Luomulla et pelasta mailmaa vaan itsesi

Smolle12

Syön paljon luomua koska olen maanviljelijä ja tiedän miten normi elintarvikkeet tuotetaan. Tarkoitan myrkyllisten ja haitallisten torjunta-aineiden aineiden käyttöä. Myös teollisuudessa ruokia jalostettaessa.

Keski-euroopassa torjunta-aineiden käyttö on moninkertaista suomeen verrattuna, syynä lämmin ilmasto ja suotuisat olot kasvintuhoojien (taudit, hyönteiset, rikkakasvit) leviämiselle, huonompi valvonta ja sääntely. Eiköhän karjaakin ruokita enemmän antibiooteilla ja hormoneilla kuin täällä , täällä tukirahoista suuri osa menee noiden tarkastajien ja säännönvääntäjien elättämiseen jotka pitää huolen että ruoka pysyy suht puhtaana. Takoitan ympäristötuen ym tukivalvojia.

Parasta syödä vaan luomua niin paljon kuin pystyy ja muutenkin suomalaista ja vähän käsiteltyä ruokaa. Teollisuushan lisää omat aineensa ruokiin ja käyttää myrkyllisiä aineita prosesseissa. Mutta eihän niitä jalostettuja etelässä tuotettuja massaruokia tarvi ostella, pitää vaan tyytyä vähän karumpaan sapuskaan.

Tuottaisin kyllä luomua mielellään jos sillä vaan eläisi. Ei tarvis myrkkyjä haistella. Aamuyölläkin vedin taas hyönteismyrkkyä rypsipeltoon. Että semmosta se terveellinen rypsiöljy on. Liekö oliiviöljy paljon pahempaa tässä suhteessa, en tiedä. Mutta luomussa sadot on puolet tästä ja laatu surkeaa, olen katsellut näitä luomutiloja toistakymmentä vuotta ja tiedän mitä sanon.

Ihmetyttää vaan että ihmiset ostaa luomua jonkun eettisyyden takia, no se järki siinä on että kysyntä lisää tarjontaa ja yleensä alentaa hintaa, homma ruokkisi itseään ja ihmiset alkais voida paremmin kun eivät söisi näitä myrkkyjä. Mutta muu "puunhalailu" on vähän sellasta omahyväistä fiilistelyä minusta . Pidetään muita huonompina jotka syö normiruokaa kun fyrkkaa tai tahoa ei ole luomuun. Ei o tervett sekään, kaikkia pitää kunnioittaa tällaisena sekopääaikana jos mitään tajuu. Ei tää maailma parane viherterrorismilla, pahenee vaan hei.

6

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • just ja juu

      No, ainakin uutisissa taas oli juttua siitä terveellisestä lähiruoasta, joka suoraan tiloilta on haettu. Eli, maidossa jyllää ehec-bakteeri. Ja vähän aikaa sitten luomu oliivit tappoivat, kun kammotaan aivan luontaisiakin lisäaineita, kun sattuvat olemaan E-kooditettuja.

      • Niin me -

        Oliko se nyt sitten varmaa tietoa, että maidosta olisi tullut vai vain epäilys. Eipä silloin meijerikään huoli maitoa ja tilalta tuleva maito menee hukkaan.

        Aiomme edelleenkin käyttää pastoroimatonta maitoa - se on hyvää.


      • kansaontyhmää
        Niin me - kirjoitti:

        Oliko se nyt sitten varmaa tietoa, että maidosta olisi tullut vai vain epäilys. Eipä silloin meijerikään huoli maitoa ja tilalta tuleva maito menee hukkaan.

        Aiomme edelleenkin käyttää pastoroimatonta maitoa - se on hyvää.

        Miten niin meijerikään ei huolisi ? Eipä meijerit testaa mm. eheciä, koska juuri "pästorointi" tappaa ja suojaa siis bakteereilta. Suomessa arviolta joka sadannella lehmällä ehec ja meijerit eivät mitenkään hyljeksi ko. lehmien tuottamaa maitoa. Ettei nyt vaan se maidon maku tulisi sieltä rasvasta. Jos tehtäisiin sokkotesti, niin tuskinpa eroa huomaisit saman rasvaisessa maidossa oli sitten pästoroitua tai ei. Tietysti ne fiiliksetkin makuaistiin vaikuttaa. Onpahan sokkotestien tuloksena nähty kiistattomasti, että kalliksi luultu viini maistuu paremmalta kuin halvempi, vaikka etiketit olisi vaihdettu keskenään.

        Vähän sama juttu kuin vaikka naudan sisäfileen kanssa. Jotenkin se kotimainen tuntuu paremmalta ja turvallisemmalta. Kuitenkin kotimainen ei joudu esim. tullilaboratorion syyniin, ja voi vähintäänkin yhtä helposti olla kelvotonta kuin brassitavara. Samoin, useat hyvätkin ravintola käyttävät paljon mm. brasilialaista sisäfileetä, eikä johdu hinnasta vaan laadusta, etenkin sen tasaisuudesta. Ei välttämättä tuoteturvallisuuslaadun vaan mm. siksi, että mureus on taattua, toisin kuin joskus kotimaisessa tavarassa. Saattaisi johtua mm. riiputusajoista. Ja sama juttuhan on toi E-lisäainevouhotus. Eräät suolatkin ovat E-lisäaineita, aivan puhtaita luonnosta lähtöisin olevia yhdisteitä. Suojaavat pilaantumiselta, joka on sata kertaa ihmiselle haitallisempaa kuin ko. lisäaineiden mahdolliset haittavaikutukset. Samoin, esim. askorbiinihappo on E-lisäaine. Kuitenkin esim. appelsiinissa on luonostaan tuota kaameaa E-lisäainetta. Ja jos ei ihminen sitä siasi, olisivat seuraukset pahat. Ja samat hörhöt, jotka välttelevät tuota kaameeaa E-lisäainetta, ottavat sitä purkista tabletteina. Siis E300-lisäainetta, eli C-vitamiinia!!!!


      • Varmaa on
        Niin me - kirjoitti:

        Oliko se nyt sitten varmaa tietoa, että maidosta olisi tullut vai vain epäilys. Eipä silloin meijerikään huoli maitoa ja tilalta tuleva maito menee hukkaan.

        Aiomme edelleenkin käyttää pastoroimatonta maitoa - se on hyvää.

        Kyllä on varmaa, että käsittelemättömästä raakamaidosta voi saada Ehec-bakteerin taikka jotain muita bakteereja http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/alkutuotanto/elaimista_saatavat_elintarvikkeet/maito/usein_kysyttya_tinkimaidosta

        Juuri tullut suositus on, että pienille lapsille ei annettaisi käsittelemätöntä raakamaitoa.


      • Näin meillä
        Varmaa on kirjoitti:

        Kyllä on varmaa, että käsittelemättömästä raakamaidosta voi saada Ehec-bakteerin taikka jotain muita bakteereja http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/alkutuotanto/elaimista_saatavat_elintarvikkeet/maito/usein_kysyttya_tinkimaidosta

        Juuri tullut suositus on, että pienille lapsille ei annettaisi käsittelemätöntä raakamaitoa.

        Lapsemme ovat vauvasta alkaen juoneet raakamaitoa ja juovat edelleenkin täysi-ikäisinä. Appivanhempani käyttivät ainoastaan raakamaitoa ja elivät lähes 90-vuotiaiksi.


    • Luomun eettisyys?

      Luomun eettisyyttä voi kyllä hieman koetella... Jos ostan luomukanalasta vapaankananmunia, voin olla varma että joka aamu kanalasta joudutaan keräämään joku toisten kuoliaaksi nokkima kananraato (olen ollut töissä lattiakanalassa). Jos kanat pääsevät kuopsuttelemaan ulkosalla, niillä voi olla lisäksi melko varmasti vielä loisia. Kanalan valaistus ja ilmastointi on hoidettu sähköllä, joka melko varmasti on osin tuotettu ydinvoimalla taikka kivihiilellä. Kanalan lämmitystä hoidetaan usein polttoöljyllä kovilla pakkasilla, jos hakkeella, niin siihenkin kuluu öljyä. Luomukananmunatkin kuljetetaan kauppaan dieselkäyttöisellä kuorma- taikka pakettiautolla, yleensä pienissä erissä pakettiautolla, jolloin päästöt kananmuna-kiloa kohti suurimmat. Luomukanat syövät luomussa tuotettua rehua, joka on tuotettu öljyä kuluttavia koneita käyttäen ja luomussa hehtaarisadot ovat paljon pienempiä, mitä tavanomaisessa tuotannossa, niin suhteessa öljyä on kulunut paljon enemmän yksikköä kohti, vilja on kuivattu polttoöljyllä ja jauhettu sähköllä.

      Luomussa käytetään paljon uusiutumatonta energiaa ja jopa tuotettua yksikköä kohti enemmänkin johtuen tehottomuudesta ja viljelyssä käytettävän kesannoinnin vuoksi. Lisäksi kyntäminen viljelytoimenpiteenä lisää hiilidioksiidipäästöjä. Jokainen traktorilla suoritettu rikkaharaus kuluttaa uusiutumatonta energiaa,propaanilla (hornet) suoritettu rikkakasvien tuhoaminen kuluttaa kaasuvaroja. Tuotteita kuljetetaan usein pienissä erissä tiloilta kauppaan, jolloin liikenteen päästöt ja tiestön kuluminen ovat yksikköä kohti suurempia tavanomaiseen verrattuna. Kaupoissa luomu on erikseen myynnissä, joten tarvitaan lisää kylmäkoneita, joka taas lisää sähkönkulutusta (taas ehkä ydinvoimalla tuotettua sähköä!!) sekä päästöjä ilmakehään.

      Se luomun eettisyydestä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      187
      12004
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      167
      2525
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      253
      1550
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      71
      1120
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      940
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      882
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      784
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      29
      749
    9. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      739
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      699
    Aihe