Liha tarttuu kiinni

grillausavuton

Juuri ostettu kaasugrilli ja opetellaan grillaamaan. Possipihvit ostetiin ja laitoin ne mielestäni kuumalle ritilälle, mutta liha tarttui kiinni ritilään. Mikä meni pieleen?

12

5303

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....

      Kaikki grilliin laitettava ruoka kannattaa öljytä kevyesti rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Tämä estää kiinnipalamisen ja pitää ruuan mehevämpänä. Jos liha on marinoitua, pyyhi marinadia esimerkiksi talouspaperilla pois ja sivele sitten liha kevyesti öljyllä. Joissakin tapauksissa voi grillin kuumat ritilät vielä öljytä, mutta usein se on tarpeeton toimenpide.

    • Erik II

      Ensinnäkin kaasugrilli väärä valinta, hiili se olla pitää ;-). Lihat huoneenlämpöisiä marinadit pois. Kohtuudella boforia kaasugrilliin ja het kohta ku laitettu voi lastalla varmistaa ettei ota kiinni. Luukkua ei tarvitse sulkea.

      Varmimman tuloksen saa kun ostaa vuolukivisen grilausalustan ja toimii sen ohjeiden mukaan.

      Kyl se siitä harjottelemalla... Ja liika bofori pahasta ottaa kiinni kuten olet huomannut.

    • api.......

      Tefloninen grillausverkko on hyvä apu. Käytin viime kesänä jo sellaista ja siinä oli hyvä grillata oikeastaan kaikki. Myös alumiinisia grillausalustoja kannattaa suosia, pääsee vähemmällä grillin pesulla.

    • Allumiinni

      Miten noi alumiiniset grillasualustat? Niitä olen itsekin käyttänyt, mutta tuleekohan niistä jotakin jäämiä ruokaan. Alusta käy kuitenkin aika kuumana. Joku virallinen luotettava taho saisi tutkia asian..

    • evpgrillimajuri

      Joo ei mielellään alumiinia grilliin, ainakaan kovin koviin lämpötiloihin. Sehän palaa lopulta tulessakin sellaiseksi muodottomaksi... joten mitä kaikkea vaarallista siinä muodonmuutoksessa tapahtuu? JOS osaa grillata, niin alumiinifoliota voi käyttää apuna samoin kuin uunissa.

      En kyllä ymmärrä miten erilaiset paistoalustat ja -kivet liittyy grillaamiseen, grillaamiseen kun kuuluu se, että tuli tai hehkuva hiillos kypsentää ruokaa ja tuleen tai hehkuvaan hiillokseen putoava ja palava rasva tuottaa kaasuja ja aromeja jotka maustavat ruokaa niin, että tulee se "grillattu maku". Ja samalla ruokaan tulee sitä oikean valkean savunmakua.

      Voihan jotain paistokiveä tai folionyyttiä kuumentaa vaikkaa hellassa tai uunissa ja se toimii samoin kun grillissä kuumennettu, mutta ei silloin puhuta enää grillaamisesta. Kuumalla kivellä paistettu pihvi ei mitenkään eroa kuumalla pannulla paistetusta pihvistä.

      • Ano Nyymi

        Tuota noin, alumiinin sulamispiste on suunnilleen 660 astetta, tai noin 320 astetta korkeampi kuin teflonin. Kaasugrillit ei ainakaan tyypillisesti edes lämpene niin kuumiksi, niiden putkipolttimet kun usein ovat alumiinisia.

        Hiilen palamislämpö toki on korkea, muttei sitä ruokaa tai alustaa tyypillisesti hiiliin kiinni laiteta...


    • Lihaa vakoon

      Grillisi ei ole ollut tarpeeksi kuuma tai se on halpa paska.

      Osta Weber.

      • piru raamattua

        Onhan siinä 25 vuoden takuu. Siis pelkästään sillä grillin kannella 25 vuotta takuuta, ettei se ruostu puhki. Muitten osien lyhyempi takuu saadaan kumottua lauseella "altistumisesta kemikaaleille," Eli jos laitat grilli ruokiin suolaa ennen grillausta, niin takuu lakkaa.


      • Anonyymi

        Yhtä surkea


    • Vitut sileeksi

      En puhu takuusta vaan grillaamisesta.

    • krillari

      Grillin ritilä on jostain syystä väärää materiaalia , esim ruostumaton teräs ottaa kiinni pihveihin , toinen syy , uusi ja puhdas ritilä , sen täytyisi olla käytetty ja nokinen , ei käy kiinni niin paljoo.

    • Grilliukko

      Halkaise raaka peruna ja hiero perunalla kuumaa arinaa/ritilää. Perunan pala kannattaa laittaa veitsen, puukon tai haarukan päähän, jos kädet ei ole teflonia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe