Onko pelkät hedelmät aamupalaksi ok?

Laihiksella

Syön (tai juon) smoothien aamupalaksi, jossa on banaani, pari kourallista marjoja ja mehua noin 150ml ja vähän vettä. Onko tämä teidän mielestänne ok aamupala? Kaikki sanoo että syökää kunnon aamupala ettette ahmi sitten pitkin päivää. Minulle ainakin nälän tulon pohjalta riittää tämä smoothie. Onko tuhdin aamupalan syyksi muuta kuin sen myöhemmän ahmimisen välttäminen? En myöskään napsi herkkuja oikeastaan ollenkaan, tykkään enemmän kunnon ruosta kuin nameista tai sipseistä ym. Pikalaskukaavalla sanoisin että päivän aikana syön noin 1300kcal.

5

2264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muija -66

      Se nyt riippu ihan siitä mitä päivän mittaan teet. Kevyttä työtä tekevälle riittää varmasti pelkät hedelmät aamulla.
      Itse panostan kunnon aamupalaan, olen nainen ja teen keskiraskasta-raskasta työtä. Pakko on aamulla tankata kun välttämättä siihen ei ole mahdollisuutta / aikaa päivän mittaan.
      Mysliä (runsaskuituista) jogurtilla, pari kinkku-juusto-vihannes ruispalaa, tehojuoma, teetä.
      Leivistä varioin joskus kanamuna-anjovista tai päällystettyjä karjalanpiirakoita, tehojuoman sijaan mustikkakeittoa.

      Näillä pärjää hyvin päivän, vesipullo seuraa aina mukana. Jos ehtii "lounaalle", se on joko lämminkuppi tai sitten tee ja energiapatukka. Kahvista nousee pulssi ja insuliinitaso liikaa.

      Töiden jälkeen tunnin huili; sitten iltaruoaksi runsas salaatti ja sen lisäksi jokin kana/kala leike. Sitä ennen palauttava kävely/pyöräilylenkki rauhallisesti keskisykkeellä.
      Illasta- kieltämättä töllön edessä menee jokunen salmiakki namu tai pari palaa tummaa suklaata. Sipsejä tai limpparia ei ikinä !!

      Riippuu myös ihmisen aineenvaihdunnasta kuinka energiaa palaa. Sen tasoa voi nostaa liikunnalla. Jopa pienikin liikunta auttaa. Kotityöt on sitten myös liikuntaa, ne ei-ikävä kyllä- hoidu sohvalla maaten.. :o))

      Kuuntele itseäsi ja kehoasi, löydät oikean balanssin.

      Ai nii, työkaveri laihduttaa myös, nainen hänkin, ja tällä mun mielestä älyttömällä älä syö iltakuuden jälkeen hommalla. Tässä nyt viikon seurannut kalpeaa ja välillä äkäistä frendiä (verensokeri alhaalla) ja vein hänelle tänään fitness mysliä taukotilaan... en ehkä osaa elvyttää ja oisi kiva saada iloinen työkaveri takaisin. Meiän hommissa ei olla hernekeppejä vaikka töllön mielestä kaikkien pitäsi näyttä ms silikonilta ja napapaidalta. HEH !

    • Kunnon aamupala

      Suosittelen hedelmien lisäksi myös leipää kasvisten ja leikkeleen kera,puuroa tai mysliä ja viiliä tai jogurttia,eli ihan kunnon aamupalaa.

    • laihiksella

      Kiitos vastauksistanne.

      Ongelmana minulla on se etta teen todella epa-aktiivista tyota, istun koneen aaressa 8 tuntia paivassa, siita ei tarvitse eika oikeen voikkaan liikkua muulloin kun vessaan, lounaalle tai kahvitauolle. Minun kokonaiskalorimaaran paivassa pitaa jaada siis (minun mielestani) todella alhaiseksi, jotta laihtuisin. Liikuntaa harrastan kylla toitten jalkeen, mutta silti kulutus on melkeinpa nolla paivan aikaan.

      Olen tottunut syomaan kunnon ateriat lounaaksi ja paivalliseksi, ja energiapatukan syomisen en usko minulle riittavan, ei edes silloin kun soin kaiken nakoista aamulla. Minulle tulee todella paha olo, pyorryttaa ja lahes oksettaa jos en saa ruokaa.... Anoreksiasta siis ei pelkoa meikalaisella!

      Siispa, jos syon kunnon aamiaisen, niin silloin jostain muualta pitaa vahentaa kaloreita. Ja en oikein tieda mista, kerta en napsi herkkuja, paitsi joskus syon sellasen light jalkiruoan jossa on 111kcal.

      Lounaaksi syon usein kinkku/kasvissalaattia, riippuen mita kanttiinissa on tarjolla. Vaihtaisin mielellani sen kanasalaattiin mutta taalla tarjoillaan halal kanaa, ja en millaan haluaisi kannattaa sen ostoa. Jonkun kastikkeen siihen myos antamaan makua.

      Paivalliseksi saatan syoda erilaista salaattia myos, tai omeletin papujen kanssa tai jotain aika normi ruokaa. jos naista sitten lasken kalorit niin kylla niista aika pitkalti tulee tuhat, ja siihen kun lisataan omppu, jugurtti ja vaikka se jalkkari niin siina on kalorit taynna.

      Jos aamulla syon enemman kaloireita niin noi snaksit pitaa sit jattaa pois ja siina tapauksessa on hirvea nalka illalla. Ai niin, ja leipa on aika huonoa taalla, joskus saan kylla lidlista saksalaista ruisleipaa, mutta muutoin vaaleata leipaa ja se ei minua tayta yhtaan (vaikkakin on todella herkkua!!!)

      "muija - 66" Ma olen melkein 35 ja on aika vaikea tottua siihen etta kroppa muuttuu ian myota, varsinkin kun noin viisi vuotta sitten viela pystyin syomaan ja juomaan ihan mita vain, eika paino noussut. Itse asiassa kavin jossain vaiheessa viela laakarissakin kun silloinen poikaystava sanoi etta rumasti sojottaa lantioluut vaikka soin kuin hevonen, olin 52kg ja 169cm, minun ruumiinrakeenteelle aivan liian laiha. Nyt on lasissa reilu 70, ja sanoisin etta 63-65kg olisi mun kropalle hyva. En vaan tajunnut kuinka paljon istumatyo vaikuttaakin takamuksen leviamiseen, tahan asti olen tehnyt todella aktiivista hommaa. Oletko onnistunut tiputtamaan painoa viela?

      "Kunnon aamupala" - kiitos viestista, mita ajattelet noista muista aterioista?

      Anteeksi, ei ole suomi aakkosia tassa nappiksessa, toivottavasti saa selvaa!

      • laihiksella

        Sorry en tajunnut kuinka pitka viestistani tulikaan.....


    • syö huoletta

      pelkkä hedelmäsmoothie aamupalaksi, jos se tuntuu hyvältä ja toimii sinulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5479
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3564
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      158
      3361
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2613
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 262
      2002
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1507
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      104
      1424
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1389
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1170
    Aihe