Miksi käyt kahviloissa?

Miksi ihmeessä?

Eli miksi ihmiset käyvät kahviloissa? Menettekö sinne tapaamaan tuttuja? Käyttekö siellä työmatkalla yms. kun ei ole aikaa mennä kotiin juomaan sitä kahvia? Ettekö vain itse viitti ostaa sitä kahvipakettia, joka tulisi pidemmän päälle halvemmaksi kuin joka päivä kahvilassa käynti?

Kertokaa siis ihmeessä minullekkin, kun en tota kahvilakulttuuria oikein ymmärrä.

P.S: Minun kahvilakäyntini yhden vuoden aikana voi aina laskea yhden käden sormilla.

15

1459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksi ei ?

      Meillä ei ole varsinaista kahvilaa, mutta paikallisesta pubista saa ilmaista kahvia ja keksejä muun liäksi. Silloin tällöin käyn piipahtaa siellä joko yksin lukemassa päivän lehdet ja tapaamassa tuttuja, tai sitten ystävän kanssa juttelemassa.
      Vaihtelua sille että kotona sitten joudut leipomaan, tiskaamaan.....
      Työmatkoilla syömässä ja nauttimassa ihmisten olemassaolosta.
      Voittaa kuitenkin naposteluporkkanat ja minitomaatit ja maksu tv:n kalseassa hotellihuoneessa.

    • Café au lait

      On kivaa käydä kahvilassa!
      Olen opettanut lapsenikin pienestä pitäen käymään kahviloissa, esikoinen juo kahvia, kuopus yleensä teetä. Kumpikin tietää mistä tykkää eikä tule tenkkapoo kun pitää valita makeaa tai suolaista omaan makuun.

      Kahvilakulttuuri on asia, joka pitää ja kannattaa opetella.
      Tunnen ihmisiä, joille maksullinen kahvikuppi on kirosana, nämä keittävät kahvinsa kotona eivätkä käy koskaan missään "ulkona" syömässä. Kukin tavallaan.

    • m.i.h.m.o.h

      En käy kahviloissa niin paljon kun haluaisin, koska kyllähän kotonakin saa kahavia. :D Kahviloissa viehättää kuitenkin se tunnelma. Siellä on kiva kahvin ja pullan tuoksu ja kiva mennä kavereitten kanssa viettämään aikaa. :3

    • mies32

      Yksinasuvana kahvila on kiva tapa käydä vähän tuulettumassa ihmisten ilmoilla ja lukemassa lehdet. Kotinurkkia ehtii kyllä katsella aivan riittämiin.
      Tosin käyn kahviloissa myös avopuolison kanssa silloin kun sellainen on. Tuulettaa sekin.

      • Minni70.Hki

        Kahviloissa on tosi mukava käydä. Käyn lukemassa päivän lehden, juomassa tietystikkin hyvää kahvia ja tapaamassa uusia ihmisiä. Monestikkin otan myös jotain hyvää syötävää :) Tosiaan tuulettumassa !! Kahvila on hyvä vaihtoehto baariile. Ei tule krapulaa... enkä mie oikein jaksaisi, edes humalaisia miehiä örveltämisineen.

        Kahviloissakin käy ihan oma ns. kantaporukkansa. Vaikkapa Robert´s Coffeessa käy, varsin hyvännäköisiä ja nuorekkaita miehiä =)


    • restonomi

      Kahvilakulttuuri Euroopassa on upeaa. Pöytiin tarjoillaan ja tarjolla on vaikka mitä tuoreista leivonnaisista lähtien. Käyn jokaisella reissullani joka päivä 2-4 kahvilassa. Suomessa valkkaan kahvilan huolella. Tapaan ystäviäni kahvilassa, siellä saa rauhassa vaihtaa kuulumiset. Käyn myös puolison kanssa herkuttelemassa. Vieraalla paikkakunnalla on joskus vaikea löytää sitä hyvää kahvilaa, onneksi netistä on apua ja tuttavien vinkeistä. Teen tarjoilutapa paljastaa kahvilan laadun.

      • Ei mitään rajaa

        Käypä jossain Roomassa tunnetun toriaukion kahvilassa, missä pöytiintarjoilu ja hienot puitteet, ei siinä mitään. Hinta vaan on niin posketon, mitä olen kuullut kauhutarinoita, ettei ikinä enää kahville, jollei tiedä kohteesta enempää.
        Pieni kuppi mitä tahansa kahvia, lasi vettä ja pieni suklaapala kupin reunassa ja hyvä jos saat 20eurosta takaisin. No, joillekin se tuo niin mitäänkorvaamattoman ylemmyyden tunteen näyttäytyä just kuten näissä meidän trendikahviloissa Robert's ja muut, kun köyhät kulkevat ohi vain haikaillen ja huokaisten kohdalla. Ei sinne mennä kahvia juomaan, vaan näkymään ja näyttäytymään ja hakemaan itselle muka arvostusta, kun ei tarvitse rahvaan kanssa kahvitella. Ihan kuin Helsingin Hietaniemi, on jopa bikinejä, jotka eivät sovellu uimiseen, mutta näyttää hyvältä. Toisaalta eipä tuollaisten kusipäisten vajakkien seuraan edes kaipaa, joiden elämä on noin tyhjää, että tuo edellä tuo tyydytyksen.

        Joskus 10-15v sitten Tallinnasta saattoi löytää todella viehättäviä kahviloita ja mitä ihanampia tarjottavia ihan muutamalla eurolla, itsekin kävin parissakin paikassa. Nyt siellä on keskustassa hinnat nousseet aivan pilviin ja jopa joissain yli Helsingin hintojen.


    • RiiNa

      Käyn mielelläni kahviloissa, käyn yksin lukemassa päivän lehdet, joskus ilman lehtiä, nautin ilmapiiristä. Tapailen ystäviäkin kahviloissa, se on helpompaa molemmille jos matkasta tulee esim. yhtä pitkä molemmille esim. keskustaan, eikä tapaaminen tarvitse olla tuntien mittainen.

    • Kahviloissa käyn katkaisemassa yksinoloon liittyvän ahdistuneisuuden, hakemassa ideoita omaan kahvin ja ruuan valmistukseen, treffeillä, kuuntelemassa paikallista murretta sekä nauttimassa tuotteita, joita en koe järkeväksi valmistaa itse kotona, kuten croissantit ja munkit. Ei yhä voisarvea tai munkkirinkilää kannata ryhtyä leipomaan. Nyt olen viikonvaihteessa matkustellut Suomessa, ja kyllä on todettava, että kahviloiden kahvissa on eroa. ABC Seinäjoen tilavassa mutta epäviihtyisässä miljöössä sain hörppiä aivan järkyttävien makuvivahteiden maustamaa kitkerää kahvia, mutta Oulun ydinkeskustassa kahvila Bisketissä kahvi oli aromikas makunautinto.

    • jl3j45l2

      Jep, hyvään kahvilaan kuuluvat myös päivän lehdet. On laihduttavaa käydä kahviloissa; jos leipoisin itselleni kakun, söisin sen parissa päivässä kotona, kahvilassa menee se yksi pala. Kahvilasta on kiva katsella kadun vilinää ja miksei myös kahvittelijoita. On viihtyisä ympäristö, hyvä kakku- ja kahvivalikoima. Käyn vain kauniissa kahviloissa, en koskaan huoltoasemilla, ostareissa tai vastaavissa muovipaikoissa.

    • Ei mitään rajaa

      Minäkin kävisin, mutta jos maksaa 2,5-3e pelkkä kuppi ja siihen kastettava sama, tekee 42e viikossa 160e kuukaudessa. Pikkasen kallis harrastus käydä vain tapaamassa ihmisiä tai kuuntelemassa murteita tai lukemassa päivän lehdet. Menepä Stadissa istumaan samaan pöytään jonkun kanssa, luulee, että yrität iskeä hänet tai olet muuten vaan mielenterveyskuntoutuja tai yksinäinen puheripuliterrori ja vaihtaa pöytää.


      Tietty eihän siellä tarvitse päivittäin käydä, mutta nuo hinnat ovat aivan poskettomat. Jos olisi euron kuppi, sitä voisi edes joskus, mutta parilla eurolla saa paketillisen. Onhan siinä yrittäjällä muitakin kuluja, mutta kate on aivan pohjaton, alkoholia myydään 3-4kertaisella katteella, kahvia moninkymmenkertaisella. Alkoholiin pitää hankkia luvat ja kouluttaa ihmiset, kahvion voi kuka vaan perustaa kutakuinkin.

      Tuo hinta kahville on räjähtänyt niin silmille, että ei tee edes mieli kahvia, kun katselee kuppien ja kastettavien hintoja, jokin kakunpala tai torttu ohut suirokin voi olla 5e. HUHHHUHUHUHU!!!!!!!!!

    • Siksi!

      Vuoteen en ole käynyt, kipu kynnys ylittyi kun kupin hinta ylitti 1.5 ekun. 2-3 kupil saa jo paketin, josta tulee kymmeniä kuppeja, ,pitemmillä matkoilla otan termarin mukaan,kahvin hinta muutamia senttejä! mut ahneella on kakkanen loppu,asiakkaat katoaa.

      • kerroppa nero

        Kuinka pyörittäisit kahvilaa veloittamalla kahvista vain kahvinpurujen hinnan?


    • Anonyymi

      Siellä tapaa ihmisiä. Kahvin sijaan voi juoda teetä. Jos rahat ovat tiukalla, on hyvä etsiä halpa kahvila, jos sellaisen löytää.

    • Anonyymi

      Nykyisin on edes kahviloita, 30 vuotta sitten ei ollu kuin räkälöitä ja juottoloita.(taitaa olla sama asia)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      784
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe