Mikrossa tehdyt uudet perunat??

ValeUusiPerunako?

Meillä on mieheni kanssa vääntö siitä, voiko mikrossa "keittää" uudet perunat. Insinööri-mieheni mielestä homma toimii nopeasti ja näppärästi mikrossa. Minä taas olen emäntänä sitä mieltä, että ainoat oikeat uudet perunat kypsyvät vain liedellä. Kokemuksia tai kannanottoja?

14

4007

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nahka-timo

      Voi perunat "keittää" mikrossakin, mutta ne on pisteltävä hyvin ennen uuniin panoa. Ihan isolle talkooporukalle ei kannata alkaa laittaa,

      Ainoa ongelma on, että mitenkä saat perunaan suolan, joka kuitenkin on lähes joka ruoassa tärkeä maun välittäjä. Mauttomiahan niistä pakkaa tulle, mutta saahan ne kypsiksi näinkin.

      • Lkj

        Ei perunoihin maun takia suolaa lisätä vaan siksi että kuori irtoaa paremmin,ei pastaankaan suolaa siksi laiteta vaan siksi ettei ime niin paljon nestettä sisään....


    • täh mitä häh

      Siis voihan ne keittää suolavedessä mikrossakin.

      • nahka-timo

        Samaan vaivaan ne voi sitten laittaakin jo vähään veteen kattilaan ja liedelle. Perunoitten keitto vedessä mikrossa vie juuri sen saman 15-20 min kuin liedelläkin. Tämä sanottu olematta mikään "insinöörimies".

        Jos ne tekee mikrossa "kuiviltaan" kuten oletan aloittajan ymmärtäneen on uunissaoloaika jotain vähän alle kymmenen minuuttia, pienillä uiusillka potuilla vähän lyhyempi: 5-6 minuuttia.


    • tarkista nappisi

      Mikä vittu on uiusillka pottu? Miten vitun kännissä pitää olla että pystyy tuottamaan jotain noin eriskummallisia sanoja.

      • nahka-timo

        Mikä sana tämä ***** on? "uiusillka" on näppisvirhe, jonka vilkas mielikuvitus kyllä korjaa sanaksi "uusilla". Mutta nuo ylätähdet lienevät vain likaista mielikuvitusta ja huonoa kielenkäyttöä.

        Ei kannata puuttua aikuisten keskusteluun.


    • ainoa oikea
    • Keitä vedessä

      insinööri voi olla tyhmä

    • inssikokki

      Häpeän ammattikuntaani. Tämä inssi keittää aina niin vanhat kuin uudetkin potut kattilassa suolavedessä. Ja tietty uusien kanssa kruunutilliä!

      • Anonyymi

        Perunoita keitettäessä ei IKINÄ mitään suolaa. Yäk!


    • Suomenmieli

      Nopea tapa: Kuoritut perunat esim. neljään osaan leikattuna kulhoon ja suljettu muovipussi, jossa yksi höyryreikä päälle. n.600g perunoita kypsyy 10 minuutissa 600-650w teholla. Toimii tietenkin myös uusilla perunoilla, vaikka en oo koskaan niillä testannu. Toimiva keino pienehkölle määrälle.

      • inssikokki

        Miksi?!
        Älä kuori äläkä vaan paloittele uusia perunoita. Keitä runsaassa, suolalla ja kruunutillillä maustetussa vedessä. Kun vesi kiehuu, potut ineen ja reilu 10 min, niin valmista on. Eikä tule mitään nahkakuulaperunoita (=tärkkelys liisteröitynyt pintaan).

        Halotaan pilkkuja:

        Käytätkö muuten uudestaan tämän keittämisessä käytetyn muovipussin? Vai teetkö ympäristöteon - painat sen roskiin?

        Mikron hyötysuhde on huonompi kuin lieden. Poltat sähköä harakoille.

        Ihan yhtä nopeeta.

        Parempaa perinteisellä tavalla.


    • Anonyymi

      Olen kypsentänyt uusia perunoita mikrossa kannellisessa mikroastiassa. En laita yhtään vettä enkä suolaa. 5 min täydellä teholla. LPoistan veden jota irtoaa perunoista ja laitan perunoden päälle hieman voita. Jatkan kypsentämistä, pieniä perunita täydellä teholla 1 min, isompia perunoita 2 min. Joskus laitan samaan astiaan kukkakaalia ja porkkanoita. Perunoiden maku hieno, maukas. Perunan samoin kukkakaalin ja porkkan omat hienot aromit ovat paikoillaan eivätkä ole liuenneet keitinveteen. Maukkaita.

      Mikron ansiosta voin keskittyä muuhun ruuanvalmistamiseen ja laittaa perunat kuumenemaan sopivaan aikaan. Kauniissa mikroastiassa perunat voi viedä tarjolle.

      Tarkistin myös turvallisuuden. Mikroastiat ja uudet mikrot ovat turvallisia. Onko kypsentäminen terveellistä mikrossa. Siitä löytyy kirjoituksia googlaamalla. mikroperunoilla on ehkä samoa terveydellisiä haittoja kun grillatulla ruualla.

    • Anonyymi

      Voi "keittää" mikrossa mutta ei munkaan mielestä ole samalla tavalla tunteella tehtyjä kun perinteisesti keittäen. Ja keitinveteen vielä vähän suolaa niin avot.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6346
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2150
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe