Kestävä kaasugrilli

Selailin keskustelua ja oli aika vanhoja juttuja jotka vertailivat grillin kestävyyttä. Eli olisiko päivitettyä kokemusta?
Nykyinen taitaa olla 5 ( tai 6, aika on hupaa)vee vanha Lanndman 4 polttimoa ja muistaakseni 2 vaihdettu. Aina ei kaikkia käytetä ja parilan alla säilyy parhaiten. Talvisäilytys kylmässä navetassa, No nyt kevätpesun yhteydessä polttimot rapisi,sisäpellit varisi ja pohjassa on parit reijät... renkaat on vaihdettu jo aikaa sitte. Säätö ei toimi ja yksi nuppikin lohkes.Oikeesti olen jo huolissani turvalisuudesta, varsinkin kun nuoret harrastavat illanistujaisia pihalla.
Grilli on taivasalla suojahuppu muistaessa, varsinkin nuorisolta tuppaa unohtumaan, niinkun putsauskin.
SIIS kestävä,helposti pestävä ,isollekkin porukalle sopiva grilli joka ei ota heti nokkiinsa huolettomasta hoidosta. Nykyisen kokoon olen ollut oikein tyytyväinen samoin paistolevyyn ( vihannekset). Sivupoltinta en kaipaa, vieressä on avotulimahdollissuus letuille tms.
Weberien kansi tuntuu epämiellyttävän painavalta ( meillä grillimestari on pätkäemäntä). Käyttö ja kestokokemuksia KIITOS jo etukäteen.
Ilmoita


44 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


"SIIS kestävä,helposti pestävä ,isollekkin porukalle sopiva grilli joka ei ota heti nokkiinsa huolettomasta hoidosta."

Iso pallogrilli piippusytytin.
1 VASTAUS:
Juuri näin, esim. Weber tekee upeita ja erikokoisia pallogrillejä, jotka tekevä mainiota sapuskaa. Halutessa ei tarvitse itse edes grillata, kansi kiinni ja homma hoituu ihan issesseen, kun kokki ottaa siivua. Itsellä oli aikoinaan kaasugrilli, en osta moista enää koskaan.
+Lisää kommentti
Kestävää, helposti pestävää ja eri kokoa löytyy www.tulikulma.fi
Samoin varaosat grilleille. Itse tilasin juuri lämmönjakopellin ja polttimet omaan grilliini.
Ilmoita
älä noihin uusavuttomien grilliin kajoa ja hommaa semmoinen hiilillä/puollatoimiva grilli ja niitä saa 400€ ylöspäin että silleen. Itse olen parikertaa koekillut vuokramökillä kaasugrilliä ja eihän se ole kuin kaasu-uuni grillin muodossa ja itse ainakin haluan sen savun tai nuotion maun mikä puu tai hiilillä tuotetulla lämmöllä tulee että silleen. Itse grillään mökilläkin kunnon ulkotakalla ja enkä hiilloksella vaan pienellä tulellä ja paras on mutta vaatii taitoa.
Ilmoita
tuli ostettua 2 vuotta sitten ruotsista 4 polttimolla oleva grilli pariloilla ja valurauta polttimoilla, grillin alla erillinen rasvataso johon laitettiin hiekkaa johon valuva rasva imeytyy, tasopintaa 95 cm mahtuu kunnon kyljykset.hintana oli 186€ elikkäs erittäin edullinen,ulkokuori näyttävää ruostumatonta helppo pitää puhtaana,vamos
1 VASTAUS:
Toi hiekan laitto rasvapeltiin oli uutta. Näköjään täälläkin voi uutta oppia perskeles :)
+Lisää kommentti
Namnam kabanossia.
Ilmoita
Moro,

Kaasuvalosta (helsingis(s/t)ä) -> hakemaan kunnon makkaran"liekitin"! ! ! Ostin n.n. kymmenen vuotta sitten kunnon viisi polttimoisen sivukeittimellä ja on vielä kuin UUSI! ! ! Merkkiä en muista kun mökillä on äärimmäisen raskaissa olosuhteissa grillikatoksessa. . . Käytetty on kesällä ja talvella ;) Grillien Mercedes kestävyydeltään ominaisuuksiltaan ja käytettävyydeltään! ! ! Suosittelen satsaamaan. Varaosiakin saa ja itseasiassa ei ole tarvinnut kertaakaan ostaa varaosia ;)

Vaikkakin moni "säästää" ostamalla joka vuosi uuden kun vanha on puhki =(

Ja. . . Olen aiVan YKSITYISHENKILÖNÄ ASIALLA! ! !
Ilmoita
Weberin Genesis...maksaa 1200€, mutta takuu 25-vuotta ja se on hintansa väärti.
Ilmoita
Suosittelisin unohtamaan nuo kaasut grillissä jos haluat todellakin GRILLATA!
Kyllä hiiligrilli vielä grilli on, kaasukrillillä tulee grillimakkarasta keitetyn tapainen "krillimakkara"
6 VASTAUSTA:
Eikä tule. Grillissä pitää olla tehoa, jotta pinnat paistuvat umeen ja mehut jää sisälle. Ensin tehokkaasti pinnat umpeen, ja sitten pienennetään tehoa ja kypsennellään kannen alla. Niin se liha tehdään. Laatulihaa ei kannata muhituttaa kannen alla.

Suomessa ei osata grilata. Jenkkilässä barbeque on se oikea hiiligrillaamisen muoto, mutta siihen pitää tehdä sitten grilli kivistä.

Opetelkaa grillaamaan ja sitten grillinhankintaan!
Köyhämies kirjoitti:
Eikä tule. Grillissä pitää olla tehoa, jotta pinnat paistuvat umeen ja mehut jää sisälle. Ensin tehokkaasti pinnat umpeen, ja sitten pienennetään tehoa ja kypsennellään kannen alla. Niin se liha tehdään. Laatulihaa ei kannata muhituttaa kannen alla.

Suomessa ei osata grilata. Jenkkilässä barbeque on se oikea hiiligrillaamisen muoto, mutta siihen pitää tehdä sitten grilli kivistä.

Opetelkaa grillaamaan ja sitten grillinhankintaan!
on itte grillaajatki muotoa barbegue, taivaallisen pulskaa porukkaa!

Itte grillistä. Harvemmin ne on jääny makkarat syömättä ja kaljat juomatta, oli grilli mikä hyvänsä.
jos tykkää petroolin makuisista grillauksista hanki hiiligrilli
Köyhämies kirjoitti:
Eikä tule. Grillissä pitää olla tehoa, jotta pinnat paistuvat umeen ja mehut jää sisälle. Ensin tehokkaasti pinnat umpeen, ja sitten pienennetään tehoa ja kypsennellään kannen alla. Niin se liha tehdään. Laatulihaa ei kannata muhituttaa kannen alla.

Suomessa ei osata grilata. Jenkkilässä barbeque on se oikea hiiligrillaamisen muoto, mutta siihen pitää tehdä sitten grilli kivistä.

Opetelkaa grillaamaan ja sitten grillinhankintaan!
Hiiligrillissä on tehoa, saapi Grillimakkaraakin,
kaasulla pelkkää Krillimakkaraa.

Suomessa on aikojen saatossa osattu Grillata,
nyt tuo osaaminen alkaa helppouden vuoksi mennä Krillaamiseksi
erfghjkl kirjoitti:
jos tykkää petroolin makuisista grillauksista hanki hiiligrilli
Ei hiiligrillissä petroolia käytä kuin tumpelot, Grillaajat taitavat kyllä hiiligrillin sytytyksen, joka on kaasukrillin tulon jäänyt taitolajiksi vain harvoille
JENKKILÄSSÄ NYT kirjoitti:
on itte grillaajatki muotoa barbegue, taivaallisen pulskaa porukkaa!

Itte grillistä. Harvemmin ne on jääny makkarat syömättä ja kaljat juomatta, oli grilli mikä hyvänsä.
Jenkkiläinen systerinmies sano kerran että kaasugrillisssä pitää olla tehoa vähintään 35000 btu elikäs 10,4 kw, sen pienemmillä ei tee mittään. ja se mies on lihamestarina kyllä grillannut jokusen kilon...
+Lisää kommentti
Jos haluat syöpään sairastua ja syödä hiiltynyttä lihaa, niin pallogrilli. Sen voi hiilillä polttaa eli noeta siinä lihat. Sytytys nesteellä - saat samalla pikantin paskan maun grillaamisiisi- ja sammutus kusemalla.
1 VASTAUS:
meinasit jäädä tänne ikuisesti leijuun niiden kaasugrillituotteittes kanssa, häh?
Ei kai ole äitimuori pelotellut poikaa, nimimerkistä palli päätellen, karsinogeenein kun noin hehkuttaa hiiltä vastaan? Mikä ihmeen kiiru sulla on grillatessa. Hiilloksellahan niitä lihoja korvennetaan eikä välittömästi sen jälkeen kun oot hiilten päälle saanu litran raaka-arskaa leviteltyä.
Saat kusta pääläriis ihan ittekses ton propagandas kanssa. Jos joku muutamaan kertaan vuodessa hiiligrillillä muoniaan korventaa, niin ei se siihen kuole. Niin ikävää kun onkin, ihminen voi pudota vaikka puukkoon pyöräillessään, joten syö rauhassa ja hyvillä mielin grillis antimia.
Se muona on sivuasia grillaamisessa, pääjuttu on itte aika ja henki sen tohinan ympärillä.
+Lisää kommentti
Mikä tahansa laite menee romuksi, jos sitä ei hoideta ja säilytetä asiallisesti.

Itsellämme on Muurikka, joka vaatii valuraudan vuoksi tarkkaa hoitoa, mutta on ah, niin todella hyvä käytössä, eli vaivannäkö kannattaa!

Toinen pistämätön vempele on lieriön mutoinen savustuspönttö. Toimii sähköllä. Sen kanssa ei voi epäonnistua. Mutta putsaamisen sekin vaatii.

Toivon, että perheennen löytää jonkun ihmevempaimen, joka on aina käyttökuntoinen. Hyvää grillauskesää!
1 VASTAUS:
Muurikalla( noin 7 v) paistan letut avotulella, samaan paikkaan nostan parikymmentävuotta vanhan savustuspöntön kesät talvet. Grillit vaan tulee ja menee..kaatopaikalle. Grilliä kyllä putsataan/öljytään mutta ei hierota.. Kaasuvalossa pitänee poiketa, taitaa olla se joku BEEF jotain mitä tässäkin ketjussa kehutaan
+Lisää kommentti
Jos grillin ostaa kaupasta se pitää olla WEBER

jos pihaa on niin muuraa itse kunnon pihakeittiö
Ilmoita
Weber on nro 1.Itsellä Weberin hiili-ja kaasugrilli.Kaasugrillillä
ikää yli 20-vee.paineletkun olen vaihtanut ja ennen käyttöönottoa tsekannut,että se ei vuoda.Grillaa tasaisesti ja on erittäin hyvä.

trv Mikko
Ilmoita
Miksi pikkukuvassa on pallogrilli :(
Ilmoita
Muuraa sopivaan kohtaan tiilestä aihio, laita tulenkestävä muuraus sisälle laitoihin ja pohjaan. Asenna muurauksen aikana varraskannakkeet sopivaan kohtaan tiiliriville ja muuraa kaikki loppuun. Työn kuivuessa tee grillivarras esim. 8 mm harjateräksestä joka on riittävän tiheä ja ristikkäin hitsattu toisiinsa kiinni. Kun tuo on valmis voi grillata ei säiky pienestä, ei mene sähköä, ei kaasua ei edes hiiliä. Grillaat pelkillä puuklapeilla ja homma toimii taatusti, eikä korroosia syö. Kun hiillos sammunut laita grillin päälle suoja, se edesautaa säilymistä.
Ilmoita
moi :) mikä on hyvä makkara suomesa! hyvää kessää kaikille ;) :)
Ilmoita
Beef,,osta sellainen,,,yhtä laadukas kuin Weber,,,hinta 200e halvempi.
Ilmoita
Meille ostettiin nyt keväällä Futur 3 Eco ja vaikuttaa ainakin toistaiseksi erittäin toimivalta peliltä. Kestävä ja eikä maksa maltaita. Varaosiakin saa jos sattuu joskus tarvitsemaan. Isompaan tarpeeseen kokemusta on Futur 3 Deluxe -grillistä, mikä ostettiin isälle viime keväänä lahjaksi, koska on himogrillaaja. On pysyny loistokunnossa vaikka on ympäri vuoden ulkona ja aikaslailla vähällä hoidolla.
Ilmoita
Kaikkia niitä pitää putsata,huoltaa. Ja kun niissä harvoissa on rosteria, niin huonolla hoidolla pian puhki. Edullinen kaksipolttiminen, mitään varaosia tarvii, uusii muutaman vuoden välein. Vaikka kyllä ne viisi vuotta kestää miten vaan. Sivupolttimet on yleensä onnettomia, ei saa pottuja ees keitettyä. Ei kannata maksaa merkistä, Weber tms.....
Ilmoita
BeefEater on ykkönen! Sen läpiemaloitu parila ritilä on ylivoimaisen helppo pitää aina valmiina. On myynnissä K-raudoissa ja Citymarketeissa, maahantuoja: Kaasuvalo = saa siis varaosiakin, joka ei ole aina itsestään selvää! Ja, pankaa ruostuvat osat, kuten; polttimet, liekinjakajat (jos valurautaa), talveksi ruokaöljyyn, niin eivät ruostu.
Ilmoita
Jos kaasugrillin hankinta perustuu tunnepohjaiseen ratkaisuun ja haluaa rikastuttaa amerikkalaista porvaria, niin Weber on hyvä valinta.
Otetaanpa tähän faktaa: Weberin kaasugrillejä mainostetaan ympäripyöreällä 25-vuoden takuuohjelmalla.
Ainoa osa grillissä jota 25-vuoden takuu käytännössä koskee on kansi. Esimerkiksi vaunuosalla on vain kahden vuoden takuu.
Kaikkien Weberin mallien takuut löytyvät heidän sivuiltaan:
http://tinyurl.com/btchj4a
Fakta 2. Weber on lyhentänyt kaasugrilliensä takuuta. Vuonna 2006 Q-sarjan grillien kaikkien osien takuu oli viisi vuotta.
Nykyään: http://tinyurl.com/d48z8or
Grilliritilöiden takuut Spirit ja Genesis-sarjassa olivat seitsemän vuotta ja Flavorizer-tankojen viisi vuotta. Nykyään osien takuu on kolme ja kaksi vuotta.
Myös kipinäsytyttimen takuu on pudonnut kolmesta vuodesta kahteen.
Uusimmassa Suomelan numerossa (4/2012) on vertailtu usean eri kaasugrillin luvattua ja todellista tehoa. Standardin mukaan eroa
saisi olla enintään 8%. Pahimillaan erotus oli -28%.
Fakta 3. Täysrosterisen Weber Genesiksen hinta Usassa 733 €: http://tinyurl.com/c2yvtj8
Keskihinta Suomessa 1399€: http://tinyurl.com/cjj2kuw
Monilla muilla merkeillä katteet jäävät paljon pienemmiksi.
Tyhmä saa olla mutta ei tietämätön. Vaikka toimin työssä jossa rahanhimoisen olisi helppo putsata sinisilmäisiä, en halua
omalta osaltani levittää vallitsevaa ahneuden kulttuuria. Jossakin vaiheessa pää tulee aina vetävän käteen.
Ilmoita
Kävin tänään paikalliset grillikauppiaat läpi ja kyllä yksi erottui joukosta nimittäin Weber kaasugrilli joita löytyy ainakin täältä Expert kodinkone liikkeestä. Weber q300 on aika pienen oloinen päältäpäin kauniisti pyöristettyine kulmineen, vaikka onkin pienen näköinen niin grillauasala on peräti 46x65cm! eikä ole mitään jaettua paistoritilää vaan kunnollinen valurauta ritilä, mutta hinta on 449€ se vähän hirvittää mutta laatu on ylivoimainen halpis malleihin verrattuna ja varmasti kestää on sen oloinen käteen..
Ilmoita
http://www.grillikauppa.com/erikoistarjous-kaasugrilli-aviedo-rst-poltinta-141kw-sivupoltin-varraspaahdin-p-835.html

3 kesää on karttunut kokemusta kyseisestä grillistä, ja pois en vaihtaisi.
Ilmoita
Itse en grilliä käytä mutta annoin lahjaksi 6v sitten Prismasta ostamani 400 euron kaasugrillin. Siinä kolme poltinputkea ja sivukeitin. Merkki ja malli ovat kuluneet pois enkä niitä muista.

Ajattelin laittaa talviteloille ja avasin kannen, valurautaritilän ja-levyn.

Alta paljastui täysin ruostuneita reikäisiä levykkeitä 3kpl jota olivat kaasuntulon putkien päällä. Ilmeisesti liekin levittäjiä? Putkien takaosassa oli irti ruostuneita sidos, u-"palkkeja" 2kpl. Mikähän niiden tehtävä on kun kuitenkin kaasuputket ovat päistään kiinni rungossa?
Alla puhkiruostunut pelti joka viettää aukkoon jonka alla rasvakuppi.

Runko vaikuttais olevan kunnossa mutta rasvaa joka nurkassa. Miten puhdistus, painepesurilla mutta kovat linimentit ensin?

Vai onko kaatopaikkakamaa ja uuden hankinta?
2 VASTAUSTA:
Meillä on Prismasta Barbecin 2n valurautapolttimen malli puurungolla ja 5 kesää palvellut. Siitä alkaa vetelemään viimeisiään paistoritilän alla oleva liekintasauspelti, muutoin ihan kelvollinen vielä ja kaikki toimii (no ne sytkät on sytyttänyt silloin kun sattuu, mutta helpompi sytyttää pitkällä sytkärillä, kuin ruveta niitä joka vuosi huoltamaan).
Säilytetty kesät talvet ulkona lipan alla, yhden kesän oli kokeeksi pelkän suojahupun kanssa "vesisateessa" ja silloin alkoi homehtumaan.

Mökille hommasin samanlaisen 3n polttimen mallin, mutta siinä on hieman kevyemmin tehdyt valurautapolttimet ja enemmän "mustaa" peltiä, aika näyttää sen keston, sekin ulkona kesät talvet katoksessa tai lipan alla (roiske/sadevettä roiskuu kesällä teräsrungolle).

Alkuun puhdistin lipeäputsausaineilla (ruostuttaa parilat ja jää hiiriä houkuttelevaa rasvaa), mutta nyt käytän Muurikan monipuhdistajaa, toimii paremmin ja vähemmän sotkua (ekoa maailma pelastuu...).
Keväällä sitten kevyempi putsaus ja Muurikan silavaa paistopinnoille.
Kuumapainepesurilla saisi puhtaaksi jos sellainen olisi, mutta painepesurien vesi tunkeutuu joka paikkaan ja siitähän sitten tulee omat ongelmansa.

Veikkaanpa ettei kalliit grillit kestä niin pitkään että niistä olisi jotain hyötyä (€/vuosi), kun ei tarvitse naapurille leveillä.
Kohtuukustannuksin kirjoitti:
Meillä on Prismasta Barbecin 2n valurautapolttimen malli puurungolla ja 5 kesää palvellut. Siitä alkaa vetelemään viimeisiään paistoritilän alla oleva liekintasauspelti, muutoin ihan kelvollinen vielä ja kaikki toimii (no ne sytkät on sytyttänyt silloin kun sattuu, mutta helpompi sytyttää pitkällä sytkärillä, kuin ruveta niitä joka vuosi huoltamaan).
Säilytetty kesät talvet ulkona lipan alla, yhden kesän oli kokeeksi pelkän suojahupun kanssa "vesisateessa" ja silloin alkoi homehtumaan.

Mökille hommasin samanlaisen 3n polttimen mallin, mutta siinä on hieman kevyemmin tehdyt valurautapolttimet ja enemmän "mustaa" peltiä, aika näyttää sen keston, sekin ulkona kesät talvet katoksessa tai lipan alla (roiske/sadevettä roiskuu kesällä teräsrungolle).

Alkuun puhdistin lipeäputsausaineilla (ruostuttaa parilat ja jää hiiriä houkuttelevaa rasvaa), mutta nyt käytän Muurikan monipuhdistajaa, toimii paremmin ja vähemmän sotkua (ekoa maailma pelastuu...).
Keväällä sitten kevyempi putsaus ja Muurikan silavaa paistopinnoille.
Kuumapainepesurilla saisi puhtaaksi jos sellainen olisi, mutta painepesurien vesi tunkeutuu joka paikkaan ja siitähän sitten tulee omat ongelmansa.

Veikkaanpa ettei kalliit grillit kestä niin pitkään että niistä olisi jotain hyötyä (€/vuosi), kun ei tarvitse naapurille leveillä.
Kiitos vinkeistä.

Liekintasauspellit;
- meinasin käydä peltiliikkeessä hankkimassa nuo kappaleet ja taivuttaa ne ja porata reijät (olishan siinä mukavaa puuhaa). Ehkäpä kuitenkin läheisestä erikoisliikkeestä ostan n. 13e/kpl.
+Lisää kommentti
köyhän rilli, männyn käpyjä poltto öljyllä sytytettynä, sillä ne makkarat paistuu.
1 VASTAUS:
Ja karsinogeeneillä ja hiilivedyillä maustettuna
+Lisää kommentti
Osta weberin Genesis jos haluat kerrasta kestävän bbq kaasugrillin. Spirit sarjaan joudut uusimaan ritilän ja aromizer barit kerran parissa vuodessa jos grillaat vähänkin enemmän. Genesiksen runko kestää paremmin kuin Spiritin. Ja sitten muistutukseksi. Weberillä ei saa kunnon naudanliha pihvejä, se on bbq grilli. Jos grillaat pääsääntöisesti naudanlihaa tarvitset kaasugrillin jossa polttimet on lähempänä ritilää ja lämpö kovempaa. Makkarat, kanat ja porsaat onnistuu Weberilläkin. Itsellä pihalla, ympärivuotisessa ja 2-4 kertaa viikossa käytössä, kovalla lämmöllä grillaamiseen saksalainen Haape merkkinen hiiligrilli, epäsuoralla lämmöllä kypsentämistä eli bbq:ta varten tuunattu (ritilät ja aromizer barit vaihdettu paksuun rosteriin)Weberin Spirit ja lämminsavustukseen Weberin bar bq kettle pallogrilli. Pallogrilliinkin on uusittu ritilät pariin kertaan.
Haapen ja Weberin hiiligrillien vertaaminen onkin sitten yhtä järkevää kuin G sarjan Mersun ja Cryslerin vertaaminen. Mitä enemmän grillissä on rosteria (ja valitettavasti myös hintaa) sitä kestävämpi se on. Prismojen ja Cittareiden grillit kannattaa suosiolla sivuuttaa kaukaa. Ne ei kestä ja lämmöjakautuminen on suolesta. Sama pätee muuten Landmanin grilleihin. Weberkin on USA:ssa keskihintaluokan grilli ja laatu sen mukaista.
Kun ostat grilliä, älä osta liian pientä tai sellaista jossa on puolet parilaa. Paistinpannut on jo keksitty ja parilan korvaa parilapannu.
1 VASTAUS:
Oletpa hakoteillä. Oikea tapa on keittää lihat mausteliemessä ja käyttää hetki miedossa kaasugrillissä. Jos haluat ravintolatason herkkua, käytä grillimaustetta.
+Lisää kommentti
Ei ole olemassa kaasugrillejä. On vain kaasukypsentäjiä. Oikea grilli on AINA puuhiilillä tai puilla toimiva.
Ilmoita
Mustang Aviedo.
10 vuotta on käytetty, toimintakunto edelleen uutta vastaava.
Unohtakaa jo se hiilien kanssa ährääminen.
1 VASTAUS:
Kompaan.
Täälläkin on Aviedo, 9 kesää grillattu. Nyt vaihdoin kaasuletkut ja säätimen, ja toimii kuin uutena.
+Lisää kommentti
Et ole ymmärtänyt grillauksen syvempää merkitystä.
Grillaus ei ole helppoa, grillaus ei ole nopeaa, grillaus on tärkeämpää kuin se mitä grillaat.
Grillauksen pitää kestää vähintää 12h, kyse ei ole pikaruuasta.
Grillattavaa lihaa ei saa missään tapauksessa eikypsentää.
Grillilihan pilkkomiseen on varattava riittävästi voimaa ja aikaa.
Grillattuliha pitää syödä, vaikka se maistuisi pelkälle savulle ja noelle.
Jos naapurit valittavat savusta ja katkusta, uhkaa heitä syytteellä häirinnästä.
Kyse ei ole ruuanvalmistuksesta, vaan grillaamisesta. Näitä ei pidä sekoittaa keskenään, kuka tahansa osaa ruokaa tehdä, mutta harva osaa grillata.

Ei muuta kuin kesää odottaman, tosin tosigrillaajat grillaavat läpi vuoden, ulkona ja hiilillä sekä pitkään....
Ilmoita
typo eikypsentää - esikypsentää. Grillihiilien katku aiheutti hetkellisen sokeutumisen ja kirjaimet menivät miten sattuu.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kestävä kaasugrilli

Selailin keskustelua ja oli aika vanhoja juttuja jotka vertailivat grillin kestävyyttä. Eli olisiko päivitettyä kokemusta?
Nykyinen taitaa olla 5 ( tai 6, aika on hupaa)vee vanha Lanndman 4 polttimoa ja muistaakseni 2 vaihdettu. Aina ei kaikkia käytetä ja parilan alla säilyy parhaiten. Talvisäilytys kylmässä navetassa, No nyt kevätpesun yhteydessä polttimot rapisi,sisäpellit varisi ja pohjassa on parit reijät... renkaat on vaihdettu jo aikaa sitte. Säätö ei toimi ja yksi nuppikin lohkes.Oikeesti olen jo huolissani turvalisuudesta, varsinkin kun nuoret harrastavat illanistujaisia pihalla.
Grilli on taivasalla suojahuppu muistaessa, varsinkin nuorisolta tuppaa unohtumaan, niinkun putsauskin.
SIIS kestävä,helposti pestävä ,isollekkin porukalle sopiva grilli joka ei ota heti nokkiinsa huolettomasta hoidosta. Nykyisen kokoon olen ollut oikein tyytyväinen samoin paistolevyyn ( vihannekset). Sivupoltinta en kaipaa, vieressä on avotulimahdollissuus letuille tms.
Weberien kansi tuntuu epämiellyttävän painavalta ( meillä grillimestari on pätkäemäntä). Käyttö ja kestokokemuksia KIITOS jo etukäteen.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta