Pakuritee ?!

pakuripas....

Olen juonut kuukauden pakuriteetä, en ole huomannut itsessäni mitään eroa entiseen vointiin. Keitän litran lähdevettä ja sekoitan kaksi kukkurallista teelusikallista pakurijauhetta veteen ja uutan tunnin verran. Juon puoli litraa päivässä, ja mitään eroa en ole huomannut ?!!

39

14221

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • junttilan kusti

      Ihmetystä kerrakseen,miksi suomesta loppuu kananmunat kaupoista.Syy siihen näyttää olevan suomen hallituksen päätöksistä viedä saksaan laivalla munia,ensin rekka käy kokoamassa kanaloista munat esim Juvalaisista kanaloista ja rekka vie ne satamaan ja siitä edespäin laivalla Saksaan.Onko vientituki niin hyvä ,että kannattaa sinne myydä vaikkakin suomalaisten verovaroista maksetaan tukea,ensin kanala tuki sitten vienti tuki.Kannattaa selvittää missä mennään täällä diktaattorimaassa.Samahan koski voin vientiä venäjälle,mikähän lie ollut maksu per kilo minkä venäjä maksoi voista.

      • nikkilänkusti

        suomesta saksaan Juvalaiset kanat vienti tuella. Uskokoon häntä ken osaa lukea.


    • Timpsuliini
    • sahanpurupettuleipä

      Kyse on paljolti psykologisista tekijöistä eli jos ihminen tuntee olonsa tulevan paremmaksi kyseisestä juomista niin se voi onnistua.

      Sillä on enemmän ns. psykosomaatinen vaikutus eli kun ihminen uskoo jostakin olevan tosi paljon hyötyä niin yhtäkkiä siitä onkin hyötyä ja se "auttaa". Vaikka enemmän kyse on henkilön itsensä kokemisista.

      Ei nyt pahalla mutta jos joku maistuu sahanpuruilta, niin pitää olla kova usko siihen että se "auttaisi".

      • Uskonko vaan ?

        Mitäs sitten tehdään niille ihan virallisille tutkimuksille, jotka sanovat, että pakurikääpä sisältää niin ja niin paljon, niitä ja niitä antioksidantteja ym aineita ? Pitääkö tutkijoitakin pitää huuhaana ?

        Kaikki syömämme ruoka sisältää jotain, kai sillä joku merkitys on, että mitä sisältää, vai onko ihan uskon asia ?

        Kyllä sillä nyt joku ero on, syönkö kaupan viljeltyä herkkusientä, vai metsän villin kantarellin.


      • Pakuri on mahtavaa

        Kyllä auttoi!
        Aina näitä riittää psykosomaattisia kirjoitteluja, etenkin jos ei ole perillä asioista. Minulla oli vuoden pari kestävä ihottuma jaloissa, olivat vereslihalla ja aivan punaiset. Voitelin kortisonivoiteilla, eikä siitä ollut minkäänlaista apua. Sitten kuulin pakurista ja ehdin juoda muutaman viikon, niin aivan yllättäen ilman minkäänlaisia tarkkailuja huomasin eräänä päivänä jalkojeni olevan täysin terveet! Eikä ole sen jälkeen iho-ongelmia ollut.


      • Sienimummo
        Uskonko vaan ? kirjoitti:

        Mitäs sitten tehdään niille ihan virallisille tutkimuksille, jotka sanovat, että pakurikääpä sisältää niin ja niin paljon, niitä ja niitä antioksidantteja ym aineita ? Pitääkö tutkijoitakin pitää huuhaana ?

        Kaikki syömämme ruoka sisältää jotain, kai sillä joku merkitys on, että mitä sisältää, vai onko ihan uskon asia ?

        Kyllä sillä nyt joku ero on, syönkö kaupan viljeltyä herkkusientä, vai metsän villin kantarellin.

        Tutkittu ero tosiaan on, syökö esim. metsässä kasvaneen herkkusienen tai
        kadun varrelta poimitun komean herkkusienen.
        Metsässä kasvaneessa oli seitsemän kertaa enemmän raskasmetalleja kuten kadmiumia.
        Luultavasti viljellyt sienet steriilissä mullassa kasvaneina ovat terveellisempiä kuin luonnosta poimitut, niin uskomattomalta kuin kuulostaakin.

        Aromien puolesta metsäsienet hakkaavat kumipalloherkkusienet kyllä. Ovatko ne aromit ehkä juuri tuosta myrkkymäärästä johtuvia, ei liene tutkittu.


      • Dietarysupplement

        En tiedä, mitä sahanpurupettu tykkää syödä, mutta oletetaan että hän on Muusin ja lihapullian ystävä. Lähteekö sulta sahanpurupettu nälkä kun vetäiset naamaasi kaksi lautasillista aitoa muusi akera kymmenen käsinlevotun lihapullan ja reilusti ruskean kastikkeen? Ai lähtee vai? Älä nyt tykkää pahaa, mutta sehän on vaan psykosomaattista. Jos joku maistuu sianlihalta ja kärvennetyltä vehnäjauholta, pitää olla kova usko että se kera tärkkelysmössön veisi joltakin nälän. Hulluja puhut sppl.


    • Lääkäri

      Maistuuko terveellinen aina hyvältä. En älyä miten sahanpuru-maku voisi vaikuttaa siihen että ei auttaisi terveyttä yhtään.

    • Befungin tee
    • AiJaVoi..

      Oiskohan pakuriteellä tai uutteella apua migreeniin ja mikähän on sopiva annos uutetta, ilmeisesti vain muutama tippa päivässä?

    • Akupunktio täsmä

      Ette tiedä sitä pitää keittää kolme tuntia.Ei ne ole lääkkeitä jotka tehoo heti.Ei elimistöön tule yh'äkkiä mitään.Kuka sairastuu tunnissa ,ei kukaan.Lääkkeet vaikuttavat myrkyillään elimistöön heti,mutta ei elimistö korjaannut kuin pikku-hiljaa.Teillä väärä käsitys luontaistuotteista ,niitä pitää käyttää jotta puhdistautuminen lähtee käyntiin.Ei niissä ole mitään myrkkyä joka lamauttaa heti.

    • olax

      minulla oli ihottuma johon ei auttanut lääkkeet eikä voiteet,mutta juotuani pakura teetä noin kuukauden niin ihottuma parani ,ja olen muidenkin saaneen avun pakurista.

    • 9879868loyu

      Mä juon pakuriteetä päivittäin ehkäistäkseni syöpää. Sitä en tiedä, että vaikuttaako se juuri muihin vaivoihin, Halmetojan sivustolle niitä on koottu. Flunssaa ei ole ollut vuosiin, mutta teetä olen juonut vain kuukauden vasta.

    • mikä riittää näytöks

      Pääasia on kuitenkin se, että jos ihminen tuntee saavansa siitä apua niin OK.! Eihän sitäkään tiedetä miksi syöminen poistaa näläntunteen, tai miksi raapinen auttaa kutinaan. Jos tietäisimme -miksi/millä mekanismilla- jokin syöty/juotu, nähty, koettu, mikä vaan, vaikuttaa niin sehän olisi oikein hieno juttu. Mutta kun juuri tuota pikkuasiaa ei tiedetä, niin täytyisi riittää sen, että se jokin, näyttää vaikuttavan.
      Kun lapsi itkee ja valittaa kipua sormessa, niin usein pelkkä puhallus auttaa. Läketeollisuus tietysti sanoisi ,että ei voi auttaa kun sitä vaikutusmekanismia ei tunneta!
      Minulle riittää että saan jostakin apua jos ei siitä ole haittavaikutuksia.

      • Informaation kulku

        Tämä on valitettavaa tämän päivän yhteiskunnassa: tieto ei mene kaikille saakka.
        Kyllä esimerkiksi tiedetään, miksi syöminen poistaa näläntunteen. Vatsalaukun täyttyessä se venyy, jolloin sen seinämissä olevat reseptorit huomaavat muutokset => nälän tunne katoaa. (Tämä on karkeasti selitettynä, simppelinä pidetty esimerkki). Myös kielessä olevat makunystyrät voivat olla tekemisissä ruokahalun kanssa (makuaisti) ja näläntunteen vahvistamisessa.
        En tullut tänne sanomaan sen takia, ettäkö olisin kovasti esim. pakuriteetä vastaan, pitäisi itsekin kokeilla, mutta se huolestuttaa, että perustellaan asioita sellaisilla asioilla, joissa ei ole mitään perää. Se ei tarkoita,etteikö asiaa tunneta, jos esim. MINÄ en asiaa tunne. En itse esimerkiksi tiedä miksi raapiminen auttaa kutinaan, mutta oletan sen johtuvan siitä, etten ole ehtinyt asiaa oppimaan. Elämässä on niin paljon oppimista ja siitä syystä ihmisen täytyy valita, mihin asioihin perehtyy tarkemmin. Täytyy koittaa olla avoin uusille asioille, niin lääketieteen saroille, kuin kotikonstein toimiville rohdoille.


    • mummi-51

      minulla oli ensin astma, jatkui ahtaumaksi. nykyisessä asunnossani on hakelämmitys. joudun kärräämään haketta varastosta päivittäin 5-7 isoa saavia n. 50m matkan päästä. kun ylämäkeen pakkasessa vetää kelkalla, tai kottikärryllä niitä, jouduin huilaamaan puolivälissä matkaa: henki oli loppua. nyt olen juonut pakuria n. viikon 1/5 - 1 ltr. päivä ja ilman ennakkoluuloja. nyt vedän kelkalla ne 3 saavia kerrallaan , huilaamatta, eikä jaloissa tunnu maitohapot. henki kulkee suht. hyvin. syke tasaantuu nopeammin.ei se että olisin vahvistunut, tätä olen tehnyt 3 vuotta päivittäin, vaan uskon , että pakuriteellä on osuutensa tähän. muutenkin on virtaa tullut lisää. lääkäriltä sain ennusteen 7v. sitten: elinaikaa on 5v. ja tässä sitä puuhastellaan yhä :D

    • rape1

      onko valmis pakuriteepussit ym.sama teho.

    • Aika jees

      Jauhe/pussit yms aika kallista. Jauhe myös vaikea kerätä talteen uudestaan.

      Käykää vaan metsästä etsimästä, kyllä niitä löytyy. Tietty helpompi mitä enemmän koivuja. Mieluiten yli 3m korkeudelta jostain metsän keskeltä. EI tien varrelta, varsinkaan isojen teiden. Joku mökkitie nyt oman harkinnan mukaan. (Pakuri kerää saasteita kivasti pakokaasuista yms)

      Kuivattaa voi ihan huoneen lämmössä. Paloittele käsin tai veitsellä tms. ehkä about peukalon kokoisiksi paloiksi.

      Muutama pala veteen ja niitä hauduttaa päälle 30min. Samoja paloja voi käyttää ainakin niin kauan kun niistä jotain väriä irtoaa veteen, mikä kestää aika kauan.

      Puusta pakurin saa irti aika helposti, kirveellä tai vesurilla pari kertaa kopauttaa niin pitäisi irrota. Sateisella kelillä märkänä saa käsinkin revittyä irti. Pudonneita paloja voi myös löytyä maasta puun juurelta.

      Pakurin kerättävä osa on oikeastaan puuainesta, eräänlainen kasvannainen, joten periaatteessa keräämiseen tarvitsee maanomistajan luvan. Itse sieneksi laskettava osa on siis kuoren alla, joten keräämistä ei lasketa sienestämiseksi. Hankaluuksia ei kuitenkaan pitäisi tulla, ja jos joku oikeasti alkaa keräämisestä valittaa voit yrittää vedota sienestämiseen (pitäisi mennä läpi) ja tarvittaessa siihen, että pakuria kasvava koivu kuolee muutamassa vuodessa, eikä ole pelastettavissa. (Joten et voi aiheuttaa puulle vahinkoa)

      Ns. tikka-tee mitä tästä haudutetaan maistuu mielestäni aika hyvältä. Ekalla kerralla ehkä vähän puulta, mutta nykyään menee hyvin ilman mitään lisukkeita. Ei ole kitkerää. Halutessa voi toki makeuttaa sokerilla, hunajalla tms. Maitoa ei kannata laittaa, tulee outo maku.

      • kupari.

        --Jauhe/pussit yms aika kallista.--

        Ei kannata tuhlata rahojaan superfood kauppiaiden hurjiin hintoihin, metsään mars metsästämään pakuria jos sitä haluaa litkiä, ilmankin kyllä pärjää.


    • laki

      Muistakaapas se, että pakurien poimimiseen tarvitaan maanomistajan lupa!

      • pakukukukuria

        Pakuria voi kopautella metsästä ihan rauhassa sitä ei edes kukaan huomaa.


      • Älkää tuhotko puita
        pakukukukuria kirjoitti:

        Pakuria voi kopautella metsästä ihan rauhassa sitä ei edes kukaan huomaa.

        Kyllä puu sen huomaa, sen takia pakuri ei kuulu jokamiehen oikeuden piiriin.
        Itsekkyys syrjään ja kysymään lupaa maanomistajalta.


      • 1x2
        Älkää tuhotko puita kirjoitti:

        Kyllä puu sen huomaa, sen takia pakuri ei kuulu jokamiehen oikeuden piiriin.
        Itsekkyys syrjään ja kysymään lupaa maanomistajalta.

        Pakurikäävän tartunta tapahtuu kaikenlaisiin vioittumiin lehtipuiden rungoilla. Pakuria on tavattu usein esim. pakkashalkeamista, vaikka itiöiden levintää tapahtuu nähtävästi vain syksyllä. Yksivuotinen, litteä itiöemä ilmestyy kuolleen puun kuoren alle ja repäisee sen halki. Itiöstä kehittyneet sienirihmastot tunkeutuvat elävään puuhun kuoren vioittumien kautta ja tappaa puun yleensä 5–7 vuodessa.


      • jokamiehenoikeus

      • Pakuristapuristaa

        Kyllä kepulainen aina muistaa että sillä on metissään jotain josta vois olla hyötyä, mutta kun ei itse tukilomakkeiltaan viitsi alkaa keräämään pakuria sen enempää kuin onkimaan tai marjastamaan, se koettaa saada niihin kieltoja aikaan.


      • Anonyymi
        pakukukukuria kirjoitti:

        Pakuria voi kopautella metsästä ihan rauhassa sitä ei edes kukaan huomaa.

        sanoo varas


    • pakuripää

      Minulla auttoi ihottumaan (mikään lääke ei aiemmin ole auttanut) keväällä, joka uusi kuukauden pakuriteenjuomisen lopettamisen jälkeen. Huomasin myös ettei selkääni tuolloin särkenyt, mielikin oli iloinen. Mutta jos perusterve näitä käyttää ei varmaan huomaa mitään eroa..

      • Tarinoita, satuja...

        "Pakurista kuulee paljon tarinoita myös syövästä parantumisen ihmelääkkeenä."

        Nimenomaan tarinoita, montako todistettua tapausta löytyy? ei yhtään.


    • Dailydiabetes

      Pakurikääpä on koivun sienisairaus joka on suurimpia koivun lahovaurioiden aiheuttajia metsissämme. Itse kääpä eli itiöemä tulee esiin vain kerran ja on näkyvissä yhden kesän, pitkittäin puun runkoon nähden. Itiöemässä ei ole mitään niistä suojaravinteista joita on sienen aiheuttamissa kasvannaisissa eli pakureissa jotka ulkonevat rungosta kuoren sikkoen. Hei, epäuskoiset! Ravitsemuksen viimeisin huuto ovat beetaglukaanit, eli kolesterolin ja veren haitallisten rasvojen hillitsemiseen vaikuttavat ravintoaineet. Niitä on mm. kaurassa, mutta pakurissa eritoten. Samalla pakuri vaikuttaa myös sokeriaineenvaihduntaan, eli on monipuolinen ravintolähde. Super.
      Pankaa hakuun beetaglukaani niin saatte kliinistä tutkimusta niin paljon kuin kielioppi periksi antaa japanista espanjaan ja lonttoon kieleen. Uskomuksiin tässä ei nyt tarvitse luottaa. Siksi kävinkin tänään ensi kerran koiran kanssa vakiolenkillä ja etsin eka kertaa pakuria. Siitäkin puolesta kiva kasvi että voi sienestää talvella. Tähän asti elmääni on sienikausi loppunut viimeisiin suppareihin ensilumen tultua mutta nyt kausi jatkuu koko vuoden. Maistui sitten vaikka kissan paskalta, aion alkaa käyttämään. Hantit ja venäläiset, virolaiset ja baltit ovat käyttäneet vuosisatoja vaan meillä on jo 200 vuotta olleet apteekkarit Savoa myöten meitä huijaamassa. Nyt eivät huijaa.

      • Dailydiabetes

        Niin, piti sanomani että velivainajani käytti tietämättäni pakuriteetä jo 60- luvun lopulta. Kertoi vasta pari vuotta taapäin tästä ihmeestä kun tiesi kiinnostukseni ravitsemukseen. Hyvin piti tidon itsellään ja on nyt tuhkana, eli ei anna reseptejä. Tuon edellisessä olevan tiedon lainasin jostakin kirjoituksesta (Olisiko ollut Suomen Luonto-lehti) siksi että luettuani tämän ketjun läpi, en usko puolienkaan tietävän pakurista kuuta kuin sen että se on ihmeaine ja tehoaa mihin vaan. Tuo lainattu on faktaa, sillä sientä on tutkittu kymmeniä vuosia mm.Japanissa ja USA:ssa.


      • Antioksitantta

        Voiko pakurikäävän työntää nenään?


    • Antero45v

      Vaimo on juottanut minulle pakuriteetä kolme kuukautta, nyt on alkanut jöpötellä pitkin päivääkin ihan itsestään vaikkei mitään semmoista ole ollut näköpiirissä eikä edes mielessä. Vaimo ei tahdo enää päästää minua edes kylille yksin, pelkää varmaan että käytän vierasta.

    • Pakuria

      Pakuritee toimii nesteenpoistajana ainakin. Parhaan teen saa termospullossa pakurijauhe pulloon ja kiehuaa vettä päälle ja antaa hautua muutama tunti

      • Juon.lisää.nestettä

        Miksi ihmeessä sitä nestettä pitää poistaa?


    • Kohtuus

      Se on lääke. Jos ei ole vaivoja, niin ei hyödytä käyttää, mutta teho laskee. Ja sitten se ei toimi niin hyvin kun on vaivoja.

    • Höpöjuttuja

      Mistä lähtien lahottajasienet ovat olleet ihmiselle terveellisiä?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1739
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1654
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      1370
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1342
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe