa Suomessa (jossa todennäköisesti olisin vieläkin, ellen olisi lähtöpäätöstä tehnyt).

      Lähteminenhän on sinänsä varsin helppoa, EU-alueelta töiden hakeminen onnistuu pienellä vaivalla (kiitos EURES:in). Ei tarvita viisumeita tai vastaavia lupia. Jokainen tietysti tekee ratkaisut tahollaan, mutta ei kannata ulkomaille lähtöäkään täysin sulkea pois, jos vain sopivia paikkoja on tarjolla.

    • Käytännössä työtön85

      Olen ajatellut myös lähteväni ja yhä enemmän pidän tätä vaihtoehtoa mahdollisuutena palata työelämään kiinni ja löytää tulevaisuus muualla kuin köyhyydessä ja katkeruudessa.

      On mielestäni uskomatonta, että työnhakeminen ulkomailla voi olla täysin erilaista: Voit kävellä kahvilaan kysymään töitä ja saada työtä siten helpostikin. Tai kuten itse olen ajatellut ennen 30 ikävuotta hyödyntää WH-viisumin Australiaan, jossa farmihommia löytyy varmasti. Mikäs siinä kerätä hedelmiä kuumassa säässä?

      Miksi Suomessa vaaditaan koulutusta ja työkokemusta jokaiseen työhön mitä ikinä haet. Toiseksi jos kävelet kauppaan kysymään töitä ei kukaan tiedä mitään ja työnantajan kiinni saatua saat laittaa samat hakemukset. Lisäksi edellytetään vaikka minkälaista verkostoitumista sosiaaliseen mediaan, video-CV:n tekoa, blogien kirjoittamista. Tällaiset kyllä ymmärtää tietyillä aloilla, mutta jos esimerkiksi kaupan hyllyttäjäksi, kassaksi tai lehtien jakajaksi edellytetään tällaista niin mielestäni menee jo vähän yli. Ja mistäs sitä blogia kirjoitellaan? Siitä, että olipas taas yksi päivä työttömänä? Kävin kirjastolla lukemassa lehtiä? Kävin kaupassa ja tein makaronilaatikkoa?

      On tämä Suomi sitten ihmeellinen paikka.

      • SpekeKekekkeke

        Hyvin sanottu näistä verkostoitumispelleilyistä ja video CV:eistä. Silloin ei työnantaja ole työntekijän tarpeessa kun näitä edellytetään.

        Suomi on tosiaan ihme maa. Olen ajatellut että täällä on liian vähän ihmisiä joilla kaikilla on samat pohjaanpalaneet ajatukset. Ei synny ideoita, yrittämistä eikä työpaikkoja.


    • Käytännössä työtön85

      Työnantaja ei tosiaan ole työntekijän tarpeessa. Mutt samalla mitä enemmän tulee työttömiä, sitä enemmän työnantajilla on varaa valita ja etsiä ne "professional"-tekijät. Ja niiden etsiminen tapahtuu sitten em. tavoilla.

      Uskon ihmisillä olevan ideoita. Mutta ihmisille ei tarjota mahdollisuutta näyttää näitä. Yrittäminen Suomessa on suuren suuri riski, johon jopa uhkapelaaminen voidaan rinnastaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      247
      2429
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      180
      1557
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1396
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1113
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1109
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      977
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      875
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    Aihe