Millä ruuilla kylläiseksi (vähän kaloreita)?

laihduttaja_tyttö

Mitkä olisivat sellaisia ruokia, joista tulee kylläiseksi, mutta kaloreita olisi mahdollisimman vähän? Yritän laihduttaa, mutta välillä vaivaa nälän tunne kun en voi syödä niin paljon. Näkkileivässä ei ole paljon kaloreita, olisiko muita ehdotuksia?

24

7104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -

      Ruoka kannattaa valmistaa itse suoraan raaka-aineista niin tietää tarkalleen mitä syö, eli ensimmäisenä hieman selvitellä mitä mikin raaka-aine sisältää. Tuolta löytyy tietoa: www.fineli.fi .

      Maitorahka ja broilerin rintafile ovat täyttäviä ja kevyitä, lisäksi monia kasviksia (esim. kaalit, salaatit,...) voi aika huoletta syödä määrällisesti enemmän. Ylipäänsä kaikki missä on hyvin vähän tai ei ollenkaan rasvaa ja hiilihydraatteja. Olennaista on tietysti se kokonaismäärä, ei niinkään suhteellinen osuus sisältämästä energiasta. Esim. tomaatissa suurin osa energiasta tulee hiilihydraatista, mutta kaikkinensa siinä on energiaa vain reilu 20kcal/100g. Näkkileivässä on aika paljon kaloreita suhteessa painoonsa, kuten kaikessa muussakin leivässä (l. hiilihydraatissa), joten se ei ole hyvää painonpudotusruokaa.

      Nälän tunne on aivan tervettä ja siihen tottuu kyllä, se ei suinkaan tarkoita, että pitäisi olla saman tien syömässä jotain. Parempi vielä, jos kuntoilet päivittäin (vaikka vain 15-30min yhtäjaksoinen hikitreeni) niin pysyy mielessä millaisen vaivan se energian kuluttaminen vaatii, sen myötä tulee sitten myös tarkkailtua syömisiään paremmin. Muista myös juoda vettä, sekin auttaa täyttämään vatsaa.

    • kotkotkoo

      osta raejuustoa ja lisää siihen esim. eri vihanneksia, katkarapuja tai vaikka tonnikalaa vedessä. syö vaikka lisäksi " finncrips " leipää ocat vähäkalorisia.

      10% maustamaton jugurtti, lisää annokseen 1-2 korkkia sokeritonta mehua, näitä mitä voi kaupasta ostaa. on älyttömän hyvää ja rasva jukurtissa täyttää, hyvä välipala.
      keittetty kananmuna ja lasi piimää.
      netillä on myös respeptejä jauhottomista letuista, tosi hyviä.

      vältä riisiä, pastaa ja perunoita. tuo toinen kirjoittaja on mielestäni vähän liian rankka kaloreissaan. pitäähän sitä syödä muuten ei jaksa laihduttaa.
      googlaa ! kyllä eri vaihtoehtoja löytyy täältä.

      • ratkis

        Eikös katkarapu ole tosi rasvanen?


    • Lämmin vesi

      Valion vähäkaloriset mehukeitot ovat käteviä. Niissä on alle 9 kcal/dl. Myös rasvaton maito ja piimä, raejuusto ja rahka on laihduttajalle ystävällisiä ruokia. Rasvattomat maitotuotteet edistävät monien tutkimusten mukaan laihtumista. Näitä voi myös yhdistää. Jos laittaa lautaselle mehukeittoa ja rahkaa, saa annoksen, jossa on paljon vähemmän energiaa kuin puurossa.

      Ruuista kannattaa suosia vesipitoisia ruokia. Koska vesi on kaloritonta niin suuri vesipitoisuus tarkoittaa käytännössä että energiatiheys on pieni ja vatsa täyttyy pienellä kalorimäärällä. Keitoissa on yleensä aina paljon vettä, samoin monissa vihanneksissa on jo luonnostaan paljon vettä. Tomaatti, kurkku, vesimeloni, salaatti, kaalit, parsa ja sienet auttaa laihtumaan. Niistä voi sommitella myös keittoja, salaatteja ja muita ruokia. Lämmin ruoka itsessään pitää nälkää paremmin kuin kylmä, joten keittoon ei välttämättä tarvitse aina laittaa proteiinia lisukkeeksi vaan myös lämmin vihanneskeitto pitää nälkää aika hyvin. Jopa tee ja kahvi pitävät nälkää vähän aikaa.

      Keitetty kananmuna on myös aika kätevä laihduttajan ruoka. Yhdessä munassa on noin 80 kcal ja se pitää hyvin nälkää. Jos syö rahkaa, raejuustoa, munia, sieniä, maitoa ja piimää, saa jo tarpeeksi proteiinia. Joskus voi silti syödä lisäksi vähärasvaista kalaa tai broileria. Lihaa ei tarvitse, mutta jos sitä tekee kovasti mieli niin vähärasvaisimmissa paisteissa ja fileissä on vähiten kaloreita.

      Näkkäri on ihan ok, jos illalla tuntuu että vatsa kurnii tyhjyyttään. Kestää jonkin aikaa ennen kuin vatsa kutistuu ja sopeutuu pienempiin ruokamääriin. On parempi syödä illalla 1-2 näkkäriä tai kuitupitoinen leipäpala kuin kärsiä kovasta nälän tunteesta, sillä nälkä voi aiheuttaa hallitsematonta syömistä, karkinhimoa tai jopa laihdutuksen kesken jäämisen.

    • Sherripop

      Keitä vihreitä papuja (pakaste altaasta) tosi vähän kaloreita, täyttää hyvin. Laitan päälle vähän soijakastiketta.

    • strawberriesuuy

      Mansikat! :D

    • haihuttaja

      Illalla vedän 400g keitettyä parsaa kun vatsa huutaa. kukkakaali, vihreät muut vihannekset. Niitä voit syödä kerralla paljon, koska kaloreita on todella vähän.Tee tikkuja kurkusta ja napsi niitä. Vesimeloni. kun lataat joka aterialle 300-400g kaaleja, sekavihanneksia jne, niin vatsa täyttyy niistä. Kun tekee mieli jotain keität vihanneksia pussillisen. Pidä pakkasessa aina valmiina. Älä juo liikaa vettä sillä se voi olla vaarallista=vesimyrkytys. Vertaa näkkärien kaloreita. Muista että syöt vitamiineja.

      • laihduttaja_tyttö

        Tosi hyvä vinkkejä tullu, kiitos niistä! Raejuustoa ja maitorahkaa onkin sittemmin tullut paljon syötyä, pitää kokeilla muitakin vinkkejä.:)


      • 123123123123

        Niin ja vettä nyt voi juoda ihan mielin määrin, kyllä keho varoittaa jos olet saamassa vesimyrkytyksen! Itse juon 3 litraa päivässä vihanneksista saatavat vedet ja treeni on kulkenut paljon pareemin kun on nesteytetty keho.


      • haihuttaja
        123123123123 kirjoitti:

        Niin ja vettä nyt voi juoda ihan mielin määrin, kyllä keho varoittaa jos olet saamassa vesimyrkytyksen! Itse juon 3 litraa päivässä vihanneksista saatavat vedet ja treeni on kulkenut paljon pareemin kun on nesteytetty keho.

        "Keho varottaa", niimpä Keho voi varottaa kun on liian myöhäistä. Laitoin varoituksen myrkytyksestä, koska monista viesteistä olen lukenut "juo paljon vettä". Moni juo liikaa täyttääkseen vatsaa. Liika vedenjuonti voi olla kohtalokasta ja oikeasti vesimyrkytykseen voi kuolla. Olen lukenut monia blogeja, joissasyömishäiriöiset nuoret antaa ohjeita että juokaa vettä, niin nälkä pysyy loitolla. Liika vesi liottaa elimistöstä suoloja ja yhdistettynä tiukkaan diettiin tämä voi olla vaarallista. Keho kertoo kyllä jos on jano ja silloin kannattaa juoda. Ellet ole vanhus jonka janon tunne on heikentynyt, et tarvitse mitään ylimääräistä nesteytystä.


    • Kannattaa kokeilla Miracle Noodleseja! :D (Googleta vaikka) Japanilaisten keksintö, sisältää melkein pelkästään vettä ja loput kuitua. Itsellä ainakin pitää nälkää ja vatsa toimii! :D Tätä kevyemmäksi eivät nuudelit voi enään mennä. Aasialaista ruokaa myyvistä kaupoista näitä ainakin saa sekä netistä tilaamalla esim hiilariton.fi

    • 132313123123

      Vesi!

      Jos haluat laihduttaa, juo 4 dl vettä ennen jokaista ateriaa. Näin tunnet itsesi kylläisemmäksi vähemmällä ruualla. Myös esim. hedelmät, maitorahka ja puuro ovat hyviä välipalaruokia laihduttajalle.

      • Höpsis

        Ei muuten pidä paikkaansa. Vesi menee suoraan elimistöstä läpi eikä vaikuta kylläisyyden tunteeseen tuon taivaallista.

        Ennen varsinaista ateriaa kannattaa mieluummin syödä vaikka salaattia ym., jossa on vähän kaloreita. Vihanneksia kun muutenkin kannattaisi niin laihiksella kuin normaaliruokavaliossa suosia runsaasti. Suomalaiset syövät edelleen aivan liian vähän kasviksia, täällä "oikeaa ruokaa" on se liha pottu tai liha pasta/riisi, sen sijaan että ruokaa jatkettaisiin kasviksilla, jolloin siitä tulisi terveellisempää ja maukkaampaakin.

        Tässä vielä yksi linkki vesimyyteistä:
        http://www.mtv.fi/lifestyle/hyvinvointi.shtml/kasitys-veden-juomisesta-virheellinen-ihmisen-koko-vaikuttaa-nesteen-tarpeeseen/2013/06/1774074


    • kylläisenä

      Kaurapuuro, omena ja ruisleipä. Kaikki nämä saavat minut unohtamaan syömisen pitkäksi aikaa. Kaurapuuro runsaiden marjojen kanssa tai omenansiivujen tai vähän raejuustoa lisäksi. Omena pitää hyvin nälkää välipalana ja auttaa myös makeannälkään. Myös ruisleipä luovuttaa energiaa hitaaseen tahtiin ja pitää nälän loitolla, kasviksia päälle.

    • Bigilee
    • sfggsdf

      Rainbow coca cola light 0,5kcal/desi. Halpaa ja hyvää. Tosin sitäkään ei saa juoda liikaa, siinä on makeutusaineita.

    • Terveellinen

      Keitetyt potut ja lihapullakastike, riisi ja kanakastike, lohi ja perunamuusi, spagetti bolognese, näitähän on vaikka kuinkapaljon. Ei mitään jättiannoksia.

    • hattivattiXL

      Älkää unohtako marjoja!
      Mansikka, mustikka, puolukka, hilla, puna-ja mustaviinimarja...
      Rahkaa marjoja maitoa hunaja/makeutusaine ja blenderiin. 3-5 dl illalla ja nälkä katoaa, toimii ainakin mulla.

    • kotikokki

      Kaalikeitto, siinä on energiaa samanverran kuin sen imeytymiseen menee eli elät omalla rasvaenergiallasi. Keitossa ei siis ole makkaroita tai lammasta.
      Lämpimät kasvispohjaiset keitot (ei lihaa tai makkaraa seassa) pitävät näläntunteen kurissa pitkään.

      Voit myös huijata silmää, pienemmällä lautasella, siihen mahtuu vähemmän ruokaa mutta silmä määrittelee sen täydeksi ja välittää "väärän kuvan" mielihyväkeskukseen.

      Korvaa vaaleat leivät tummilla ja makkara-leikkeleet tomaatilla salaatinlehdellä tai kurkulla.

      Kurkku ja kesäkurpitsa ovat "pelkkää vettä" eli suosi niitä.

    • ricecake

      Kokeile riisikakkuja. Maistuvat vähän poppareilta :)

    • nom

      Leseet turpoavat vatsassa ja aiheuttavat näin kylläisyydentunteen jonkin ajan kuluttua niiden syömisestä. Leipien ja puurojen lisäksi käytän niitä smoothieen (joka muuten itsessäänkin on kohtuullisen kevyttä mutta täyttävää esim. iltapalana: rahkaa, loraus rasvatonta maitoa notkistamaan, vähän banaania, pakastemarjoja, ja pari-kolme ruokalusikallista leseitä). Eri leseiden ravintoarvoja voi vertailla, mutta muistaakseni vehnäleseissä on vähiten rasvaa ja energiaa ja rutkasti kuitua. Makukaan ei ole yhtään hullumpi!

    • muna paras

      Joku suositteli marjoja.

      Nyt oli kuitenkin kyse kylläisyyttä ylläpitävistä ruoka-aineista mahdollismman pienin kalorein.

      Ykköseksi nostaisin kananmunan, joka täällä onkin jo mainittu. Mahdollisimman pitkään vetkuteltu aamiainen eli nälässä käy vaikka koiran kanssa pitkällä lenkillä. Ja jos ei ole koiraa, niin sitten ilman koiraa.

      Sitten pari paistettua kananmunaa. Paistamiseen ei hyvin pinnoitetulla pannulla tarvitse kuin pari grammaa rasvaa, ihan vain voitelee pikkurillin kynnen kokoisella palalla pannun. Vähärasvainen jauheliha pihvi, ruisleipäsiivu. maustamatonta täysrasvaista jugurttia ja paljon marjoja, hedelmiä ja kasviksia.

      Tällä meikäläinen pärjää pitkälle iltapäivään. Ja kaloreita on siinä 600-700 Iltapäivällä sitten tuhannen verran ja illalla viitisen sataa. Tämä täsmää kulutukseni kanssa. Liikun päivittäin paljon, joten eli vaikka olen pienikokoinen nainen energiaa tarvitsen reilusti yli 2000 kcal.

      En kannata tätä "syö koko ajan" -ideologiaa. Kolme kertaa riittää vallan mainiosti terveelle aikuiselle ihmiselle. Joskus jokin välipala on paikallaan, mutta harvoin

    • pullukkainen

      Minä olen vaarassa sairastua diabetekseen ja uskon mieluummin heidän ohjeistustaan kuin nettipalstojen musta tuntuu -juttuja. Omalla kohdallani painoa on saatu alas terveellistä tahtia, kun syön 2-3 tunnin välein, mutta vähän vähemmän esim. näin:

      - aamupala: 4-viljan puuroa, päälle marjoja
      - kahvitauko töissä: pala ruisleipää, hieman margariinia. Tarvittaessa tomaattia, porkkanaa tms. kasvista
      - lounas: salaatti, jossa mukana jotakin proteiinia esim. kananmunaa, tonnikalaa, raejuustoa, vähärasvaista fetajuustoa, grillattua broileria. Pala ruisleipää.
      - kahvitauko töissä iltapäivällä: mehukeittoa lasillinen tai hedelmä esim. omena, pari klementiiniä
      - päivällinen kotona: normaalia kotiruokaa, mutta puolet lautasesta on kasviksia. Jos ruoka on keittoa, niin 1-2 siivua ruisleipää lisäksi
      - iltapala: rahkaa

      Tällä perusmenetelmällä olen saanut pudotettua painoani 0,5 - 1 kg/viikko, vatsa voi hyvin, olen energinen ja voimia on riittänyt esim. kävelylenkkeihin. Nälkää ei ole tarvinnut nähdä. Mieliteot olen taltuttanut mehukeitolla tai hedelmillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5479
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3564
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      158
      3361
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2613
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 262
      2002
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1507
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      104
      1424
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1389
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1170
    Aihe