Isäni ei olekaan biologinen isäni

Kata87

Luin juuri väestörekisterikeskuksen tiedoistani, että minut kasvattanut isäni on adoptoinut minut, kun olen ollut vauva. Olen nyt 25-vuotias ja perheellinen.

Olen ollut aina siinä luulossa että hän on biologinen isäni ja että olen osa hänen sukuaan. Vanhempani ovat keksineet eri selityksiä minkä takia olen eri näköinen, kuin muut sisarukseni, ja miksi minut on kastettu äitini tyttönimellä, ja myöhemmin vaihdettu isäni sukuun.

Kysyin äidiltäni asiasta, ja hän yritti aluksi kieltää kaiken ja valehdella lisää, ja biologista isää hän ei voi kuulemma varmaksi mennä sanomaan. Isäni kanssa en ole vielä keskustellut aiheesta, mutta tiedän että hän ei olisi halunnut minun koskaan tietävän. Joka tapauksessa pidän isääni "oikeana" isänäni, koska hän on minut rakastaen kasvattanut, ja kohdellut kuin omaa lastaan.


Kuinka voi enää luottaa ihmisiin jotka ovat voineet salata tälläisen asian näin kauan?
Kannattaako minun ottaa selvää biologisesta isästäni, vai toisiko se vain lisää harmia? Kuitenkin omat juuret mietityttävät (perimä, piirteet,sairaudet...)

Onko muilla vastaavia kokemuksia, miten tästä eteenpäin?

2

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvä elämä kaikille

      Ei omaa kokemusta mutta olen lukenunt ja kuullut useiden omia kokemuksia. Ymmärrettävästi vanhemmatkin ovat vajavaisia ja on joskus neuvottomia miten menetellä lapsen parhaaksi tällaisessa tilanteessa. Nykyään on tutkittu ja saatu kokemusten myötä tietoa että on parasta jo ihan pienestä pitäen kertoa lapselle hänen ymmärryksensä mukaan kertoa lapsen elinhistoria: mien ihminen on saanut alkunsa, missä syntynyt, sairaudet ja missä juuret. Mitä salaamista siinä on. On varmaan järkytys kuulla sitten yllättäen jotkain hyvin itselle merkittävää vanhempien taholta. Sinun adoption aikaan on on ollut vielä käsitys salaaminen on lapsen kehitykselle parasta.
      Itse päätät otatko yhteyttä biologiseen isääsi. Jos ei synny tunneyhteyttä: hän tai sinä tai te molemmat koette että ei ole tarvetta pitää ja rakentaa jatkuvaa yhteyttä, niin on tärkeää tietää esim. periytyvistä sairauksita, suvun eri vaiheista ja piirteistä, lahjakkuuksita. Kaikkia se meitä kiinnostaa? Hyvä kuitenkin antaa miehelle jonkin verran aikaa sopeutua tapaammistilanteeseen, ettei tule kuin puun takaa - ettei sen vuoksi torju kohtaamista tai jännitä. Jos teistä ei tule sielullisesti sukulaisa niin asiallisesti kohdatessa voi tulla vaikka hyvät aikuiset kaverit. Ja hienoa kuulla että sinulla on ollut rakastava ja hyvä turvallinen isä. Mitä merkitystä sillä on jos isä on biologinen siittäjä jos miehellä ei ole mittaa ja sydäntä isäksi. Valitettavasti monella lapsella on siittäjä mutta ei isää eikä kotia. Rakkautta ja vastuullista vanhemmuutta ihmien tarvitsee. Toivotavasti tällä ajatuksella voit antaa anteeksi ja ymmärtää sinulle koitunutta vääryyttä nyt aikusena.

      • kata87

        Palasin taas asiaan, kun tämä alkoi mietityttämään.
        Olen puhunut kasvatti-isäni kanssa, ja sanoin hänelle että en muuta käsitystäni hänestä isänä, koska hän on minut hyvin kasvattanut jne..
        Mutta nyt lähiaikoina on alkanut tuntumaan siltä että hän on etääntynyt minusta, eikä ole yhtään oma itsensä kanssani. En tunne saavani häneen kontaktia oikein mitenkään. Joten tunnen välillä itseni torjutuksi.

        Tämä saattaa muuttaa välejämme, vaikken niin haluaisi. Ja siitä johtuen sitten mietin vielä enempi biologista isääni. Mutta jos tapaisin biologisen isäni, se loukkaisi varmasti kasvatti-isääni, myöskään sitä en halua. Kuitenkin tuntuu kuin osa minusta puuttuisi, koska en ole juurikaan samanlainen ulkonäöltäni ja luonteeltani, kuin muut sisarpuoleni.

        Ja vanhempani kertoivat, että äitini odotti jo minua, heidän tavatessaan. Biologinen isäni ei siis tiedä olevansa isä
        .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      348
      3091
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      113
      2292
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1660
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      74
      1193
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1087
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1013
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      42
      986
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      153
      983
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      289
      858
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      806
    Aihe