Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Millainen treeni salilla... ?

Keijoannikki

Näkemyseroja ystäväni kanssa siitä, mikä olisi ns "paras tapa" kuntoilla/treenata kuntosalilla saadakseen tuloksia eli saada lihaskuntoa, kiinteytymistä ja hieman lihaksiakin... ystäväni on sitä mieltä että pitäisi tehdä paljon toistoja kevyillä painoilla kun taas itse olen sillä kannalla että tuloksia tulee raskailla painoilla ja vähemmillä toistoilla jossa viimeiset toistot juuri ja juuri jaksaa vetää loppuu. Minulla kyllä hiki virtaa ja syke nousee kun treenaan, mutta olen huomannut että suurin osa naisista on hyvin freesejä salilla, tukka on hvyin ja meikit ei valu :) ja he vääntää pitkiä sarjoja tosi olemattomilla painoilla... Tiedä sitten mikä on oikein ja mikä väärin, vai ollaanko tässä molemmat jotakuinkin oikeassa... Osaisiko joku selventää asiaa ?

24

748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19

      Pääasia on palautusjuoman ottaminen ! Ostat hydralisoitua heraa ja maltodekstriiniä 5 kilon säkit ja muistat joka välissä lipittää sheikkeristä niitä. Näin se vaan on on !

    • Totuus_voimaharjoitt

      Sinä olet oikeassa! Ainakin pääliikkeissä kannattaa käyttää isoja painoja, siis isoissa liikkeissä: Jalkakyykky, Penkkipunnerrukset, Maastavedot, Pystypunnerrukset yms. Jos on kokemusta vähän enemmänkin ja osaa liikkeet (menee liikkeet oikeaan paikkaan) niin voi tehdä 5-8 toistoa raskailla romuilla, muuten 8-12 alueella pääosin. Lihas ei paljoa rasitu jos tehdään samoilla kevyillä painoilla 15 toistoa, sitten luetaan 5min lehteä ja pölistään kaverille. Aina pitäisi kasvattaa vastusta tai tehdä muutama toisto enemmän, mikäli haluaa kehitystä/lihasten pysyvän dietillä. En tiedä mistä Cosmopolitanista tms tuo pitkien sarjojen kiinteyttävä vaikutus on lähtöisin. Mikään liike tai toistomäärä ei polta rasvaa lihasten ympäriltä sen paremmin kuin toinenkaan. Rasvanpolttoon vaikuttaa eniten kalorit. Syöt alle kulutuksen, kulutat enemmän kuin syöt. www.kalorilaskuri.fi tuonne heität omat speksit ja päivän liikkumiset, kertoo minkä verran pitää syödä ettet laihdu/liho. Tuosta sitten -300 - 500kcal pois niin paino tippuu sopivaa vauhtia ja lihasmassa pysyy, oletuksena että treenaat itselle raskailla painoilla. Salitreeniä voi boostata monin eri tavoin, esim. tekemällä vastakkaisia lihasryhmiä (rinta/selkä, hauis/ojentajat, etureidet/takareidet yms) tai sitten ihan vaan lyhyillä sarjatauoilla 30-60sek. Isoissa liikkeissä missä painot ovat suuret, taukojen on syytä olla pidemmät 2-3min, jotta jaksaa nostaa isoja painoja. Pikkuliikkeissä voi pitää nopeeta tahtia, kunhan liikkeet menee perille eikä hätiköi. Suurin osa naisista tekee liikkeet koneissa/laitteissa, tässä menetetään jo suurin kehitys. Tanko / käsipainoliikkeet 90% :sesti ohjelmassa, niin ollaan hyvällä tiellä! Tiukka salitreeni kestää 45-60min alkulämmöt!

      • Noista kaloreista:

        Itseltäni menee semmoiset 1000 kaloria yli parin tunnin treenissä, joten hirveästi en syömisiäni laske


      • aktiivisesti salilla

        Tohon loppuun vaan lisättävää että meiän lähisalilla käy kehonrakentaja ja hän painotti että alkulämpöjä ei tarvitse/pidä tehä. Että suoraan vaan painoille, itellä alkulämmöt tulee siitä kun teen kevyillä ekat 2 sarjaa ja nostan sitten siitä ylöspäin.Mitä mieltä ite?


      • vcxvcxvxvxc
        aktiivisesti salilla kirjoitti:

        Tohon loppuun vaan lisättävää että meiän lähisalilla käy kehonrakentaja ja hän painotti että alkulämpöjä ei tarvitse/pidä tehä. Että suoraan vaan painoille, itellä alkulämmöt tulee siitä kun teen kevyillä ekat 2 sarjaa ja nostan sitten siitä ylöspäin.Mitä mieltä ite?

        Siis tuohan on lämmittelyä kun lähtee keveistä painoista ja lähtee siitä nostamaan vastusta. Sama se periaatteessa on lämmitteleekö itse tehtävällä liikkeellä vai esim. juoksumatolla. Tietenkin liikkeellä lämmitellessä lämpenee ainakin ne paikat, joita liikkeessä tarvitsee.

        Itse kuitenkin lämmittelen jonkun 5 min matolla tai soutulaitteessa ja sitten siirryn lämmittelemään pääliikkeellä, jonka jälkeen en enää lämmittele siirtyessäni seuraaviin liikkeisiin ellei treenattava lihasryhmä vaihdu täysin.


      • aktv sali
        vcxvcxvxvxc kirjoitti:

        Siis tuohan on lämmittelyä kun lähtee keveistä painoista ja lähtee siitä nostamaan vastusta. Sama se periaatteessa on lämmitteleekö itse tehtävällä liikkeellä vai esim. juoksumatolla. Tietenkin liikkeellä lämmitellessä lämpenee ainakin ne paikat, joita liikkeessä tarvitsee.

        Itse kuitenkin lämmittelen jonkun 5 min matolla tai soutulaitteessa ja sitten siirryn lämmittelemään pääliikkeellä, jonka jälkeen en enää lämmittele siirtyessäni seuraaviin liikkeisiin ellei treenattava lihasryhmä vaihdu täysin.

        Joo laitoin vähän tyhmästi siis hän sanoi että alkulämpöjä ei pidä ottaa esim. kuntopyörällä.


    • 29v

      Itselläni on parhaiten toiminut toistoalue 10-15 ja lyhyet sarjatauot (alle 1min). Maastaveto on mielestäni poikkeus ja siinä on hyvä tehdä lyhempiä vajaaksijätettyjä sarjoja.

      Treenipainoja täytyy pyrkiä korottamaan ja sitä kautta saadaan lihaskin kasvattamaan.

    • einari pitopohja

      kunnon painot kehiin niin tulee tuloksia - painot n. 50 - 90 % max Ja toistoja 4 - 16. Sitä jalkaa ja kroppaa tyhjänpanttina voi heilutella kotisohvallakin,niin ei tarvitse salille mennä "tungosta" aiheuttamaan...(on muuten erittäin yleinen tapa naisilla treenata olemattomilla painoilla - ja miehillä taasen usein liian suuret painot voimatasoon nähden( tekniikka pettää pahasti ja vaikutus treenistä menee muualle kuin pitäisi)

    • vielä jotainnnnn

      ilmeisesti myös lihaspareina tehtävä treeni on tehokas (eli tehdään vaikka yksi yläkropan sarja, viivyttelemättä vaihdetaan jalkoihin, ja palataan tekemään toinen sarja yläkropalle jne)
      Itse olen aivan aloittelija, joten teen mieluummin 15 toistoa hieman kevyemmillä ja opettelen liikkeet ja totutan myös nivelet ja jänteet salitreeniin. Painoja minullakin on sen verran, että kymmenennen toiton jälkeen saa pusertaa jo kunnolla.
      Aion ehdottomasti ladata pian lisää painoja ja vähentää toistoja.

    • Powerbunny

      Kiinteyttä haettassa täytyy myös muistaa kardiotreeni. Parhaat tulokset saa kun harrastaa aerobista liikunta heti herättyään, jolloin keho on vielä rasvanpolttotilassa. Toinen hyvä tapa on tehdä kardiota voimaharjoittelun jälkeen (ei ennen).

      • PerseRaineri

        on taasen Härmäänkin jo lanseerattu taas uusi "raflaava"termi: kardiotreeni - kuulostaa myyvemmältä kuin se vanha hiki- tai kuntolenkki....


      • vcxvcxvxcvxcvx

        Parhaat tulokset todellakin saavutetaan näin jos tavoitteena on polttaa lihasmassaa.

        Eli aina kannattaa täyttää energiavarastot ennen kuin lähtee treenaamaan.


    • Kyllä mää ainakin

      oon sitä mieltä, että aluksi kannattaa treenata paljon toistoja kevyillä painoilla, että saa itselleen hyvän peruskunnon ja tekniikan. Sitten kun sulla on aerobista ja peruskuntoa tarpeeksi, niin sitten siihen "päälle" voi alkaa treenata voimaa vähemmillä toistoilla. Sitten kun huomaa voiman kehittymisen hiipuvan, lisää toistoja ja aloittaa peruskuntokauden taas.

      • Lisätään vielä

        Tietenkin naiset, jotka eivät halua lihaskasvua, kannattaa treenata pitemmillä toistoilla.


    • Väärin!

      Hyvin harva nainen saati mieskään osaa treenata niin kovaa tai SYÖDÄ tarpeeksi kaloreita, että lihaskasvu olisi mahdollista. Dietatessa kannattaa pitää toistot 8-12 välissä ja viimeiset toistot harmpaat irvessä, mikäli siis tekniikat on kunnossa yms. Aivan ajan haaskausta tehdä ylipitkiä sarjoja! Mielummin itselle raskaita treenejä, jotta lihasmassa säilyisi, tämä estää sen laiha-läski lookin syntymisen. Saa paljon sporttisemman kropan jos uskaltaa käyttää painoja reilummin tai tehdä sarjasta ylipäätänsä tiukka loppuun asti. Suurin osa naisista tekee 15 toistoa ja jättää toiset 15 vajaaksi, tämä ei kehitä mitään! Dietillä muutenkin kun syödään alle kulutuksen, ei ole mahdollista kehittää lihasmassaa niin paljoa, että sitä silmällä huomaisi. Iluusio syntyy siitä kun kroppa on rasvaton dietin lopussa, tällöin lihakset erottuu huomattavan hyvin ja henkilö voi näyttää lihaksikkaalta. Lihasta ei ole tullut dietin aikana kuitenkaan, yleensä sitä palaa pois minkä kehonkoostumus testit yleensä paljastavatkin.

      "Parhaat tulokset saa kun harrastaa aerobista liikunta heti herättyään, jolloin keho on vielä rasvanpolttotilassa."

      Tätä väitettä ei ole yhtään tutkimusta tukemaan. Sen sijaan yleensä menetetään lihasmassaa kun tyhjällä vatsalla rehkitään. Toki rasvaakin palaa, mutta ajankohdalla ei ole väliä milloin treeni tehdään kun kroppa tasaa kulutuksen päivän mittaan! Vanhoja uskomuksia riittää ihmisillä.

    • ja sulla energiaa

      taas tää sama jaksaa vaahdota. Hän on ainakin "osannut SYÖDÄ tarpeeksi kaloreita" kun energiaa piisaa.
      Harmi vaan, että se on aina negatiivista.

      nainen 33v.

      • taas Nainen33 itkee!

        Sinähän se negatiivinen olet kun marmatat jokaisessa ketjussa. Tekee hyvää sullekin vähän lukea fakta tietoa treenauksesta, ravinnosta yms. Jos siis ymmärrät Suomen kieltä. Tuntuu, että väännät kaiken toisten syyksi, vaikka asia tietoa kirjoitan. Toki jos se on liian vaikeeta ymmärtää sinulle. Ei sun tartte olla tällä foorumilla. Ihmeen negatiivinen olet. :( Saatko usein itkupotkuraivareita?

        Huomaa ainakin, että treenaat päin helvettiä kun kyseenalaistat kaiken tiedon mitä treenauksesta kerron. Luultavasti näytät vuodesta toiseen samalta. Usko sitten niitä trendilehtien kiinteytysvinkkejä. ;)


      • Nainen 33v.
        taas Nainen33 itkee! kirjoitti:

        Sinähän se negatiivinen olet kun marmatat jokaisessa ketjussa. Tekee hyvää sullekin vähän lukea fakta tietoa treenauksesta, ravinnosta yms. Jos siis ymmärrät Suomen kieltä. Tuntuu, että väännät kaiken toisten syyksi, vaikka asia tietoa kirjoitan. Toki jos se on liian vaikeeta ymmärtää sinulle. Ei sun tartte olla tällä foorumilla. Ihmeen negatiivinen olet. :( Saatko usein itkupotkuraivareita?

        Huomaa ainakin, että treenaat päin helvettiä kun kyseenalaistat kaiken tiedon mitä treenauksesta kerron. Luultavasti näytät vuodesta toiseen samalta. Usko sitten niitä trendilehtien kiinteytysvinkkejä. ;)

        Haa, se olit siis sinä - jo kirjoitusasusta tunnistaa!
        En kyseenalaistanut tietoasi treenaamisesta, kyllästyttää vaan tapasi vaahdota.
        Pidän tästä foorumista, ja ihan kaikissa ketjuissa ei törmääkään sinun kirjoituksiisi :)


    • Tämä on tosi

      Laiskojen hommaa kulkea saleilla, turhimpia laitoksia mitä maa päällään kantaa.

      • vvcxvxcvxc

        Juu kehonrakennushan ei vaadi lainkaan lajiin sitoutumista. Lähinnä siinä sivussa tehtävää puuhastelua.


    • Anonyymi

      Parhaiten toisto määrä näkyy nousevan kun tekee kolme sarjaa tyyliin esim. 20, 10, 5 toistoa, tämä on rumpalin neuvo, sama toimii rummuilla, mutta rummuilla eka sarja bakutellaan vuorokäsi ykkösellä, , ihmisellä on kaksi kättä & puolet on esim,kaksi10, & puolet vähemmän yksi10 yhdellä kädellä kymmenen on siis kahdelle viisi toistoa, & 2,5toistoa on puolet siitä eli yksi kahdesta, eli siis kaksi10,yksi10 & 5yhdestä puolet, heti huomaa kuinka rupeaa homma rullaamaan, esim 30, 15, 7toistoa, tai jauhaa vaikka kahdeksikko on 8, 4, 2.... 8, 4, 2,.......

    • Anonyymi

      Kun tekee sen kolmen sarjan esim 30, 15, 7, niin sarjojen balanssi menee pienemmästä isompaan, toisin ,kuin jos tekee kolme kertaa kymmenen, viimeisen sarjan balanssi eli ns. Volyymi on pienempi kuin aloitus sarjan, eli tässä 20, 10, 5 hommassa ns. Otetaan vastaan, vaikka Lopussa vähemmän toistoa, isompi balanssi joka on käytännössä enemmän toistoa, koska liike on aina isompaa, kun toisto vähenee😉& puolet vähemmän niin tulee se 5, 5, 5 pienimmällä, keskivolyymiillä, & isommalla volyymillä

    • Anonyymi

      Puolet vähemmän toistoa on puolet enemmän balancea/volyymiä

    • Anonyymi

      Bissee koneeseen, perse kasvaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2077
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1788
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1413
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1338
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe