Taasko herneet nenään?

Älä taas alota

Kertokaa minulle miehet, miksi tarvitsee loukkaantua, jos teitä pyyttää toimenpiteisiin jossain normaaliin yhteiselämään liittyvässä pikkuasiassa? Kaikkihan tietävät jo nämä kliseiset hammastahnatuubin keskeltäpuristamiset, WC-pöntön ringin alaslaskemiset, pöntön reunalle tippuneiden pissatippojen pyyhkimiset ja sukkien keräämiset lattialta. Millä logiikalla ne eivät mene jakeluun, vaan niistä joutuu toistuvasti huomauttamaan?

Olen miettinyt monesti, että onkohan miesystäväni ex-vaimo uskaltanut sanoa mistään mitään, koska nyt täytyy opastaa jo yksin käsienpesusta lähtien. Olen kiusallisessa välikädessä ja saanut jo kuulla olevani saivartelija, kun kaikkien alussa mainittujen asioiden lisäksi olen joutunut "toivomaan", että murut ja juomaläiskät siivotaan omilta jäljiltä ruokailun jälkeen, partakarvat siivotaan ajelun jälkeen lavuaarin reunalta, ihmisten ilmoille laitettais jotain muuta kuin ainaiset suomi-verkkarit ja turvakengät, pyyhkeeseen pyyhittäis vain puhtaita käsiä ym.

Sängyssäkin tekisi huomattavasti paremman säväyksen saippuapesun saaneet kädet, eikä hikisen nihkeät kourat, joilla on pyöritelty likaisen työauton rattia, silitelty koirat ja kissat, kaivettu nenää ja hypistelty vuosikausia käytössä ollutta avainnippua, yäk, likaisista kaikkien käsien läpi kulkeneista rahoista puhumattakaan. Tämä on asia, joka vaikuttaa harvan suihkussa käynnin lisäksi minun rakasteluintooni heikentävästi. Muutosta asiaan ei ole tullut, mutta aihe vedetään aika-ajoi esille muodossa " etkö sinä mitään muuta keksi! Voi V...U!".

Tässä oli vain muutama esimerkki, käytöstavat puuttuvat toki muutenkin. Olen yrittänyt jo keinoa "ehkä joku päivä kyllästyn näihin aiheisiin, otan vain ja sanon heippa". Itselleni on luontaista muuttaa toista hiertävät asiat välittömästi, sillä en halua että riitaa tulee joutavista asioista. Eihän huonojen tapojen muuttaminen ole itseltä pois. Vai onko?

Kertokaa hyvät miehet, mikä on naurettavin asia, mistä olette loukkaantuneet ja mitä aiotte asialle jatkossa tehdä? Vai meneekö sen takia peräti eukko vaihtoon?

21

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hahhhah,

      ihan kuules itse oot miehen itsellesi valinnu!

      • Joo mä oon ja samaa mieltä. Ihme ettei noi nykyajan miehet saa muijiaansa kuriin.


      • Älä taas al...

        No en valinnut. Minut valittiin ja aattelin kun mies oli niin sinnikäs, eikä hassumpi muutenkaan, ett katotaan kuin tässä käy. Emme asu yhdessä, vaikka mies sitä toivoisikin. Olemme puhuneet asiasta, kaksi yksinäistä nousee tyvestä puuhun ja riidat käydään tutustumisvaiheessa. Erikoinen järjestely, mutta mielenkiintoinen. Perustuu vapaaseen tahtoon, mutta mihin kummaan se miellyttämisen halu häviää..

        Juutuit epäolennaisiin, et vastannut kysymykseen.


    • kotikasvatus puuttuu

      Sä teet ap sen äijäs äidin hommia. Äippä ei ole opettanut miten eletään ja nyt sä joudut ohjaamaan sen vessaan opttamaan potalle. Aikuisen miehen.

      Ihme juttu ettei aikuinen mies osaa huomioida toista.
      ELI äidit! Miten te kasvatatte poikanne?

      Näitä on Suomi väärällään.
      Olin tehtaassa täissä 6v, enkä koskaan sietänyt mennä yhteiseen mies/nais vessaan, koska se oli pääosin miesten käytössä ja lattiakin oli niin kustu, että kengät tarttui siihen kiinni.
      Siivooja parka.

      Uuden Seelannin ministeri oli oikeassa. Jossain on menty pahasti vikaan.

      • Älä taas al..

        Äiti oli yksinäinen teiniäiti, eikä opettanut pojalle mitään, osuit oikeaan. Toiset yrittivät kasvattaa. Olemme puhuneet tästä ja minulle langenneen urakan suuruudesta ja mies sanoikin, että joku toinen ois saanu lähteä jo kävelemään.

        Kukahan laittais alulle miesten ryhtikampanjan... sille vois olla tilausta laajemminkin. Itse tunnen taistelevani tällä hetkellä tuulimyllyjä vastaan, kun jotkut asiat ei uppoa ei millään.


    • Kannattaa välita vähän käytetty, pitkään yksin asunut äijä :) Niillä voi sit olla kyllä muita piintyneitä tapoja, mutta osaavat huolehtia ittestään ja huushollista kumminkin..

      • Älä taas al..

        No, olen joitakin tavannut ja olen kanssasi eri mieltä. Vanha sanonta on että tarvitaan koko kylä kasvattamaan lapsi. Nähtävästi miehet tarvitsevat useamman naisen kasvatusta. Sitäpaitsi tässä kasvaa itsekin koko ajan, sitä enemmän mitä kovemmassa koulussa on.


    • Ole hiljaa!

    • tasarvo

      Kai sinäkin oma-aloitteisesti korjaat autot, polkupyörät ja pesukoneet? Asennat tietokoneen, avaat oven miehellesi, kannat raskaimmat pussit jne.

      • Älä taas al..

        Mies ei ole kiinnostunut tietokoneista senkään vertaa kuin minä, joten pikkusen saan joissain asioissa auttaa. Ja kun puuttuvista käytöstavoista puhuin, niin kyllä, avaan oven hänelle, mikäli joskus saan mennä edeltä. Takana kulkiessa jään oven väliin tai saan avata sen itse.

        Huvittavaa, kun otit tuon tasa-arvoasian esille, olen nimittäin yksinhuoltajaäitinä (vaikka sitä yhteishuoltajuudeksi virallisesti kutsuttiinkin) opetellut olemaan sekä isänä että äitinä ja kannustanut tytärtä opettelemaan myös miesten hommia, puukäsitöistä lähtien, koska miehen tukea ei aina ole saatavilla. Olen käynyt ammattioppilaitoksen järjestämän autonhuoltokurssin joskus reilut toistakymmentä vuotta sitten. Painavien nostelukin sujuu vaivatta, sen verran monta vuotta tuli nosteltua maitolaatikoita ennenkuin menivät rullakoihin. Pesukoneen ja huonekalujen kantoapuna olen nykyisinkin haka. Olen myös sen verran utelias, että olen kaatanut rikkinäisen pesukoneen ja etsinyt taskulampun kanssa vikaa. En löytänyt, kun en siitä mitään ymmärtänyt. Jos siellä olisi joku osa ollut irti, niin kai sen olisin huomannut siinä missä miehetkin.

        Sinäkään et vastannut kysymykseen. Olikohan se jotenkin huonosti muotoiltu? hmm..


    • Minä olenkin aina sanonut, ettei kumppanin tarvitse olla missään asiassa erityisen täydellinen. Mutta siinä ei saisi olla mitään erityisen ärsyttävää. Yksikin kunnon turn-off hautaa alleen loput viisi hyvää ja kuusi kaunista piirrettä. Eikä aika suinkaan auta vaan vuosien saatossa alkaa ärsyttämään kahta kauheammin.

    • Jokut miehet sattuvat olemaan hyvin lellittyjä ja hellittyjä. Noihan niille käy, kun kotoa pois eksyvät. Herra olkoon kanssanne! 0:)

    • kyllä luulis...

      Kyllä kait iso tyttö osaa itsekkin laskea pytyn rinkulan jos ei enää pottaa tarvitse?

      • harharhar

        Luulisi että tyttö osaa myös ostaa tuubeihin kiertäjät, jos asia häiritsee.


      • Älä taas al...
        harharhar kirjoitti:

        Luulisi että tyttö osaa myös ostaa tuubeihin kiertäjät, jos asia häiritsee.

        Mainitsin, että ne ovat perinteisiä kliseitä. Hammastahnatuubeja ei nykyisin tarvitse enää kiertää, eikä meillä sinappituubienkaan kanssa ole ongelmia.Otin tämän yhdeksi esimerkiksi, sillä tiedän monessa perheessä tätä keskustelua käytävän.

        Ainuttakaan vastausta ei varsinaiseen kysymykseen ole vielä tullut. Timo Koivusalokin käsittelee laulussaan "siksikö lähdit" tätä samaa teemaa.


      • Näin on.
        Älä taas al... kirjoitti:

        Mainitsin, että ne ovat perinteisiä kliseitä. Hammastahnatuubeja ei nykyisin tarvitse enää kiertää, eikä meillä sinappituubienkaan kanssa ole ongelmia.Otin tämän yhdeksi esimerkiksi, sillä tiedän monessa perheessä tätä keskustelua käytävän.

        Ainuttakaan vastausta ei varsinaiseen kysymykseen ole vielä tullut. Timo Koivusalokin käsittelee laulussaan "siksikö lähdit" tätä samaa teemaa.

        Hyvä jos pysyykin poissa. Ei tuollaisia lauluja kukaan jaksa.


    • Naisten viat

      Miksi itse jätät leipäpussin sulkematta ja leivän kovettumaan?

      • Älä taas al...

        En jätä, opin sen jo lapsuuskodissani. Jos ja kun minulle jostain tavastani huomautetaan, korjaan asian välittömästi ilman sarvia ja hampaita. Toisinaan käy niin, että samasta asiasta joutuu sanomaan toisen kerran, jolloin pyydän anteeksi ja kerron että se oli vahinko tai unohdin. Pyrin kuitenkin parantamaan tapani jo kerrasta.


    • Ihminen ei tee mitään mitä ei osaa. Ei senkään jälkeen kun asiasta on huomautettu, jos ei näe syytä muuttaa käytöstään. Eli oma motivaatio puuttuu, toisen puolesta/iloksi tekeminen ei riitä syyksi jos asiat tuntuvat liian vähäpätöisiltä.

      Projektimiehen ottavilla naisilla on vuori kiivettävänä :)

    • miks noi täytyy aina mennä naisten ehdoilla???
      mitä jos joku mies alkais siulle vinoilemaan et tästä lähin kakit vain olohuoneen lattialle

      • Sinäkään et vastannut kysymykseen, mutta minä vastaan sulle, vaikket tosissas olekaan liikkeellä.

        Oisko kyse kotona saatavasta siisteyskasvatuksesta, minkä tytöt nähtävästi sisäistävät poikia paremmin. Ei ole esim. kiva istahtaa yöllisellä pissareissulla märälle ja kylmälle (todella!) pöntölle. Miehethän harvemmin käyvät istumassa yöaikaan, joten he tuskin saavat tällaista shokkihoitoa. Sitäpaitsi he tarvitsevat yölläkin näemmä vessassa valot, että menee edes sinne päin.

        Jos olet parisuhteessa, on vaikea kuvitella, että kaikki toisen tavat sopivat sinullekin mukisematta. Kai sinäkin joskus toivot jonkun ärsytyksen aiheen poistuvan. Jos et koskaan ärsyyntymisestäsi mainitse, keräät suotta painolastia.. vaan jotkut miehethän lähtevätkin usein siinä tilanteessa baariin..

        Mitä tulee tohon lattialle kakkimiseen, ni se tais olla niitä kivikauden tapoja. Sinussa on vielä ripaus luolamiestä ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      141
      1725
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1345
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1212
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1147
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      191
      937
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      915
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      94
      867
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      778
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      138
      722
    Aihe