Naisultraajat rumia

Rainer S

Kävin seuraamassa Espoon ultrakisaa ja pakko todeta että on ne naisultraajat kauhean näköstä sakkia kuivine kehoineen, luotaantyöntäviä sanoisin. Huh. Ei mulla muuta tähän kohtaan.

175

1588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turunjotsena

      ei mammuttimarsseillakaan puumat häikäse

      • 15+3

        Turunjoutsena ny o sentäs naine ja kova juokse, vaikka onki juossu polvet muussiks alta viirenkympin. Paremman näköne sää Turun joutsena oot ku puuma.


    • MaraS.

      Oli siellä joku naisultraaja, kenellä oli aika tuhti perse ja paksut reidet. Pläsä oli laskeutunut lantioon ja sellut reisiin. Muuten ihan suht ok pärstä. Ei ne kaikki ihan kuivia kääkköjä ole.

      • Rämi Kaikkonen

        Ei nyt saa sanoa ketään rumaksi mutta sen voi sanoa, että ultaajat ei useinkaan näytä urheilijoilta. Pari jaappanialaista ja joku svenski näyttää urheilulliselta mutta noin keskimäärin nää ultrat ei taida taustoiltaan olla mitään urheilijoita.
        Syy lienee se, että kun moottorista ei pysty repiin tehoja, niin silloin siirrytään raahustamaan pitkää ja hidasta.


    • Mänkijä

      Ultraajaksi siirrytään siinä vaiheessa kun huomataan, että marathon on massalaji ja sieltä ei mainetta ja kuuluisuutta revitä. Ultraajia on niin vähän, että vuorokauden läpilöntystelyllä saa heti itsensä esiin. Ultrraaaja nyt on hirrrrrrveen paljon kovempi ja komeempi ja lujempi ja sisukkaampi jajajaja.
      Ultraaminen on huonon itsetunnon kohotusta. Kun ei ole elämässään koskaan päässyt esille sieltä luokan peränurkasta niin kävelemällä vuorokauden olet kaikkien sankari. Saat liittyä enduranceen ja pääset leireille ja sisäpiiriin. Saat hienon seuran puvun päälle ja yhtäkkiä oletkin hiukan parempi kuin keskiverto maratoonari. Kun et raukka muuten huomiota saa, löntystä vuorokausi niin saat hehkutusta ja ihailua.

      • Mönkiä

        Joo. Kaikenlaiset "satamailerit" löytyy maailmantilastosta.


      • Condi's Gonna Rice
        Mönkiä kirjoitti:

        Joo. Kaikenlaiset "satamailerit" löytyy maailmantilastosta.

        Kestävyysurheiljat tämän päivän Suomessa on järjestään lihavia. Jos katoitte viikonloppuna telkkarista hiihtokisoja, niin suurin osa niistä oli ylipainoisia.
        Mikää ihme ei ole, että Magnar Dalen käy kuumana ja vaatii ammattimaisempaa otetta touhuun. Liian vähän treenitunteja penskana ja aktiivinakin. Tommosta 20-30 tuntia pitäis pystyy puskee, jos mihinkään kondikseen aikoo päästä.

        Liikalihavuus koskee myös juoksijoita. Afrikkalaiset on kondiksessa ja hoikkia.


    • lukenut tästä

      no en ota kantaa noihin ulkomuotoseikkoihin, mutta ihmettelen yleisesti naisia, jotka lähtevät mukaan jonnekkin 24 h juoksurääkkiin.
      Erittäin epäterveellistä hormonitoiminnalle ja muillekkin elimistön toiminnoille.
      Lisäksi tullaisen juoksusuorituksen on todettu altistavan myös mielialan laskuun, jopa masennukseen.

      • mänkijä

        onhan tuo touhu koomista. Matkaa on pakko pidentää koko ajan kun ei saa huomiota tarpeeksi. Ensin satanen, vuorokausi, sitten 48 tuntia. Ja heti perään kiiruhdetaan kirjoittamaan blogia tai raporttia, että kaikki huomaisi, kuinka kova tyyppi olet


      • Some on hei okei
        mänkijä kirjoitti:

        onhan tuo touhu koomista. Matkaa on pakko pidentää koko ajan kun ei saa huomiota tarpeeksi. Ensin satanen, vuorokausi, sitten 48 tuntia. Ja heti perään kiiruhdetaan kirjoittamaan blogia tai raporttia, että kaikki huomaisi, kuinka kova tyyppi olet

        Tää on tosiaan niin huvittavaa tää nettihommeli. Niin raatona ei yksikään ultra oo ollu, etteikö heti nettiin jakseta mennä kuikuilemaan, että mitäs ne nyt kirjoittaa meikäläisen raahustamisesta ja minkälaisia seliseliselityksiä pitäis tän kertaisen katastrofin jälkeen sepustella.


    • Turuust vaan

      Joo tiedän tapauksen (naisen) joka korvaa jotain oman elämän tunnetyhjiötä kovaan liikuntarääkkiin, joka päivä jotakin äärimmilleen vietyä rasitusta, parhaimmillaan aamuin illoin. Menee maratonit ja ultrat, mennyt aikoja addiktion puolelle, lapset kärsii, kun äiti on aina harrastamassa jos jotakin ja liikunta kirkkaasti ykkösasia elämässä, jonka ympärillä kaikki pyörii.
      Kun liikuntaharrastus joskus vähenee, taatusti tilalle tulee joku muu riippuvuus, todennäköisesti viinasta, lääkkeistä tms.

    • Ihmettelen vain

      Kumma kun naisia aina syyllistetään. Onhan lapsilla isä. Taidat olla vain kateellinen tälle naiselle, joka on joka viikonloppu, ellei voorumin äijien kans rämpimässä suolla niin huoltamassa toisia ultrissa. Se on hienoa, että on aktiivinen ja pitää itsestään huolta. Naisilla pitää olla myös oikeus viettää viikonloput muualla kuin lapsiensa kanssa. Onhan lapsilla isät.

      Kun on ensin uhrautunut ja synnyttänyt lapset ja pilannut siten vartalonsa, on jossain vaiheessa naisenkin otettava aikaa itselleen. Marttyyriäideistä ei kukaan välitä. Nainen vain katkeroituu jos joutuu jäämään kotiin kun juoksukavereilla on kivoja juttuja meneillään. Miksi nainen ei saisi olla leireillä ja kilpailuissa ja yhteislenkeillä. Mikä oikeus se on siellä vain miehillä ja sellaisilla naisilla, joilla on lapset jo isoja.

      Lapsi on onnellinen kun äitikin on onnellinen ja saa toteuttaa itseään.

    • o-o-0

      Edellinen kirjoittaja ei tainnu olla ihan tosissaan :D Jos oli, niin kyllä huolestuttaa "urheilijan" itsekkyys..."naisella on oikeus viettää viikonloput muualla kuin lastensa kanssa"...:D enkä todellakaan ole kateellinen, kyllä lapset PITÄÄ tulla ykkösenä ennen juoksukavereita.
      Lapset tarvitsevat aikaa vanhemmiltaan niinkauan kuin ovat pieniä, niin se vaan on ja muut asiat on sen ajan syytä jättää toiselle sijalle.
      Liikuntaa voi harrastaa niinkin, ettei koko vapaa-aika kulu omien itsekkäiden tarpeiden tyydyttämiseen.

      • Hmph

        Luin Hesarista mielenkiintoisen artikkelin vähän aikaa sitten. Ranskassa lapset käyttäytyvät hyvin nimenomaan siksi, etteivät aina ole ykkösenä. Meillä taas lapsia paapotaan niin paljon, että lapsi alkaa siitä jo itsekin kärsiä.


      • taas mä vaan
        Hmph kirjoitti:

        Luin Hesarista mielenkiintoisen artikkelin vähän aikaa sitten. Ranskassa lapset käyttäytyvät hyvin nimenomaan siksi, etteivät aina ole ykkösenä. Meillä taas lapsia paapotaan niin paljon, että lapsi alkaa siitä jo itsekin kärsiä.

        Tälläkin "tutkimuksella" toki voi lohduttaa huonoa omaatuntoaan ja tietoisuutta siitä, ettei kaikki ole kuitenkaan elämässä ihan balansissa ja tärkeysjärjestys vinksallaan ;) eiks niin?


    • Ihmettelen vain

      Onhan lapsella isä. Ja viettäähän äiti aikaa lasten kanssa silti, vaikka urheileekin. Aamulenkki kun lapset lähtee kouluun ja iltalenkin aikana on jo isä kotona tai lapset harrastuksissa. Illalla on sitten aikaa olla yhdessä. Viikonloppuisin on lasten hyvä olla isän kanssa ja saada suhde syventymään ihan eri tavalla kun äiti ei ole siinä tiellä. Toisaalta pojat ei niin tarvitsekaan äitiä vaan haluavatkin kulkea isänsä kanssa. Häpeävät jossain iässä jo äitejään, joten äiti voi näin hoitaa itseään harrastamalla juoksua. Virkeä äiti jaksaa hoitaa sitten velvollisuuksiaan paljon paremmin.

      Jos on uhrautunut lasten vuoksi 10 vuotta niin on kyllä aika jossain vaiheessa ajatella itseäänkin. Isot lapset pärjäävät jo keskenään ja heille tekee terää saada napanuora poikki, ettei heistä tule mitään mammanpoikia.

      Sitä paitsi kun suhde vuosien varrella väljähtyy, se säilyy tuoreena kun ei vietetä aina aikaa yhdessä. Leireillä ja muissa yhteisissä hupailuissa on aina pientä virettä ja jännitystä sukupuolten välillä, mikä auttaa kestämään arkea sen puolison kanssa. Pieni jännitys ja miksei ihastuminenkin antaa säpinää ja tuo elämään sisältöä.

      Miksi miehet saavat viettää viikonloput naisporukassa juoksutapahtumissa ja juoksennella kaupungista kaupunkiin ja kimppalenkeillä yms. Mutta jos nainen, kenellä on lapsia, menee sellaiseen, heti ollaan tuomitsemassa.

      • o-o-0

        "Ihmettelen vain" taitaakin olla vaan pikkasen yksinkertainen, oisko jälleen kerran niin, että "mitä pitempi matka, sen tyhmempi mies" ;)


    • Turuust vaan

      "Ihmettelen vain" nimimerkki tuntuu aivankuin muka tietävänsä mistä puhun :D
      Mistä muka niin päättelit että lapset ovat poikia tai ylipäätänsä että lasten ISÄT asuisivat saman katon alla :D :D
      Ja kyllä, kyllä tiedän sen parinvaihdon ja muun toiminnan mitä niillä leireillä tapahtuu!!! Oikeutettua urheilijoille, niin jaksaa taas sitä arkea. Mahtavaa!

    • dumbonoumoreenää

      simmottista vaan että on tuppola muuttunu paikka kun dumbella on menny herne nenään. Vai liekkö paikat paskana. No oli miten oli, mut nyt tuppolassa on kivaa!!! JEEEEEEJJEJEJEJEJEJEJEEEEJJJIIIIIIHUUUUUU

    • Tombe76

      Rainerilla kesti kuukauden kuoriutua kotilosta kirjoittamaan tämän ketjun avausta. Vai kestikö tiedon prosessointi tuon kuukauden? Jotenkin ymmärtäisin tämän ketjun, jos se olisi avattu 26.2 (kisahan juostiin 25.2-26.2), mutta että 26.3... no jokainen tyylillään. Ehkä kotimatka, kenties jalan (?), Espoon Tapiolasta Järvenpään Jamppaan kesti tuon kuukauden?

      Eiköhän jokainen saa ihan itse päättää mitä harrastaa ja mitä ei. Ja miten. Ja edelleen ihmetyttää miten jonkun blogikirjoitukset (jota lukee 38 ihmistä) ovat pois joltain Suomi24:n aktiivilta. Vaikka harrastaisikin ultrajuoksua, kun on niin kankea, vanha ja raihnainen ettei jalka enää taivu lyhyemmillä matkoilla.

      Ja mähän olen telakalla.... tai oikeastaan tulin just lenkiltä. En vaan ole jaksanut kirjata mihinkään (edes tuppolaan) omia treenejäni tai fiiliksiäni, kun olen kokenut tämän palstan kautta valaistuksen ettei se olekaan oikea tapa eikä edes sallittua. Ihan tiedoksi, seuraavaksi ajattelin juosta puolikkaan kisan, jos vaikka ennätykseen pääsisi, vaikka mitäpä silläkään on väliä, koska sekä vanha, että tuleva uusi ovat ihan paskoja.

      Toki seuraan päivittäin tätä palstaa. Vähän ollut hiljaista viime aikoina. Tänään ollut kyllä vähän enemmän yritystä, joten peukku sille.

    • Tombefani

      Älä Tombe 76 välitä noista tyypeistä. Palaa takaisin Seppolaan rohkeasti kertomaan harjoittelustasi uutta vuorokaudenjuoksua varten. Ne on vain kateellisia sulle kun ne ei jaksa ite juosta vuorokautta ja pystymetsästä huippuaikaa triathlonilla.
      Tiedoksi teille suolilaiset, Tombe 76 on treenaamatta mennyt triathloniin ja sai aivan huippuajan ihan peruskunnolla. Joten ei ole turha mies lainkaan. Kannattais kokeilla, pystyykö samaan tuosta noin vain. Ilman treeniä ja triahlon. Moni suolilainen jäisi itkemään rannalle.
      Tule Tombe 76 takaisin seppolaan. Anna kateellisten kitistä, äläkä niistä välitä. Seppola on nykyään niin hiljainen ja tylsä ilman sinua. Sun kirjoituksia on aina mukava lukea.

      • kaldiini

        oisit dumbo tämänkin kirjotuksen tehny omalla nimellä.

        Mutta ihan hyvä itse kehu tämäkin, sen sinä jos kuka osaat :)


    • Tombe76

      Korjataan vielä se, että en kyllä ole nähnyt uniakaan triatholnin Ironman-matkan huippuajoista.

      Se on kyllä totta, että 3 kertaa on tullut tuo kyseinen matka mentyä läpi ennen yhtäkään vuorokauden juoksua tai ennen yhtäkään virallista satasta tai edes maratonia. Mutta ei millään huippuajoilla. 2 kertaa omissa kinkereissä ja kerran Nokialla, jossa sai katsella samaan aikaan Suomen parhaiden menijöiden vauhtia, SM-kisa kun oli. En edes ollut pahemmin tiellä. Sinne(kään) ei muuten ole mitään karsintarajaa, niinkuin ei ultrakisoihinkaan (jos ei arvokisoista puhuta). Ja virallisen tuloksen saa täydellä matkalla, kun pääsee maaliin alle 16 tunnissa. Tervemenoa jokaiselle kokeilemaan. Itse olin erittäin tyytyväinen omaan suoritukseen, vaikka nekin ajat tällä palstalla ovat ihan paskoja.

      Sen enempää ei ole tarkoitus muuttua aktiiviseksi tällä palstalla kuin tuolla tuppolassakaan, ainakaan toistaiseksi. Ehkä huomenna ollaan toista mieltä.

    • Häpeä Rainer
      • ,,,,...,,,

        :D Mitäpä tähän uskaltaa sanoa ;) ehkä sen, että kauneus taitaa olla katsojan silmissä :)


    • tyylipisteet

      Minä kun luulin, että juoksukisoissa kisataan siitä, kuka juoksee nopeiten tai pisimmälle. Saako rumasta takapuolesta hyvitystä vai miinuspisteitä? Kuka suorittaa arvostelun? Huutoäänestys?

    • jassa

      ei oo totta, kyllä ihmiset on yksinkertaisia kun tälläsia aloittelee. ja ne jotka vähättälee niin kokeilkaa eka itse ennenkuin huutelette.
      idiotismikin on epäterveellistä

    • juoksijonne

      Ei ennen ollut mitään ultraa. Oon ihmetellyt, että mikä ajaa tavallisen hölkkääjän ultraamaan. Paras kuulemani selitys on täältä peräisin. Keskinkertaisuuskin pääsee paremmin esille.
      Ei kukaan noteeraa 3.20- 3.30 maraajaa miksikään mutta annas kun se kävelyhölkkää satamailia niin jo lehdistöä pyydetään paikalle.

      Voiko ultraja juosta esimerkiksi Helsingistä Tampereelle ilman, että siitä tarvitsee erikseen tiedottaa. Tai esim. ihan omin päin esim. 12h ilman, että siitä tekee mediatapahtumaa. Epäilen.

      • 22

        Jos joku välttämättä haluaa julkisuutta olemalla hullu ultraaja, niin mikäs siinä. Mun mielestä on sairaan paljon siistimpää vetää täysillä esim. 50metriä tai 1km. Tartteisko soittaa lehdistö paikalle? Että nymmää polkasen saharassa...


      • Tombe76

        Suomi-juoksu on juostu vuodesta 1972 lähtien. Ensimmäinen Spartathlon juostiin vuonna 1982... ensimmäinen Comrades vuonna 1921... joo ei ollut ennen mitään ultria. Hyvin on juoksijonnella homma hanskassa.

        Se on totta ettei kukaan noteeraa 3.20-3.30 maratonjuoksijaa. Yhtä vähän noteerataan sadan mailin kävelyhölkkääjää, paitsi tietenkin tällä palstalla. On joutunut miettimään miksi?

        Toki aiheeseen perehtyneillä sivuilla (esim. juoksufoorumi) keskustellaan ja noteerataan, mutta tämäkin vain siihen aiheeseen liittyvässä ketjussa. Mikä siinä on ongelmana. Eri foorumeilla nyt vain on tarkoituksena keskustella eri aiheista. Se on niiden tehtävä. Mikä on tämän palstan tehtävä? Vittuilla muille foorumeille ja siellä kirjoittaville.

        Mitä tulee noihin tiedottamisiin, niin en oikein ymmärrä tätäkään. Aika harvasta kisasta kirjoitetaan missään mediassa ja vielä harvemman yksittäisistä tekemisistä.


      • Anonyymi

        Hyvinkin voi ne vaan teekesen niitä on monia


    • töölön blondi

      Ei nuo miehetkään varsinaisesti mitään komistuksia ole, nääntyneitä riukuja ja laahaavia leväperseitä.

    • Turkkusten puolesta

      http://picasaweb.google.com/endurance.ultrarunning/E24h2012#5713137055156122066

      Nättejä ja linjakkaita ultrajuoksijoita. Somat hamoset päällä piristämässä pitkää kisaa. Sävysävyyn nätisti pukeuduttu. Ihmevalittajia ja vikisijöitä taas liikkeellä.

      Paremman näköisiä nämä ultraajatnaiset on somissa vaatteissan kuin kuivakat pikajuoksijat, jotka ei edes meikkiä voi laittaa kisoihin kun oksennus kurkussa juoksevat. Ultranaiset kiinnittävät ulkonäköönsä huomiota ja sipaisevat pikkasen ripsaria ja satsaavat kengännauhojen ja hamosten sävysävyyn ilahduttaakseen katsojia.

      Ja mikä vika siinä on, että pääsee keskinkertaisuudesta tähtöseksi? Käykö kateeksi? Menkää itse juoksemaan ultra niin voitte tilata lehden tekemään jutun siitä, että olette ultraajia. Ei tarvitse sitten kadehtia sitä, ettei teitä kukaan huomaa.

    • harrastaja.

      Vääristääkö kuva, vai miksi näyttää siltä, että juoksija näyttäis etenevän tuskaisasti ja viimeisillä voimillaan, eihän tuossa mitään linjakasta ole.
      Kamalan vaivalloisen näköstä menoa, hamosesta huolimatta.
      tulee mieleen, et onks pakko???

      • huyklyjgresfdgfdgfd

        Mut hei, ultraajilla on se yhteishenki, saavat tukea ja kannustusta toisiltaan, olivat sitten hitaita tai nopeita. Raihnainen kävelijäkin luulee olevansa urheilija kun kipulääkkeen voimalla jatkaa laahustamista ja huippu-ultraaja kannustaa jatkamaan. Eivät ymmärrä miten säälittävä touhu on, vaikka täällä suomi24:llä hyvää hyvyyttämme haluamme heille kertoa miten asiat todellisuudessa ovat.


    • Sparta.

      Kannattaisi kokeilla itse, ennen kuin tulee tänne haukkumaan. Spartathlonin on päässyt läpi tähän mennessä vasta kaksi naista ja seuraavassa tulee se kolmas suomalainen nainen, joka tämän ultraajien unelman läpäisee. Te ette voi kuvitellakaan, kuinka kova juttu tämä on. Sitä on yrittänyt Tähkävuoret ja muut, mutta ei ole onnistunut. Nyt on kaksi foorumin naista sen tehnyt ja kolmas suomalainen huippujuoksija osallistuu seuraavaan. Ensi syksynä saamme juhlia kolmannen suomalaisen naisen läpipääsyä patsaalle ja seppeleen laskua päähän. Tällä vihdoin saavat oikeuden tatuoida Spartathlon-tatuoinnin pohkeeseensa. Se on jotain elämää suurempaa, mitä te tavishölkkääjät ette voi tajuta.

      Siinä onkin sellainen kisa, missä on karsintarajat ja missä raatobussi kulkee perässä ja noukkii heikot luuserit pois. Vain kovat tyypit selviävät lävitse sen ja he ovat kyllä Suomen huippujuoksijoita. Mutta suomalainen on niin kade ja varsinkin naisille jos nainen menestyy. Naisen tehtävä olisi olla vain kaunis ja viihdyttää miestä ja hoitaa lapsia. Miehisen itsetunnon päälle käy kun ei pysty samaan, mihin Suomen ultraavat naiset.

      Suominainen pystyy läpi vaikka harmaan kiven.

    • näinpä

      Niin, on suhteellista mikä on kenellekkin elämää suurempaa, jonkulle se on pitkänmatkan juoksu, jollekulle jalkapallo, autokilpailu, tai mikä muu tahansa .Riippuu ihmisen kiinnostuksesta ja arvoasteikosta.
      Joillekkin elämää suurempaa voi olla jopa synnyttää uutta elämää maan päälle, toteuttaa elämäntarkoitustaan rakastamalla...niin, en lähtis aliarvioimaan naisia ketkä "hoitaa vaan lapsia", se on minusta elämän tärkein ja suurin asia, synnyttää ja kasvattaa uusia ihmisiä maan päälle.
      Sen rinnalla joku juoksu jonnekkin patsaalle ei ole mitään!!

    • Sparta.

      No lapsiahan saa treenaamatta. Kunhan vain isket miehen ja menet sänkyyn. Mutta juoksepa spartathlon niin siihen pitää olla jo kovassa kunnossa ja tehdä töitä sen eteen. Vain huiput pystyy siihen, mutta kaikki naiset pystyy pentuja synnyttämään. Hiukan eri asiasta nyt puhutaan.
      Siellä taas joku kateellinen viiden tunnin marathoonari nillittää. Synnytä sinä pentuja, me huiput mennään Spartaan, vaikka meilläkin on lapsia. Lapset ei ole este sille, että pystyy olemaan huippujuoksija.

      • Top of the

        Kukas huippu se sinä olet?


      • Spartalainen68

        Huipulla tuulee


    • mmmmä

      No varmaan joku tosi "huippu" ;) kontrolli meni heti viestini jälkeen :D :D noilla hermoilla ei taideta juosta edes mannerheimin patsaalle ;)
      pakko tatuoida jotain muuta pohkeeseen :D

    • harrastanut itsekkin

      Naurettavaa ajatus edes kuvitella, että joku 250km juoksu olisi joku elämää suurempi teko :) ehkä kyseisestä juoksijasta voi siltä tuntua, muttei valtaväestöstä.
      Suurin osa ei ole varmaan kuullutkaan koko kilpailusta.
      Itse käsitän niin, että elämää suuremmat asiat ovat jotain ihan muita juttuja, kuin joku hölkkä.

      • elämää suurempi elin

        Sinulle ilmeisesti elämää suurempaa on roikkua juoksupalstalla juoksijoita mollimassa, juoksematta itse metriäkään.


    • Mösjöö Sorbus

      Naulan kantaan. Juuri tämä sisäsiittoinen keskinäisen kehumisen kerho netissä saa aikaan tämän harhan, että ylipitkä hölkkä on jollain lailla arvokasta. Ei ole.
      Tuonkin tuhlatun energian voisi käyttää huomattavasti arvokkaammin johonkin pyyteettömään yleishyödylliseen toimintaan.
      Jos verrataan esimerkiksi jotain 250 km juoksua jonkun rappioalkoholistin talviultraulkoiluun 25 asteen pakkasessa niin kyllä siinä hölkkä kalpenee.Kovimmat pultsariultrat viettävät koko talven ulkosalla, eivätkä silti rehvastele suorituksensa kovuudella.

    • jasso

      tällä samalla kaavalla voidaan verrata fudista, lätkää yms lajia. nuo elämää suurempaa? pultsarin elämä on elämää suurempaa ? tai vaikka ipadin hiplaus elämää suurempaa ?
      toinen tykkä mutsista toinen tyttäristä, toinen vihrästä väristä ja toinen keltaisesta, mitä sitten ? jos toinen arvostaa 250km juoksua niin antakoot arvostaa, joku arvostaa jopa volvo merkkisiä autoja :)

    • Sparta.

      No miksi ette mene ja juokse sitä Spartathlonia jos se on niin pikkujuttu teidän mielestä?
      Karsintaraja on jo niin kova, että monikaan teistä ei edes täytä niitä pääsyvaatimuksia. Sinne ei mennä millään 3 tunnin marathonajalla. Pitää olla 200km juostuna kisassa, että sinne edes pääsee. Kuinka moni teistä edes pääsee lähelle tuota.

      Naiselle on muukin tärkeää kuin ulkonäkö. Mieluummin minä juoksen Spartathlonin läpi kuin mietin ulkonäköäni. Sitä paitsi uskon olevani kiinteänä ja urheilullisena paljon paremman näköinen kuin moni plösö, joka keskittyy siihen synnyttämiseen ja pari kertaa elämänsä aikana suorittaa sen trendikkään maran läpi viiteen tuntiin.

      Suuta voi soittaa niin kauan kuin haluaa, mutta kokeilkaapa itse, pystyttekö juoksemaan Spartan karsintarajan eli 200km. Suurin osa teistä meidän naisten ulkonäön arvostelijoista ja ultraajien arvostelijoista ei taatusti pysty edes 100km juoksemaan.

    • uusintaa

      Kyse EI olekkaan nyt siitä, pystyisinkö juoksemaan 250km..en tietenkään kun en ole harjoitellutkaan, kyse on siitä, etten ARVOSTA sellaista kilpailua ollenkaan.
      Ihan samanlaisen kehoituksen vois tätä kaavaa käyttäen sanoa, että meneppäs itse ja tee vaikka 12 lasta ja kasvata ne kunniallisiksi ihmisiksi...no et sinäkään sellaista tekisi, koska sellanen ei kiinnosta, etkä arvosta.
      Kyse on pelkästään arvomaailmasta.
      Edelleenkään en jumaloi enkä palvo ihmistä joka hölkkää jonkun ylipitkän lenkin :D
      siitäkään huolimatta että en sitä itse jaksaisi juosta :)

    • Hukkaan meni

      Iiik, eikö kaikki ihailekaan ja palvo ultraajia. Turhaan sitten juoksin jalkani paskaksi.

    • tyghkh

      Ultrajuoksijan narsistiseen maailmaan kuvaan ei mahdu millään, ettei kaikkien mielestä pitkä juoksumatka ole mikään maailman mahtavin juttu :)

      • Julma-Juha

        Mun pappa oli talvisodan veteraani. Hän nauroi tällaisille riisitautisille ultraajille sun muille hölkkääjille, että saunareissu joku maraton siihen verrattuna, että veli venäläinen sylki kuumaa rautaa niskaan, niin että korvista vuosi veri.

        Se siitä ultraamisen kovuudesta.


      • ruben stillers
        Julma-Juha kirjoitti:

        Mun pappa oli talvisodan veteraani. Hän nauroi tällaisille riisitautisille ultraajille sun muille hölkkääjille, että saunareissu joku maraton siihen verrattuna, että veli venäläinen sylki kuumaa rautaa niskaan, niin että korvista vuosi veri.

        Se siitä ultraamisen kovuudesta.

        miksi ultraaminen herättää näin kiivaita tunteita. Ei kai pelkkä kateus riitä syyksi. Saman kuuluisuuden saa muutkin, kunhan kävelevät masun läpi 15 tuntiin. Sitten vain kirjoittamaan lenkkivihkoon ja tussulaan ja blogiin. Näin helposti saa jokainen seiska hetkensä. Helpompaa kuin esitellä sulonsa juorulehden etusivulla. Jokaiselle on siis mahdollisuus saada helposti tämä tähti hetki elämässä. Joten kateudestä se ei voi olla kiinni. Joten miksi siis ultraus niin ärsyttää.


      • Hölmö-Juha
        Julma-Juha kirjoitti:

        Mun pappa oli talvisodan veteraani. Hän nauroi tällaisille riisitautisille ultraajille sun muille hölkkääjille, että saunareissu joku maraton siihen verrattuna, että veli venäläinen sylki kuumaa rautaa niskaan, niin että korvista vuosi veri.

        Se siitä ultraamisen kovuudesta.

        Niin kukaan sotajermuhan ei ole koskaan juossut maratonia. Pappas piilotteli jossain puskassa soppakauha kädessä kun maratoonarit hoiti kuulanruiskutuksen.


    • sivuuttaja

      Olisi todella mielenkiintoista nähdä joidenkin kirjoittajien pään sisään. Mitä on tapahtunut, että häiriintyvät näin eriskummallisella tavalla toisten ihmisten elämästä, harrastamisesta tai valinnoista? Että rupeavat oikein järjestelmällisesti kirjoittelemaan nähtävästi täysin itselleen tuntemattomien, tavallisten ihmisten asioista. Esimerkiksi tämmöinen kirjoittaja: "onhan tuo touhu koomista. Matkaa on pakko pidentää koko ajan kun ei saa huomiota tarpeeksi. Ensin satanen, vuorokausi, sitten 48 tuntia. Ja heti perään kiiruhdetaan kirjoittamaan blogia tai raporttia, että kaikki huomaisi, kuinka kova tyyppi olet" Mitä uutta tämä kertoo mistään, onko tämä olevinaan jonkinlainen "paljastus", tai mitä tämä pohdiskelu oikein hahmottelee? Tai tämä: "Joo tiedän tapauksen (naisen) joka korvaa jotain oman elämän tunnetyhjiötä kovaan liikuntarääkkiin, joka päivä jotakin äärimmilleen vietyä rasitusta, parhaimmillaan aamuin illoin. Menee maratonit ja ultrat, mennyt aikoja addiktion puolelle, lapset kärsii, kun äiti on aina harrastamassa jos jotakin ja liikunta kirkkaasti ykkösasia elämässä, jonka ympärillä kaikki pyörii.
      Kun liikuntaharrastus joskus vähenee, taatusti tilalle tulee joku muu riippuvuus, todennäköisesti viinasta, lääkkeistä tms." Mistä tämän kirjoittaja luulee tosiaan tietävänsä, mitä hänen tietämänsä "tapaus" tahtoo elämältä, tai minkälaista "tapauksen" perhe-elämä on?

      Vaikuttaa enemmänkin siltä, että näiden muiden ihmisten elämä ja harrastukset on se asia, joiden ympärillä joidenkin kirjoittajien oma elämä pyörii.

      Kirjoittelu tässä ketjussa alkaa osittain näyttää henkilökohtaisesti suunnatulta parjaukselta, jonka motiivit ovat ihan muualla kuin juoksuharrastuksessa

    • forresg quu

      Järjestän juoksun Kyösti kallin patsaalta Eino Leinon patsaalle. Sellaisen varjojuoksun meille ei-ultraajille. Tilaan heti kuvaajia ja huoltoautoja ja ison koneiston ottamaan kuvia meistä. Voimme pällistellä maltopullojen kanssa kadun varrella. Tukisukkia saa lainata huoltoautosta jos ei muuten näytä tarpeeksi oikealta ultraajalta.
      Hei, me ollaan sitten sankareita ja tuppolaan aloitetaan ihan oikea ketju meistä varjojuoksijoista. Se, joka pääsee useimpaan kuvaan pällistelemään, on voittaja.
      Perille päässeet saa kuolematonta kunniaa ja eurokossupullon ja foorumilaisten ihailun.
      Ja jos joku ei jaksa juosta niin voi kuitenkin käyttää tekosyynä kotoa poistumiseen ja viettää omat varjojuhlat huoltoautossa. Innokkaita huoltajia tulee runsain mitoin jos tiedossa on nättejä hameissa ja polvisukissa juoksevia naisia.
      Tervetuloa. Nyt vain panemaan äänestys pystyyn, koska tämä paritteluviesti, ei kun varjojuoksu voidaan suorittaa.

