Muita kesän vihaajia?

nosummer

Lapsena sitä kulki metiköissä ja mailla ja mannuilla eikä ilma liiemmin haitannut. Kunhan sai leikkiä ja olla kavereiden kanssa.

Äiti sanoi että ensimmäiset inhoan kesää sanat taisivat tulla joskus 14-vuotiaana(meillä ei myöskään äiti ole kesäihminen). Ja aina kun vain luulen etten voi kyseistä vuoden aikaa enää enempä vihata niin olen väärässä.

Vihaan lämpöä! Jotain hirveetä. Ulkona ei voi olla kun kuuma, rannalle meen vaan kuolleen ruumiini yli(vihaan rusketusta ja ei siellä sen viileämpää ole, taisin olla rannalla viimeksi teininä). Siedän juuri ja juuri 8 lämpotilat. Siitä alkaakin sitten mieletön hikoilu.
Kaikki verikokeet ja otettu ja kilpirauhaset testattu. Missään ei vikaa(painoakaan ei ole liikaa). Talvellakin hikoan, mutta en samaan malliin ja sillon voi aina hengata hihattomalla paidalla koulussakin jossa tuijottavat mua kun hullua:)(ei nyt sentään ulkona). Aivan sama miten usein/vähän käyn suihkussa. Kaikki apteekin doedorantit testattu ja ei mitään hyötyä. Suhkussa käynnin jälkeen kesäisin on niin kuin ei olisi käynytkään ja koko paita hiessä 5 min vaikka mitään ei olisi tehty.

Oon miettinyt kauan että minne voin muuttaa kesää pakoon suomesta. jonnekin missä on sivistystä ja jonnekin missä ei oo näin hiton lämmin. Mitään ei voi tehdä. Tuuletin tuossa puhaltelee ja pimennysverhot kiinni.

Kaipaan kunnon syksyä ja ennen kaikkea talvea.
Talvella voi pukea päälle aina lisää jos palelee. Kesällä ei voi riisua mielin määrin. Jos alasti tuolla koikkelehtii istuu pian putkassa;). Ja siitä ei sitte voikaan enää riisua.
Olis tietty ihan kiva jos tässä yhdessä suomen suurimmista kaupungeista olisi edes ilmastoidut bussit. Mutta kun ei! Saa 30 min hikoilla autoissa joidenka ikkunoita ei saa auki että edes pääsee keskustaan. Täällä asuminen vaan halvempaa kun muualla ja paikka hyvä asua.

Bussista ulos tullessa perse on märkä ja tukka on märkä ja fiilis jossain aivan siellä syvällä. Kaverit houkuttelee terassille ja siinä saavat sitten houkutella niin kuin aikaisempina vuosina. VIHAA KESÄÄ!!

Muita? Laittakaa kokemuksia? Olis kiva tietää miten te muut selviätte? Suomessa kun yhden tutkimuksen mukaan 3/10 inhoaa kesää!

24

3090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesälläkin käppyröi

      En minä kyllä kesää vihaa, vaikka se ei minun suosikki vuodenaika olekaan.
      Kesä on ihan jees aikaa, paitsi jos tulee hellettä, sitä nyt ei kukaan täyspäinen toivo.
      Syksy kuitenkin tuntuu aivan omalta vuodenaijalta, varsinkin jos tulee sellaisia kuulaita aamuja, sellainen on hienoa aikaa.

      • kokemusta

        Olen huomannut, että laiskat kaikesta valittajat toivovat helteitä. Ilmeisesti heilläkin toimii aineenvaihdunta silloin paremmin ja hormoonitkin heräävät horroksesta.


    • Eipä

      Taitaa olla niin, että kaltaisillesi ei oikein taida löytää paikkaa, missä rentoutua muualla kuin ehkä jossain Grönlannissa, vaikka Nuukissa. Nuukissa ei ole mitenkään hirmu kylmä talvisin, joskin merenrantakaupunkina se on aika tuulisen kolea. Miten olisi Färsaaret? Lammaspaimeneksi Falklandin saarille, pärjäisi englannillakin? Lämpöennätys 24 °C ja kylmyysennätyskin vain -5 °C.

    • kesä kunniaan

      voi jumalauta teidän kanssa. tekis niin mieli lähettää teidät kaikki kesävihaajat saharan autiomaahan tai thaimaan helteeseen ni näkisitte mitä on oikea kuumuus!,,eikä ne EDES VALITA! ihmistä ei ole tarkoitettu mihinkään pakkaseen ja viimaan vaan lämpöön,!!!!!!!!!!!!

      tulis vaan oikeen kuuma ja pitkä kesä.... aamusta iltaan 30 kiitos!!!!!!

      • Anonyymi

        Mitä jos menisit itse sinne Saharaan, juttusi perusteella sinä sinne kuuluisit.


    • viileys kunniaan

      Eiheii kyllä ole. Pohjoiseen syntyneet on tarkoitettu viileisiin oloihin ja kuumasta tänne muuttaneet juuri viileyttä kiittelevät.
      Lähi naapurissa asuu malesian kiinalainen ja hän hakeutuu aina kesälläkin varjoon.
      Kerran selitti, että Malesiassa he pitävät aurinkoa lähinnä vihollisena tai kirouksena, ei he hellettä rakasta, viileyttä hekin toivovat.
      Suomessa hellettä haluavat jotkut koululaiset tai muuten laiskat vetelehtijät.

      Nyt on aivan upea ilma. Sää on kuin morsian, voisi sanoa. Noh sääsket lopettavat lentämisen alle 7 asteen, joten vähän viileämpää voisi vielä olla.

    • hellettä vätyksille

      Olipa hyvä kirjoitus, kyllä se on niin, että vain vätykset pitävät helteestä, koska eivät tee muuta kuin vetelehtivät. Saavat helteestä tekosyyn kitata kaljaa, muka nestehukkaan ja janoon.

    • Suomessa hienoa nyt

      Nyt on taas vaihteeksi pitänyt hyvää säätä, pitkähihainen paita on poikaa, eikä helle haittaa.

    • ladon taakse tollase

      te ette oo enää ihmisiä näköjään. muuttakaa napa-alueille eskimot. Lähes jokaisen maan kesään kuuluu helteet, uskokaa jo! se on tarkoitettukin niin ja se tulee joka kesä väistämättä! kesän helteet on hyttysen pieru verrattuna talven pakkasiin jossa sitte taas kituttellaan saa*ana puolet vuodesta!! OLETTE NAURETTAVIA JOS ETTE MUUTAMAA HASSUA HELLE PÄIVÄÄ KESTÄ. HÄVETKÄÄ.

      • Palaeo

        AINOAT JOTKA SAUNAN TAAKSE PITÄISI VIEDÄ ovat nämä lellukat jotka typeriä helteitä kaipaavat, näin on. 15-20 C plussaa on hyvä ja max.


    • väähn vain

      Aina sitä muutaman päivän kestää, mutta viikko on jo liikaa.
      Näillä leveysasteilla sellanen alle 10 päivää vuodessa on aika normaalia.
      Sen jos tarjoillaan muutaman päivän jaksoissa, niin ei siitä valiteta.

    • :DDDDDDDDDDDD
    • helle on kivaa

      "rannalle meen vaan kuolleen ruumiini yli(vihaan rusketusta ja ei siellä sen viileämpää ole, taisin olla rannalla viimeksi teininä)"

      "Nyt on taas vaihteeksi pitänyt hyvää säätä, pitkähihainen paita on poikaa, eikä helle haittaa."

      Taitaa olla kaikki nämä helteiden ja rantakelien vihaajat olla jotain ylipainoisia, joille tulee helteillä liian kuuma ja jotka eivät ulkomuotonsa vuoksi kehtaa rannalle mennä. Miten se teiltä on pois, jos toiset tykkäävät helteistä ja rantakeleistä.

    • ei hellettä

      "Miten se on teiltä pois, jos toiset tykkäävät helteistä ja rantakeleistä"
      Pyhy yksinkertaisuus, ei se ole meiltä pois, jos kieroon kasvaneet vetelykset haluavat elämänsä haaskata, rannalla makoiillen. Me vain joudumme kärsimään siitä smasta helteestä töitä tehden ja varjoa halien.
      Ei tarvitse lihava olla vaikka hellettä vihaakin. helle heikentää ihmisen työtehoa ja on kaikelle lähinnä pahasta.
      Koululaiset ja vätykset on ainoita ihmisiä, joiden voi kuvitella helteestä pitävän.

    • lähtekää helteeseen

      Kukaan kun ei tykkää helteessä kärvistellä, ikävä juttu että helle-hulluille ei voida järjestää hellettä muutaman neliön läiskäreelle, sinne rannalle.
      Parasta olisi heidän lähteä vaikka sinne Kreikkaan, siellähän on kuumaa ja vissiin jo halpaakin, kerta tilaa on rannoilla missä maata.

    • viileä kesätyttö

      Heh heh muutaman neliön helle, hienosti sanottu, tervemenoa vaan vaikka sinne Kreikan helteisiin.

      • Cool woman :)

        Taitaa onneksi tämä kesä olla viileämpi. Viime ja toissa kesät olivat maanpäällinen helvetti, ainaki tuntu kuin olisi hornankattilaan joutunut ihan kirjaimellisesti. Kova helle on myös vakava terveysvaara. Ikkunasta tunkee sisälle kaiken näkösiä ötököitä poikineen, nukkumaan ei pysty, jatkuva hiki pinnassa koko ajan likanen tuskanen olo. Pohjoiset kansat eivät ole sopeutuneet koviin helteisiin, joten kesä angsti sallittakoon. Viime kesänä muistan et olin ihan hajalla ku helle piinas YÖLLÄKIN, yleensähän öisin on reilustikin viilempää...kamalaa. Mut hei ainakin meidän iho pysyy rypyttömänä..! Kun ei sitä rannoille mennä pilaamaan


    • kesä ihminen

      Sellainen on vain laiskojen iloa, ei kukaan työssä käyvä normaali ihminen mene rannalle makaamaan, noh ne koululaiset, ovat vielä keskenkasvusia, niin he voivat sellaisesta nauttia. Niin ja jotkut vätykset.

      Nyt kun on parina vuotena ollut kurjaa hellettä monta viikkoakin kesässä, niin nuo vätykset on alkaneet ajatella, sen kuuluvan meidänkin kesään.
      Noh, se ei pidä paikkaansa, sellainen ei mitenkään kuulu näille leveysasteille ja jos onkin pari kertaa vuosikymmenessä, niin ei useammin.
      Nyt näyttäisi olevan tulossa kunnon kesä, ilman tukalia helteitä.
      On sitä kunnon kesää toivottu ja hyvältähän tämä nyt näyttää.

    • Autumny666

      Minä vihaan kesää ja etenkin hellekesää enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa. Nyt on tämän kesän toinen oikeasti lämmin päivä putkeen ja tää on ihan vitun syvältä. Tekis mieli tappaa kaikki kun vituttaa niin jumalattoman vitusti... Onneksi tää kesä on kuitenkin pian ohi ja ONNEKSI tämä kesä ei ole ollut kovin lämmin. Kohta on syksy ja sit talvi ja niitä vuodenaikoja rakastan ♥

    • KotiinJuuttunut

      IHanaa, mahtavaa että muitakin löytyy sittenkin! Joskus tuntee olevansa ainoa suomalainen, joka ei ole "hellehullu" ja joka ei rakasta ja odota kesää! Niin kauan kuin jaksan muistaa, olen ruvennut jo toukokuussa odottamaan syksyä, - lempivuodenaikaani. Niin nytkin. Tule syksy tule. Tule vilvoittavat syyssateet, pimeät illat ja se, kun voi taas pukea takin päälle kesän jälkeen.
      Jos on onneton ja yksinäinen, kesä voi olla todella julma vuodenaika; aivan kuten juhannus ja vappu on raakoja "juhlapäiviä". Kesällä se kontrasti muihin ihmisiin tulee niin voimakkaana silmien eteen. Muut ovat iloisia, sosiaalisia ja tyytyväisiä elämäänsä - minä en ole. En kykene masennuksen ja ahdistuksen takia. Se on julmaa.
      Syksyn ja talven pimeydessä on jotain suurta helpotusta. Jos ei saa muuta aikaiseksi kuin istua sohvalla, niin ei tarvitse tuntea niin paljoa häpeää ja syyllisyyttä kuin kesällä.
      Vihaan kesää, auringonpaahdetta, sitä kun en kykene olemaan iloinen ja seurallinen kuten muut ihmiset. Vihaan kun kesällä ei ole varaa lähteä minnekään reissuun. Talvella ei ole niin väliä. Vihaan kun päänahkaa kutittaa jatkuvasti, nenä kutisee pölyn ja allergioiden takia. Vihaan valoisia öitä, kun ei saa unta. Tule syksy, tule.

    • muuta-Tromssaan

      Voi teitä kelikitisijöitä ;=) Täällä onneksi voi muuttaa pohjoisemmaksi jos etelän säät haittaavat. Tosin tänä kesänä on ollut helteitä Lapissakin, joten ehkäpä Norjan Tromssa tai Alta voisi olla parempi paikka. Jäämeri pitää siellä kesäsäätkin mukavasti kurissa.

    • helleniksit

      Vieläkö aloittaja lukee näitä? Hellettä pääsee pakoon esim: puistoon viltille makaamaan ison puun alle varjoon, maa on viileä ja siinä voi tulla jopa kylmä.

      Kauppakeskuksissa on hyvät ilmastoinnit. Merenrannalla on varmasti viileämpää jos vain pääsee varjoon.

    • Anonyymi

      Vihaan kesää yli kaiken. En siedä hikoilua ja kuumuutta.
      Odotan , että tämä kärsimys loppuisi pian.
      Viileitä ilmoja ja äkkiä!
      Pää on jo seonnut tästä valosta ja kuumuudesta.
      YÄK!

    • Anonyymi

      Talvella voi laittaa lisää päälleen, ja kaivautua lumisuojaan, mutta kesällä kun ei ole enää mitä riisua...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1915
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1363
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1098
    Aihe