Vaimoni haluaa naida muita miehiä

mitä teen

Hän ilmoitti, että haluaa enemmän seksikokemuksia, koska on rakastellut vain minun ja yhden toisen kanssa ennen minua. Hän on nelikymppinen ja minä jonkun verran vanhempi ja meillä on kouluikäisiä lapsia. Olemme olleet yhdessä viisitoista vuotta. Keskustelimme asiasta ja esitin yhtenä ratkaisuna mm. parinvaihtoa, mutta hän sanoo, ettei sellainen tule kyseeseen. Hän haluaa rakastella kahden ja mennä aina tilaisuuden tullen. Eli sitten kun tapaa miehen, joka on hänen mielestään ihastuttava ja seksikäs. Sanoin etten ole yhtäkkiä valmis tällaiseen muutokseen. Hän suuttui ja sanoi, että vastaan seurauksista(!?), mutta ei kertonut mitä ne olisivat.

Meidän seksissämme ei kuulemma ole mitään vikaa. Ei laadussa eikä määrässä. Hän vain haluaisi tietää miltä toinen tuntuu, ja useamman kanssa ja mainitsee mm. että olisi kiva kokeilla oikein paksua kalua (omani mitattiin reilusti keskimittaa pidemmäksi ja jonkin verran keskimittaa paksummaksi; paksumpiakin siis toki on olemassa).

Nyt hän sanoo, että haluaa säilyttää meidän perheemme ja parisuhteemme, eikä aio mennä ”vieraisiin”. Hän selittää tämän halun kadonneen siten, että on tukahduttanut sen(!?)

Kysymys kuuluu:
- voiko toinen yhtäkkiä vaatia pelisääntöjen muuttamista näin radikaalisti
- onko sellaiseen suostuttava (etenkin kun hän itse sanoi suhteemme alussa, että ”se on kerrasta poikki” ja sillä periaatteella on menyt)
- onko toisaalta oikein, että toinen joutuu ”tukahduttamaan halunsa”; onko sellainen hyvä lähtökohta parisuhteen jatkamiselle.
- voiko sellainen tukahduttaminen edes onnistua, eli meneekö hän tilaisuuden tullen joka tapauksessa
- ja jos menee, niin mitä sitten; mitä sitten jos siitä syntyy rinnakkaissuhde

Mitä siis teen? Muutamme suhteen vapaaksi (molemmin puolin) ja otamme riskin, että perheemme mahdollisesti hajoaa seurauksiin. Pistän ”pallon vaimon jalkaan” (no ei sellainen edes onnistuisi. Hänellä on useita verran työhön liittyviä matkoja vuosittain). Eroammeko saman tien. Hankin itselleni rinnakkaissuhteen jolloin on (vain onko?) helpompi hyväksyä se toiselta.

Eikö kuitenkin ole niin (tutkimustenkin mukaan), että avo- tai avioliittoon mennään lähes aina ajatuksella, että se on kahden välinen myös seksin suhteen ja että useimmat parit niin elävät vaikka 10-20% onkin uskottomia (usein siksi, että seksi ei riitä) ja iso osa niistäkin lopulta eroaa.

Vaikka eroja ja uskottomuutta on paljon, niin suurin osa (70-80%) EI ole ollut uskottomia kertaakaan ja vain muutama prosentti pareista sopii vapaan suhteen (ja niistä moni hajoaa).
Onko siis väärin, jos tahdon säilyttää suhteemme sellaisena kuin miksikä se sovittiin ja millainen ideaalinen suhde selvän enemmistön mielestä on?

126

9698

  Vastaukset

  • En nyt muuhun ota kantaa..mutta mistä noin pieniä liittojen uskottomuuslukuja olet lukenut? Tietääkseni plajon enemmän.

  • Luotettavat ”uskottomuusluvut” löytyvät laajasta FINSEX –tutkimuksesta jonka väestöliitto on tehnyt (prof. Kontula). Ne siis perustuvat isoon otantaan, johon vastaajat on valittu satunnaisesti ja siten se vastaa parhaiten koko väestöä. Niistä tutkimuksista itse asiassa käy ilmi, että avaajan esittämä arvio on sekin yläkanttiin.

   Iltapäivälehtien sensaatiouutiset uskottomuuden määristä ovat usein humpuuki"tutkimuksista", jotka perustuvat kyselyihin tai johtopäätelmiin erilaisten parisuhdetta- ja seksiä käsittelevien keskustelupalstojen yhteydessä. Siellä vastaajat ovat ”valikoitunut” joukko ihmisiä, joilla on jo valmiiksi jokin syy (ongelma, tarve) roikkua näissä aiheissa. Esimerkiksi uskottomuus.

   Usein iltapäivälehtien uutiset myös referoivat ulkomaisia, yhtä huonosti tehtyjä tutkimuksia, jotka sellaisenaankaan ole yhteismitallisia suomalaisten näkemysten kanssa. Esimerkiksi katollisissa maissa, joissa avioeroja on huomattavasti vähemmän, rinnakkaissuhteet hyväksytään useammin mm. siksi, että jos liitossa ei ole seksi, sen voi hakea muualta. Täällä taas erotaan jos suhde ei tyydytä.

   Näinhän se on kaikessa uutisoinnissa. Vain hätkähdyttävät ja uskomattomat asiat uutisoidaan. Usein ne ovat uskomattomia siksi, että ne eivät totta olekaan.

   Jokainen voi kohdallaan miettiä onko itse/puoliso ollut uskoton ja kuinka paljon sellaista esiintyy tuttavapiirissä. Tälle palstalle tullaan kirtjoittamaa/lukemaan useinmiten siksi, että parishude ei pyöri "normaalia" rataa.

  • Vaimosi on selvästi terapian tarpeessa.

   • Jaaa-a,ensinäkään tuollaisia juttuja ei voi vaan tukahduttaa jos siitä pitää oikein ääneen puhua.Eli tekee joka tapauksessa ellei ole jo tehnyt.
    Toisekseen,sinulla on oikeus pitää kiinni omista kriteereistä,mihin alunperinkin vaimokin on suostunut eli jos pettää niin ei muuta kuin erolappua vetämään.

    Kyse ei ole mistään mitä yleisesti ihmiset ajattelee tai kuinka pitäisi tehdä jotta olisi hyväksyttyä.Kyse on siitä mitä SINÄ ajattelet asiasta.

    Kysyppä sitten samalla mitä mieltä vaimo on siitä jos sinä käyt nusasemassa aina välillä jotain muuta.Ymmärtää varmaan pointisi näin paremmin.


  • Jos Vaimo haluaa muitten heppejä-eroa siitä! Et varmaan ole lammas?

  • En missään tapauksessa suostuisi tuollaiseen. Ei ole normaalia eikä kuulu avioliittoon. Pahoin pelkään että vaimollasi on jo toinen ja nyt hän yrittää jälkikäteen saada luvan viettää tämän kanssa yön silloin tällöin ilman että tarvitsee selitellä missä on ollut. Oletko kysynyt mikä hänen mielensä on muuttanut? Asian tekee vaikeaksi se että teillä on perhe ja lapsia. En tiedä mikä tuohon auttaisi, mutta sairasta tuollainen on.

  • Miksi sinun vaimo sittei ei suostu parinvaihtoon? Se olis todella hyvä vaihtoehto siiheen ja sitän sinäkin saat nauttia siitä että sun vaimo nauttii täydestä, jaa saat olla muös mukan tyydyttämaässä hänta samalla.

   • Olen onnellinen, että olen löytänyt kumppanin jota rakastan ja kunnioitan niin syvästi, ettei tarvitse muista haaveilla.


  • Nimimerkin "en hyväksyisi" kanssa täysin samaa mieltä. Vaimollasi on nyt jotain pahasti pielessä. Terapia voisi auttaa. Luulen kyyllä, että liitostanne ei tule enää mitään. Paitsi jos suostut hänen vaatimukseensa, mutta en usko että kukaan suostuisi tuollaiseen.

  • Pahoitteluni, mutta olen melko varma ettei vaimosi rakasta sinua enää kuten kumppanin kuuluisi. Ei ole epänormaalia jos tuollainen tulee eteen kokemattomalla ihmisellä että kiinnostaa muutkin jne, mutta se ON epänormaalia että edes ehdottaa tuollaista järjestelyä. Mielestäni siinä vaiheessa kun vieraat alkavat kiinnostaa, pitää katsoa peiliin ja miettiä todellisia tunteitaan kumppaniaan kohtaan. Ja jos vieraisiin haluaa mennä, silloin ero on varmasti paras vaihtoehto.
   Älä jää hiireksi tuollaiseen suhteeseen. Jos mieheni ilmoittaisi minulle vastaavanlaisista toiveista niin minun olisi pakko kyllä sanoa että kiitos näkemiin. En voisi unohtaa, luottaa, antaa anteeksi, enkä varsinkaan pystyisi elämään tiedon kanssa etten riitä omalle rakkaalleni.

   • Jos suhde on kunnossa eli rakastaa ja kunnioittaa toista ja seksi puolikin on kunnossa, niin ei voi haluta naida muiden kanssa. Sellainen olisi sairasta.

    Miten teillä muuten menee? Voisiko olla niin että joku yrittää vaimoasi vietellä ja hän on antamassa periksi? Tai entäpä jos hänellä on jo suhde ja hän hakee sille oikeutusta. Jospa hän on niin ihastunut toiseen, ettei ymmärrä ajatella miltä tuollainen ehdotus omasta miehestä tuntuu.

    Jokin teillä ei nyt ole kunnossa tai sitten vaimostasi on tullut jotenkin perverssi.


   • samoilla linjoilla kirjoitti:

    Jos suhde on kunnossa eli rakastaa ja kunnioittaa toista ja seksi puolikin on kunnossa, niin ei voi haluta naida muiden kanssa. Sellainen olisi sairasta.

    Miten teillä muuten menee? Voisiko olla niin että joku yrittää vaimoasi vietellä ja hän on antamassa periksi? Tai entäpä jos hänellä on jo suhde ja hän hakee sille oikeutusta. Jospa hän on niin ihastunut toiseen, ettei ymmärrä ajatella miltä tuollainen ehdotus omasta miehestä tuntuu.

    Jokin teillä ei nyt ole kunnossa tai sitten vaimostasi on tullut jotenkin perverssi.

    "Jos suhde on kunnossa eli rakastaa ja kunnioittaa toista ja seksi puolikin on kunnossa, niin ei voi haluta naida muiden kanssa. Sellainen olisi sairasta."

    http://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman

    "No true Scotsman is an informal logical fallacy, an ad hoc attempt to retain an unreasoned assertion."


   • No true scotsman kirjoitti:

    "Jos suhde on kunnossa eli rakastaa ja kunnioittaa toista ja seksi puolikin on kunnossa, niin ei voi haluta naida muiden kanssa. Sellainen olisi sairasta."

    http://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman

    "No true Scotsman is an informal logical fallacy, an ad hoc attempt to retain an unreasoned assertion."

    Ei (välttämättä) päde tässä.


   • Siellähän se tuli mainittua, että katolisissa maissa se seksi haetaan ulkopuolelta. Mikä ihmeen ongelma pitää tehdä siitä, jos haluaa käydä vieraissa ??? Miksi perheen pitää hajota, miksi pitää heti erota.

    Se jos joku uskaltaa sanoa ääneen mitä tuntee, tarkoittaa teidän mielestä välitöntä eroa? Te vellotte mieluummin 24/7 alakuloisuudessanne ja hyväksytte sen että siemennesteenne on muuttunut tuhkaksi jo aika päivää sitten. On parempi nysvätä nurkassa ja harrastaa käsitöitä huudellen parisuhteen ja turvallisuuden puolesta.

    Jos pelkää että suhde hajoaa, niin miksei niin sanottua pettämistä voi harjoittaa sovitusti ja tehdä siitä turvallisempaa sopimusteknisillä asioilla:

    - Parinvaihto
    - 1 kerta kuudessa kuukaudessa
    - Ei koskaan kahta kertaa saman kanssa
    - Ei kenenkään tutun tai kollegan tms kanssa

    Tällöin ei pääse syntymään tilannetta, että syntyisi riskin tekevä uusi suhde joka syrjäyttää vanhan. Sitä vastoin seksikokemus saattaa hyvinkin tuoda iloa elämään ja onnistuessaan olla merkityksellinen yksilön kannalta.

    Teille löysämunaisuuden puolustajat ja turvallisuudentunteessanne vikisevät piipertäjät:

    Mikään ei ole pysyvää, suomen jäiset tiet ovat isompi uhka elämällenne.. Miksi paheksutte ihmisiä, jotka ovat erilaisia kuin te? Oletteko ajatelleet, että kuolinvuoteella vanhoina ja ryppyisinä, naama täynnä maksaläiskiä, he eivät olekaan välttämättä niitä katkeroituneempia vanhuksia joita harmittaa se että tuhlasivat elämänsä vellihousumaisuuden tähden !!

    T. Vellihousu


  • On kyllä vaikealta kuulostava tilanne. Olette olleet jo senverran kauan yhdessä, että siinä ajassa ihmiset muuttuu kyllä ja ne mielipiteetkin voi muuttua monista asioista.

   Eihän sinun tietenkään ole pakko suostua tuollaiseen, jos se sinusta tuntuu pahalta. Vaimosi on jo ryhtynyt hajottamaan avioliittoanne vinksahtaneilla himoillaan. Jokin kriisi menossa? Huomannut että kohta keski-ikä jo kolkuttelee ja elämässä vaikka mitä kokematta vielä. Se on sitten jokaisen oma asia, että onko tuollainen edes kokemisen arvoista. Kuinka paljon arvostaa omaa perhettä ja kuvitteleeko tosissaan, että kaikki voisi jatkua perheessä kuten ennenkin, vaikka mami vähän käy vieraissa? Eikö vaikka seksikaupan lelut voisi tuoda helpotusta. Siellä on paljon erikokoisia, muotoisia, värisiä ja tuntuisia lelukaluja. Tärinää ja värinääkin löytyy paljon erivaihtoehtoja. Taitaa vaimosi haluta vaan kokea toisen miehen kropan ihollaan, kun haluaa vielä ihan siitä hetkestä intiimin 2 henkilön välisen hetken. Itse en suostuisi. Mutta on kyllä suurena vaarana, että nainen nyt pettää vaikka ilman lupaa, jos on kerran niin kovat kiimat. Jos naisella on sellaiset arvot elämässä, niin onko se liitto sen arvoinen? Senhän sinä päätät. Tuskin tuo touhu ainakaan parantaa suhdetta, luottamus ja kunnioitus menee toista kohtaan.

   • maggipeikko taitaa valitettavasti osua asian ytimeen.

    Tuollaiseen touhuun ei mielestäni pidä lähteä, sillä se vain hajottaisi liittonne lopullisesti. Pelkäämpä kyllä ettei sitä enää voi pelastaakaan. Miten voisit enää koskaan luottaa häneen? Vaimosi ajatukset ovat kyllä tosi vinksahtaneet.


  • Niinkuin sanoit et tietenkään voi vahtia vaimoasi. Sensijaan voit tehdä aivan selväksi mitä siitä seuraa jos hän toteuttaa halunsa ja alkaa vehdata muiden kanssa.

   Voitte vaikka aluksi alkaa miettiä missä mennään taloudellisesti ja lasten suhteen.
   Saattahan olla että vaimosi ei ollut ihan loppuun asti ajatellut mitä hänen mielihalunsa toteuttaminen maksaa ja voi hyvinkin olla että niiden seurausten tajuamisen myötä "tukahduttanut" ne. olisi ehkä hyvä keskustella on parisuhteessanne jotain muuta joka vaivaa. Tuo vaimosi esittämä toive on sen verran erikoinen että ainakin omalta kohdaltani epäilisin jotain muuta olevan taustalla.

   Lopuksi, jos haluatte toidella selvittää mistä on kysymys olisi ehkä syytä käydä yhdessä perheneuvonnassa tai parisuhdeterapeutin puheilla.

   • "Sensijaan voit tehdä aivan selväksi mitä siitä seuraa jos hän toteuttaa halunsa"

    Käytännössä AP:n vaimo ei voi jäädä kiinni, jos pettä ovelasti eikä osoita sitä kotona, sillä hänellähän on työmatkoja.

    Jos toinen käy säännölliesti työmatkoilla niin ei yksittäisestä tai paristakaan pettämisestä kovin helposti jää kiinni. Homman on silloin pelattava puhtaalla luottamuksella, ei sillä että kumppani pettäessään kärähtäisi.

    Tuo nimittäin tekee AP:n ongelman pahaksi, koska hän ei yksinkertaisesti voi luottaa vaimoon, vaikka he "sopisivatkin" mitä tahansa. Silloin vaimo vain ottaa käyttöön tavallisen pettähän taktiikat eli toimii salassa.

    Kun henki on kerran päästetty pullosta, sitä ei sinne enää takaisin saa!

    Minulle kerran eräs ex-tyttöystävä ehdotti vapaata suhdetta. Kieltäydyin tiukasti ja sanoin, että saat valita minun kanssa monogaamisen suhteen tai sitten erotaan, jolloin exä suostui, vaikkei koskaan aikonut oikeasti suostua. Meni sitten tietenkin pettämään, joten katkaisin suhteen samantien.

    Eli omasta kokemuksesta sanoisin että tuossa vaiheessa tilanne on jo niin pitkällä, että ei voi luottaa, tuollaista ehdottava ihminen tekee tekee sen kumminkin.


   • "Sensijaan voit tehdä aivan selväksi mitä siitä seuraa jos hän toteuttaa halunsa ja alkaa vehdata muiden kanssa."

    Nainen saa puolet omaisuudesta ja pitää lapset luonaan?


  • "Eroammeko saman tien."

   Tämä.

   Jos et hyväksy sitä että vaimo ottaa vierasta melaa mekkoon, mitään ei ole enää tehtävissä, sillä vaimo kyllä hommaa kullia, jos sitä haluaa. Ja sitähän se haluaa.

   Lisäksi jos kiellät ja pääsette sopimukseen siitä, että ei sittenkään, niin et voi tietenkään enää tässä vaiheessa luottaa vaimoon. Jos ponnekkaasti kiellät ja uhkaat erolla, lopputuloksena vaimo pettää salassa.

   Eli suosittelen välitöntä eroamista. Olet vielä alle viidenkympin, joten ehdit katsomaan uuden vaimon ennen eläkepäiviä.

   Nykyisen kanssa ei selvästikään ole tulevaisuutta, koska normaali mies ei nyt vaan mitenkään hyväksy vaimon naimareissuja.

   Itse en olisi ottanut edes noin rauhallisesti, vaan olisin todennut että jos vain koskaan saan kiinni pettämisestä silloin kun asutaan vielä saman katon alla, saat turpaan niin että tukka lähtee ja alkanut samantien vakavasti harkitsemaan eroa.

   "Onko siis väärin"

   Ei, mutta sille et mahda mitään jos vaimo päättää pettää. Luottaa enää et voi, sillä vaimon mielestä pettäminen kokemuksen vuoksi ei ole väärää ja koska hän ei sitä pidä vääränä, hän ei varmasti kieltoakaan usko.

  • Mielestäni teillä ei ole kovikaan kummoista ongelmaa. Ennemminkin tarvitsette seksuaaliterapiaa. Ja tässä pitkä perusteluni:

   Viestistäsi saa sen käsityksen että parisuhteenne on varsin toimiva ja seksuaalielämänne on aktiivista. Te pystytte keskustelemaan noinkin herkästä asiasta. On hienoa että vaimosi on voinut kertoa sinulle ajatuksistaan. Huom! Siis AJATUKSISTAAN.
   Miksi vaimosi haaveilee toisista miehistä,ryhmäseksistä ja isosta munasta? Kuulostaahan tuo aika villiltä.

   Voisiko olla kyse niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin että vaimosi seksuaalisuus on puhkeamassa kukkaan? Monille naisille käy niin neljäkymppisinä. Naisen mielessä voi yhtäkkiä kuplia vaikka minkälaisia,hyvinkin rajuja ja värikkäitä fantasioita ja haluja,mutta niiden toteuttaminen voikin olla toinen juttu. Haluaako hän IHAN oikeasti käytännössä tehdä tuota kaikkea?
   Voisiko kyse olla siitä että hän kaipaa kipeästi kunnon jännitystä tai erotiikkaa,muttei osaa pukea asiaa oikeiksi sanoiksi?
   Mitäpä jos hakisitte yhdessä kunnon dvd:t pornokaupasta ja katsotte jos niistä löytyisi jonkinlaista uutta ja toteuttamiskelpoista potkua ihan omaan sänkyynne?? Esimerkiksi ryhmäseksi on varsin yleinen fantasia naisilla,johan sen huomaa jos lukee tuota ryhmäseksi-palstaa. Hyvä filmi tuosta aiheesta saattaa hyvinkin tyydyttää vaimosi erotiikannälän..

   Erilaisten prosenttien vatkaaminen on aivan turhaa. Mitä väliä noilla luvuilla teille oikeasti on? Toivottavasti ette ole niitä laumasieluja jotka yrittävät mahtua ikäänkuin normaaleihin raameihin.
   Te muodostatte vaimosi kanssa parin,ja teidän kuuluu yhdessä luoda seksielämänne. Oli se sitten millainen tahansa. Ei sitä tarvitse vertailla mihinkään.

   Vaimosi lausahdus että "vastaat seurauksista" voi äkkiseltään kuulostaa hurjalta,mutta toisaalta voisiko siinä piillä pieni totuuden siemen?
   Eli nuo "seuraukset" eivät olekaan tolkuton juokseminen vieraissa ja karmea avioero,vaan yksinkertaisesti vaimon turhautuminen,surullisuus ja ajatusten tukahtuminen.

   En oikeasti usko että olisi kyse tämän vakavammasta.

  • Haluan jatkaa edelliseen viestiini sen mikä unohtui: joskus tuollaisiin mukamas suuriin ongelmiin löytyy vastaus ihan pienelläkin korjausliikkeellä. Avainasemassa on se,kuinka hyvin pari osaa keskustella asioista. Terapia voi olla hyvä lähtölaukaus onnelliseen suhteeseen. On häkellyttävää miten helposti erotaan heti kun tulee vuori vastaan,vaikka silloin pitäisi yrittää kiivetä yhdessä.
   Oli lopputulos teillä sitten mikä tahansa,niin kyllä sänkypuuhiin kannattaa panostaa. Niin miehen kuin vaimonkin.

  • Johan hän on yli yhden miehen nussima huora. Mikä nyt estää nussimasta?

  • Anne ei nyt tainnut lukea mitä AP kirjoitti. Eihän siinä mistään "ajatuksista" tai haaveista ollut kysymys. Vaimonsa sanoo että haluaa aina tilaisuuden tullen naida toisten miesten kanssa ja jos se ei käy, niin mies vastaa seurauksista. Tavattoman röyhkeää! Tuossa tilanteessa minun vaimoni saisi lähteä saman tien.

   Eikä nainen suinkaan halunnut ryhmäseksiä vaan päin vastoin kuten maggipeikko kirjoitti "Taitaa vaimosi haluta vaan kokea toisen miehen kropan ihollaan, kun haluaa vielä ihan siitä hetkestä intiimin 2 henkilön välisen hetken. Itse en suostuisi. Mutta on kyllä suurena vaarana, että nainen nyt pettää vaikka ilman lupaa, jos on kerran niin kovat kiimat. Jos naisella on sellaiset arvot elämässä, niin onko se liitto sen arvoinen?!"

   Minä en suostuisi missään nimessä enkä usko että tuollaiseen naiseen voi koskaan luottaa. Joku jo ehdottikin terapiaa ehkä sitä voisi kokeilla. Normaalia käytöstä tuollainen ei ole.

   • "Vaimonsa sanoo että haluaa aina tilaisuuden tullen naida toisten miesten kanssa ja jos se ei käy, niin mies vastaa seurauksista. Tavattoman röyhkeää! Tuossa tilanteessa minun vaimoni saisi lähteä saman tien."

    Mutta puolisoillahan on keskusteluyhteys ihanteellisella mallilla. Ja kuten tällä palstalla on todettu, kaikki parisuhteen ongelmat ratkeavat, kun vain keskustellaan, keskustellaan, keskustellaan...


  • Kyllä luin Ap:n viestin, ja vieläpä useamman kerran. Luin kaikki lauseet,rivienkin välistä,enkä vain niitä vaimon sanomisia,ja siksi laitoinkin kommentin vaikken yleesä niin teekään.
   Mielestäni AP:n viesti oli typerän karskisti kirjoitettu,vähän kuin kaksikymppisen,vähän rauhattoman pojan rääkäisy. Viestin lopussa ollut prosenttien vatkaaminen kielii jo jotenkin AP:n tilannetajun puuttesta. Hei kuka niitä tilasoja oikeasti viitsii edes ajatella? Kuka teistä edes luki noita prosentteja?

   Pistin kuitenkin merkille ettei AP tuonut avioeroa kovinkaan vahvasti esille,vaan kyseli enemmänkin vaihtoehtoja. Ja minä toin viestissäni esille vain sen,että on kyse kommunikoinnin ongelmista. Noin tylyä ja töksäyttelevää tekstiä kirjoittava mies ei ehkä huomaa vaimon sanojen välissä olevaa tarkoitusta. JA KYLLÄ,VOIN TOKI OLLA VÄÄRÄSSÄ,mutta naisena ihmettelen jos nelikymppinen,hyvässä parisuhteessa oleva nainen mukamas vain ilmoittaa kylmästi hakevansa "isoa,vierasta kyrpää" ja that´s it.

   Kun halut ja fantasiat ovat oikein villejä,niin niiden kertominen voi (varsinkin aloittelevan naisen suusta) kuulostaa töksäyttelevälle. Siis tyyliin "haluaisin isoa munaa ryhmässä". Se,onko kyse oikeasti halusta käydä vieraissa vai jostain muusta olisi hyvä selvityttää terapeutilla. Kyllä oikeasti aikuiset ihmiset osaavat puhua asioista ja ymmärtää toisiaan. Eroaminen,alistaminen,pallo nilkkaan ja s.....nan akan pellolle heittäminen on teinitasolle jääneen pojan puhetta,eikä vaimostaan välittävän,hyvään parisuhteeseen pyrkivän ja keskusteluhaluisen miehen elämään sellainen oikeasti kuulu.
   Nyt on oikeasti kyse jo nelikymppisistä aikuisista. Ap:n ja vaimon välillä on ollut luottamusta jo 15 vuotta. Nämä asiat kannattaa oikeasti ottaa huomioon. Heillähän on ollut reipas seksielämä. Ja miehellä se KESKIVERTOA isompi ja paksumpi muna. Silloin ei pitäisi olla vaimolla puutetta mistään.

   Ps: On minunkin rakas mieheni sanonut haluavansa naida stripparia. Ja muita kauniita naisia. Ryhmässä. Edestä ja takaa. On haaveillut naisista korkkareissa ja sukkanauhoissa ja vaikka miten. Ja mites me sen asian selvitimme? En kerro ;)

  • Minä ainakin luin prosentit ja löysimpä kirjastosta sen Kontulan kirjojakin. Olipa hienoa huomata ettei niitä pettäjiä ja vapaan suhteen eläjiä niin kauheasti ole.

  • Jotain on pahasti vinossa jos tuollaisia alkaa ehdotella saatikka uhkausten kera vaatia. Vaikka jatkaisitte yhdessä niin mistä tosiaan tietää mitä hän seuraavaksi keksii. Terapiaa on jo ehdoteltukin mutta jos käsitys avioliitosta on sellainen, että mitä vain sopii tehdä niin mahtaako siinä terapiat auttaa.

   • Eihän se kannata tuollaiseen tilanteeseen jäädä. Ei sinulla taida olla muuta vaihtoehtoa kuin erota HETI, mikäli et halua kärsiä kohtuuttomasti. Joudut kärsimään jo hänen seuraavan työmatkan aikana kun et oikeasti voi tietää mitä puuhailee. hommaat nyt vaan nopeasti oman asunnon ja juttelet lastesi kanssa asian selväksi. Vaimon kanssa ei paljoa taida tarvia keskustella. Ei ne mitäänauta. Kokemusta on aiheesta.


  • Se tuossa mättää pahasti, että vaimo haluaa mennä miten haluaa. Jotenkin sen voisi vielä käsittää, että haluaisi kokeilla vaikka prostituoitua tai kuten mies on ehdottanut parin vaihtoa. Minä en suostuisi kumpaankaan. Kyllä puolisoiden pitää riittää toisilleen. En kyllä ymmärtäisi enkä suostuisi jos tuollaista edes ehdotettaisiin.

  • käys tutustuu www.kukkalaatikko.com

  • Mikä vaimo se tuollainen on?

  • Ei vaimon halu sairasta ole. Mitä täällä sellaistakin joku väitti. Olen itse lähes viiskymppinen, vuosi sitten pitkäsät liitosta eronnut. Mies jätti. Seksi ei ollut kiinnostanut vuosiin meitä kumpaakaan, mutta kun mies löysi uuden tarjokkaan, a vot, rupes löytymään himoa. Minä kyynelehdin aikani ja löysin oman seikkailukumppanini. Ja kas, lähde jonka luulin jo vanhuuttaan iäks kuivuneen, rupesi loiskumaan. Ja se on tervettä. Mutta perinteiseen avioliittonäkemykseen tuollainen toisen miehen kalastelu ei sovi. Nyt eletään 2012 vuotta ja koko maailma on muuttunut aika lailla viimeisen 50 v aikana. Pitääkö suhtautumista monogamiaan ruveta tarkastelemaan uudella tavalla?
   Mikäli ap:n teksti on ihan oikea tilanne, eikä vain keksitty provokirjoitus, ihailla täytyy. Mieshän ihan oikeasti pohtii ratkaisua ongelmaan sen sijaan että tarttuisi kivääriin.

  • Vaimollasi on jo toinen tai ainakin joku romanssi meneillään. Toisaalta tuo että hän ”selittää tämän halun kadonneen” viittaa siihen, että suhde on päättynyt. Ettei vain olisi jokin työpaikkaromanssi jos niitä matkojakin kerran on. Ei nelikymppinen nainen voi olla niin lapsellinen että kuvittelee seksikumppaneiden määrän tuovan jotain lisää elämäänsä!? Viimeistään tuossa iässä vakiinnutaan eikä päinvastoin.

  • Vastaus: Olet surkimus ja niin taitaa olla vaimosikin!

  • "Ei nelikymppinen nainen voi olla niin lapsellinen että kuvittelee seksikumppaneiden määrän tuovan jotain lisää elämäänsä!?"

   Seksikumppaneiden määrä ei tosiaankaan tuo mitään lisää. Eipä ainakaan mitään hyvää, usein päinvastoin. Sen vielä ymmärtää että parikymppisenä sinkkuna mennään suhteesta toiseen, mutta jos on omansa löytänyt ja valinnut, niin ei tietenkään naida muiden kanssa. Pettämistähän kyllä tehdään ja varmaan jotkut nelikymppiset naisetkin vaan ei se silti hyväksyttävää ole ja erohan siitäkin usein lopulta seuraa. Ellei omaa liittoa saa toimimaan niin sitten pitää erota ennen kuin alkaa muita naimaan. Lapsellista se tosiaan on kuvitella että vieraissa käyminen toisi jonkin autuuden mitä hyvänä pidetty oma avioliitto ei antaisi. Eri asia on jos omassa suhteessa ei ole lainkaan seksiä. Sitten pitää sopia mitä tehdään. Kyllä nelikymppisen perheellisen naisen pitäisi vähän miettiä mikä on vialla ennen kuin älyttömiä ehdottelee.

   • Tosi lapsellinen ja narsistinen nelikymppinen vaimo on tuolla ap:llä. Eipä voi muuta sanoa. Ei tule suhde toimimaan noin.


  • Jos minun avokkini alkaisi haluta muita miehiä niin en todellakaan voisi sen jälkeen jatkaa yhdessä. Kyllä se vaan olisi niin loukkaavaa. Mitä se naisestani kertoisi? Ainakin etten minä riitä hänelle ja ettei hän enää kunnioita minua.

  • Vaimosi olisi pitänyt saada juosta juoksunsa ennen kuin menitte yhteen.
   Aika epävarmalta näyttää teidän tulevaisuutenne.

   • Enpä usko että se olisi tuosta kiinni.

    Mitä enemmän seksikumppaneita vaimolla on ollut ennen avioliittoa, sitä todennäköisemmin liitto purkautuu.


  • Jos sinä et riitä täyttämään hänen himojaan, niin silloin on sama lähteä eri teille. Eikö parisuhteen tarkoitus nimenomaan ole se, että riitetään toisilleen. Olen aivan varma, ettet tule selviämään haavoittumatta jos vaimosi toteuttaa tuollaisen haaveensa.

   Ruoho näyttää aina vihreämmältä aidan toisella puolella. Ei siitä tule loppua. Minua loukkaisi syvästi jo tuommoinen puhe muiden kanssa olemisesta.

   Hyväksyisikö vaimosi sen, että myös sinä kokeilet muita naisia? Suhteenne ei kyllä ole terveellä pohjalla, jos aikuisella iällä vielä pitää olla menossa vieraisiin.

   En voisi koskaan jakaa rakkaintani kenenkään toisen kanssa.

  • Jos suostut hänen ehdotukseensa, ei paluuta "toimivaan" parisuhteeseen ole. Kaikki muuttuu -> huonompaan. Epänormaalille epänormaali.

  • Minulla ei vain mene jakeluun, että miksi ihmeessä pitää muka olla suhteessa, jos ei olla uskollisia. Minulle uskollisuus suhteessa on kaiken perusta. Jos lähdetään huseeraamaan toisten kanssa, ei mikään ole enää entisellään.

   Jos oikeasti ja aidosti rakastaa kumppaniaan, niin ei varmasti halua jakaa tätä muiden kanssa. Tehän elätte käytännössa sinkkuelämää, joten eikö ole sama erota.
   Miksi pitää roikkua toisissaan, jos toinen ei tyydytä kaikilla elämän osa-alueilla.

   Tämä on toki vain minun mielipiteeni, mutta luulenpa aika monen yhtyvän ajatuksiini

   • "Jos oikeasti ja aidosti rakastaa kumppaniaan, niin ei varmasti halua jakaa tätä muiden kanssa."

    Tuo ei ole oikeasti rakkautta vaan omistushalua. Ei niin, että se olisi väärin, mutta ei pidä vetää lokaan rakkautta, joka on puhtaasti epäitsekäs hyve.


   • 14 + 10 kirjoitti:

    "Jos oikeasti ja aidosti rakastaa kumppaniaan, niin ei varmasti halua jakaa tätä muiden kanssa."

    Tuo ei ole oikeasti rakkautta vaan omistushalua. Ei niin, että se olisi väärin, mutta ei pidä vetää lokaan rakkautta, joka on puhtaasti epäitsekäs hyve.

    "Ei niin, että se olisi väärin, mutta ei pidä vetää lokaan rakkautta, joka on puhtaasti epäitsekäs hyve. "

    Sulla on aika kova määritelmä rakkaudelle.


  • Vaikea tilanne...

   Olen ollut nyt naimisissa 12 vuotta ja meillä on 3 lasta. Kun oltiin oltu naimisissa noin 7 vuotta, alkoi minua kiinnostaa muut miehet. Kaikenlaista viritelmää oli -nettiseksiä, seksiä naisen kanssa, parinvaihtoa ja päädyttiin lopulta pariterapiaan. Parisuhteemme selvisi kriisistä ja näin jälkeen päin on helppo nähdä miksi kaikki tapahtui niin kuin tapahtui.

   Oman kokemukseni perusteella minun täytyy sanoa, että älä suostu vaimosi ehdottamaan järjestelyyn. Se, että haluat säilyttää suhteenne sellaisena kun se on, on upea asia. Kerro vaimollesi, että rakastat ja arvostat häntä, etkä halua jakaa häntä muiden kanssa. Kerro, että olet sitoutunut häneen, etkä itse halua seksiä muiden naisten kanssa.

   Saattaa olla, että vaimollasi on myös henkilökohtainen ikäkriisi meneillään ja hän kipuilee sitä näin.

   Sinun täytyy tehdä ensin itsellesi selväksi mitä haluat ja mitä et, ja mitä olet valmis tekemään sen eteen. Voit esimerkiksi sanoa että et suostu vaimosi ehdottamaan järjestelyyn vaan haluat, että menette terapiaan tai suhteenne päättyy tähän. Tietysti sinun täytyy seistä sanojesi takana, tyhjät uhkaukset ovat vain tyhjiä uhkauksia.

   Toivottavasti selvitätte kriisin yhdessä ja jatkatte eteenpäin entistä vahvempina.

  • TodellinenNainen:
   osaatko sanoa, miksi sinua alkoi kiinnostaa muut miehet?
   Oliko teillä lapsia jo silloin 7 vuotta sitten?

  • Meillä oli tuolloin 2 lasta.

   Muut miehet joista kiinnostuin, olivat hyvin samanoloisia kuin mieheni mutta heissä oli jotain 'uutta'. Se millaiseksi suhteemme oli muodostunut ei tyydyttänyt minua, enkä ollut onnellinen (eikä miehenikään, vaikka niin ensin vakuutti, tuli esille sitten terapiassa kun asiaa enemmän puitiin.)

   Suhteemme oli tuolloin hyvin epätasapainoinen, rumasti sanottuna mieheni oli tossuni alla. Kaipasin miehistä miestä, jolla on mielipiteitä, joka tekee 'miehen' töitä, ansaitsee kunnioitukseni, ottaa minut. Mutta rakastin jo silloin miestäni kovasti ja halusin, että yritetään saada suhde uusiin uomiin ja onnistuimme siinä :)

   • Hienoa, että joku nainen sanoo tuossa viimeisessä kappaleessa yhden hyvin olennaisen jutun. Lukekaa miehet se huolella, väitän että reilusti yli puolet naisista ajattelee samoin, vaikka mitä sanoisivat .


  • joku tyyppi:

   Viittaat tietysti lauseeseen: 'Mutta rakastin jo silloin miestäni kovasti ja halusin, että yritetään saada suhde uusiin uomiin ja onnistuimme siinä' -vai mitä? ;)

   • Mutta siis ihan vakavasti puhuen tuo em. lause ON se tärkein asia. Ja jos mieheni oli tossun alla, olin minä samalla se kamala kaulinta heiluttava, komentava, kaikentietävä, epäkunnioitava vaimoksi kutsuttu naisihminen.

    Ei meistä kukaan ole täydellinen.


  • Kyllä se vaan niin on, että kun vaimo alkaa haluta sänkyyn muidenkin kuin aviomiehensä kanssa, niin liitto on peruuttamattomasti rikottu.

  • Olisiko mitenkään mahdotonta, että palkkaisit ison mustan miehen panemaan vaimoasi. Voisit itse katselle vieressä ja fantasioida. Vaimosi saisi haluamaansa isoa ja vierasta, ja pysyisi tyytyväisenä vierelläsi.

  • No jo on ap:lla tilanne. Päivänselvää on ettei tuollaiseen pidä suostua jos haluaa elää terveessä liitossa. Ero on kuitenkin aina iso ja vaikea juttu etenkin kun on pieniä lapsia. Toisaalta tuollaisen vaimon kanssa on paha avioliittoa jatkaakaan. Parasta on varmasti yrittää sopia ettei vieraissa käydä, mutta vaikeaahan siihen on luottaa.

   • Aloitus on tietysti provo, mutta tuohon sinun kommenttiisi :"eihän tuollaiseen tarvitse suostua"

    No, mitä luulet, jos naisena haaveilisin tuollaisesta kertoisinko miehelleni siitä vai toteuttaisinko vain kaikessa hiljaisuudessa haaveeni ja miettisin sitten vasta jälkeenpäin, että kannattiko?

    Tuollaisia asioita ei kysellä kumppanilta muuta kuin mustasukkaisuuden aikaansaamiseksi, jos halutaan toista kiusata. Tuollaiset jutut tehdää salassa ja varkain toisen tietämättä asiasta yhtikäs mitään. Ne ovat asioita, jota ei kumppanilta kysytä lupaa vaan ne tehdää luvatta, eikä siinä toisen suostumusta tarvita, ellei halua mitata miten toinen reakoi, kohauttaako vain olkapäitään ja sanoo: "ihan sama" ja jatkaa lehden lukua. Eli, jos kysyy, niin tarkoitus on testata kumppania, että olenko vielä kumppanin mielessä vai en, rakastaako hän minua vielä vai ei, olenko hänelle yhdentekevä jne....


   • lottamari<3 kirjoitti:

    Aloitus on tietysti provo, mutta tuohon sinun kommenttiisi :"eihän tuollaiseen tarvitse suostua"

    No, mitä luulet, jos naisena haaveilisin tuollaisesta kertoisinko miehelleni siitä vai toteuttaisinko vain kaikessa hiljaisuudessa haaveeni ja miettisin sitten vasta jälkeenpäin, että kannattiko?

    Tuollaisia asioita ei kysellä kumppanilta muuta kuin mustasukkaisuuden aikaansaamiseksi, jos halutaan toista kiusata. Tuollaiset jutut tehdää salassa ja varkain toisen tietämättä asiasta yhtikäs mitään. Ne ovat asioita, jota ei kumppanilta kysytä lupaa vaan ne tehdää luvatta, eikä siinä toisen suostumusta tarvita, ellei halua mitata miten toinen reakoi, kohauttaako vain olkapäitään ja sanoo: "ihan sama" ja jatkaa lehden lukua. Eli, jos kysyy, niin tarkoitus on testata kumppania, että olenko vielä kumppanin mielessä vai en, rakastaako hän minua vielä vai ei, olenko hänelle yhdentekevä jne....

    Rakkaus ja omistushalu ovat eri asioita. Mustasukkaisuus on sitä omistushalua.

    Monet ihmiset pitävät mustasukkaisuuden puutetta rakkauden puutteena. Mahtavatko kyetä edes rakastamaan.


   • 14 + 2 kirjoitti:

    Rakkaus ja omistushalu ovat eri asioita. Mustasukkaisuus on sitä omistushalua.

    Monet ihmiset pitävät mustasukkaisuuden puutetta rakkauden puutteena. Mahtavatko kyetä edes rakastamaan.

    Rakkauteen ja rakastamiseen kuuluu myöskin mustasukkaisuus. Ellei ole yhtään mustis, niin ei välitä, eikä toisella ole mitään merkitystä. Sairas mustasukkaisuus taas johtuu omasta mielenterveysongelmasta, jossa oma itsen merkitys ei itsellekään ole selvä saati sitten toiselle. Kyllä mustasukkaisuus on merkki rakastamisesta ja halusta "omistaa" pitää tuo rakastamansa ihminen itsellään ja lähellään. Sairas mustasukkaisuus taas haluaa omistaa kaikki ihmiset vaikka ei heitä rakastaisikaan. Näillä kahdella "omistuksella on vissi ero"


   • lottamari<3 kirjoitti:

    Rakkauteen ja rakastamiseen kuuluu myöskin mustasukkaisuus. Ellei ole yhtään mustis, niin ei välitä, eikä toisella ole mitään merkitystä. Sairas mustasukkaisuus taas johtuu omasta mielenterveysongelmasta, jossa oma itsen merkitys ei itsellekään ole selvä saati sitten toiselle. Kyllä mustasukkaisuus on merkki rakastamisesta ja halusta "omistaa" pitää tuo rakastamansa ihminen itsellään ja lähellään. Sairas mustasukkaisuus taas haluaa omistaa kaikki ihmiset vaikka ei heitä rakastaisikaan. Näillä kahdella "omistuksella on vissi ero"

    "Rakkauteen ja rakastamiseen kuuluu myöskin mustasukkaisuus. Ellei ole yhtään mustis, niin ei välitä, eikä toisella ole mitään merkitystä."

    Huomaat virheesi, kun ajattelet äitiäsi, siskoasi tai lastasi. Jos olet heistä mustasukkainen, et rakasta heitä. Aito rakkaus haluaa vain toisen onnea.


   • 13 + 11 kirjoitti:

    "Rakkauteen ja rakastamiseen kuuluu myöskin mustasukkaisuus. Ellei ole yhtään mustis, niin ei välitä, eikä toisella ole mitään merkitystä."

    Huomaat virheesi, kun ajattelet äitiäsi, siskoasi tai lastasi. Jos olet heistä mustasukkainen, et rakasta heitä. Aito rakkaus haluaa vain toisen onnea.

    Tietysti rakastan omaisiani ja olen tietysti heistä mustasukkainen, jos he unohtavat minut ja jakavat huomiotaan muille. Ihan sama pätee rakastamaani mieheen. Tarve olla jollekin tärkeä ja kokea mustasukkaisuutta siitä, jos niin ei ole.

    Sinun virhe :)


  • Vai enemmän seksikokemuksia. Anna mun nauraa. Hänellä on jo toinen ja nyt hän yrittää saada sinulta luvan naida sen toisen kanssa.

  • Vaimosi on sairas.

  • Huora se on!

   • Siis tarkoitat varmaan H U O R A ?


  • Törmäsin kuvaamaasi tilanteeseen vuosia sitten. Aivan samantapaiset ajatukset pyörivät mielessä. Tilanteeni silloin oli töiden vuoksi silloin niin kiireinen että tiesin laiminlyöväni häntä. Annoin hänelle luvan. Mitäkö siitä seurasi. Kerronpa myöhemmin.

   • Toivon että kerrot!


  • Hei nimimerkki "Kokemusta on", kerro mitä seurasi. Taisi tulla ero tai isoja ongelmia?

  • Nauti siitä kun vaimosi saa vierasta ehkä voitte kokeilla yhtäaikaa 2m vaimo.
   Positiivista ajattelua seksiin ja antaa palaa mikä ihanampaa kuin jakaa rakautta kaikille..

   • Meillä on toiminut hyvin 2m vaimo, rakastelemme ja vietämme iltaa yhdessä 2-3 kertaa kuukaudessa. Hienoja kokemuksia varsinkin kun vieras antaa kyytiä vaimolle...


  • Ihastuminen on hieno tunne, mutta ei siihen tarvita sänkykaveria.
   Ja mistä tietää etukäteen kenellä vieraalla on iso kalu, ja kuka on hyvä sängyssä?

   Yleensä avioliitto päättyy jos toinen käy vieraissa. Vimeistään silloin kun AP saa sukupuolitaudin vaimoltaan on aika erota, ellei sitten hyväksy aisankannattajan roolia itselleen.

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Aisankannattaja

  • Tyydytetty vaimo on tyytyväinen parisuhteessa , vaimolle vierasta, kimppaa jos vaimo nauttii siitä. Mieskin on tyytyväinen jos vaimo on iloinen ja tarpeet tyydytetty.

  • Samoin parempi antaa ja nauttia elämästä sitä vartehan elämä on annettu,,,

  • "Yleensä avioliitto päättyy jos toinen käy vieraissa."

   Niin päättyy ja pitääkin päättyä.

   • Päin vastoin liitto lujittuu sallivassa ilmapiirissä.


  • Mitähän mahdat tarkoittaa "sallivalla ilmapiirillä"?

   Empä ole kuullut yhdestäkään liitosta joka olisi vieraissa käymisestä lujittunut!?

   Sen sijaan liittoja hajoaa uskottomuuden seurauksena. Avioeroja on noin 13.000 vuodessa ja suurin yksittäinen syy on uskottomuus. Tähän vielä avoliittojen erot päälle.

   AP:n tilanteessa tarvitaan ihme jotta liitto pelastuisi. "Luvan antaminen" ei varmasti sitä tee. Ero siitä tulee ennen pitkää.

  • Eihän tuossa ole mitään järkeä. Se on vastoin kaikkea mikä tekee ihmisestä ihmisen. Minä en voisi jatkaa avioliittoa vaikka olisi lapsiakin jos vaimoni alkaisi haluta naiskennella muita miehiä. Naisesi on H U O R A kuten joku jo sanoikin.

   • Pientä tunteiden viilennystä peliin. Huom! h u o r a on ammatti, sitä tehdään ansaitsemistarkoituksessa eikä mistään panohaluista. Siksi kutsuminen on äkkijyrkkää, ja kertoo enemmän vastaajien asenteista kuin itse vaimosta.

    On jollain tasolla totta, että monet miehet ja naisetkin ajattelevat vielä hyvin 50-lukumaisesti, että mies käy töissä ja kotiin tullessa siellä odottaa iloinen perhe, puhdas koti ja lämmin ruoka. Tää on onneksi mennyttä maailmaa.

    Meidän aika on toista. Nykynainen odottaa mieheltä enemmän. Olen huomannut, että naisista on tullut perheen päitä, eli jos vaimo ja äiti on tyytyväinen, koko perhe on onnellinen. Miesten on tätä vaikea sisäistää ehkä sen takia, että nykyisten 35-50v miesten omat äidit ovat olleet niitä ns. kotiäitejä, miestä ja koko sukua passaavia keittiöhäärääjiä. Kun oma vaimo ei mahdukaan samaan muotiin, mies on ihmeissään, että mikä vaimoon on tullut.. Vaikkei vaimo alun alkaenkaan ole ollut sellainen, ellei sitten ihastumisvaiheessa hemmotellut miestä keittiötaidoillaan.

    Tavallaan miehen ja naisen rooleja ei ole enää olemassa, on vain yksilöitä, joiden odotukset elämästä, parisuhteesta, rakkaudesta, kotitöistä jne. ovat jokaisella erilaiset, vain osa niistä enää loksahtaa yksiin toisen osapuolen kanssa.

    Miehet ovat jyränneet naisia vuosisatoja, ehkä laiva on nyt kääntämässä kurssiaan, ja minusta se on todella tervetullut muutos. Tottakai miehet itkevät menettämäänsä asemaa, koska kukapa saavutetuista eduista (miehen passaus) haluaisi mukisematta luopua. On se mukavaa, kun oma vaimo eli pikku kotiorja tekee käskemättä kaikki kotihommat ja tyydyttää seksihalut, ja on kaiken lisäksi iloinen saadessaa tehdä niin.. Hoh hoijaa, mies; jos ajattelet näin, olet jo tipahtanut ajan kärrystä.

    Koska miehet eivät kestä elää ilman naisia, mihin liittyy naisen kaipuu niin lihallisella kuin henkiselläkin tasolla, niin fyysisesti voimakkaampana sukupuolena miehen on ollut helppo alistaa nainen omaisuudekseen keinoja kaihtamatta. Siinä ei rakkaus paljoa paina, vaan omistushalu. Nainen ei ole kuitenkaan niin kuin auto, vaan ajatteleva ja tunteva olento.

    Ja vielä huomio: naiset eivät ole niin kilttejä, kuin miehet haluavat ajatella. Yhtä lailla naiset ovat joskus eläimellisiä ja viettiensä vallassa, ja se oikeus heille kuuluu. Toisena hetkenä he paijaavat itkevää lasta, ja seuraavassa hetkessä ovat verkkosukissaan seksin ylipapittaria.

    Alkuperäiselle kirjoittajalle terveisiä, että herää pahvi! ja ala nähdä vaimosi ihmisenä, jolla on haluja, toiveita, fantasioita, ja auta häntä, sillä jos todella rakastat, niin et tukahduta häntä vaan rohkaiset olemaan oma itsensä. Tajuaahan sen jokainen, että vähät seksikokemukset ennen avioliittoa ponnahtavat pinnalle jossain vaiheessa, ja kokeilunhalu kasvaa infernaalisiin mittasuhteisiin. Lapset voivat hyvin tasan niin kauan kuin perheen äiti voi hyvin. Kasva ihmisenä ja anna toisen toteuttaa elämäänsä. Avioliitto on muutenkin täysin kulahtanut ja vanhanaikainen instituutio, että mielestäni se pitäisi lakkauttaa kokonaan. Tällä palstalla lähes kaikki vastanneet ovat tuominneet vaimosi, minä kannustan häntä. En halua kirjoittajalle mitään pahaa, vaan yritän tuoda naisnäkökulmaa juttuun. Elämä on suurempaa kuin vain koti-työ-koulu-koiranpissatuslenkki-akselilla junnaaminen.

    Sosiaaliset ja yheiskunnan ylläpitämät paineet mennä avioon, luoda harmooninen perhe, olla kunnollinen kansalainen jne. ovat musertavat. Ne tähtäävät vain siihen, että ihmiset olisivat mahdollisimman hyviä veronmaksajia isoine asuntovelkoineen, kiltteys ja ahkeruus ovat sen mittareita. Se, joka ei sovi muottiin, leimataan, kuten nyt vaimosikin on leimattu h u o r a k s i, vaikka kukaan täällä ei tunne häntä. Ehkä hän on näiden odotusten ja paineiden mukaisesti mennyt avioon aikanaan kanssasi, koska ihastui sinuun, mutta se todellinen elämän kaipuu pyrkii nyt hänessä pinnalle. Siitä häntä ei voi eikä saa moittia, hän yrittää kertoa sinulle todellisista haaveistaan. Oletko oikeutettu sen häneltä kieltämään? On varmaa, että teilaamalla hänet, tyrehdytät senkin keskusteluyhteyden häneen, mikä vielä on jäljellä.

    Ja kuka tietää, ehkä hän todella on onnellisempi ja tuntee eläneensä täysillä, jos tai kun hän saa seksuaalisen unelmansa toteuttaa. Sehän on vain yksi alue elämässä, ei koko elämä. Ehkä kertakokeilu riittää, ehkä hän tulee huomaamaan, että se riitti, ja jatkaa perhe-elämäänne yhtä kokemusta rikkaampana. Voihan olla, että se vilkastuttaa entisestään teidänkin puuhia. Jos sen takia hänet hylkäät, on se vain viesti siitä, että hän ei kelpaa omana itsenään, vain esittämällä "kunnon vaimoa" on hänellä ihmisarvo. Ja ihmisarvonko määrittelee aviomies?? Ehei, ei ikinä. Sen tekee jokainen itse tykönään.


   • Nainen 35v. kirjoitti:

    Pientä tunteiden viilennystä peliin. Huom! h u o r a on ammatti, sitä tehdään ansaitsemistarkoituksessa eikä mistään panohaluista. Siksi kutsuminen on äkkijyrkkää, ja kertoo enemmän vastaajien asenteista kuin itse vaimosta.

    On jollain tasolla totta, että monet miehet ja naisetkin ajattelevat vielä hyvin 50-lukumaisesti, että mies käy töissä ja kotiin tullessa siellä odottaa iloinen perhe, puhdas koti ja lämmin ruoka. Tää on onneksi mennyttä maailmaa.

    Meidän aika on toista. Nykynainen odottaa mieheltä enemmän. Olen huomannut, että naisista on tullut perheen päitä, eli jos vaimo ja äiti on tyytyväinen, koko perhe on onnellinen. Miesten on tätä vaikea sisäistää ehkä sen takia, että nykyisten 35-50v miesten omat äidit ovat olleet niitä ns. kotiäitejä, miestä ja koko sukua passaavia keittiöhäärääjiä. Kun oma vaimo ei mahdukaan samaan muotiin, mies on ihmeissään, että mikä vaimoon on tullut.. Vaikkei vaimo alun alkaenkaan ole ollut sellainen, ellei sitten ihastumisvaiheessa hemmotellut miestä keittiötaidoillaan.

    Tavallaan miehen ja naisen rooleja ei ole enää olemassa, on vain yksilöitä, joiden odotukset elämästä, parisuhteesta, rakkaudesta, kotitöistä jne. ovat jokaisella erilaiset, vain osa niistä enää loksahtaa yksiin toisen osapuolen kanssa.

    Miehet ovat jyränneet naisia vuosisatoja, ehkä laiva on nyt kääntämässä kurssiaan, ja minusta se on todella tervetullut muutos. Tottakai miehet itkevät menettämäänsä asemaa, koska kukapa saavutetuista eduista (miehen passaus) haluaisi mukisematta luopua. On se mukavaa, kun oma vaimo eli pikku kotiorja tekee käskemättä kaikki kotihommat ja tyydyttää seksihalut, ja on kaiken lisäksi iloinen saadessaa tehdä niin.. Hoh hoijaa, mies; jos ajattelet näin, olet jo tipahtanut ajan kärrystä.

    Koska miehet eivät kestä elää ilman naisia, mihin liittyy naisen kaipuu niin lihallisella kuin henkiselläkin tasolla, niin fyysisesti voimakkaampana sukupuolena miehen on ollut helppo alistaa nainen omaisuudekseen keinoja kaihtamatta. Siinä ei rakkaus paljoa paina, vaan omistushalu. Nainen ei ole kuitenkaan niin kuin auto, vaan ajatteleva ja tunteva olento.

    Ja vielä huomio: naiset eivät ole niin kilttejä, kuin miehet haluavat ajatella. Yhtä lailla naiset ovat joskus eläimellisiä ja viettiensä vallassa, ja se oikeus heille kuuluu. Toisena hetkenä he paijaavat itkevää lasta, ja seuraavassa hetkessä ovat verkkosukissaan seksin ylipapittaria.

    Alkuperäiselle kirjoittajalle terveisiä, että herää pahvi! ja ala nähdä vaimosi ihmisenä, jolla on haluja, toiveita, fantasioita, ja auta häntä, sillä jos todella rakastat, niin et tukahduta häntä vaan rohkaiset olemaan oma itsensä. Tajuaahan sen jokainen, että vähät seksikokemukset ennen avioliittoa ponnahtavat pinnalle jossain vaiheessa, ja kokeilunhalu kasvaa infernaalisiin mittasuhteisiin. Lapset voivat hyvin tasan niin kauan kuin perheen äiti voi hyvin. Kasva ihmisenä ja anna toisen toteuttaa elämäänsä. Avioliitto on muutenkin täysin kulahtanut ja vanhanaikainen instituutio, että mielestäni se pitäisi lakkauttaa kokonaan. Tällä palstalla lähes kaikki vastanneet ovat tuominneet vaimosi, minä kannustan häntä. En halua kirjoittajalle mitään pahaa, vaan yritän tuoda naisnäkökulmaa juttuun. Elämä on suurempaa kuin vain koti-työ-koulu-koiranpissatuslenkki-akselilla junnaaminen.

    Sosiaaliset ja yheiskunnan ylläpitämät paineet mennä avioon, luoda harmooninen perhe, olla kunnollinen kansalainen jne. ovat musertavat. Ne tähtäävät vain siihen, että ihmiset olisivat mahdollisimman hyviä veronmaksajia isoine asuntovelkoineen, kiltteys ja ahkeruus ovat sen mittareita. Se, joka ei sovi muottiin, leimataan, kuten nyt vaimosikin on leimattu h u o r a k s i, vaikka kukaan täällä ei tunne häntä. Ehkä hän on näiden odotusten ja paineiden mukaisesti mennyt avioon aikanaan kanssasi, koska ihastui sinuun, mutta se todellinen elämän kaipuu pyrkii nyt hänessä pinnalle. Siitä häntä ei voi eikä saa moittia, hän yrittää kertoa sinulle todellisista haaveistaan. Oletko oikeutettu sen häneltä kieltämään? On varmaa, että teilaamalla hänet, tyrehdytät senkin keskusteluyhteyden häneen, mikä vielä on jäljellä.

    Ja kuka tietää, ehkä hän todella on onnellisempi ja tuntee eläneensä täysillä, jos tai kun hän saa seksuaalisen unelmansa toteuttaa. Sehän on vain yksi alue elämässä, ei koko elämä. Ehkä kertakokeilu riittää, ehkä hän tulee huomaamaan, että se riitti, ja jatkaa perhe-elämäänne yhtä kokemusta rikkaampana. Voihan olla, että se vilkastuttaa entisestään teidänkin puuhia. Jos sen takia hänet hylkäät, on se vain viesti siitä, että hän ei kelpaa omana itsenään, vain esittämällä "kunnon vaimoa" on hänellä ihmisarvo. Ja ihmisarvonko määrittelee aviomies?? Ehei, ei ikinä. Sen tekee jokainen itse tykönään.

    Tässä se minunkin ideani tiivistyi taitavammin kirjoitettuna :)


   • Nainen 35v. kirjoitti:

    Pientä tunteiden viilennystä peliin. Huom! h u o r a on ammatti, sitä tehdään ansaitsemistarkoituksessa eikä mistään panohaluista. Siksi kutsuminen on äkkijyrkkää, ja kertoo enemmän vastaajien asenteista kuin itse vaimosta.

    On jollain tasolla totta, että monet miehet ja naisetkin ajattelevat vielä hyvin 50-lukumaisesti, että mies käy töissä ja kotiin tullessa siellä odottaa iloinen perhe, puhdas koti ja lämmin ruoka. Tää on onneksi mennyttä maailmaa.

    Meidän aika on toista. Nykynainen odottaa mieheltä enemmän. Olen huomannut, että naisista on tullut perheen päitä, eli jos vaimo ja äiti on tyytyväinen, koko perhe on onnellinen. Miesten on tätä vaikea sisäistää ehkä sen takia, että nykyisten 35-50v miesten omat äidit ovat olleet niitä ns. kotiäitejä, miestä ja koko sukua passaavia keittiöhäärääjiä. Kun oma vaimo ei mahdukaan samaan muotiin, mies on ihmeissään, että mikä vaimoon on tullut.. Vaikkei vaimo alun alkaenkaan ole ollut sellainen, ellei sitten ihastumisvaiheessa hemmotellut miestä keittiötaidoillaan.

    Tavallaan miehen ja naisen rooleja ei ole enää olemassa, on vain yksilöitä, joiden odotukset elämästä, parisuhteesta, rakkaudesta, kotitöistä jne. ovat jokaisella erilaiset, vain osa niistä enää loksahtaa yksiin toisen osapuolen kanssa.

    Miehet ovat jyränneet naisia vuosisatoja, ehkä laiva on nyt kääntämässä kurssiaan, ja minusta se on todella tervetullut muutos. Tottakai miehet itkevät menettämäänsä asemaa, koska kukapa saavutetuista eduista (miehen passaus) haluaisi mukisematta luopua. On se mukavaa, kun oma vaimo eli pikku kotiorja tekee käskemättä kaikki kotihommat ja tyydyttää seksihalut, ja on kaiken lisäksi iloinen saadessaa tehdä niin.. Hoh hoijaa, mies; jos ajattelet näin, olet jo tipahtanut ajan kärrystä.

    Koska miehet eivät kestä elää ilman naisia, mihin liittyy naisen kaipuu niin lihallisella kuin henkiselläkin tasolla, niin fyysisesti voimakkaampana sukupuolena miehen on ollut helppo alistaa nainen omaisuudekseen keinoja kaihtamatta. Siinä ei rakkaus paljoa paina, vaan omistushalu. Nainen ei ole kuitenkaan niin kuin auto, vaan ajatteleva ja tunteva olento.

    Ja vielä huomio: naiset eivät ole niin kilttejä, kuin miehet haluavat ajatella. Yhtä lailla naiset ovat joskus eläimellisiä ja viettiensä vallassa, ja se oikeus heille kuuluu. Toisena hetkenä he paijaavat itkevää lasta, ja seuraavassa hetkessä ovat verkkosukissaan seksin ylipapittaria.

    Alkuperäiselle kirjoittajalle terveisiä, että herää pahvi! ja ala nähdä vaimosi ihmisenä, jolla on haluja, toiveita, fantasioita, ja auta häntä, sillä jos todella rakastat, niin et tukahduta häntä vaan rohkaiset olemaan oma itsensä. Tajuaahan sen jokainen, että vähät seksikokemukset ennen avioliittoa ponnahtavat pinnalle jossain vaiheessa, ja kokeilunhalu kasvaa infernaalisiin mittasuhteisiin. Lapset voivat hyvin tasan niin kauan kuin perheen äiti voi hyvin. Kasva ihmisenä ja anna toisen toteuttaa elämäänsä. Avioliitto on muutenkin täysin kulahtanut ja vanhanaikainen instituutio, että mielestäni se pitäisi lakkauttaa kokonaan. Tällä palstalla lähes kaikki vastanneet ovat tuominneet vaimosi, minä kannustan häntä. En halua kirjoittajalle mitään pahaa, vaan yritän tuoda naisnäkökulmaa juttuun. Elämä on suurempaa kuin vain koti-työ-koulu-koiranpissatuslenkki-akselilla junnaaminen.

    Sosiaaliset ja yheiskunnan ylläpitämät paineet mennä avioon, luoda harmooninen perhe, olla kunnollinen kansalainen jne. ovat musertavat. Ne tähtäävät vain siihen, että ihmiset olisivat mahdollisimman hyviä veronmaksajia isoine asuntovelkoineen, kiltteys ja ahkeruus ovat sen mittareita. Se, joka ei sovi muottiin, leimataan, kuten nyt vaimosikin on leimattu h u o r a k s i, vaikka kukaan täällä ei tunne häntä. Ehkä hän on näiden odotusten ja paineiden mukaisesti mennyt avioon aikanaan kanssasi, koska ihastui sinuun, mutta se todellinen elämän kaipuu pyrkii nyt hänessä pinnalle. Siitä häntä ei voi eikä saa moittia, hän yrittää kertoa sinulle todellisista haaveistaan. Oletko oikeutettu sen häneltä kieltämään? On varmaa, että teilaamalla hänet, tyrehdytät senkin keskusteluyhteyden häneen, mikä vielä on jäljellä.

    Ja kuka tietää, ehkä hän todella on onnellisempi ja tuntee eläneensä täysillä, jos tai kun hän saa seksuaalisen unelmansa toteuttaa. Sehän on vain yksi alue elämässä, ei koko elämä. Ehkä kertakokeilu riittää, ehkä hän tulee huomaamaan, että se riitti, ja jatkaa perhe-elämäänne yhtä kokemusta rikkaampana. Voihan olla, että se vilkastuttaa entisestään teidänkin puuhia. Jos sen takia hänet hylkäät, on se vain viesti siitä, että hän ei kelpaa omana itsenään, vain esittämällä "kunnon vaimoa" on hänellä ihmisarvo. Ja ihmisarvonko määrittelee aviomies?? Ehei, ei ikinä. Sen tekee jokainen itse tykönään.

    Höpö höpö.

    Toivottavasti joskus kasvat mieleltäsi vastuuntuntoiseksi aikuiseksi.
    Nyt kirjoitat sellaista soopaa ettei sitä enepää kannata kommentoida.
    Huhhuh.


   • Nainen 35v. kirjoitti:

    Pientä tunteiden viilennystä peliin. Huom! h u o r a on ammatti, sitä tehdään ansaitsemistarkoituksessa eikä mistään panohaluista. Siksi kutsuminen on äkkijyrkkää, ja kertoo enemmän vastaajien asenteista kuin itse vaimosta.

    On jollain tasolla totta, että monet miehet ja naisetkin ajattelevat vielä hyvin 50-lukumaisesti, että mies käy töissä ja kotiin tullessa siellä odottaa iloinen perhe, puhdas koti ja lämmin ruoka. Tää on onneksi mennyttä maailmaa.

    Meidän aika on toista. Nykynainen odottaa mieheltä enemmän. Olen huomannut, että naisista on tullut perheen päitä, eli jos vaimo ja äiti on tyytyväinen, koko perhe on onnellinen. Miesten on tätä vaikea sisäistää ehkä sen takia, että nykyisten 35-50v miesten omat äidit ovat olleet niitä ns. kotiäitejä, miestä ja koko sukua passaavia keittiöhäärääjiä. Kun oma vaimo ei mahdukaan samaan muotiin, mies on ihmeissään, että mikä vaimoon on tullut.. Vaikkei vaimo alun alkaenkaan ole ollut sellainen, ellei sitten ihastumisvaiheessa hemmotellut miestä keittiötaidoillaan.

    Tavallaan miehen ja naisen rooleja ei ole enää olemassa, on vain yksilöitä, joiden odotukset elämästä, parisuhteesta, rakkaudesta, kotitöistä jne. ovat jokaisella erilaiset, vain osa niistä enää loksahtaa yksiin toisen osapuolen kanssa.

    Miehet ovat jyränneet naisia vuosisatoja, ehkä laiva on nyt kääntämässä kurssiaan, ja minusta se on todella tervetullut muutos. Tottakai miehet itkevät menettämäänsä asemaa, koska kukapa saavutetuista eduista (miehen passaus) haluaisi mukisematta luopua. On se mukavaa, kun oma vaimo eli pikku kotiorja tekee käskemättä kaikki kotihommat ja tyydyttää seksihalut, ja on kaiken lisäksi iloinen saadessaa tehdä niin.. Hoh hoijaa, mies; jos ajattelet näin, olet jo tipahtanut ajan kärrystä.

    Koska miehet eivät kestä elää ilman naisia, mihin liittyy naisen kaipuu niin lihallisella kuin henkiselläkin tasolla, niin fyysisesti voimakkaampana sukupuolena miehen on ollut helppo alistaa nainen omaisuudekseen keinoja kaihtamatta. Siinä ei rakkaus paljoa paina, vaan omistushalu. Nainen ei ole kuitenkaan niin kuin auto, vaan ajatteleva ja tunteva olento.

    Ja vielä huomio: naiset eivät ole niin kilttejä, kuin miehet haluavat ajatella. Yhtä lailla naiset ovat joskus eläimellisiä ja viettiensä vallassa, ja se oikeus heille kuuluu. Toisena hetkenä he paijaavat itkevää lasta, ja seuraavassa hetkessä ovat verkkosukissaan seksin ylipapittaria.

    Alkuperäiselle kirjoittajalle terveisiä, että herää pahvi! ja ala nähdä vaimosi ihmisenä, jolla on haluja, toiveita, fantasioita, ja auta häntä, sillä jos todella rakastat, niin et tukahduta häntä vaan rohkaiset olemaan oma itsensä. Tajuaahan sen jokainen, että vähät seksikokemukset ennen avioliittoa ponnahtavat pinnalle jossain vaiheessa, ja kokeilunhalu kasvaa infernaalisiin mittasuhteisiin. Lapset voivat hyvin tasan niin kauan kuin perheen äiti voi hyvin. Kasva ihmisenä ja anna toisen toteuttaa elämäänsä. Avioliitto on muutenkin täysin kulahtanut ja vanhanaikainen instituutio, että mielestäni se pitäisi lakkauttaa kokonaan. Tällä palstalla lähes kaikki vastanneet ovat tuominneet vaimosi, minä kannustan häntä. En halua kirjoittajalle mitään pahaa, vaan yritän tuoda naisnäkökulmaa juttuun. Elämä on suurempaa kuin vain koti-työ-koulu-koiranpissatuslenkki-akselilla junnaaminen.

    Sosiaaliset ja yheiskunnan ylläpitämät paineet mennä avioon, luoda harmooninen perhe, olla kunnollinen kansalainen jne. ovat musertavat. Ne tähtäävät vain siihen, että ihmiset olisivat mahdollisimman hyviä veronmaksajia isoine asuntovelkoineen, kiltteys ja ahkeruus ovat sen mittareita. Se, joka ei sovi muottiin, leimataan, kuten nyt vaimosikin on leimattu h u o r a k s i, vaikka kukaan täällä ei tunne häntä. Ehkä hän on näiden odotusten ja paineiden mukaisesti mennyt avioon aikanaan kanssasi, koska ihastui sinuun, mutta se todellinen elämän kaipuu pyrkii nyt hänessä pinnalle. Siitä häntä ei voi eikä saa moittia, hän yrittää kertoa sinulle todellisista haaveistaan. Oletko oikeutettu sen häneltä kieltämään? On varmaa, että teilaamalla hänet, tyrehdytät senkin keskusteluyhteyden häneen, mikä vielä on jäljellä.

    Ja kuka tietää, ehkä hän todella on onnellisempi ja tuntee eläneensä täysillä, jos tai kun hän saa seksuaalisen unelmansa toteuttaa. Sehän on vain yksi alue elämässä, ei koko elämä. Ehkä kertakokeilu riittää, ehkä hän tulee huomaamaan, että se riitti, ja jatkaa perhe-elämäänne yhtä kokemusta rikkaampana. Voihan olla, että se vilkastuttaa entisestään teidänkin puuhia. Jos sen takia hänet hylkäät, on se vain viesti siitä, että hän ei kelpaa omana itsenään, vain esittämällä "kunnon vaimoa" on hänellä ihmisarvo. Ja ihmisarvonko määrittelee aviomies?? Ehei, ei ikinä. Sen tekee jokainen itse tykönään.

    No jo oli todella typerä kirjoitus. Jos ap:n avaus olisi ollut: "mieheni haluaa naida muita naisia", niin olisiko Nainen 35v vastannut samalla tavalla?

    Tuo iänikuinen "miehet ovat meitä alistaneet" -kirjoittelu alkaa ällöttää jo naisenkin näkökulmasta. Nyt oli kysymys avioliittoon sitoutumisesta. Onneksi avioliitto ei suinkaan ole tullut tiensä päähän vaan on jälleen saamassa sille kuuluvan arvostuksen parisuhteen perustana. Avoliitto on ihan yhtä hyvä silloin kun kaksi kypsää ja vastuuntuntoista ihmistä alkaa yhteisen, elämän mittaisen taipaleen. Olisi hyvä muistaa, että vaikka erojen määrä on viiden kymmenen vuoden aikana noussut (tosin 2000 luvulla erojen määrä on laskenut), niin suurin osa liitoista säilyy ja on onnellisia, eikä kummallakaan ole tarvetta harrastaa seksiä muiden kuin puolisonsa kanssa.

    AP:lle sanoisin, että pidä arvoistasi kiinni, niistä sinun ei tarvitse luopua. Älä missään tapauksessa lähde sellaiseen leikkiin, jota vaimosi ehdottaa. Se menee ohi. Pysy miehenä ja sano vaimollesi, että tuollainen ei kuulu parisuhteeseen, sellainen ei käy.


   • Nainen 35v. kirjoitti:

    Pientä tunteiden viilennystä peliin. Huom! h u o r a on ammatti, sitä tehdään ansaitsemistarkoituksessa eikä mistään panohaluista. Siksi kutsuminen on äkkijyrkkää, ja kertoo enemmän vastaajien asenteista kuin itse vaimosta.

    On jollain tasolla totta, että monet miehet ja naisetkin ajattelevat vielä hyvin 50-lukumaisesti, että mies käy töissä ja kotiin tullessa siellä odottaa iloinen perhe, puhdas koti ja lämmin ruoka. Tää on onneksi mennyttä maailmaa.

    Meidän aika on toista. Nykynainen odottaa mieheltä enemmän. Olen huomannut, että naisista on tullut perheen päitä, eli jos vaimo ja äiti on tyytyväinen, koko perhe on onnellinen. Miesten on tätä vaikea sisäistää ehkä sen takia, että nykyisten 35-50v miesten omat äidit ovat olleet niitä ns. kotiäitejä, miestä ja koko sukua passaavia keittiöhäärääjiä. Kun oma vaimo ei mahdukaan samaan muotiin, mies on ihmeissään, että mikä vaimoon on tullut.. Vaikkei vaimo alun alkaenkaan ole ollut sellainen, ellei sitten ihastumisvaiheessa hemmotellut miestä keittiötaidoillaan.

    Tavallaan miehen ja naisen rooleja ei ole enää olemassa, on vain yksilöitä, joiden odotukset elämästä, parisuhteesta, rakkaudesta, kotitöistä jne. ovat jokaisella erilaiset, vain osa niistä enää loksahtaa yksiin toisen osapuolen kanssa.

    Miehet ovat jyränneet naisia vuosisatoja, ehkä laiva on nyt kääntämässä kurssiaan, ja minusta se on todella tervetullut muutos. Tottakai miehet itkevät menettämäänsä asemaa, koska kukapa saavutetuista eduista (miehen passaus) haluaisi mukisematta luopua. On se mukavaa, kun oma vaimo eli pikku kotiorja tekee käskemättä kaikki kotihommat ja tyydyttää seksihalut, ja on kaiken lisäksi iloinen saadessaa tehdä niin.. Hoh hoijaa, mies; jos ajattelet näin, olet jo tipahtanut ajan kärrystä.

    Koska miehet eivät kestä elää ilman naisia, mihin liittyy naisen kaipuu niin lihallisella kuin henkiselläkin tasolla, niin fyysisesti voimakkaampana sukupuolena miehen on ollut helppo alistaa nainen omaisuudekseen keinoja kaihtamatta. Siinä ei rakkaus paljoa paina, vaan omistushalu. Nainen ei ole kuitenkaan niin kuin auto, vaan ajatteleva ja tunteva olento.

    Ja vielä huomio: naiset eivät ole niin kilttejä, kuin miehet haluavat ajatella. Yhtä lailla naiset ovat joskus eläimellisiä ja viettiensä vallassa, ja se oikeus heille kuuluu. Toisena hetkenä he paijaavat itkevää lasta, ja seuraavassa hetkessä ovat verkkosukissaan seksin ylipapittaria.

    Alkuperäiselle kirjoittajalle terveisiä, että herää pahvi! ja ala nähdä vaimosi ihmisenä, jolla on haluja, toiveita, fantasioita, ja auta häntä, sillä jos todella rakastat, niin et tukahduta häntä vaan rohkaiset olemaan oma itsensä. Tajuaahan sen jokainen, että vähät seksikokemukset ennen avioliittoa ponnahtavat pinnalle jossain vaiheessa, ja kokeilunhalu kasvaa infernaalisiin mittasuhteisiin. Lapset voivat hyvin tasan niin kauan kuin perheen äiti voi hyvin. Kasva ihmisenä ja anna toisen toteuttaa elämäänsä. Avioliitto on muutenkin täysin kulahtanut ja vanhanaikainen instituutio, että mielestäni se pitäisi lakkauttaa kokonaan. Tällä palstalla lähes kaikki vastanneet ovat tuominneet vaimosi, minä kannustan häntä. En halua kirjoittajalle mitään pahaa, vaan yritän tuoda naisnäkökulmaa juttuun. Elämä on suurempaa kuin vain koti-työ-koulu-koiranpissatuslenkki-akselilla junnaaminen.

    Sosiaaliset ja yheiskunnan ylläpitämät paineet mennä avioon, luoda harmooninen perhe, olla kunnollinen kansalainen jne. ovat musertavat. Ne tähtäävät vain siihen, että ihmiset olisivat mahdollisimman hyviä veronmaksajia isoine asuntovelkoineen, kiltteys ja ahkeruus ovat sen mittareita. Se, joka ei sovi muottiin, leimataan, kuten nyt vaimosikin on leimattu h u o r a k s i, vaikka kukaan täällä ei tunne häntä. Ehkä hän on näiden odotusten ja paineiden mukaisesti mennyt avioon aikanaan kanssasi, koska ihastui sinuun, mutta se todellinen elämän kaipuu pyrkii nyt hänessä pinnalle. Siitä häntä ei voi eikä saa moittia, hän yrittää kertoa sinulle todellisista haaveistaan. Oletko oikeutettu sen häneltä kieltämään? On varmaa, että teilaamalla hänet, tyrehdytät senkin keskusteluyhteyden häneen, mikä vielä on jäljellä.

    Ja kuka tietää, ehkä hän todella on onnellisempi ja tuntee eläneensä täysillä, jos tai kun hän saa seksuaalisen unelmansa toteuttaa. Sehän on vain yksi alue elämässä, ei koko elämä. Ehkä kertakokeilu riittää, ehkä hän tulee huomaamaan, että se riitti, ja jatkaa perhe-elämäänne yhtä kokemusta rikkaampana. Voihan olla, että se vilkastuttaa entisestään teidänkin puuhia. Jos sen takia hänet hylkäät, on se vain viesti siitä, että hän ei kelpaa omana itsenään, vain esittämällä "kunnon vaimoa" on hänellä ihmisarvo. Ja ihmisarvonko määrittelee aviomies?? Ehei, ei ikinä. Sen tekee jokainen itse tykönään.

    Kuule, on niitä kunnollisiakin naisia vielä olemassa
    http://keskustelu.suomi24.fi/node/10784959
    Samoin on myös kunnollisia miehiä.
    Aina on ollut ja aina tulee olemaan.

    Sitten on tämä vastuuttomien ja sitoutumiskammoisten,
    rakastumiskyvyttömien ja itsekkäiden ihmisten joukko. Kuten sinä.
    Se vain on pienen pieni vähemmistö ja on aina ollut. Niin 50 luvulla kuin nyt 2000 luvullakin.

    Katsos, jos sinä et ole saanut vierellesi sellaista ihmistä, joka rakastaa sinua, jota sinä rakastat yli kaiken, jonka kanssa haluat jakaa elämäsi niin, että te kumpikin annatte toisillenne enemmän kuin mikään muu voisi antaa, niin.... voi voi. Muilla sen sijaan voi niin olla.
    Se siitä.


   • Nainen 35v. kirjoitti:

    Pientä tunteiden viilennystä peliin. Huom! h u o r a on ammatti, sitä tehdään ansaitsemistarkoituksessa eikä mistään panohaluista. Siksi kutsuminen on äkkijyrkkää, ja kertoo enemmän vastaajien asenteista kuin itse vaimosta.

    On jollain tasolla totta, että monet miehet ja naisetkin ajattelevat vielä hyvin 50-lukumaisesti, että mies käy töissä ja kotiin tullessa siellä odottaa iloinen perhe, puhdas koti ja lämmin ruoka. Tää on onneksi mennyttä maailmaa.

    Meidän aika on toista. Nykynainen odottaa mieheltä enemmän. Olen huomannut, että naisista on tullut perheen päitä, eli jos vaimo ja äiti on tyytyväinen, koko perhe on onnellinen. Miesten on tätä vaikea sisäistää ehkä sen takia, että nykyisten 35-50v miesten omat äidit ovat olleet niitä ns. kotiäitejä, miestä ja koko sukua passaavia keittiöhäärääjiä. Kun oma vaimo ei mahdukaan samaan muotiin, mies on ihmeissään, että mikä vaimoon on tullut.. Vaikkei vaimo alun alkaenkaan ole ollut sellainen, ellei sitten ihastumisvaiheessa hemmotellut miestä keittiötaidoillaan.

    Tavallaan miehen ja naisen rooleja ei ole enää olemassa, on vain yksilöitä, joiden odotukset elämästä, parisuhteesta, rakkaudesta, kotitöistä jne. ovat jokaisella erilaiset, vain osa niistä enää loksahtaa yksiin toisen osapuolen kanssa.

    Miehet ovat jyränneet naisia vuosisatoja, ehkä laiva on nyt kääntämässä kurssiaan, ja minusta se on todella tervetullut muutos. Tottakai miehet itkevät menettämäänsä asemaa, koska kukapa saavutetuista eduista (miehen passaus) haluaisi mukisematta luopua. On se mukavaa, kun oma vaimo eli pikku kotiorja tekee käskemättä kaikki kotihommat ja tyydyttää seksihalut, ja on kaiken lisäksi iloinen saadessaa tehdä niin.. Hoh hoijaa, mies; jos ajattelet näin, olet jo tipahtanut ajan kärrystä.

    Koska miehet eivät kestä elää ilman naisia, mihin liittyy naisen kaipuu niin lihallisella kuin henkiselläkin tasolla, niin fyysisesti voimakkaampana sukupuolena miehen on ollut helppo alistaa nainen omaisuudekseen keinoja kaihtamatta. Siinä ei rakkaus paljoa paina, vaan omistushalu. Nainen ei ole kuitenkaan niin kuin auto, vaan ajatteleva ja tunteva olento.

    Ja vielä huomio: naiset eivät ole niin kilttejä, kuin miehet haluavat ajatella. Yhtä lailla naiset ovat joskus eläimellisiä ja viettiensä vallassa, ja se oikeus heille kuuluu. Toisena hetkenä he paijaavat itkevää lasta, ja seuraavassa hetkessä ovat verkkosukissaan seksin ylipapittaria.

    Alkuperäiselle kirjoittajalle terveisiä, että herää pahvi! ja ala nähdä vaimosi ihmisenä, jolla on haluja, toiveita, fantasioita, ja auta häntä, sillä jos todella rakastat, niin et tukahduta häntä vaan rohkaiset olemaan oma itsensä. Tajuaahan sen jokainen, että vähät seksikokemukset ennen avioliittoa ponnahtavat pinnalle jossain vaiheessa, ja kokeilunhalu kasvaa infernaalisiin mittasuhteisiin. Lapset voivat hyvin tasan niin kauan kuin perheen äiti voi hyvin. Kasva ihmisenä ja anna toisen toteuttaa elämäänsä. Avioliitto on muutenkin täysin kulahtanut ja vanhanaikainen instituutio, että mielestäni se pitäisi lakkauttaa kokonaan. Tällä palstalla lähes kaikki vastanneet ovat tuominneet vaimosi, minä kannustan häntä. En halua kirjoittajalle mitään pahaa, vaan yritän tuoda naisnäkökulmaa juttuun. Elämä on suurempaa kuin vain koti-työ-koulu-koiranpissatuslenkki-akselilla junnaaminen.

    Sosiaaliset ja yheiskunnan ylläpitämät paineet mennä avioon, luoda harmooninen perhe, olla kunnollinen kansalainen jne. ovat musertavat. Ne tähtäävät vain siihen, että ihmiset olisivat mahdollisimman hyviä veronmaksajia isoine asuntovelkoineen, kiltteys ja ahkeruus ovat sen mittareita. Se, joka ei sovi muottiin, leimataan, kuten nyt vaimosikin on leimattu h u o r a k s i, vaikka kukaan täällä ei tunne häntä. Ehkä hän on näiden odotusten ja paineiden mukaisesti mennyt avioon aikanaan kanssasi, koska ihastui sinuun, mutta se todellinen elämän kaipuu pyrkii nyt hänessä pinnalle. Siitä häntä ei voi eikä saa moittia, hän yrittää kertoa sinulle todellisista haaveistaan. Oletko oikeutettu sen häneltä kieltämään? On varmaa, että teilaamalla hänet, tyrehdytät senkin keskusteluyhteyden häneen, mikä vielä on jäljellä.

    Ja kuka tietää, ehkä hän todella on onnellisempi ja tuntee eläneensä täysillä, jos tai kun hän saa seksuaalisen unelmansa toteuttaa. Sehän on vain yksi alue elämässä, ei koko elämä. Ehkä kertakokeilu riittää, ehkä hän tulee huomaamaan, että se riitti, ja jatkaa perhe-elämäänne yhtä kokemusta rikkaampana. Voihan olla, että se vilkastuttaa entisestään teidänkin puuhia. Jos sen takia hänet hylkäät, on se vain viesti siitä, että hän ei kelpaa omana itsenään, vain esittämällä "kunnon vaimoa" on hänellä ihmisarvo. Ja ihmisarvonko määrittelee aviomies?? Ehei, ei ikinä. Sen tekee jokainen itse tykönään.

    Hohhoijaan Nainen 35v. Lueppa ap:n tekstin vielä kerran jos vaikka ymmärtäisit mistä tässä on kysymys, ettei sinun tarvitse rynniä kuin menneiden vuosikymmenien telaketjufeministi.

    Miksi kysyt, että "Oletko oikeutettu sen häneltä kieltämään?"
    Eihän hän ole mitään ollut kieltämässä, vaan kysyy pitääkö hänen hyväksyä mitä hyvänsä. Mielestäni ei tarvitse ja hänellä on täysi oikeus ja hyvä syy jättää vaimonsa.

    Ksympä sinulta, että millä oikeudella ap:n vaimo saa pettää lupauksensa? Jos hän haluaa muita miehiä, niin eikö ap:lla ole yhtäläinen oikeus olla enää haluamatta vaimoaan ja olla jatkamatta kieroutunutta suhdetta hänen kanssaan?


   • Nainen 35v. kirjoitti:

    Pientä tunteiden viilennystä peliin. Huom! h u o r a on ammatti, sitä tehdään ansaitsemistarkoituksessa eikä mistään panohaluista. Siksi kutsuminen on äkkijyrkkää, ja kertoo enemmän vastaajien asenteista kuin itse vaimosta.

    On jollain tasolla totta, että monet miehet ja naisetkin ajattelevat vielä hyvin 50-lukumaisesti, että mies käy töissä ja kotiin tullessa siellä odottaa iloinen perhe, puhdas koti ja lämmin ruoka. Tää on onneksi mennyttä maailmaa.

    Meidän aika on toista. Nykynainen odottaa mieheltä enemmän. Olen huomannut, että naisista on tullut perheen päitä, eli jos vaimo ja äiti on tyytyväinen, koko perhe on onnellinen. Miesten on tätä vaikea sisäistää ehkä sen takia, että nykyisten 35-50v miesten omat äidit ovat olleet niitä ns. kotiäitejä, miestä ja koko sukua passaavia keittiöhäärääjiä. Kun oma vaimo ei mahdukaan samaan muotiin, mies on ihmeissään, että mikä vaimoon on tullut.. Vaikkei vaimo alun alkaenkaan ole ollut sellainen, ellei sitten ihastumisvaiheessa hemmotellut miestä keittiötaidoillaan.

    Tavallaan miehen ja naisen rooleja ei ole enää olemassa, on vain yksilöitä, joiden odotukset elämästä, parisuhteesta, rakkaudesta, kotitöistä jne. ovat jokaisella erilaiset, vain osa niistä enää loksahtaa yksiin toisen osapuolen kanssa.

    Miehet ovat jyränneet naisia vuosisatoja, ehkä laiva on nyt kääntämässä kurssiaan, ja minusta se on todella tervetullut muutos. Tottakai miehet itkevät menettämäänsä asemaa, koska kukapa saavutetuista eduista (miehen passaus) haluaisi mukisematta luopua. On se mukavaa, kun oma vaimo eli pikku kotiorja tekee käskemättä kaikki kotihommat ja tyydyttää seksihalut, ja on kaiken lisäksi iloinen saadessaa tehdä niin.. Hoh hoijaa, mies; jos ajattelet näin, olet jo tipahtanut ajan kärrystä.

    Koska miehet eivät kestä elää ilman naisia, mihin liittyy naisen kaipuu niin lihallisella kuin henkiselläkin tasolla, niin fyysisesti voimakkaampana sukupuolena miehen on ollut helppo alistaa nainen omaisuudekseen keinoja kaihtamatta. Siinä ei rakkaus paljoa paina, vaan omistushalu. Nainen ei ole kuitenkaan niin kuin auto, vaan ajatteleva ja tunteva olento.

    Ja vielä huomio: naiset eivät ole niin kilttejä, kuin miehet haluavat ajatella. Yhtä lailla naiset ovat joskus eläimellisiä ja viettiensä vallassa, ja se oikeus heille kuuluu. Toisena hetkenä he paijaavat itkevää lasta, ja seuraavassa hetkessä ovat verkkosukissaan seksin ylipapittaria.

    Alkuperäiselle kirjoittajalle terveisiä, että herää pahvi! ja ala nähdä vaimosi ihmisenä, jolla on haluja, toiveita, fantasioita, ja auta häntä, sillä jos todella rakastat, niin et tukahduta häntä vaan rohkaiset olemaan oma itsensä. Tajuaahan sen jokainen, että vähät seksikokemukset ennen avioliittoa ponnahtavat pinnalle jossain vaiheessa, ja kokeilunhalu kasvaa infernaalisiin mittasuhteisiin. Lapset voivat hyvin tasan niin kauan kuin perheen äiti voi hyvin. Kasva ihmisenä ja anna toisen toteuttaa elämäänsä. Avioliitto on muutenkin täysin kulahtanut ja vanhanaikainen instituutio, että mielestäni se pitäisi lakkauttaa kokonaan. Tällä palstalla lähes kaikki vastanneet ovat tuominneet vaimosi, minä kannustan häntä. En halua kirjoittajalle mitään pahaa, vaan yritän tuoda naisnäkökulmaa juttuun. Elämä on suurempaa kuin vain koti-työ-koulu-koiranpissatuslenkki-akselilla junnaaminen.

    Sosiaaliset ja yheiskunnan ylläpitämät paineet mennä avioon, luoda harmooninen perhe, olla kunnollinen kansalainen jne. ovat musertavat. Ne tähtäävät vain siihen, että ihmiset olisivat mahdollisimman hyviä veronmaksajia isoine asuntovelkoineen, kiltteys ja ahkeruus ovat sen mittareita. Se, joka ei sovi muottiin, leimataan, kuten nyt vaimosikin on leimattu h u o r a k s i, vaikka kukaan täällä ei tunne häntä. Ehkä hän on näiden odotusten ja paineiden mukaisesti mennyt avioon aikanaan kanssasi, koska ihastui sinuun, mutta se todellinen elämän kaipuu pyrkii nyt hänessä pinnalle. Siitä häntä ei voi eikä saa moittia, hän yrittää kertoa sinulle todellisista haaveistaan. Oletko oikeutettu sen häneltä kieltämään? On varmaa, että teilaamalla hänet, tyrehdytät senkin keskusteluyhteyden häneen, mikä vielä on jäljellä.

    Ja kuka tietää, ehkä hän todella on onnellisempi ja tuntee eläneensä täysillä, jos tai kun hän saa seksuaalisen unelmansa toteuttaa. Sehän on vain yksi alue elämässä, ei koko elämä. Ehkä kertakokeilu riittää, ehkä hän tulee huomaamaan, että se riitti, ja jatkaa perhe-elämäänne yhtä kokemusta rikkaampana. Voihan olla, että se vilkastuttaa entisestään teidänkin puuhia. Jos sen takia hänet hylkäät, on se vain viesti siitä, että hän ei kelpaa omana itsenään, vain esittämällä "kunnon vaimoa" on hänellä ihmisarvo. Ja ihmisarvonko määrittelee aviomies?? Ehei, ei ikinä. Sen tekee jokainen itse tykönään.

    Eräässä toisessa ketjussa avaaja kysyy:
    "Mitä nainen odottaa parisuhteelta? Onko odotukset toteutuneet ?
    Oletteko kuvitelleet saavanne jotain joka jäikin saamatta? Miksi niin kävi?"

    Siihen nimimerkki "Kaunis Tyttö" vastaa:

    "Kiva kysymys!

    Itse parisuhteelta odotan
    a) ystävyyttä: haluan että mies on paras ystäväni, ja minä hänen, jos nyt tarvitsee ketään paremmuusjärjestykseen toisaalta laittaa
    b) Erotiikkaa/Intohimoa: haluan palavaa intohimoa, ihanaa seksiä, seksuaalista huomiota mieheltäni
    c) Huomiota: haluan kokea olevani tärkeä hänelle, ja hän osaa tukea ja huomioida minua ihmisenä
    d) Läheisyyttä: fyysistä lähelläoloa, sekä henkistä läsnäoloa
    e) Elämyksellisyyttä: elämä tuntuu mielenkiintoiselta ja hyvältä tämän miehen kanssa
    f) Rakkautta: koen että saan rakastaa täysillä, jumaloida poikaystävääni ja tulen myöskin rakastetuksi täysillä, ja jumaloiduksi

    Ja minulla on kaikki tämä poikaystävässäni! Jipii! ;)

    p.s mainittakoon että on myös ikäviä asioita suhteessamme, mutta näiden vuoksi jään siihen kuitenkin :)"

    Niimpä niin. Eli kuten moni on jo sanonutkin, niin on niitä päästään ja sydämeltään terveitäkin naisia olemassa. Toimiva ja terve, kahden ihmisen välinen parisuhde on paras onnellisen elämän perusta. On todella sääli, että tällaiset ”Nainen 35v” ja ”Anne” -tyyppiset itsekeskeiset ihmiset eivät sitä koskaan saa kokea. Mutta omapahan on valintansa.


   • SO:??? Paljon ihmisiä jotka eivät osaa ajatella kuin laput silmillä. Voisihan asia olla että siitä saa väriä elämään kumpikin, Ethän aviomies kuitenkaan "omista" vaimoasi ja hänen vartaloaan. Halmyös etkä vain "omistaa" toista. Toki on hyvä jos jaksaa kymmeniä vuosia olla kahdestaan, Ja hal uat elää hänen kanssa yhdessä. kaikki hyvin. Toisille voi olla piristävää elää, ei vain olla. Seitsemältä töihin ja viideltä kotiin ja sama seuraavana päivänä kymmeniä vuosia... onko virkistävää, varsinkin jos toinen haluaa välillä "muutakin piristystä"...


  • Minä sanoisin vaimolleni, että totta kai sopii. Mene vain jos sinulle tuollainen tarve on tullut, mutta takaisin ei ole tulemista. Ei edes sen jälkeen, kun tuollaista on ehdottanut. Naisella (ja tietenkin myös miehellä) on toki oikeus naida kenen haluaa, mutta parisuhteessa sillä toisella osapuolella on myös oikeus valita puolisonsa. Minä olen valinnut niin, ettemme me kumpikaan harrasta seksiä parisuhteen ulkopuolella. Piste. Jos vaimon ajatukset muuttuvat, niin tervemenoa. Löydän varmasti uuden elämänkumppanin, jolla on samanlaiset elämänarvot kuin minulla ja halu kunnioittaa toista ihmistä.

   Olen tätä ketjua lukenut, mutta tuon Nainen 35v vuodatus oli niin itsekäs, että tuli pakko kommentoida.

  • Hienoa että vaimosi pystyy puhumaan noin avoimesti. Itsekin olen päälle kolmekymppinen, nuorena naimisiin mennyt ja olen ollut vain yhden kanssa aviomieheni lisäksi. Tänä kesänä minäkin kerroin samankaltaisia ajatuksia miehelleni, en uskaltanut noin suoraan sanoa; kyselin vain "yhden illan jutuista", kun mieheni on minua kokeneempi ja muutaman vuoden vanhempi. Ajatus kokemuksien kasvattamisesta kiehtoo ja totta että olen selkeästi kiinnostuneempi seksistä ja kokeiluista nyt kun lapset on jo koululaisia ja itse hieman vanhempi. Meilläkin on hyvä, rehellinen ja seksirikas avioliitto, joten kyse ei ole siitä että olisin tyytymätön liittoomme. Kyse on uteliaisuudesta... Kunnioituksesta ja rakkaudesta mieheeni ja perheeseeni en aio tehdä asialle mitään kunhan ajattelen... Jos olette olleet jo noin pitkään yhdessä niin tiedät jo että naisten päähän tulee mitä kummallisimpia ajatuksia ja ne häipyvät sieltä yhtä äkkinäisesti kun sinne tulivatkin :) Tsemppiä ja pitkää pinnaa!

  • Uskomatonta mihin tämä maailma on menossa. En kertakaikkiaan voi käsittää ihmisiä, jotka vetävät rakkauden tuolla tavoin lokaan. Parisuhde, niin kuin tämän palstan nimi on, tarkoitta PARIN suhdetta, ei kolmen tai neljän. Jos mies tai vaimo on niin epäkypsä, että ehdottelee tuollaista kuin ap:n vaimo, niin ero on paras vaihtoehto.

  • TEILLÄ ON SENTÄÄN TOISENNE! Erilaisen miehen on turha yrittää hakea seuraa. OLETTE SENTÄÄN YHDESSÄ. ETTÄ K E H T A A T valittaa,et ole kokenut yksinäisyydestä MITÄÄN!

   • HeteroLEHMÄT valittaa,mies pettää/jättää/hakkaa/ei ymmärrä/jne. Arvon LEHMÄT,TEILLÄ ON VASTUU ITSESTÄNNE. JÄTTÄKÄÄ SE TYHMÄ SIKA,JOS SE EI ANNA TUKEA. Voitte vielä 30v päästä valittaa samaa,jos ette vaihda miestä. Typerät LEHMÄT!


  • Minkä kokoinen kalusi sitten on jos se on "reilusti" pidempi ja paksumpi?

  • Kysyppä vaimoltasi saatko sinä myös käydä vieraita kokeilemassa, jos se on ok, niin molemmat vaan kokeilemaan. Jos ei käy, niin ei sitten vaimollekaan tai sitten ero.

  • "Onko siis väärin, jos tahdon säilyttää suhteemme sellaisena kuin miksikä se sovittiin ja millainen ideaalinen suhde selvän enemmistön mielestä on? "

   Ei todellakaan ole väärin. Niin juuri pitää tehdä. Mihinkään sairaisiin sekalaisiin seksisuhteisiin ei kenenkään tarvitse suostua.

  • Vaimosi halua kokea geeniperimänsä muinaisen tunteen. Olet juuri elämäsi tärkeimmällä vedenjakajalla ja sinulla on mahdollisuus kokea hyvällä tuurilla yhteys muinaiseen geeniperimäämme. Tee sopimus: Sano vaimollesi, että voi vapaasti käydä naimassa kaikkien kaikkien haluamiensa ja halukkaiden kanssa kunhan pitää huolen siitä, että sinä saat myös seksiä niin usein kuin haluat.

   Kun tulet sinuksi ajatuksen kanssa huomaat saavasi parasta seksuaalista nautintoa jollaista et ikinä olisi päässyt maistamaan ilman vaimosi vapauttamista. Tulet huomaamaan, että parasta nautintoa tulee "jälkilöylyillä".

   Tiedoksi. Geneettisesti lähimmät sukulaisemme simpanssi ja bonobo simpanssit elävä tuonkaltaista elämää. Eivätkä edes kuvittele omistavansa ketään. Kävi suhteelle miten tahansa jos hyvin menee olet hyvin paljon muuttunut mies kokemuksesi jälkeen. Omistava parisuhde on vain uskontojen noin 10000 sitten luoma juttu. Lauma eläimestä piti saada tukahdutettua promiskuiteettinen seksuaalisuus ja tilalle tuotiin omistava esine parisuhde/seksuaalisuus ja mustasukkaisuus tuli kaupan päälle. Parisuhde on kulttuurin tuoma ominaisuus. Jis se olisi geneettinen ei kukaan olisi kuullut avioeroista.

   Jos ette ole aivan ymmärrystä vailla ystävyytenne säilyy kävi suhteelle miten hyvänsä. Avioerokin saattaa onnistua ilman hirviömäisiä eroriitoja.

   Lasten kannalta tilanne ei kuitenkaan ole välttämättä mukava kun tilanne tuo mitä vaimosi on sinulle ilmoittanut, mutta touhua on enää vaikea pysäyttää...

  • "Vaimollasi on jo toinen tai ainakin joku romanssi meneillään. Toisaalta tuo että hän ”selittää tämän halun kadonneen” viittaa siihen, että suhde on päättynyt. Ettei vain olisi jokin työpaikkaromanssi jos niitä matkojakin kerran on. Ei nelikymppinen nainen voi olla niin lapsellinen että kuvittelee seksikumppaneiden määrän tuovan jotain lisää elämäänsä!?"

   Juuri näin! Jos koko juttu oli edes totta (jota vahvasti epäilen), niin näkeehän nyt sokee reettakin, mistä tossa on kyse. Vaimo oli ihastunut ja koska ei ollut mahdollista tavata ihastustaan riittävästi, haki "luvan saannilla" lisää mahdollisuuksia tapailla ihastustaan. Kun nyt sitten ihastus onkin sanonut naiselle, että tää oli tässä, niin nyt sitten onkin "mieli muuttunut" ja haluaakin taas jatkaa entiseen malliin.

   Hetken aikaa nainen onkin aloillaan, kunnes taas pompsahtaa hänen eteensä joku "ihana mies" ja sama rumba alkaa uudelleen.

  • Meillä parisuhde jatkuu vaikka vaimoni on saanut vierasta miestä usein ja monta kertaa. Olen laskenut että pitkän liiton aikana noin 30 muuta kaveria on nainut vaimoani. Ei se mua haittaa...kiihoittaa enemmänkin.
   Aina joskus teemme nykyään 1n 2m kimppaa...se on mahtavaa ja suosittelen.
   On kuin huumetta kun vieras mies työntää kalunsa sisään ja näkee kuinka vaimo nauttii naimisesta.

  • Olenkin suositellut vaimolle anna vieraan panna sinua kun olet matkoilla.Vaimoni on tiukka p hoikahko muutoinkin minulle tekisi hyvää jos joku naisi häntä,ei pillu siinä kulu.Hän on kertonut että vieras on pussannut häntä ei siitä eteen päin ole kovin paljoa kun alkaa seisomaan ja homma jatkuu.Itse olen saannut vierasta naista ja niinpoispäin.

  • Hirveetä valitusta, anna mennä ja nauti siitä. On teidän yhteinen etu !

  • Älä usko naisen menee muiden miesten luo sun selän takaa koska ei kukaan tulis sanoon omalle kumppanille mitään tollasta jos ei olis miettiny asiaa kunnolla ja kauan vaimos aikoo pettää sus ku huomas että sinä et ajo suostua eikä hän halunnu pilata teiän elämää tollasel asial nii pitää sen si pikkusalaisuutena

  • "Vellihousu 12.11.2016 7:49
   Siellähän se tuli mainittua, että katolisissa maissa se seksi haetaan ulkopuolelta. Mikä ihmeen ongelma pitää tehdä siitä, jos haluaa käydä vieraissa ??? Miksi perheen pitää hajota, miksi pitää heti erota"

   Tätä samaa monet pohtivat, itsekseen. Eikä tarvitse olla edes katolinen maa, esim. Saksassa on vieraissa käynti yleistä. Mutta ei niistä tehdä numeroa, eikä selitellä puolisolle. Sehän olisi pahin moka mitä voisi tehdä! Miksi kiusata puolisoa moisella?

   Tietysti monilla on päässään ihanne uskollisesta parisuhteesta, jossa kaikki mahdollinen hoituu hyvin tai erinomaisesti. Usein vain näin ei ole. Tämän ikivanhan aloituksen aihe " Vaimoni haluaa naida muita miehiä" on ihan yleinen tarve. Eikä kukaan voi väittää, ettei miehillä olisi vieläkin useimmin tällaista tarvetta. Vaimoa on alkanut kiusata se, ettei ole sekstaillut kuin kahden miehen kanssa elämänsä aikana. Mutta miksi kertoa tästä miehelle, rasittaa häntä moisella? Sen kun vain menisi vieraisiin. Selvittelisi omassa päässään miltä tuntuu, oliko kivaa, sen arvoista vai mitä.

   Kaikillehan tosin syrjähypyt ei sovi. Luonnekysymys. Siksi tuossa esimerkissäkin tulee mieleen, ettei ko. vaimo oikeasti pohjimmiltaan halunnutkaan vierasta miestä, vaan paljon enemmän huomioita omalta mieheltään. Niin seksuaalisesti, romanttisesti kuin muutenkin.

  • Avovaimolla ja mulla sinänsä mitään vikaa ole sekissä se vain on aina sitä samaa ja minä kaipaisin miehenä kokemuksia. Mulla on ollut kaksi tyttöystävää joiden kanssa seksistä ei saanut mitään irti kunnes sitten nykyisen avopuolison kanssa homma muuttui. Olen sanonut naiselleni että kaipaisin jotain muutakin esim. peppuseksiä tai sitten vain kokea miltä tuntuu naida vierasta. Lupaa en ole saanut mutta avovaimo sanoi että jos petän eikä hän tiedä ei sille sitten mitään voi. Ei kyllä haluttaisi salaa panna ketään joten miten naisen saisi suostuteltua, ehkä lupaamalla että hänkin saisi naida vierasta miestä kenties.

  • oma kulta sano mulle että haluias joukko panon missä useampi mies panis kunnolla ja minun pitäisi olla katsomassa tilanne.

   • Ai miltä pornosaitilta katoit gang-bangia.


  • Teidän liitto on pelkkä kaverisuhde. Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella.

   Mene lestadiolaisten kokoukseen ja rukoile, että vaimosi saa erittäin kivuliaan anaaliherpeksen.
   Sieltä se kilpailukykyloikkakin on lähtöisin.

  • Vaikka aloitus on jo vanha, niin vaimolle kannattaa sanoa, että itsekin on jo kauan halunnut saada nuorta ja nättiä sekä etenkin tiukkaa nuoren naisen pillua ja että taidanpa tästä heti lähteä baanalle. Kyllä se vaimo silloin ymmärtää oman tilanteensa.

   • Miksi lähteä lapselliseen uhittelun. Tosimies panee eikä puhu. Ehkä juuri tuon puutteen takia tumputat vuokraläävässäsi sillä aikaa kun vaimosi vetää varveja kylillä.


   • tumputi_tu_tum_tum kirjoitti:

    Miksi lähteä lapselliseen uhittelun. Tosimies panee eikä puhu. Ehkä juuri tuon puutteen takia tumputat vuokraläävässäsi sillä aikaa kun vaimosi vetää varveja kylillä.

    Olisikin suuri helpotus, jos edes vaimo saisi seksiä. Pelkään vain, että kaksi elämää menee tässä pilalle. Se ei suinkaan ollut alkuperäinen tavoite.


  • ja olisi kuulema henkilöt valmiina jotka suostuis ky kysyy vaan.

  • "minä kaipaisin miehenä kokemuksia. "

   Niinhän sinä kaipaisit, mutta kokemus jää kätesi ja sinun väliseksi salaisuudeksi. Sinä et kykene naiaan jotain naista, vaan tyydyt marisemaan akkamaisesti tällä palstalla ja runkkaaman.

  • "Vaimoni haluaa naida muita miehiä

   mitä teen

   3.6.2012 11:38
   Hän ilmoitti, että haluaa enemmän seksikokemuksia,"

   Vaimollasi on luontaiset taipumukset, joita et kykene rajoittamaan, mutta joita voitte helposti hyödyntää.
   Sano vaimollesi, että se vain käy, Käy panemassa niin paljon kuin perse kestää, mutta tuo rahat yhteiseen kotiinne, että sinä pysyt kaljoissa ja voitte maksaa asumiskustannuksenne. Joku 500 € poskihoidosta voisi olla kohtuullinen korvaus, jos laadukkaampi escortti kyseessä? Koko yö 3000 €? Persepano 1000€? Jne jne.

  • Mutta minä sivuttaisin nyt tunteet ja alkaisin varmistella asianajajan kanssa miten erosta tulee sinulle mahdollisimman halpa kun rouvan panoreissuilla sattuvat napsahtamaan muutkin palaset kohdalleen.

   Sivusta on tuollaista tullut seurattua ja ainakin siinä tapauksessa hymy hyytyi kun toinen osapuoli rakastui oikeasti ja halusi erota .
   Tämä rakkauden kohde tosin lemppasi rouvan melkein heti pariskunnan eron tultua voimaan ja rouva itkee vielä vuosien päästäkin ex-miehensä perään.

  • Antakaa naisille vapaus tehdä mitä huvittaa, saa paneskella kenen kanssa tahtoo. Se on henkistä vapautta mies vetää tumppuun vaan.

  • Vaimoni myönsi myös haluavansa tietää miltä vieras mies tuntuu, en tiedä onko nainut jo vierasta munaa enkä kyllä kysykkään, en halua tietää.

  • Onko naisia enemmänkin jotka haluaa vierasta kullia silloin tällöin?

  • Meidän suhteessa noi erikoisuuksien kokeilut vieraissa hoidettiin ensimmäisten vuosien aikana, kun kumpikin oltiin tosi kokemattomia mutta uteliaita. Vaimo oli saanut isoa ja minä pääsin kokeilemaan 2m+n

  • Epäreilua ja epäoikeudenmukaista yhtäkkiä ilmoittaa noin että haluun näin ja näin. Avioliitto on sitä varten että ollaan sen yhden ihmisen kanssa loppuelämä ja sillä siisti ja hän on tuohon tietoisesti sun kanssa sitoutunut.

  • Minulla onneksi vaimo suostui että panemme häntä kimpassa.
   Hän saa siinä samalla nussia muiden kanssa.
   Vaimoa nussitaan pari kolme kertaa kuussa.

  • Potki vittuun

  • Voi Jessus, ei ole niin vaarallista. Suhteemme alkuaikoina tulevalla vaimollani oli kavereita useita ja sovimme, että ei enää avoimia suhteita siinä mielessä kun asuimme kimpassa ja kihloissa. Keskustassa kun asuimme, parvekkeelta tosin kun näin vaimoni välillä illalla/yöllä kotiutuvan silloin tällöin entisten kaveriensa kanssa, ml. iso musta könsikäs, jonka kanssa oli vuosia seurustellut entisen miehensä lisäksi, vaihtavan suukkoja porttikongissamme, epäilin. Sovimme, että suukot jne. ovat ok, mutta ei sen enempää... tosin olin mustasukkainen kun parvekkeelta öisin tuota seurasin ja hieman kopelointia yms. Kotiin tullessaan olin tietty hereillä ja harrastimme kiivaasti sitä, joskin hän oli aina läpeensä märkä, Kun protestoin, hän uhkasi jättää minut ja kuritti minua muutaman kerran, niin uskoin kuvittelevani vain.

   Sanoi olevansa kuuma yöllä aina kanssani. Kun muutimme vuoden päästä toiseen kaupunkiin tuo väheni. Viime vuosina hän on rajoittanut ettei häneen saa tulla, vaan tulee vain minuun joskus ja muuten tuntuu muualla viihtyvän.... en tiedä mitä tekisin. Hän ohjaa minua ja palkitsee vain sanallisesti jos toimin oikein. Mitä voin tehdä, siivoan ja odotan vain rangaistuksia????

  • nussikaa monia..kannattaako nussimista rajoittaa vain yhteen . hyvää päivän jatkoa !

  • Lieneekö tuo niin vakavaa, munkin vaimo on tehnyt samaa.

  • Yksinkertaisinta olisi vain käydä vieraissa eikä puhua siitä yhtikäs mitään. Etenkin tällaisessa kokeilunhalu tapauksissa. Puhumisesta tulee vain kaikenlaista harmia ja se osoittaa myös jonkinmoista arvostelukyvyn puutetta.

   • Olen samaa mieltä, vaimo kertoi pettäneensä, miks ihmeessä. Olis ollu hiljaa niin ois ollut paremmin. Harkintaa kannattaa käyttää, jos tekee mieli vierasta niin suu kanattaa pitää kiini tapahtuneesta


  • Todella sairasta vaimosi puolelta. Sinuna pistäisin pihalle rouvan. On hyvä vaan ja menee kokeilemaan naiskentelujaan. Miten tuollaisten mietteiden tultua julki pystyy ees jatkamaan... Luulenpa sinun epäilevän jatkossa hänen uskollisuuttaan.
   Pysyttele itse hyvä mies tuollaisen ihmisen yläpuolella, äläkä anna hänen pilata loppuelämääsi!

   • Syötkös sinä aina samaa ruokaa, vaihtelu ei ole sairasta kunhan ei ole joka päiväistä tai pysyvää. Avopuolisonikin halusi vierasta ja sai, ei meidän suhde pilalle mennyt. Sai nuorena muutaman kerran vierasta ja se riitti. Nainen halusi kokeilla miltä se tuntuu kun nuorena mentiin yhteen.


  • Meinaakos joku et jos vaimoa naidaan niin menee liha piloille.Ihmiset siis vaimot tai pitkäaikaiset naisystävät haluu vaihtelua.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   114
   5865
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   161
   3350
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   179
   1559
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   86
   1197