    • o-o-0

      Olet oikeassa "sivuuttaja", en todellakaan tiedä mitä ihminen, joka tekee liudan lapsia sysätäkseen heidät sitten jonkun toisen hoidettavaksi omien useiden harrastuksien ja jatkuvien siihen liittyvien menojen vuoksi, koska uskon, ettei itsekkään tiedä mitä haluaa.
      Eihän lapsia ole pakko tehdä, jos tietää mikä tulee elämässä olemaan se ykkösasia.
      Liikuntakin saattaa ihan OIKEASTI liiallisuuteen vietynä olla addiktio, joka kertoo elämän muista ongelmista, eikä aina sitä, että "hyvä kun joku pitää itsestään huolen".

    • sivuuttaja

      o-o-O, saatko tai yritätkö saada tilanteen kuulostamaan muka välittämiseltä ja huolenpidolta ja tässä ketjussa olevat ketjut muka oikeutetuilta. Onko tällainen puskista solvaaminen mielestäsi todellakin oikea tai paras tapa "auttaa" näitä teksteissä mainittuja, ilmeisesti kirjoittajille kuitenkin täysin tuntemattomia, ja vain oletetusti liikuntaan addiktoituneita ihmisiä, jotka eivät käsityksesi mukaan tiedä, mitä elämältään haluaisivat? Seuraavassa lauseessa kuitenkin väität, että tietävät.... aika ristiriitaista. Eikö ihminen saa muuttua? Onko identiteettikriisi lailla kielletty? Vai mikä on tällaisen kirjoittelun motiivi? Vai olisiko motiivina kuitenkin vain se, että kirjoittajat haluavat purkaa omaa pahaa oloaan, minkä aiheuttaa toisten elämässä tapahtuvat asiat?

    • o-o-0

      Mielipide vain, ilman sen suurempaa oman elämän pahaolon purkua :)
      Kait täällä sen sai ilmaista?

      • Running Bear

        En ole oikein perillä tästä ultraamisesta mutta kysysinkin, että minkälaisilla suorituksilla pääsee Suomessa esim. 50 tai 100 parhaan ultran joukkoon 100km:n tai 24h juoksussa. (Ja vaaditaanko listalle pääsyyn jo todella kovaa ja tinkimätöntä harjoittelua.)
        A miesten
        b naisten
        sarjoissa.
        Onko olemassa tällaista rankingia?


      • syntiset hajotkaa

        Kai parjaamisellakin pitäisi olla joku raja? Kun valmistelussa oleva uusi laki tulee voimaan, niin eiköhän tämä suoli24 pitkälti puhdistu näistä kokopäivätoimisista parjaajista ja saavat keksiä itselleen uuden mukavan harrastuksen. Ultraamista suositan.


    • Ultra kiinostaa

      Jos juoksen esim 24 h ultrassa 3,2km, niin pääseekö sillä tuloksella ultrien kunniataulukkoon vai vaaditaanko jokin minimimatka, ennenkuin tulee rankatuksi tilastoon?
      Olisi upeaa päästä esimerkiksi 200 parhaimman listalle, vaikka sitten tulos olisikin tuollainen 3,2km.

    • RhondaL

      Miehet on aina sotineet ja harrastaneet itsekkäästi ja jättäneet naiset kotiin yksin hoitamaan kotia ja lapsia. Nyt kun naiset tasa-arvon nimissä haluaa myös omaa aikaa ja oman uran urheilun parissa, miehet on mustasukkaisia ja haluaisi kieltää kaiken huban naisilta.
      Meillä ei ole montaa kovaa naisultraajaa. Heillä on varmaan hyvät miehet, jotka hoitavat lapsia ja antavat naisten tehdä huippu-urheilijan uraansa. Lapsetkin on varmaan ylpeitä äideistään kun äiti on käynyt Mm-kisoissa ja juossut Spartathlonin läpi ja pääsee tätä kautta maailman tietoisuuteen.
      Kumma kun pitää muutamaa huippujuoksijaa kohtaan nälviä ja ilkeillä. Heillä on taatusti perhe-elämä kunnossa ja mies kantaa vastuun lapsista sillä aikaa kun vaimo urheilee. Tukiverkko on tärkeä kaikille. Lapsille on rikkaus kun heillä on useampi aikuinen rakastamassa ja hoitamassa heitä. Äidin mammanpojat-ja tytöt ei pärjää maailmassa. Kotona hoidetut ja äidin helmoissa roikkuvat joutuvat koulussa kiusatuksi ja toisten syrjimiksi. Antakaa lapsillenne lahjaksi sosisaalisuutta ja tilaa olla myös isän kanssa. Näin he pärjäävät maailmalla ja kasvavat itsekin rohkeiksi ja yritteliäiksi. Peräkammarin poikia kasvaa vain niille naisille, jotka koko ajan uhrautuu lasten vuoksi ja jättää oman urheilu-uran tekemättä muka lasten takia.

      Se ei ole kuin häviämisen pelkoa jos vedotaan muka lapsiin, ettei ole aikaa treenata ja kisailla. Lapsia on helppo käyttää tekosyynä.

      • Sondra

        Hei Rhonda
        Kiitos rohkaisevasta viestistäsi! Hienoa, että meillä on myös naishuippu-ultraajia. Keitähän tässä mahdetaan tarkoittaa?
        Hieman jää vaikutelma, että annat ihmiselle arvoa turhankin kapea-alaisesti. Korostat pärjäämistä ja menestymistä (toisten kustannuksella).

        Ajattelepa nyt tuollaista satamailerin tasoista ultraajaa. Luulen, että hän pahastuu ajatuksistasi. Vain maailmassa pärjäävillä ja huipuilla on jotain arvoa.


    • Tombe76

      Running Bear:

      Saksalainen DUV listaa kaikki sertifikoidut kisat maailmassa, ja sivustolta löytyy myös rankingit.

      http://statistik.d-u-v.org/overview_intbestlist.php?&Language=EN

      Tuolta hakemalla näkee, että viime vuonna 64 suomalaista miestä sekä 21 naista kirjautti tuloksen 24h-juoksussa. Suurin osa Espoossa, osa Kaustisella, missä järjestettiin toinen kisa. Muutama Borholmin, Oslon ja muita satunnaisia käviöitä löytyy myös. Viime vuonna ei järjestetty 24h-juoksussa arvokisoja.

      Jos haluat päästä tuolla 64 nimen listalla vain 50 sakkiin, niin se on suht helppoa, koska tuohon vaaditaan vain reilu 100km. Ei pitäisi olla paha rasti, jos tähtää vain tuohon. Aika moni tuossa listan häntäpäässä ovat sellaisia, jotka ovat lähteneet hakemaan kovempaa tulosta, mutta joutuneet keskeyttämään jossain vaiheessa. Kyllä tuohon listaan varmasti pääsee myös 3,2km:n tuloksellakin. Itse en vain olisi niin tyhmä, että maksaisin 110e siitä, että pääsen 24h-kisaan (Endurance 24h os.maksu) ja juoksisin vain 3,2km.

      200km viime vuonna maailmassa ylitti 223 miesjuoksijaa sekä 53 naisjuoksijaa. Sata mailia ylitti viime vuonna maailmassa 867 miesjuoksijaa ja 183 naisjuoksijaa.

      Kautta aikain yli 200km on ylittänyt 33 suomalaismiestä (yht 98 kertaa) ja 2 suomalaisnaista (yht 6 kertaa). Näistä löytyy kattavat tilastot endurance.fi sivulta.

      Satasen samat tilastot löytyvät samoilta sivuilta. Koska kisoja järjestetään enemmän ja koska kisan kesto on ajallisesti paljon lähempänä maratonia, niin harrastajiakin löytyy enemmän.

      Jos mietitään mitä tarvitsee tehdä päästäkseen tulokseen x, niin se on aika turhaa, koska meitä on aika moneen junaan. Usein kuitenkin käytetään laskukaavaa 3*maraton = 100km lopputulos. Tällä hetkellä Suomen 100km:n kärki juoksee maratonin sinne 2.35-2.40 välimaastoon, toki osana ultraharjoittelua, trimmaamalla pelkälle maratonille menisi varmasti kovempaa.

      Tuskin kuitenkaan alle 2.20, joka on erittäin kova tulos. Näitä kovia nimiä on myös "kalastettu" 100km:n arvokisoihin. Maratonjuoksu kuitenkin on aika lähellä satasta. Viime vuonna saatiinkin villillä kortilla tuore maratonin sm-mitalisti 100km:n mm-kilpailuihin. Tuloksena parhaan suomalaisen asema puolimatkassa ja keskeytys vähän myöhemmin. Samainen kova sm-kultaakin maratonissa muutama vuosi sitten juossut osallistui vielä syksyllä Tampereella 100km:n kisaan, jossa aloitti todella huimalla vauhdilla (olin itse näkemässä) ja päätyi keskeytykseen. En tiedä aikooko juosta kolmatta kertaa.

      Mitä rankingeihin vielä tulee, niin en oikein ymmärrä tämänkään ketjun nälvimiestä tiettyjä naisjuoksijoita kohtaan. Kuitenkin molemmat ovat EM-mitalisteja 24h-juoksusta. Suomihan voitti naisissa pronssia edellisissä arvokisoissa joukkuekisassa.

      Tuota Spartathlon keskustelua kommentoisin sen verran, että sinnehän on myös huomattavasti helpompi (kuin tuo 200km) keino saavuttaa paikka eli juosta satanen alle 10.30. Ja sitten vaan ilmoittautumaan, ultrajuoksun periaatteisiin kun kuuluu, että kaikki tasosta riippumatta pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 10.30 pitäisi mennä alle jos juoksee maratonin sinne 3.20-3.30 lukemiin. Tosin tiedän, että ainakin muutama alle 3.15 juossut taivalsi viime vuonna 11h satasella.

      Tuo 10.30 kuitenkin on sellainen raja, että jos se menee vain hikisesti, niin mielestäni on aivan turha lähteä. Kyllä satanen pitää mennä (ainakin minulla) reilusti alle 10h, jotta olisi mitään mahdollisuuksia päästä patsaalle asti. Ei mulla ole ainakaan mitään tarkoitusta lähteä tuonne keskeyttämään... Ja kyllä ainakin itse pidän perhettä paljon tärkeämmässä asemassa kuin juoksemista joka on VAIN harrastus. Nyt tosin ajattelin lähteä lenkille (kun lapset ovat koulussa ja kun vasta yövuoro). Toinen vaihtoehto olisi tietenkin vääntäytyä sohvalle katsomaan leffaa tai vetää päiväkännit. Hyvä vaihtoehto sekin, mutta ei tänään.

    • 2+7

      Älä Tombe 76 tee itsestäsi enää pahempaa pelleä. Anna olla. Sulle nauraa kohta kaikki tuon sinun maanisen uhoamisen takia. Sinä et tule ikinä Spartaa juoksemaan ja maineesikin olet tuolla riehumisella tussulassa pilannut. Pitäisi matalaa profiilia ja aloittaisi kaiken alusta tai vaihtaisit alaa. Ihan sinun itsesi vuoksi. Kuka haluaa olla valtakunnan pelle.

      • JuuTussu

        Tussulasta alkoi tulla kylmää kättä. Ihmekö tuo. Ei tollasta reuhaamista kukaan kestä.


    • lässytilää

      Kyllä tussula on jäänyt boikottiin Tombe76 takia ja Baldinin vuoksi. Kumpikin maanista luonteentyyppiä, jotka eivät kirjoita kuin pelkkää roskapostia. Tämä on vain minun mielipiteeni. Moni muukin on tietääkseni kyllästynyt näihin ja lisäksi soirosen ja pönttösmaken turhanpäiväiseen suunsoittoon ja riidanhastamiseen tikustakin,
      Se ehdotus uudesta hölkkäfoorumista, oli ihan fiksu. Mutta hyvä moderointi ja banaania herkästi näille tyhjänpäiväisille spämmääjille ja saivartelijoille, jotka on parin viime vuoden aikana tuppolan foorumin laadun saaneet romahtamaan.

      Mutta tämä on vain minun ja muutaman muun mielipide. Ehkä heillä näitä ihailijoita löytyy. Onhan siellä aina ne muuta piku Gorian ja allusstjotain lipittämässä ja kerjäämässä kehuja balvinilta.

      Asiallista tekstiä siellä kirjoittaa met, ultra-maileri, mensonge, scylla ja muutama muu. Ja kas, näistä kukaan ei ole ultraaja vaan he kaikki tietävät oikeasti juoksusta ja heillä on asiantuntevaa tietoa. Ultraajat vaihtavat vain kipulääkereseptejä ja vinkkejä, mistä saa parhaat fibat, että jaksaa laahustaa vuorokauden. Arcoxiaa ja buranaa ja panacodia. Niiden voimalla kun pystyy vuorokauden juoksussa satasen menemään niin puhutaanko enää tervehenkisesti urheilusta. Tai toinen, joka kehuu, että joutuu ekat särkylääkkeet ottamaan 50 km paikkeilla ja juoksee paperipussi kädessä hyperventiloimassa kipushokissa kun maksa ei enää kestä enempää särkylääkkeitä.

      Olisi hauska tietää, missä kunnossa maksa on näillä juoksijoilla. Luuleeko he, että yhteiskunnan varoilla heille leikataan uusi munuainen ja maksasiirrännäinen.

      No, onhan se hienoa sairaalasängyssä muistella suurta ultrautaa kun kaikki ihaili kun oli niin hieno ja mahtava ja ihana hamonen ja kaunis ja laiha ja kaikkien miesten märkien päiväunien kohde.

      • töölön blondi

        Jos tavoitteena on juosta näyttääkseen paremmalta, tuollaiset perus 5-15km lenkit toimivat paremmin kuin ultraus. Ja pari kolme kertaa kuussa pyöreyttä takapuoleen sprintti- ja ylämäkivedoilla.


    • Tombe76

      Pojat hei, tuo edellinen viesti oli 90% pelkkää faktaa vastauksena Running Bearin kysymykseen sekä täsmennyksiä Spartathlonin vaatimuksista. Ei siinä nyt hirveästi ollut minusta, eikä meuhkaamista.

      Pahoittelut, että se oli turhan pitkä. Jos siis tuotti vaikeuksia lukea kerralla.

      Ehkäpä jätän tämän leikkipuiston tällä kertaa ja siirryn takaisin juoksufoorumille, kun reilut 3 viikkoa sieltä olen ollut poissa. Voitte sitten vapaasti (ilman meikäläistä) jatkaa meikäläisen ja monen muun nälvimistä.

      Tsemppiä.

      • dildoliini

        lässyn lässyn, luulen että olet itte kirjottanu tästäkin ketjusta 95% viesteistä. Väittämä ja vastaus siihen. MÄ MÄ MÄ MÄ MÄ jne... tylsistyttävää narsismia. Älä tule tuppolaan takasin!!


    • sivuuttaja

      Lässytilää, onko tuo sinun viestisi kenties kovinkin "tervehenkistä juoksusta puhumista"?

      • György Közel

        On. Täältä yläpeukku Lässytilälle. Aika moni allekirjoitta tuon ylläolevan. Valitettavasti näin vain on.


      • Kaukokatseinen urho
        György Közel kirjoitti:

        On. Täältä yläpeukku Lässytilälle. Aika moni allekirjoitta tuon ylläolevan. Valitettavasti näin vain on.

        Lukihäiriöisen ei kauheasti kannata trollailla eri nimimerkeillä.


    • sivuuttaja

      Vai niin. Mutta entäs jos lopulta sitten oikeus voittaa ja ultraaminen loppuu tai peräti kielletään vaarallisena ja turmiollisena lajina ja rumat naisetkin katoavat kaduilta, kisoista ja kuvista, niin mites teidän sitten käy? Putoaako teiltä elämältä pohja pois?

    • 163.20.30.142

      "o-o-0: Mielipide vain, ilman sen suurempaa oman elämän pahaolon purkua :)
      Kait täällä sen sai ilmaista?"

      Jatkuva sairaalloinesti henkilökohtaisuuksin menevä kirjoittelu ainakin osoittaa kovaa luottamusta siihen, että anonymiteetti säilyy jatkossakin.

      http://212.117.175.194/f

      Ihan sairaimpia tapauksia lukuunottamatta kaikilla on aina jotain hävittävää. Mihin sun hulluus loppuu?

    • mulkkureenaajakaukaa

      Tombe76 pitäs vaihtaa nicci uuteen. Ehdotan Tombe24:sta. Se kävis sinulle kuin naula päähän!!

      Sopii tänne palstalle ja voihan sitä 24 ajatella vaikka tuntimääränä :)

    • tosikaunis
      • taasoll rauta-reetta

        mut oli ruottalaaane, ihan sama asia


    • Untuvikko ultrassa

      Auttaako ultrassa jos on jalat tukevat kuin painonnostajalla. Siis tarvitaanko siinä räjähtävää voimaa?

      • toramaanaritrault

        Aloittelijatasolla ylimääräisestä lihasvoimasta voi olla jotain apua kestävyysjuoksun kannalta, mutta eiköhän huiput ole niitä jotka kestävät vaikka ovat hinteliä. Se on luonnonlaki, että paksukaisen on turha yrittää leikkiä maratoonaria tai ultramaratoonaria. Takkiin tulee vauhdissa 10% väkisin. Retkeilysarjassa vahvuus saattaa olla etu, mutta ei maksimitulosta hakiessa.


    • Uldra

      Kiits tiedosta. Eli nää nykyiset ultrat on pikemminkin retkeilijöit.

    • jdutyk

      Sparta nimimerkillä täällä kirjoittava on se tuppolan pirinarkkari, alias numero ukko 3.40.

      sä, ja vittu sä, just sä
      sä ja sun sun sparthadoniitttis,
      ja death valleys, pelle.

      • ottas pake

        niin onkin. kaljaa juo ja valmistautuu juoksemaan. Polvi jo nyt paskana eikä pysty edes 6 vauhtiin hahahhahahahahhahaaaaaaahaahahahahaahahaaa

        dumben lailla pelle!!

        Ai niin dumbella kosahtaa viimestään syksyllä.


    • Provence.

      Miksi Ateenassa tanaan juoksee vain kaksi suomalaista naista? Miksi matkaan ei ole lahteneet muut hyvat juoksijat? Turusta olisi voinut lahtea naisten oma edustusjoukkue. Eiko endurance ole maksanut heita, vai mika?

    • Uldra

      2? Two Ultra Bimboos! Lots of Lääf !

    • perse edellä puuhun

      Korjatkaa hyvät ihmiset ainakin nämä, ennenkun menette itseänne ultrajuoksuihin nolaamaan. Saattaisi ehkä tuloksetkin parantua ja vammat vähetä. Amatööri on amatööri.

      http://www.youtube.com/watch?v=9zkapadQwHk

    • ultrahörhö

      Hih, mä olenkin urheilija ja matala askel on tavaramerkkini. Kun matalasti
      minua polkee niin pääsen ultrataivaaseen leonidaksen patsaalle. Hih, mä olen paras kun mulla on tavarassa merkki, että polje matalasti.

    • Ultra kiinnostaa

      Onko Suomessa kuinka monta ultrajuoksuseuraa? Onko naisille omaa? Onko lajiliittoa? Onko SM-kisoja ja jos on, niin millää matkoilla ja voiko niihin osallistua, vaikkei kuuluisi seuraan?

    • ex-jäsen

      Ainoa ultrajuoksuseura on endurance. Pieni porukka pyörittää toimintaa ja muutama maksava jäsen. Ei oikein ottanut tulta alleen, vaikka alussa toiminta näytti hyvältä. Jäseniä on paljon sanoutunut irti toiminnasta viime aikoina.

    • Tombe76

      Kyllä kai Endurancen jäsenmäärä ilmoitetaan kuitenkin kolminumeroisena lukuna. Vähän enemmän siis kuin muutama. Itse en seuraan kuulu. Lisäksi ainakin Kuopion ja Turun seuduilla on ultrajuoksuun erikoistuneet seurat, tai ainakin sellaiset joiden jäsenet juoksevat paljon ultria. Esim. tulevissa 100km mm-kisoissa kovimmat suomalaiset eivät edusta Endurancea. Tämän lisäksi jokunen huippujuoksija edustaa omaa kotikuntansa yleisseuraansa, esimerkkinä vaikka Joensuun Kataja, jonka jäsen juoksi 2011 E24:ssa 24h-juoksun PE:n.

      Suomessa juostaan vuosittain 3kpl 100km:n juoksuja, joihin jokaiseen voi osallistua ilman seuran jäsenyyttä. Yhdestä näissä juostaan myös epävirallinen SM-kilpailu, en muista missä tänä vuonna. E24:ssa käsittääkseni juostiin tänä vuonna epävirallinen sm-kisa 24h-juoksussa.

      • Baltsu alle 19

        Dumbe on oikee vauhtimasiina. Vitonen alle 20min, mut vaan yksin lenkillä hahaaa


      • Um
        Baltsu alle 19 kirjoitti:

        Dumbe on oikee vauhtimasiina. Vitonen alle 20min, mut vaan yksin lenkillä hahaaa

        Ei dumbe kisassa alle 40min pääse. Kisassa ne tulokset tehdään. Mä tiedän, mä olen tuppolan ratatykki oikee ultraava maileri.


    • ihmettelen suuresti

      Onko joku "löytänyt" itsensä jonkun toisen kirjoituksesta, kun syytellään henkilökohtaisuuksiin menemisestä ja pientä uhkailuakin ilmassa..?
      En ole huomannut Tombea lukuunottamatta muitten nimiä mainittavan...?
      Jos joku "luulee" että tässä kirjoitellaan nyt juuri "miinusta", niin pitäiskö silloin hälyytyskellojen alkaa soimaan päässä.
      Vanha sanontakin kuuluu, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.
      Ja Tombekin ottaa hyvin rauhallisesti, vaikka kirjoitellaan vaikka mitä. :)

      • kiljotiini

        totta, tai kaiken takana on tombe. Sillä tuntuu aikaa riittävän palstalla kuin palstalla


      • kiljotiini taas
        kiljotiini kirjoitti:

        totta, tai kaiken takana on tombe. Sillä tuntuu aikaa riittävän palstalla kuin palstalla

        Aika paljon käyttää toi suuresti ihmettelijä " " merkkejä. Tulee tuppolassa eräskin dumbe " " mieleen.....

        On se äijä, löytyy ketjusta kuin ketusta.....


    • Jorma Hård

      Mutta rehdisti tulee omalla nimellään tänne pitämään jöötä, silläkin uhalla, että pusikosta häntä ammuskellaan.

      • pili

        tombehan se jormana.


    • suuresti ihmettelevä

      Täähän on vasta tosi hauska peli että "kuka kukin on" ja taas nuo """"merkit ;)
      Paljastuin taas suuresti ihmetteleväksi.
      Yhtäkkiä arvioiden arvelisin nyt, että Jorma = Tombe
      Minä vaan suuresti ihmettelevä edelleen

    • raja tässäkin

      Niinhän se on, että liiallinen treenaaminen, itsensä rääkkääminen ei kaunista ketään, eikä tee kenestäkään hyvän, eikä terveen näköistä.
      Toisin kuin ehkä voisi kuvitella.

      • stringit kotiin jäi

        Sapekkaista kirjoituksista päätellen voisi myös kuvitella, että ihmisen (lue:naisen) tärkein tehtävä on näyttää hyvältä Suoli24:laisen silmissä, kehdosta hautaan, tottakai.


      • jkse
        stringit kotiin jäi kirjoitti:

        Sapekkaista kirjoituksista päätellen voisi myös kuvitella, että ihmisen (lue:naisen) tärkein tehtävä on näyttää hyvältä Suoli24:laisen silmissä, kehdosta hautaan, tottakai.

        Kuule, kyllä se ulraajanainenkin on ihan samanlainen"turhamainen" kuin kuka tahansa muukin nainen.
        Jopa pikkuisen liiankin ulkonäkökeskeisyyttä ja itserakkautta löytyy. Tiedän.


    • Olga

      Hyvännäköiset ihmiset (naiset) pyörivät ihan muissa ympyröissä kuin pitkillä lenkeillä. Ne viettää aikaansa stadin keskustassa shoppailemassa tai nauramassa ystävien kanssa baareissa. Mutta käyvät myös kuntosalilla ja harvemmin lenkillä. Kauniiden naisten ei ole mitään järkeä tuhlata aikaansa purulenkillä, koska siellä ei liiku painavia lompakoita.

    • Moonlight asics

      Kauniilla ihmisellä on itsetunto niin korkealla, ettei tarvitse rääkätä itseään juoksubaanoilla ja hakea pitkien matkojen juoksusta ihailua itselleen.
      Kauniit ihmiset ovat saaneet sitä ihailua koko ikänsä (mikä ei tietenkään ole tasapuolista ja oikein) ja heidän itsetuntonsa on kehittynyt terveeksi. Rumat ja vähän syrjäytyneet naiset yrittävät keski-iässä saada ihailua miehiltä juoksemalla tällaisia extremejuoksuja. Ensin maratonia. Mutta kun niitä juoksee joka tyyppi ja siitä ei saa mitään erityistä huomiota, lähdetään ultralle.

      Sallittakoot tämä heille. Jos se on ainoa keino saada elämässään saada itsensä esille, se on aina halvempaa kuin psykoterapeutin istunnot. Kauniilla ja tasapainoilla ihmisellä ei ole tarvetta tuollaiseen itsensä rikkomiseen ja särkylääkkeissä juoksemiseen ja kilpailuun.

    • iiiiik

      Jaahas, siellä niitä taas näkynee viikonloppuna Lohjan kentillä... :D

    • Lohjankierros

      Toivottavasti ottavat Lohjalta paljon kuvia niin voivat nämä valittajat perua mielikuvansa. Meidän ultraajatytöt on todella kauniita ja hyväkroppaisia. Lohjalle tulee tämä perussakki taas juoksemaan ja voitte katsoa kuvista, kuinka trimmattuja ja timmejä naiset ovat, mutta emme ole silti naamasta kuin petolinnun perseitä.
      Ultraajat on jättäneet hiukan naisellista rasvaa itseensä, eivätkä laihduttaneet itseään kuivan kesän oraviksi.
      Tulee todella jännä kisa. Siellä on taas naisultraajien huiput. Heidän kesken on kova kisa, kuka on paras. 6 tuntia on raaka laji ja vaatii kovaa vauhtikestävyysharjoittelua,

      Lauantaina nähdään vähän paremman näköisiä naisia kuin ratamatkojen kidutetut ja kuihdutetut lihaskimput.

    • ei mitään uutta

      No onhan toi sakki jo nähty :D kuka tykkää mistäkin ;)

    • hirrrrrveen jännää

      Joko sieltä Lohjalta on tuloksia ja kuvia jossain. On hirrrrveen jännittävää nähdä, kuka lenkkivihkon naisista voittaa ja mihin järjestykseen heidän sijoituksensa asettuvat. Heillä on kova kisa ja on hirrrveen jännää nähdä, tuleeko sittenkin foorumeiden ulkopuolelta voittaja.

    • Make74.

      Jäin ihmettelemään, kenen kunniaksi tämä päivä oli järjestetty ja kenen kunniaksi tämä juoksu. Naisten sarjan voittaja kirjoitti, että te teitte mun päivän. Eikö tämän pitänyt olla Seppo Leinosen päivä ja hänen juhlajuoksunsa. Taisi siinä voitonhuumassa unohtua itse juhlakalu ja se, kenen päivä se oli ja ketä juhlittiin.


      Mutta kuvista voi katsoa, että kauniita ovat naiset. Hullu on se mies, joka ei tuollaisista tykkää. Hoikkia ja hyväkroppaisia ja terveitä ulkoilmaihmisiä. Voittaja kuin missi, hoikka ja hyväkroppainen ja ei muissakaan moittimista.

      Hyvä ultraajat, te teitte sen taas. Suomen maailman kartalle.

      • jaska. K

        "Suomen maailman kartalle" täh?
        Missä maailmalla tämä kisa noteerattiin??
        Edes Suomessa ei tuloksia ole nähtävissä missään.
        Kuka näitä noteeraa??
        Pelkästään se suppeaakin suppeampi ultraperhe.
        Jotain kuvia itsekkin kisasta katsoin, mutta siitä kuvakavalkadista puuttuivat ne mainitut missit.
        Tavallisia naisiahan nuo tuolla, niinkuin kuka tahansa kaduntallaaja.
        Ei rumia, ei kauniita. Pelkästään tavallisia ihmisiä.


    • Ultraperhe

      Ultraperhe on huippu. Se lämmin ilmapiiri, mikä on perheen sisällä ja se ihana kannustus. Kukaan ei puhu toisistaan pahaa selän takana, eikä kadehdi toisten tuloksia tai saatua huomiota. Kaikki kannustavat toisiaan ja antavat tukeaan. Mitään kilpailua ei ultraperheessä ole ultrajäsenten kesken.

      On ihana kuulua ultraperheeseen ja sen sisäpiiriin. Olemme hiukan jotain erilaista. Millään muilla matkoilla ei ole tällaista huippufiilista kuin ultraperheellä. Oletteko muka kuulleet maratonperheestä? Tiedän kyllä, että on kateellisia, jotka ei kuulu ultraperheeseen ja saa kokea tätä hyvien ihmisten kadehtimatonta ja toisia tukeaa sisäpiirihenkeä. Mutta ultraperheeseen nyt ei vain voi ottaa ketä tahansa. Meillä on niin hyvä sisäinen henki kun vietämme aikaa ultrakokoontumisissa ja kannustamme toinen toisiamme.

      Olemme pieni, mutta hieno yhteisö. Suomen parhammistoa. Ei ihme, että meille ollaan kateellisia. Mutta ei se vain tunnu oikealta ajatella, että olisi maileriperhe tai maratonperhe. Ultraperhe on jotain elämää suurempaa ja on onni kun olen päässyt tähän ultaperheeseen sisälle. Meillä on omat ihanat ultraperhekokoontumiset ja ultraperhesivut ja ultraperhesalaisuudet, mitä ei muille perheen ulkopuolisille kerrota.

      Meillä ultraperheellä oli tosi hieno päivä ja näin erottauduimme taas hiukan erilleen muusta rupusakista.

      • sisäpiiri

        Kyllä tuolla ultraperheessäkin pinnan alla kuohuu ;)
        Sen enempää kommentoimatta muita seikkoja, niin ei tuolla u-perheessä kaikki osaa edes alkeellisimpia käytöstapoja.
        Yleensä kiitetään onnitteluista, mutta jos on niin ylivertainen omasta mielestään, ettei tarvitse, niin mikäs siinä sitten!!


      • sisä piiri 2
        sisäpiiri kirjoitti:

        Kyllä tuolla ultraperheessäkin pinnan alla kuohuu ;)
        Sen enempää kommentoimatta muita seikkoja, niin ei tuolla u-perheessä kaikki osaa edes alkeellisimpia käytöstapoja.
        Yleensä kiitetään onnitteluista, mutta jos on niin ylivertainen omasta mielestään, ettei tarvitse, niin mikäs siinä sitten!!

        voi olla itseään niin täynnä, että ei tarvitse kiitellä onnitteluista ja onnitella muita. Joku toinenhan voi saada huomiota enemmän jos sitä menee onnittelemaan. Ultra perheessä on säröjä enemmän kuin uskoisikaan


    • DSFSAFASAFS
      • ulranarsismia

        Kumma juttu, ettei Lohjan kisan tuloksia ole missään luettavissa, vai onko se vaan niin, että kolme parasta kun tiedossa, niin muilla ei väliä, "luusereita" loput :D
        ja saman huomasin kuin joku edellä, että onnitteluista ja suitsutuksista ei kiitoksen sanaa.
        No kerranhan sitä saa tuntea olevansa sankari tässä elämässä, ei sitä silloin kerkiä huomaamaan muita ;)


    • narsismiako

      Ai, onko joku muukin huomannut, ettei kiitosta tule onnitteluista. Otetaan onnittelut ja kommentit vastaan, mutta muita ei tarvitse onnitella.

      Muiden tuloksilla ei väliä, kun nehän ei kuulu ultraperheeseen. Rupusakkia vain.

    • SUP

      No mutta hei, jos on vaan niin omaa paremmuuttaan ja ennätyksiään täynnä, ettei edes tule mieleen kuin vain MINÄ MINÄ MINÄ.
      Onhan se hienoa, jos heikko itsetunto saa tätä kautta vahvistusta.
      Viis empatiasta, viis muista, pääasia että MINÄ olen paras ja kaikki ihailevat vain MINUA. ei kaiken maailman onnittelijoista tarvi välittää silloin kun on hetken voittaja.
      Mutta älkää huoliko, voittajallekkin tulee huominen ja silloin taas tarvitaan muita.

    • tapatalk

      Arvatkaas, miten näille "voittajille" käy? Nyt mennään nousuhuumaa ja on varaa olla ylimielinen. Mutta jossain vaiheessa tulee romahdus. Onhan noita jo nähty. Ensin on pari vuotta oltu "huipulla ihailtavana" ja otettu vastaan onnitteluja kuin kuninkaallinen ja halveksittu ylimielisesti "tavallista kansaa".
      Huvittaa sekin, että näissä juoksijoiden foorumeilla muutama kerjää itselleen onnitteluja, mutta eivät itse kommentoi koskaan sille rahvaalle, jonka tehtävä on vain olla kohottamassa heidän itsetuntoaan ja kehumassa heitä. Yhtään ystävällistä sanaa ja onnittelua ei riitä heitä onnitelleille.

      Kuka silloin lohduttaisi Nyytiä. Sitä niittää, mitä kylvää. Kun ei elämässä ole mitään muuta kuin MINÄ ja MINÄ ja MINUN suoritukseni, voi olla aika tyhjää sen jälkeen kun joutuu palaamaan tavallisten kuolevaisten sekaan. Ymmärtäjiä on turha hakea siinä vaiheessa.

    • mykkäkunnioitus

      Ultraperhe! Todellakö nämä kutsuu itseään ultraperheeksi? Ollaan sitten vähän parempia kuin muut ja vähän kuin salaseura.
      Pitääkö muiden juoksufoorumilaisten opetella tekemään asento kunnioituksesta kun ultraperheen jäsen juoksee ohi.

      • Naama Velli

        Perhe on pahin, vai miten sitä sanotaan. Henki on niin hyvä, että melkeinpä jo haisee.
        Eikös nykyään kaikki ole heimoja ja klaaneja. Miltäs kuulostais Ultraheimo vaiko Ultraklaani. Huiput ja kaikenkarvaiset satamailerit kaikki samaa heimoa. Ontäähianoo.

        ps. maratonoonarien heimo. muahaahaahhaa


    • voi voi

      Kateus ja katkeruus siellä kukkii. Miehistä en tiedä, onko heillä näin, mutta naiset...

    • ultraberse

      Kyllä minäkin olisin kateellinen jos en olisi päässyt ultraperheeseen. On se vähän hienompaa kuulua tällaiseen salaseuraan kuin muuten vain juoksennella.

    • MM69.

      Ultraperhehän on juossut SM-tuloksia sinnepäin-tuloslaskennalla. Valittelevat, että kierroksia puuttuu ja kaikki kierrokset eivät ole tulleet mukaan. Liekö on tullut samalla taktiikalla kierroksia lisääkin joillekin. Hassua, että kolmannen ja neljänen naisten matka oli sama, mutta vain toisen nimi mainittiin joka paikassa kolmanneksi parhaana.
      Miten muilla matkoilla. Jos esim. mailereilla puuttuu joku kierros tai kierroksia on lisätty, kelpaako ajat SM-ajoiksi. Vai eikö se ultraamisessa ole toisten kohdalla niin tarkkaa, mikä se lopputulos oikeasti on.

      • Tuomiojan Ori

        Ei kai se nyt niin nokonnuukaa tarvii olla. Hyvä kun edes sinnepäin ovat tulokset. Hyvä uldraaja kehittyy kuin vanha viini. Vasta viiskymppisenä tehdään Suomen ennätykset. Mihin ehtivätkään, kun mittariin tulee 60v.


    • sisäpiiri

      Ei se nyt ole niin nuukaa puuttuuko kierroksia vai onko lisättyjä.
      Kyseessähän on ultraperhe, jossa kaikki kannustavat toisiaan ja kilpailutilannetta ei tule eikä ole.
      Varmaan naisten neljäs ihan reilusti ja hyvin mielin vastaanottaa sen neljännen tilansa ja suo perheenjäsenelleen kolmannen tilan.
      Tärkeintä on tunnelma sekä kokemusten jakaminen,ja niitähän ultraperheen sisällä riittää ;)

      • he-ko te-taan

        Ja jos kateellisia halutaan olla, niin voihan kuudenneksikin sijoittunut kadehtia vaikka neljänneksi tullutta, mistäs sitä kukaan tietää :D


    • MM69.

      Eihän ultraajat kilpaa juoksekaan vaan hakevat vain kokemuksia ja elämyksiä. Joten ei se taida niin kierroksen päälle sitten ollakaan ja edes kymmenen kilometrin nuukaata. Kunhan voittaa SM-tittelin ja saa paljon lämmintä halia ultraperheeltä ja kannustusta ja ihailua, se riittää. Sillä ei niin väliä, vaikka se tulos olisikin vähän sinne päin ja joku muu olisi saattanut saada niitä kierroksia hiukan vähemmän.
      Jokainen antaa ultraperheessä kierroksensa ihan lämmöllä toiselle kannustuksen vuoksi, että tämä toinen voisi saada SM-tittelin. Ultraperheessä ei lasketa, eikä kilpailla.

    • Pumpattava Barbara

      Tiedä, ovatko rumia mutta eivät ainakaan urheilijoita. Naisten taso on niin kehno, että kuinka edes kehtaavat jakaa jotain sm-titteleitä.
      Joku häpy sentään. Naisultraustako on harrastettu jotain viisi vuotta ja taso on mitä on. Jos yksikin kilpamaratoonarinainen viitsisi juosta jonkun ultran niin sen jälkeen nämä nylyiset Suomen Mestarit häipyisivät hiljaa takavasemmalle.

    • Mojomoto

      Taitaa olla vähän paremman kansanluokan huvi. Ei kai kellään toimeentulonsa takia töitä tekevällä ole aikaa juoksennella kahta lenkkiä päivässä ja joka viikonloppu matkustaa milloin ulkomaille, milloin kotisuomessa kisailemaan ja kimppalenkeille ja erilaisiin pällistelykisoihin.

      • sitä parempaa väkeä

        Niin sen täytyy olla. Tai voi olla niinkin, että siinä missä Suomi24:n katkera rasvamonttuerkki suoltaa pitkät pätkät narsistista tekstiään keskustelupalstalle, niin parempi kansanluokka käy sen kummempia jupisematta heittämässä 20-30 km:n pikkuhissuttelun.


    • Kirvesmies

      Kyllähän siinä sellainen niljakas elitismi haisee. Onnettomimmat ei pärjää maralla ja siirtyvät harvemmin harrastettuun ultrajuoksuun.

    • jlhjklh

      Mutta kuka palvoisi keskitasoista maratoonaria? Ultraajana saa palvontaa enemmän. 3.30 maratoonarina uppoaa massaan.

      • 2.43

        Entäs 2.45 maratonkoneet??? Se porukka vasta kovaa onkin, päihittää vertailussa jokaisen suomalaisen kiekkoilijan!!!


      • kysyn vaan

        Miksi keskitasoinen hölkkääjä haluaisi hölköttelyänsä palvottavan?


      • bjippppppp
        kysyn vaan kirjoitti:

        Miksi keskitasoinen hölkkääjä haluaisi hölköttelyänsä palvottavan?

        Siksi koska laji, eli kestävyysjuoksu on kaikista kovin!!!


      • bjippppppp
        kysyn vaan kirjoitti:

        Miksi keskitasoinen hölkkääjä haluaisi hölköttelyänsä palvottavan?

        Siksi koska laji, eli kestävyysjuoksu on kaikista kovin!!!


      • akateemus.
        kysyn vaan kirjoitti:

        Miksi keskitasoinen hölkkääjä haluaisi hölköttelyänsä palvottavan?

        tottahan se on, että akateeminen väestö harrastaa liikuntaa ja ultrailua. Sivistys tuo halun pitää itsestään huolen. Muutenkin meidän akateemisten ja yrittäjien elintavat ja haaveet ovat terveempiä kuin joidenkin ylipainoisten lähäreiden ja muurareiden wt-tyylinen kaljankittaus ja tupakanpoltto. Ei menestyneissä ultraajissa tätä wt-luokkaa näy. Amislaiset ja lähärit vaikuttaa vain lähiräkälässä


      • elitismiä??
        akateemus. kirjoitti:

        tottahan se on, että akateeminen väestö harrastaa liikuntaa ja ultrailua. Sivistys tuo halun pitää itsestään huolen. Muutenkin meidän akateemisten ja yrittäjien elintavat ja haaveet ovat terveempiä kuin joidenkin ylipainoisten lähäreiden ja muurareiden wt-tyylinen kaljankittaus ja tupakanpoltto. Ei menestyneissä ultraajissa tätä wt-luokkaa näy. Amislaiset ja lähärit vaikuttaa vain lähiräkälässä

        Tiedän monta ultraajaa, muttei niistä kyllä ainutkaan ole mitään eliittiä, vaan tavallisia toimistotyöntekijöitä...siis istumatyöläisiä, ilmeisesti näillä en enempi "tarvetta" liikkumiseen ja urheiluun, kuin raskaan työn raatajilla, jotka liikkuu jo luonnostaa töittenkin puolesta.


      • ex-kestävyysjuoksija
        bjippppppp kirjoitti:

        Siksi koska laji, eli kestävyysjuoksu on kaikista kovin!!!

        "Siksi koska laji, eli kestävyysjuoksu on kaikista kovin!!!"

        Reps....et oo kauheesti muita lajeja ilmeisesti kokeillut...


      • seporukka
        2.43 kirjoitti:

        Entäs 2.45 maratonkoneet??? Se porukka vasta kovaa onkin, päihittää vertailussa jokaisen suomalaisen kiekkoilijan!!!

        Matkan pidentäminen vaellushengessä on tervettä ajanvietettä, mutta 2.45 maraajathan niitä matkan pidentäjiä maineen vuoksi ovat, kun eivät oikeassa urheilussa pärjää. Eivät pääse parrasvaloihin kympeillä ja maratoneilla, niin siirtyvät ultralle, ja vähän nuoleskelvat siinä narsistisesti ultralihapullia niin saavat vastapalkinnoksi palvomista kovana urheilijana.


      • kaljupääjuoksija

        moni lähtee ultraamaan kun ei maraton taitu alle 4 tunnin.


      • Anonyymi
        kaljupääjuoksija kirjoitti:

        moni lähtee ultraamaan kun ei maraton taitu alle 4 tunnin.

        Noh, tuo koski soirosta. Toopella on rahkeet 4 tunnin alitukseen. Ei maltti riitä. Varvas niksahtaa kotiovella ja vuoden telakka.


    • 6+1

      Yksinkertaisesti duunarikansa ei välitä urheilusta muuta kuin kaljapatterin kanssa sohvalta. Suomen sivistyneistö tarvitsee vaativan työn lomaan myös vaativia harrastuksia. Juoksu on yksi sellainen ja ultraaminen on haaste. Ei ultrilla pärjääkään ylipainoinen ja kananpersetukkainen tupakkakäheällä äänellä örisevä lähäri.

      Muutenkin akateemiset naiset pitävät itsestään huolta paremmin ja ymmärtävät kansantaloudellisestakin näkökansasta, että terveydestään kannattaa pitää huolta. Pitkänmatkan juoksu ja ultraaminen on yksi keino hakea sisältöä elämäänsä ja pitää terveydestään huolta. Koko perheen harrastuksena se on vielä oiva, koska perhe pääsee matkaan huoltamaan ja kokemaan ultraperheen sisäistä lämpöä ja kannustusta. Ultraperheeseen pääsee helposti sisälle myös se ultraajan muukin perhe. Lämmin yhteishenki korkeasti koulutettujen joukossa korostuu, koska tällaiset arvot on jo opittu omassa perheessä.

      Amislaisten perheiden taustat huomioonottaen ymmärtää sen, että ei heistä olekaan tällaiseen lämminhenkiseen yhteiseloon ja ultraperheeseen. Kateellisia ja pahanilkisiä ja huonokuntoisia. Riitaisia ihmisiä, jotka ajatettelevat vain omaa etuaan. Sivistyneet ja akateemiset ihmiset ovat jo äidinmaidosta imeneet toisten auttamisen ja tukemisen ja kilpailemisen ilman kilpailuhenkeä.

      • mollehomot

        Sievistelevä sivistyshölkkäultraaminen kunniaan!


      • :D

        :D


    • Muscalat

      Tuollainen 6 tunnin syntymäpäiväjuoksu on ajatuksena hieno. Mutta pelleilyksi se meni siinä vaiheessa kun ensituloksissa kolmossijalla oli 2 juoksijaa. Sitten alkoi kierrossekoilut ja toinen näistä kolmannen sijan naisista tipahtikin monta sijaa alemmas. Mikä on oikea tulos. Sitä voidaan vain arpoa.
      Jää vähän sellainen maku suuhun, että kierros sinne ja tänne ja voittajia tehtiin väkisin niistä kuuluisimmista tyypeistä ja niistä, jotka on endurancen aktiiveja. Tämä ei pidä tietenkään paikkaansa. Mutta ulkopuolisesta tällaiselta saattaa näyttää. Missään muussa kisassa en usko, että SM-titteli tulee sillä tavalla, että arvotaan kierrokset ja ihmetellään juoksijoiden mittareita, kenellä sattuisi sateliitit näyttämään parhaimman tuloksen. Kenen mittarin mukaan nyt arvottaisiin tämä järjestys.

      Tuo hehkutus ultraperheestä nyt on vain elitistisen ryhmän tapa nostaa itsensä hiukan ylemmäs muita. Siihen saa psykilogit etsiä syitä, miksi pienellä kuntoilijaryhmällä on halu tehdä itsestään erikoisempia. Siihen ei varmaan ole mitään yhtä syytä. Jonkun 6 tunnin SM-tuloksen olisi juossut nurin aika moni nainen Suomessa jos vain haluaisi liittyä ultraperheeseen.Mutta en usko, että kovemman tason juoksijat viitsivät edes lähteä tällaisiin pelleilyihin, missä SM-mitalit annetaan arpomalla, olisiko nyt kierroksia ollut kymmenen enemmän sinulla vai annetaanko ne kierrokset sitten tälle toiselle, joka olis ansainnut voiton.

      Miesten taso on kovempi ja siellä nähdään kovaakin juoksua. Mutta kovemmat tyypit on silti muilla matkoilla kuin ultrilla. Ja jopa muissa urheilulajeissa, vaikka tämä elitistiryhmä muuta väittääkin.

      • Academicus

        Eipä tuohon ole mitään lisättävää. Noloa tosiaan, jos SM-ennätykset ja sijoituksetkin pitää arpoa. Ymmärrän , että ultrajuoksun jura-kaudella vielä meni reittien mittaukset mönkään mutta että vielä tänäkin päivänä.

        Toisaalta tuollainen kotikutoinen hölmöily palauttaa juoksun jonnekin hiilimurska-aikakauden viattomuuteen. Se ei ole ollenkaan paha.


      • ei sisäpiirissä
        Academicus kirjoitti:

        Eipä tuohon ole mitään lisättävää. Noloa tosiaan, jos SM-ennätykset ja sijoituksetkin pitää arpoa. Ymmärrän , että ultrajuoksun jura-kaudella vielä meni reittien mittaukset mönkään mutta että vielä tänäkin päivänä.

        Toisaalta tuollainen kotikutoinen hölmöily palauttaa juoksun jonnekin hiilimurska-aikakauden viattomuuteen. Se ei ole ollenkaan paha.

        No melko kumma on kyllä toi jälkikilpailu ja noi jos jonkinsortin mittarien matkojen ihmettelyt ja arvuuttelemiset.
        Onneksi kyseessä on lämminhenkinen ultraperhe.


      • ei kovin alas

        Eikös se toinen niistä juoksijoista ole siinä heti neljäntenä? Vai onko tulokset muuttuneet vielä tästäkin?


      • ..,,---
        ei kovin alas kirjoitti:

        Eikös se toinen niistä juoksijoista ole siinä heti neljäntenä? Vai onko tulokset muuttuneet vielä tästäkin?

        äskeinen viesti siis muscalatille


    • Verba

      Eihän tuo 6 tunnin juoksu mikään SM-kisa ollut. Muutama SE siellä juostiin, mutta sehän on ihan eri juttu. Tulostaso on tosiaan sellainen, että Suomen huippumaratoonarit pystyisivän parantamaan tuota miesten ennätystä kymmenisen kilometriä ja naisten ennätystä varmaankin huippunaiset parantaisivat 15 kilometriä. Odotellaan ja toivotaan, että muutama innokas tulisi laittamaan ennätykset oikealle tasolle.

      Ilmeisesti virallinen kierroslasku meni ihan oikein. Hämminkiä aiheutti GPS-jepet, jotka vertailivat tuloksiaan ja arpoivat, oliko heille tullut liikaa / liian vähän kierroksia. Tämä GPS-pelleily ei liity ainoastaan ultriin vaan kaikkiin juoksumatkoihin.

      Tuo ultraperhe-juttu on on niin liikuttavaa, että sille pitäisi oikein avata oma ketju.Pienessä lajissa hukkuu todellisuuden taju ja keskinkertaista heikommatkin kuvittelevat olevansa huippuja, kun ovat Suomen rankingissa top 100:ssa. Onnen täyttymys on, kun "huippu" toivottaa kisassa tsemppiä. Voi tuota perheonnea. Hassua muuten, että "huiput" eivät taida kohkata tuosta ihanaisesta ultraperheestä.

    • Ultrasohvaperuna

      Järkyttävän viiltävää ruoskintaa!

      Ja nämä vähäisimmätkin tsiigailee kaiken maailman maailman parhaat listaa ja KYLLÄ! Sieltähän se oma nimi löytyykin.

    • Kosse Laren

      Kyllähän sitä tulee välillä mieleen, että varmaan melkoisissa pöllyissä ultraajat juoksee. Mutta se vain tulee mieleen kun lukee, millaisia vammoja näillä juoksijoilla on ja silti menee vuorokaudet ja sataset kuin ei mitään. Normaali ihminen ei välilevynpullistumilla juokse vuorokautta tai kulumapolvilla satasta. Mutta voihan se olla, että nämä ultraajat hiukan liioittelevat noita vaivojaan ja vammojaan, että vaikuttaisi kovemmalta.
      En silti usko, että suomalainen ultraaja mitään pöllyjä käyttää, mutta sellaista saattaisi jollakin tulla mieleen kun lukee noita raportteja ja treenipäiväkirjoja.

    • spyylilehmä

      Hitto kun mua ei huomata missään, no nyt esittäydyn. Olen UrsulaMinor ja kaverini on slyylihme.
      Kaija koon sanoin "minä olen kaunista katseltavaa.." vai oliko se sinä, no minä kuitenkin

    • Somehiiri

      Silti ne muutamat raportoivat naamallaan Someen jokaikisen hölkän. Tosi kiintoisaa. Sitten on nämä jotkut ultraukot jotka epäilemättä juoksevat ja tunkkaavat paljon ollakseen mahdollisimman vähän läsää muijaansa katsomassa. Silti eukot palvovat läheisriippuvuuksissaan ja hoitavat kaiken muun.

      • Oranssiliike

        Kpk 24/7 rulettaa. Läskit oranssissa on uusi pornolehti.


      • perusterveenmerkki

        Läskit reidet toimivat ultrakävelyssä kuin polttoainetankit. Rasvaa riittää ei yllätä nälkä ei paskahätä ei sippaa.


    • 19ja15

      joku vanha Kurppako se täällä kirjoittelee.

    • Bombe67

      Tombe, tuu juttelee. Oot ollu neljä vuotta hiljaa.

    • Jaahansjoo

      Nykytrendi: todella leveä perä.

    • Anonyymi

      Miltäs mussaka näyttää? Aki haista

    • Anonyymi

      Ovatko nuo kaikki vanhat kurpat jo lopettaneet hölkän?

    • Anonyymi

      Perniössä ultrahölkkäkilpailuissa osa matkasta kuljetaan autolla, ei pääse hiki pintaan. Meikit ei leviä.

    • Anonyymi

      Kyllä ainakin huippu-ultraajat näyttävät hyviltä. Lipiäinen me nainen näyttää terveeltä, ei mikään kuihdutettu riudutettu orava.

      • Anonyymi

        Siihen se sitten jääkin


      • Anonyymi

        Kaikki naisultraajat syömishäiriöisiä anorektikko tai lihapullia.


    • Anonyymi

      Kuivan kesän orava juoksijanaisten kannattaisi panostaa bodaukseen ja bikinifitnessiin. Ovat lahjakkaita ja ohutrasvaisia siinä lajissa. Bodaamalla näyttäisivät hyviltä. Isot pakarat, kapea vyötärö ja ryhdikkäät hartiat.

      • Anonyymi

        Juu. Bodaavat ex-juoksijanaikkoset hyvännäköisiä. Ja leukoja mänee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu. Bodaavat ex-juoksijanaikkoset hyvännäköisiä. Ja leukoja mänee.

        Suosittelen bodausta bikinifitnessiin ultrajuoksijanaisille. Naturaalit naisbodarit näyttävät hyviltä. Älkää käyttäkö testoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suosittelen bodausta bikinifitnessiin ultrajuoksijanaisille. Naturaalit naisbodarit näyttävät hyviltä. Älkää käyttäkö testoa.

        Sitten kun juoksu ei enää kulje, kannattaa siirtyä bodaukseen. Vanheneminen mukavampaa vahvoilla lihaksilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten kun juoksu ei enää kulje, kannattaa siirtyä bodaukseen. Vanheneminen mukavampaa vahvoilla lihaksilla.

        Se on vähän niin ja näin paljonko tavis voi saada lihasmassaa vanhemmalla iällä ilman dopingia. Kiinteytystä siellä salilla saa, härkälookki tulee aineilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten kun juoksu ei enää kulje, kannattaa siirtyä bodaukseen. Vanheneminen mukavampaa vahvoilla lihaksilla.

        Juu. Kunhan treenaa koko kroppaa eikä pelkkää persettä. Näyttää typerältä, jos on jättimäinen tarakka ja muuten siima vartalo.


    • Anonyymi

      No oli kai jotai ultramummojq

    • Anonyymi

      Ultrat sontaa.
      Sprinterit kauniita

      • Anonyymi

        Salitreenillä nainen näyttää hyvältä. Ei tarvitse nylkyttää lenkkiä tuntikausia. Google mainostaa minulle Maikki Marjaniemen ohjelmia.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe