Otan lopputilin kasvissyönnistä

Pian ex-vege

Huh, kymmenen vuotta ehdin olla kasvissyöjä, tosin en täysin, sillä pari vuotta sitten aloin taas syömään kalaa. Nyt meinaan taas aloittaa syömään lihaa, koska on alkanut tuntumaan, että elimistö tarvitsee sitä. Lisäksi kaipaan vaihtelua: tuntuu, etten enää jaksa niitä kovin samanlaisia kasvisruokia. Ottamalla lihan takaisin kuvioihin, ruokavalio monipuolistuisi aika paljon.

Varmaan söisin aika kasvispainotteisesti, koska tykkään paljon kasviksista, mut silloin tällöin myös lihaa. Olis paljon helpompaa kaikissa paikoissa, joihin sisältyy ruokailua, kun ei tarvitsisi kantaa huolta että onhan varmasti kasvisvaihtoehto.

Niin, tässä siis yritän perustella itselleni, miksi meinaan päätyä tähän ratkaisuun. Lopetin lihan syönnin, koska kaikki teurastusvideot tuntui vastenmielisiltä ja ajatus siitä, että eläin on tapettu ruokani vuoksi tuntui vastenmieliselta. Nyt ajatus lihansyöntiin palaamisesta ei tunnu niin vastenmieliseltä. Oon jotenkin kasvanut siitä "ei söpöjä eläimiä saa syödä" -vaiheesta yli.

Mä oon pelastanut tätä maailmaa kymmenen vuotta. Eiköhän se riitä ja on aika ajatella välillä itsekkäästi. Ehkä joskus taas, kun saan tarpeekseni lihasta, palaan kasvissyöjäksi. :)

34

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joo kiva

      Kiitos infosta.

    • Hahahha

      Trolliiii. Ja kaikkiahan kiinnosti ihan hirveästi. Voisit mennä tuonne liharuokapalstalle kyselemään reseptejä uuteen elämääsi, koska täältä kasvispalstalta löydät vain "kovin samanlaisia kasvisruokia" .

    • ai, minä

      olen aina ajatellut niin, että en syö eläimiä sen tähden, koska heilläkin ON tunteet. Esim. rapu ei ole erityisen suloinen eläin, mutta elävä olento hermostolla ja reaktioilla/ aisteilla varustettuna, joka yhtälailla tahtoo jäädä eloon ja tykkää elää.

      Mitä monimutkaisempaan hermoratayhdistelmään menemme, edessä on aina uusi laji lähtien mm. lehmistä ihmisiin ja aina kaikista älykkäämpään hlöön, missä lie....? Mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan, aina löytyy joku sinuakin älykkäämpi, toivottavasti hän ajattelisi myös sinun tunteitasi!

    • Kokeillut

      Mäkin kokeilin lihansyöntiä, ja palasin aika äkkiä takas.

      Ei vaan tuntunut hyvältä. Tsemppiä kokeiluun kuitenkin. Mukavaahan se on välillä kun kukaan ei kiinnitä huomiota siihen mitä syöt, ei tarvii miettiä ulkona syödessä niin tarkkaan yms. Hyvinä puolina nuo. Sit kun ne on kokenut, ja alkaa taas tuntua, että kasvissyönti on kenties perustellumpaa, niin voihan sitä sitten ruveta lueskelemaan keittokirjoista ihan uudenlaisia ohjeita.

      • Ap.

        Kivaa, että tuli edes yksi asiallinen vastaus. Tuo on tosiaan totta, että olis kiva vaihteen vuoksi pystyä ulkona syömään melkein mitä vain.

        En ole trolli, halusin vain purkaa tuntojani, kuten keskustelupalstoilla saa tehdä. Kukaan kaveri ei kuitenkaan jaksaisi kuunnella samanlaista vuodatusta. :D
        Oon kuitenkin pitkään ollut kasvissyöjä ja nyt kaipaan vaihtelua. Tavallaan liha ällöttää vieläkin, mut haluun edes kokeilla. Sori jos aloitus loukkasi vannoutuneita kasvissyöjiä.


    • Tsur56Yj6

      ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................Tässä..oli..paljon..ajateltavaa..

    • En tajua

      Miksi pakotat itsesi syömään lihaa jos se yököttää. Anteeksi, mutta minusta se vain on tyhmää. Vähän kuin olisi päässyt tupakasta eroon ja haluaisi palata väkisin taas polttamaan sitä. (joo, tiedän, ettei ole ihan sama asia) Tuo niin muutkin tekee, se on helppoo-asenne on niin turha. Ja tosiaan kun lakto-ovona ei todellakaan ole vaikeaa enää elää nykymaaimassa.

    • maito-ongelmainen

      Sitä helposti jämähtää ruoanlaitossa samantapaisen sörsselin tekoon. Omat lempikasvikset, kastikkeet ja mausteet, kun tuntee. Käy vaikka ulkona enemmän syömässä niin saat ideoita tai inspiraatiota uusien juttujen kokeilemiseen. Tasan varmasti vaihtoehtoja on kasvispuolella enemmän kuin lihansyöjillä.

      Eikö ajatus lihansyömisestä tunnu ylipäätään sinusta vastenmieliseltä? Vaikka et söpöjä eläimiä ajattelisikaan.

      Oma tylsä historiani tässä:

      Itse olen ollut kymmenisen vuotta kasvissyöjänä - poislukien kaksi erillistä, vajaan vuoden mittaista sekasyömisjaksoa. Kalaa syön nykyään kyllä eli ihan puhdasoppinen en ole.

      Yksi veganismin suuntaankin mennyt kausi on ollut, koska en juurikaan käytä maitotuotteita ja silloin jätin myös kalan. Eka sekasyömisjakso tulikin tuon veganismikurkistuksen jälkeen, koska aktiiviliikkujana väsähdin totaalisesti, vaikka "tein kaiken oikein". Kalalla ja kalkkunalla en energiaani saanut takaisin vaan pakko oli ottaa punainen liha takaisin lautaselle. Sopeuduin helposti siihen uudellen, mutta vuoden sisään aloin melkein huomaamattani vähennellä lihaa ja jätin sen uudelleen. Pidin kalan, kananmunat ja jotkut maitotuotteet ruokavaliossani; en kuitenkaan päivittäisessä. Kunto ja energia pysyi hyvänä eikä ollut lihaa ikävä.

      Toinen jakso tuli ikävä kyllä käytännön syistä (ensin työttömyys ja sitten ihan pystymetsästä duunipaikka ja sen mukaiset lounasmahdollisuudet) enkä oikeastaan silloin jaksanut asiasta hirveästi välittää. Tilanteen parannuttua aloin hylkiä taas lihaa, mutta päätin, että en tee asiasta enää itselleni mitään periaatepäätöstä. Minä SAAN syödä lihaa, jos huvittaa - yleensä ei huvita.

      Tällä olen mennyt viimeiset 4-5 vuotta - pari kertaa olen tänä aikana kokeillut pihviä ja kas: sattuu ikeneisiin aivan vietävästi enkä jostain syystä saa sitä millään pureskeltua alas, vaikka olisi minkälaista "laatulihaa". Tuppaa se vähän muutenkin nousemaan ylös.

      Jokainen tekee tietysti omat päätöksensä, mutta oma alkuidealismini on kyllä vaihtunut realistisempaan ajatukseen: lihaton ruokavalio on parempi. Karppaavat työkaverit eivät vakuuta minua. He tiputtavat viljan ja perunan pois, mutat liha muuten kelpaa missä muodossa vaan... Tuskin on pitkällä aikavälillä terveellinen valinta. Ylipainoiset ovat laihtuneet jkv aluksi, mutta siihenpä se on tyssännyt. Itselläni on terveys, kunto ja veriarvot pysyneet erinomaisina, joten selvästikään en lihaa tarvitse.

      Sen sijaan maitoasia mietityttää minua silloin tällöin - minulla ei ole diagnosoitu maitoproteeiiniallergiaa, vaikka omasta mielestäni maito-ongelmani syntyvät nimenomaan maitoproteiinista. Terkkarit ja lääkärit, joiden kanssa olen keskustellut, ovat todenneet, että kyse on todennäköisesti laktoosi-intoleranssista, mutta että on ihan ok korvata maitotuotteet soijatuotteilla. Ihminen tarvitsee kalsiumia, ei maitoa. Joitain kypsytettyjä juustoja käytän (maitoproteiinille allerginen ei käyttäsi niitäkään), mutta nyt kun nämä vähärasvaisten maitotuotteiden hyödyt on taas nostettu esiin niin olen ajatellut kokeilla näitä kokonaan laktoosittomia vaihtoehtoja. Niitä ei juurikaan ollut tarjolla silloin, kun vaihdoin maitotuotteet soijaan. Sen limaisen olon kurkkuuni saan siis ihan kaikista maitotuotteista (mainitsemiani juustoja lukuunottamatta) eikä eroa ole ollut rasva-tai laktoosimäärillä, lima on noussut kurkkuun myös esim. margariineista, jotka ovat maitoproteeinia sisältäneet, samoin jopa valmiskastikkeista, joissa on ollut heraa.

      • Haluan voida hyvin

        Jouduin itse jättämään mm. viljat pois iho-oireiden vuoksi ja muutenkin olen huomannut, että sairastan jonkinlaista "hiilihydraattiallergiaa". Sairastelisin paljon kasvisruokadieetillä, vaikka en kyllä ole mikään himolihansyöjä.

        Kalaa ilman en voisi elää, on se niin hyvää oikein valmistettuna. Pääasiassa syön runsaasti tuoreita (raakoja) tai höyrytettyjä kasviksia, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, siemeniä ja kaikkia sokeroimattomia maitotuotteita, kalaa ja joskus lihaa (monipuolisesti esim. lammasta ja riistaa myös).

        Tämä on tällähetkellä minulle sopiva ruokavalio ja itsekkäästi haluan syödä ruokaa, josta minulle tulee hyvä olo. Ei se sitä tarkoita, että lihalla tarvitsee mässäillä. Makkaroihin en siis koske kepilläkään niiden viljapitoisuuden vuoksi, kaikki einesruoka on myös täysin poissa laskuista.


      • Haluan voida hyvin
        Haluan voida hyvin kirjoitti:

        Jouduin itse jättämään mm. viljat pois iho-oireiden vuoksi ja muutenkin olen huomannut, että sairastan jonkinlaista "hiilihydraattiallergiaa". Sairastelisin paljon kasvisruokadieetillä, vaikka en kyllä ole mikään himolihansyöjä.

        Kalaa ilman en voisi elää, on se niin hyvää oikein valmistettuna. Pääasiassa syön runsaasti tuoreita (raakoja) tai höyrytettyjä kasviksia, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, siemeniä ja kaikkia sokeroimattomia maitotuotteita, kalaa ja joskus lihaa (monipuolisesti esim. lammasta ja riistaa myös).

        Tämä on tällähetkellä minulle sopiva ruokavalio ja itsekkäästi haluan syödä ruokaa, josta minulle tulee hyvä olo. Ei se sitä tarkoita, että lihalla tarvitsee mässäillä. Makkaroihin en siis koske kepilläkään niiden viljapitoisuuden vuoksi, kaikki einesruoka on myös täysin poissa laskuista.

        Jostain oli jo miinusta pukannut kirjoitukselleni, joten pyydän neuvoa.

        Kuinka pystyisin jättämään tuon lihan pois, kun en voi syödä viljoja, perunaa, riisiä, sokeria enkä soijaa, enkä tietenkään mitään pitkälle jalostettua ruokaa, kuten eineksiä, koska niistä ei ota pirukaan selvää, mitä ne sisältää.

        Neuvojaa pyydän huomioimaan, että haluan syödä puhdasta ravintoa, mielellään lähellä tuotettua ja YKSINKERTAISTA, helppoa ruokaa, kuten ylhäällä edellisessä viestissä luettelin.

        Kysymys kuuluu: MItä lisään ruokavaliooni, jos jätän siitä pois lihan nyt heti ja ehkä myöhemmin kalan ja äyriäiset tai edes vähemmän niiden käyttöä tuntuvasti? Sokeroimattomista luomumaitotuotteista en ole vielä valmis luopumaan.

        Otan kaikki neuvot ilolla vastaan ja harkitsen niitä tosissani. Neuvojaa pyydän myös huomioimaan, että en huvikseni ole jättänyt pois alussa mainittuja ruokia, vaan vilja, peruna, riisi, sokeri, soija, einekset aiheuttavat minulle vaikean ihosairauden.


      • maito-ongelmainen
        Haluan voida hyvin kirjoitti:

        Jostain oli jo miinusta pukannut kirjoitukselleni, joten pyydän neuvoa.

        Kuinka pystyisin jättämään tuon lihan pois, kun en voi syödä viljoja, perunaa, riisiä, sokeria enkä soijaa, enkä tietenkään mitään pitkälle jalostettua ruokaa, kuten eineksiä, koska niistä ei ota pirukaan selvää, mitä ne sisältää.

        Neuvojaa pyydän huomioimaan, että haluan syödä puhdasta ravintoa, mielellään lähellä tuotettua ja YKSINKERTAISTA, helppoa ruokaa, kuten ylhäällä edellisessä viestissä luettelin.

        Kysymys kuuluu: MItä lisään ruokavaliooni, jos jätän siitä pois lihan nyt heti ja ehkä myöhemmin kalan ja äyriäiset tai edes vähemmän niiden käyttöä tuntuvasti? Sokeroimattomista luomumaitotuotteista en ole vielä valmis luopumaan.

        Otan kaikki neuvot ilolla vastaan ja harkitsen niitä tosissani. Neuvojaa pyydän myös huomioimaan, että en huvikseni ole jättänyt pois alussa mainittuja ruokia, vaan vilja, peruna, riisi, sokeri, soija, einekset aiheuttavat minulle vaikean ihosairauden.

        Ei sinun tarvitse jättää lihaa pois, jos et itse halua. Mutta jos haluat, niin kyllähän tähän sitten soisi neuvoja löytyvän.

        Aiheuttaako todellakin kaikki vilja sinulle allergiset oireet? Viljatuotteita tehdään paljon muustakin vehnästä, rukiista tai kaurasta. Vehnä on pitkälle jalostettu viljalajike, mutta esim. speltti ei ole. Ainakin pääkaupunkiseudulla jopa pienempien kauppojen hyllyistä löytyy spelttituotteita ja löytyy sieltä kaikkea muutakin jännää: bulguria, cuscusia, linssejä... Sitten löytyy sieltä hyvinvarustellun kaupan vihannesosastolta myös bataattia, parsakaalia, porkkanaa, selleriä, fenkolia, ruusukaalia, lanttua, pinaattia ja vaikka mitä. Itse en soijaa lukuunottamatta ole minkään mainitsemasi tuotteen suurkuluttaja, mutta kyllä minä ilman lihaa elän. Ja myös ilman maitotuotteita.


      • Haluan voida hyvin
        maito-ongelmainen kirjoitti:

        Ei sinun tarvitse jättää lihaa pois, jos et itse halua. Mutta jos haluat, niin kyllähän tähän sitten soisi neuvoja löytyvän.

        Aiheuttaako todellakin kaikki vilja sinulle allergiset oireet? Viljatuotteita tehdään paljon muustakin vehnästä, rukiista tai kaurasta. Vehnä on pitkälle jalostettu viljalajike, mutta esim. speltti ei ole. Ainakin pääkaupunkiseudulla jopa pienempien kauppojen hyllyistä löytyy spelttituotteita ja löytyy sieltä kaikkea muutakin jännää: bulguria, cuscusia, linssejä... Sitten löytyy sieltä hyvinvarustellun kaupan vihannesosastolta myös bataattia, parsakaalia, porkkanaa, selleriä, fenkolia, ruusukaalia, lanttua, pinaattia ja vaikka mitä. Itse en soijaa lukuunottamatta ole minkään mainitsemasi tuotteen suurkuluttaja, mutta kyllä minä ilman lihaa elän. Ja myös ilman maitotuotteita.

        Kiitos sinulle, ehkä säilytän lihaa jonkin verran jatkossakin ruokavaliossani, mutta olen sen laadun suhteen vielä entistäkin tarkempi.

        Olen jotenkin väsynyt testaamaan näitä "ulkomaisia viljoja" eritoten, kun uskon, että koska ne ovat kaukaa tuotettuja, niiden ravintoarvopitoisuudet ovat olemattomat, kun ne tänne asti ehtivät.

        Tosin jyvähän säilyttää hyvin ravintoarvonsa, mutta pitoisuudet puoliintuu jo kahdessa viikossa siitä, kun vilja on jauhettu. Kotimaistenkin jauhojen ravintoarvopitoisuudet ovat alhaiset, kun ne vuodenkin kaupassa seisoo - oli ne sitten täysjyvää tai ei. Kuituahan niistä kyllä saa, mutta kuidulla ei elä. :)

        Tuo speltti kyllä kiinnostaa, mutta sitä pitäsi saada tuoreeltan jauhettuna. Kun muutenkin tämä syömiseni on mitä on, en tahtoisi syödä tyhjiä kaloreita.

        Laadukkaasta lihasta, kuten riistasta tai tässä lähialueella pientilojen possusta ja lampaasta ei tule samalla lailla huono olo, kuin markettien lihoista. Joten siksi ole jonkin verran lihaa pitänyt tähän asti ruokavaliossani.

        Käytän Protopic-voidetta, joka pitää rakkula-ihottumani hyvin kurissa, mutten tahtoisi käyttää sitä loppu ikääni. Siksi toivon pelkistettyjä, lisäaineettomia kasvisruokaohjeita. Kasviksia käytän monipuolisesti ja itsekin yritän kasvattaa jotain pientä kasvimaallani ja takapihallani (amppelitomaattia, sipulia, basilikaa, tilliä, persiljaa, valkosipulia, lehtisalaattia).


    • höpsist'vain

      aloittaja on TROLLI.

      • Ei mitään höpsistä

        Aloittajalla on plussaa ja sinulla miinusta, niin että trollauksesta voidaan olla eri mieltä. Aloittaja ei siinä mielessä ole trendien vietävissä, että osaa kuunnella kehoaan ja miettiä, mikä on hänelle hyvän olon ruokaa.

        Itse valitsen myös mieluummin siivun hirvenlihapaistista kuin eineskasvispihvin.

        Olen myös 100% varma, että valintani on terveellisempi.


      • Aloittaja on
        Ei mitään höpsistä kirjoitti:

        Aloittajalla on plussaa ja sinulla miinusta, niin että trollauksesta voidaan olla eri mieltä. Aloittaja ei siinä mielessä ole trendien vietävissä, että osaa kuunnella kehoaan ja miettiä, mikä on hänelle hyvän olon ruokaa.

        Itse valitsen myös mieluummin siivun hirvenlihapaistista kuin eineskasvispihvin.

        Olen myös 100% varma, että valintani on terveellisempi.

        vain laiska, koska "ei jaksa olla enää kasvissyöjä". Se, että elimistö yhtäkkiä alkaa taas "tarvitsemaan" lihaa on pelkkää höpinää, tekosyy. Jos olo tuntuu huonolta, kannattaisikohan sitten tarkistaa ruokavalionsa muuten, ei liha ole mikään ihme lääke jota syötyään voi yhtäkkiä vallan mainiosti.


      • jo022
        Ei mitään höpsistä kirjoitti:

        Aloittajalla on plussaa ja sinulla miinusta, niin että trollauksesta voidaan olla eri mieltä. Aloittaja ei siinä mielessä ole trendien vietävissä, että osaa kuunnella kehoaan ja miettiä, mikä on hänelle hyvän olon ruokaa.

        Itse valitsen myös mieluummin siivun hirvenlihapaistista kuin eineskasvispihvin.

        Olen myös 100% varma, että valintani on terveellisempi.

        ei valintasi ole terveellisempi kyseisen hirven kannalta, joten siltä osin olet väärässä.

        Tiestysti tuollaisella "minä, minä, minä"-asenteella moni muukin asia on itsensä kannalta parempi jos hyväksikäyttää muita.

        Kyllähän ihmiskaupalla leivän ansaitseminenkin on terveellisempää kuin työskennellä kaivoksessa nälkäpalkalla.


      • Ei mitään höpsistä
        jo022 kirjoitti:

        ei valintasi ole terveellisempi kyseisen hirven kannalta, joten siltä osin olet väärässä.

        Tiestysti tuollaisella "minä, minä, minä"-asenteella moni muukin asia on itsensä kannalta parempi jos hyväksikäyttää muita.

        Kyllähän ihmiskaupalla leivän ansaitseminenkin on terveellisempää kuin työskennellä kaivoksessa nälkäpalkalla.

        Niin, myös metsieni kannalta on parempi syödä hirveä kuin eineskasvispihviä.

        Vertauksesi ovat todella huonoja. Huomaa, että tietämyksesi taso on vielä aika alhainen.

        Jos tofun-syöjät haluavat mieluummin olla USA:n hyväksikäyttämiä, niin se vapaus heille suotakoon. Itse syön sitä, mitä Suomen metsät tarjoavat: lihaa, marjoja ja sieniä ja voin hyvin.


      • jo022
        Ei mitään höpsistä kirjoitti:

        Niin, myös metsieni kannalta on parempi syödä hirveä kuin eineskasvispihviä.

        Vertauksesi ovat todella huonoja. Huomaa, että tietämyksesi taso on vielä aika alhainen.

        Jos tofun-syöjät haluavat mieluummin olla USA:n hyväksikäyttämiä, niin se vapaus heille suotakoon. Itse syön sitä, mitä Suomen metsät tarjoavat: lihaa, marjoja ja sieniä ja voin hyvin.

        Juupas-eipäs. Tuo sanontasi oli vain sananhelinää. Mikä sinä olet sanomaan toisen tietämyksestä kun et edes osaa perustele väitteitäsi?

        Edelleen: valintasi ei ole terveellisempi hirven kannalta. Sekään ei ole selvää että se olisi terveellisempää itsesi kannalta ja jos olisikin, niin kyseessä on marginaalinen ero.

        Siis toki jos ajattelet pelkästään itseäsi, niin maailma näyttää erilaiselta. Teet sen edellä mainitussa tapauksessa toisen hengen kustannuksella. Ei siinä mitään.


      • Ei mitään höpsistä
        jo022 kirjoitti:

        Juupas-eipäs. Tuo sanontasi oli vain sananhelinää. Mikä sinä olet sanomaan toisen tietämyksestä kun et edes osaa perustele väitteitäsi?

        Edelleen: valintasi ei ole terveellisempi hirven kannalta. Sekään ei ole selvää että se olisi terveellisempää itsesi kannalta ja jos olisikin, niin kyseessä on marginaalinen ero.

        Siis toki jos ajattelet pelkästään itseäsi, niin maailma näyttää erilaiselta. Teet sen edellä mainitussa tapauksessa toisen hengen kustannuksella. Ei siinä mitään.

        Tietämyksesi tasohan on luettavissa kirjoituksistasi.

        Yksilönhän on syötävä sitä, mikä hänelle on hyväksi. Sanotko leijonalle, että ryhdy kasvissyöjäksi? Miksi söisin vegemättöä, jos tulen siitä kipeäksi? Syön terveellistä lähiruokaa - olen ekologinen.

        Veget ruokkivat järjestelmää, joka tuhoaa maapalloa, kun he syövät jenkkisoijaa ja kasviseinespa*kaa. Olette joko lapsia tai vielä lapsentasolla.


      • Pidät
        Ei mitään höpsistä kirjoitti:

        Tietämyksesi tasohan on luettavissa kirjoituksistasi.

        Yksilönhän on syötävä sitä, mikä hänelle on hyväksi. Sanotko leijonalle, että ryhdy kasvissyöjäksi? Miksi söisin vegemättöä, jos tulen siitä kipeäksi? Syön terveellistä lähiruokaa - olen ekologinen.

        Veget ruokkivat järjestelmää, joka tuhoaa maapalloa, kun he syövät jenkkisoijaa ja kasviseinespa*kaa. Olette joko lapsia tai vielä lapsentasolla.

        itseäsi ja leijonaa samana asiana. Leijona ei voi syödä kasvisruokaa, sinä, ihminen, voit sitä syödä ja sillä elää erinomaisesti. Soija ei ole epäegologinen vain sen käyttötarkoitus, tehotuotantoeläinten rehuksi kasvatus on epäekologista. Luuletko tosiaan, että ne suursoijapellot ovat kasvissyöjiä varten? Ja kaikki maailman ihmiset eivät voi elää riistalla, eläimet loppusivat metsästä hyvinkin nopeasti. Vegaanit eivät "ruoki mitään järjestelmää, joka tuhoaa maapalloa". Oikeastaan vegaaniruokavalio on ainoa kestävänkehityksen kannalta siedettävä vaihtoehto.


      • Ei mitään höpsistä
        Pidät kirjoitti:

        itseäsi ja leijonaa samana asiana. Leijona ei voi syödä kasvisruokaa, sinä, ihminen, voit sitä syödä ja sillä elää erinomaisesti. Soija ei ole epäegologinen vain sen käyttötarkoitus, tehotuotantoeläinten rehuksi kasvatus on epäekologista. Luuletko tosiaan, että ne suursoijapellot ovat kasvissyöjiä varten? Ja kaikki maailman ihmiset eivät voi elää riistalla, eläimet loppusivat metsästä hyvinkin nopeasti. Vegaanit eivät "ruoki mitään järjestelmää, joka tuhoaa maapalloa". Oikeastaan vegaaniruokavalio on ainoa kestävänkehityksen kannalta siedettävä vaihtoehto.

        Suomalaista lihakarjaa ei ruokita soijalla eli tämäkin kertoo jotain tietämyksesi tasosta.
        Vegaanit ovat perässä vedettäviä, järjestelmän aivopesemiä, nillittäviä nulikoita. :)
        Minä sairastun pelkällä kasvisruokavaliolla, mutta sinä luulet tietäväsi, että jokainen ihminen voi elää ja voida sillä erinomaisesti. Tämäkin kertoo jotain tietämyksesi tasosta.


      • Hohhoijaa
        Ei mitään höpsistä kirjoitti:

        Suomalaista lihakarjaa ei ruokita soijalla eli tämäkin kertoo jotain tietämyksesi tasosta.
        Vegaanit ovat perässä vedettäviä, järjestelmän aivopesemiä, nillittäviä nulikoita. :)
        Minä sairastun pelkällä kasvisruokavaliolla, mutta sinä luulet tietäväsi, että jokainen ihminen voi elää ja voida sillä erinomaisesti. Tämäkin kertoo jotain tietämyksesi tasosta.

        Minkäköhän järjestelmän aivopesemiä vegaanit ovat. Oman kokemukseni mukaan juuri heidän joukostaan löytyy niitä jotka ajattelevat omillakin aivoillaan eivätkä tee "niin kuin muutkin". Enkä muuten ole sama kirjoittaja kuin Jo022. Eli et voi tietää tietämykseni tasosta yhtään mitään. Puhuinko suomalaisesta lihakarjasta tässä jotain? Vaikka niitä ei ruokittaisikaan soijalla, se ei poista sitä tosiasiaa, että edelleen monia sikoja ja broilereita ruokitaan. Ja näiden tuotanto on suurempaa kuin lihakarjan. Olet kokeillut pelkkää kasvisruokavaliota kun tiedät sairastuvasi siitä?. Olen pahoillani jos näin on käynyt, mutta olen vakaasti sitä mieltä että jos kasvisruokavaliolla itsensä kipeäksi saa, se johtuu vain siitä, että ei ole panostanut tarpeeksi ja etsinyt tietoa.


      • Jo22
        Ei mitään höpsistä kirjoitti:

        Suomalaista lihakarjaa ei ruokita soijalla eli tämäkin kertoo jotain tietämyksesi tasosta.
        Vegaanit ovat perässä vedettäviä, järjestelmän aivopesemiä, nillittäviä nulikoita. :)
        Minä sairastun pelkällä kasvisruokavaliolla, mutta sinä luulet tietäväsi, että jokainen ihminen voi elää ja voida sillä erinomaisesti. Tämäkin kertoo jotain tietämyksesi tasosta.

        Sinulla on huono tapa syyttä muita kirjoittajia tietämyksen puutteesta silloin kun sisältö ei miellytä omaa "minä, minä" -kuvaasi.

        Aiemmin kirjoiti mm. että metsien kannalta on parempi syödä hirveä kuin eineskasvispihviä.

        Jos olet huolissasi metsistä ja ylipäätään luonnosta, niin on sinulta todella lapsellista syyttä asiata hirveä. Ota ensikisi selvää kuinka paljon sinä kuormitat luontoa ja kuinka paljon yksi hirvi kuormittaa luontoa. Kun olet ottanut asiasta selvää, niin sinunkin tietämyksesi on hiukan laajentunut. Kummankohan poistuminen olisi luonnon kannalta parempi? Vastaisitko perusteluinesi?

        Syytät muita tietämyksen puutteesta, mutta itse et osaa edes perustella väitetteitäsi.

        Ja jos et osaa, niin turhaan sinä siitä vedät hermettä nenään .. voit opetella.

        Ihan mielenkiinnosta. Minkä merkkistä autoa ajat ja minkä valmistajan aseita sinulla on asekaapissasi? Missä tankkaatt pääsääntöisesti? Entä löytyykö sinulta Yhdysvalloissa valmistettuja tuotteita?

        Järjestelmä ei aivopese vegaaniksi. Päinvastoin. Järjestelmä aivopesee ajattelemaan juuri noin kuin itse kirjoitat. Kirjoituksesi perusteella juuri sinut on aivopesty ja kuvittelet olevasi universumin napa. Sinä olet eläin siinä missä hirvikin. Sinulle on kuitenkin periaatteessa annetttu kyky tuntea empatiaa, mutta et näytä käyttävän sitä, koska ajattelet vain omia himojasi.

        Jos kaadat ja syöt hirven, niin teitä on kaksi osapuolta. Miten ihmeessä mielestäsi on teille terveellisempää että toinen lahdataan verrattuna siihen, että jatkaa elämäänsä ja toinen pistää elääkseen kasvispihvin naamaansa. Peruste nyt viimeinkin tämä kantasi kuin mies, äläkä ryhdy uikuttumaan kuin pikkulapsi.

        Kun jatkuvasti syytät muita tietämyksen puutteesta, niin mikä on oma koulutustaustasi?


      • Ei mitään höpsistä
        Jo22 kirjoitti:

        Sinulla on huono tapa syyttä muita kirjoittajia tietämyksen puutteesta silloin kun sisältö ei miellytä omaa "minä, minä" -kuvaasi.

        Aiemmin kirjoiti mm. että metsien kannalta on parempi syödä hirveä kuin eineskasvispihviä.

        Jos olet huolissasi metsistä ja ylipäätään luonnosta, niin on sinulta todella lapsellista syyttä asiata hirveä. Ota ensikisi selvää kuinka paljon sinä kuormitat luontoa ja kuinka paljon yksi hirvi kuormittaa luontoa. Kun olet ottanut asiasta selvää, niin sinunkin tietämyksesi on hiukan laajentunut. Kummankohan poistuminen olisi luonnon kannalta parempi? Vastaisitko perusteluinesi?

        Syytät muita tietämyksen puutteesta, mutta itse et osaa edes perustella väitetteitäsi.

        Ja jos et osaa, niin turhaan sinä siitä vedät hermettä nenään .. voit opetella.

        Ihan mielenkiinnosta. Minkä merkkistä autoa ajat ja minkä valmistajan aseita sinulla on asekaapissasi? Missä tankkaatt pääsääntöisesti? Entä löytyykö sinulta Yhdysvalloissa valmistettuja tuotteita?

        Järjestelmä ei aivopese vegaaniksi. Päinvastoin. Järjestelmä aivopesee ajattelemaan juuri noin kuin itse kirjoitat. Kirjoituksesi perusteella juuri sinut on aivopesty ja kuvittelet olevasi universumin napa. Sinä olet eläin siinä missä hirvikin. Sinulle on kuitenkin periaatteessa annetttu kyky tuntea empatiaa, mutta et näytä käyttävän sitä, koska ajattelet vain omia himojasi.

        Jos kaadat ja syöt hirven, niin teitä on kaksi osapuolta. Miten ihmeessä mielestäsi on teille terveellisempää että toinen lahdataan verrattuna siihen, että jatkaa elämäänsä ja toinen pistää elääkseen kasvispihvin naamaansa. Peruste nyt viimeinkin tämä kantasi kuin mies, äläkä ryhdy uikuttumaan kuin pikkulapsi.

        Kun jatkuvasti syytät muita tietämyksen puutteesta, niin mikä on oma koulutustaustasi?

        No minä ajan polkupyörällä, mutta jäin miettimään, mitä pahaa sinulle on lapsena tehty?


      • Jo22
        Ei mitään höpsistä kirjoitti:

        No minä ajan polkupyörällä, mutta jäin miettimään, mitä pahaa sinulle on lapsena tehty?

        Eli et osaa perustella?

        Minulle ei ole lapsena tehty mitään pahaa.

        Ps. Plussaatko omia viestejäsi? Tuli nimittäin sen verran nopeasti oman kirjoituksesi jälkeen. Kyseisenä aikana koko ketjun lukijämäärä ei ollut edes kasvanut :-)


      • Ei mitään höpsistä
        Jo22 kirjoitti:

        Eli et osaa perustella?

        Minulle ei ole lapsena tehty mitään pahaa.

        Ps. Plussaatko omia viestejäsi? Tuli nimittäin sen verran nopeasti oman kirjoituksesi jälkeen. Kyseisenä aikana koko ketjun lukijämäärä ei ollut edes kasvanut :-)

        Olen perustellut sinua paremmin, mutta sinulta ei löydy mitään perusteluja. Hoet tantraa, vailla perusteluja. Esität kysymyksiä - no mitäs sitten?

        Käyttääkö joku toinen kanssasi samaa nimimerkkiä, kun kirjoitat niinkuin et muistaisi, mitä aiemmin kirjoitit???

        Hiilijalanjälkeni on pienempi kuin soijaa syövän vegen ja syön terveellisemmin. Syön mielelläni paljon kotimaisia kasviksia ja kalaa. Veget kilpailevat sillä kuka syö eksoottisemmin. Ajattele, mitä tuhlausta on tuoda kasviksia ja erikoisia maustetahnoja toiselta puolelta maapalloa. Montako lintua tapetaan lentokentän ympäriiltä, että sinä saat tofusi?

        Tietämyksesi tasoa kuvaa myös se, että kyselet minun koulutustaustastani, mutta kerropa itse ensin omasi. Tiedäthän kuitenkin, että netissä ei kannata liikaa avautua itsestään?

        Oma arvaukseni on, että sinulta puuttuu yleissivistävä koulutus - lukio, mutta voisit olla peruskoulupohjalta opiskellut lähihoitaja. Hanki lisää tietoa, että kanssasi voisi keskustella niin, että kykenisit perustelemaan oman kantasi.


      • veganismi
        Ei mitään höpsistä kirjoitti:

        Olen perustellut sinua paremmin, mutta sinulta ei löydy mitään perusteluja. Hoet tantraa, vailla perusteluja. Esität kysymyksiä - no mitäs sitten?

        Käyttääkö joku toinen kanssasi samaa nimimerkkiä, kun kirjoitat niinkuin et muistaisi, mitä aiemmin kirjoitit???

        Hiilijalanjälkeni on pienempi kuin soijaa syövän vegen ja syön terveellisemmin. Syön mielelläni paljon kotimaisia kasviksia ja kalaa. Veget kilpailevat sillä kuka syö eksoottisemmin. Ajattele, mitä tuhlausta on tuoda kasviksia ja erikoisia maustetahnoja toiselta puolelta maapalloa. Montako lintua tapetaan lentokentän ympäriiltä, että sinä saat tofusi?

        Tietämyksesi tasoa kuvaa myös se, että kyselet minun koulutustaustastani, mutta kerropa itse ensin omasi. Tiedäthän kuitenkin, että netissä ei kannata liikaa avautua itsestään?

        Oma arvaukseni on, että sinulta puuttuu yleissivistävä koulutus - lukio, mutta voisit olla peruskoulupohjalta opiskellut lähihoitaja. Hanki lisää tietoa, että kanssasi voisi keskustella niin, että kykenisit perustelemaan oman kantasi.

        on ensisijaisesti eettisistä syistä, eläimilläkin on tunteet; pelko ja mielihyvä. Kunnioitan eläimiä. Sen tähden en syö sitä hirveäkään. Koita sinä jäsennellä asioita päässäsi, tämä on vege/ kasvissyöntipalsta, erikseen on ekologinen syönti,jossa jotkut syö liharuokia, johon ei liity eettisyys!!!!!!

        Annan vielä linkin, kertaus on opintojen äiti!

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Veganismi


      • Hohhoijaa
        Ei mitään höpsistä kirjoitti:

        Olen perustellut sinua paremmin, mutta sinulta ei löydy mitään perusteluja. Hoet tantraa, vailla perusteluja. Esität kysymyksiä - no mitäs sitten?

        Käyttääkö joku toinen kanssasi samaa nimimerkkiä, kun kirjoitat niinkuin et muistaisi, mitä aiemmin kirjoitit???

        Hiilijalanjälkeni on pienempi kuin soijaa syövän vegen ja syön terveellisemmin. Syön mielelläni paljon kotimaisia kasviksia ja kalaa. Veget kilpailevat sillä kuka syö eksoottisemmin. Ajattele, mitä tuhlausta on tuoda kasviksia ja erikoisia maustetahnoja toiselta puolelta maapalloa. Montako lintua tapetaan lentokentän ympäriiltä, että sinä saat tofusi?

        Tietämyksesi tasoa kuvaa myös se, että kyselet minun koulutustaustastani, mutta kerropa itse ensin omasi. Tiedäthän kuitenkin, että netissä ei kannata liikaa avautua itsestään?

        Oma arvaukseni on, että sinulta puuttuu yleissivistävä koulutus - lukio, mutta voisit olla peruskoulupohjalta opiskellut lähihoitaja. Hanki lisää tietoa, että kanssasi voisi keskustella niin, että kykenisit perustelemaan oman kantasi.

        En ole Jo22, mutta vastaan silti. Ensinnäkin, sinäkin näytät hokevan samaa asiaa viestistä toiseen. Et voi tietää miten terveellisesti kukin vege syö, eli et voi sanoa syöväsi terveellisemmin. Ja mitä ihmettä tämä on, että vegaanit sanojesi mukaan kilpailevat eksottisuudella. Uusiin ruoka-aineisiin tutustuminen on avartavaa kelle hyvänsä. Ja hiilijalanjäljestä: en tiedä minkälaista ruokavaliota noudatat, mutta pelkkä se että syöt kotimaista lihaa ei tee ruuastasi ekologista. Lueppa tämä:

        http://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/hillinta/-/artikkeli/ab196e68-c632-4bef-86f3-18b5ce91d655/ilmastomyotainen-ruoka.html

        Ja oho, soijahan siellä komeilee pinemmillä ilmastovaikutusluvuilla kuin sinun lihasi: naudanlihan (13 kg CO2/lihakilo) ja soijan vain 1 kg CO2/soijapapukilo. Joten älä heitä heti kiveä vegeä kohti joka ehkä joskus soijaa syö. Ja koska ekologisuus näyttää olevan niin sydäntäsi lähellä, suosittelen fennoveganismia, hamppu ja härkäpapu ovat oivia kotimaisia proteiinin lähteitä. =)


      • Ei mitään höpsistä!
        veganismi kirjoitti:

        on ensisijaisesti eettisistä syistä, eläimilläkin on tunteet; pelko ja mielihyvä. Kunnioitan eläimiä. Sen tähden en syö sitä hirveäkään. Koita sinä jäsennellä asioita päässäsi, tämä on vege/ kasvissyöntipalsta, erikseen on ekologinen syönti,jossa jotkut syö liharuokia, johon ei liity eettisyys!!!!!!

        Annan vielä linkin, kertaus on opintojen äiti!

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Veganismi

        En näe eettisyyttä siinä, mikä tuhoaa maapalloa!

        Kunnioitan eläimiä, siksi mieluummin syön niitä joskus ravinnokseni, kuin tapatan niitä turhaan voidakseni syödä soijaa tai toiselta puolelta maapalloa tuotua bataattia.

        Siinä ei ole mitään järkeä. Koska perusteluja ei tule, se on merkki siitä että niitä ei ole.


      • Ei mitään höpsistä!
        Hohhoijaa kirjoitti:

        En ole Jo22, mutta vastaan silti. Ensinnäkin, sinäkin näytät hokevan samaa asiaa viestistä toiseen. Et voi tietää miten terveellisesti kukin vege syö, eli et voi sanoa syöväsi terveellisemmin. Ja mitä ihmettä tämä on, että vegaanit sanojesi mukaan kilpailevat eksottisuudella. Uusiin ruoka-aineisiin tutustuminen on avartavaa kelle hyvänsä. Ja hiilijalanjäljestä: en tiedä minkälaista ruokavaliota noudatat, mutta pelkkä se että syöt kotimaista lihaa ei tee ruuastasi ekologista. Lueppa tämä:

        http://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/hillinta/-/artikkeli/ab196e68-c632-4bef-86f3-18b5ce91d655/ilmastomyotainen-ruoka.html

        Ja oho, soijahan siellä komeilee pinemmillä ilmastovaikutusluvuilla kuin sinun lihasi: naudanlihan (13 kg CO2/lihakilo) ja soijan vain 1 kg CO2/soijapapukilo. Joten älä heitä heti kiveä vegeä kohti joka ehkä joskus soijaa syö. Ja koska ekologisuus näyttää olevan niin sydäntäsi lähellä, suosittelen fennoveganismia, hamppu ja härkäpapu ovat oivia kotimaisia proteiinin lähteitä. =)

        Loppujen lopuksi syön enemmän kalaa, kanaa, possua ja riistaa. Nautaa en juuri koskaan. ;)

        Hoh hoijaa itsellesi - alkoi väsyttää. Ootte te aika avuttomia ja aivottomia. :)


      • Hohhoijaa
        Ei mitään höpsistä! kirjoitti:

        Loppujen lopuksi syön enemmän kalaa, kanaa, possua ja riistaa. Nautaa en juuri koskaan. ;)

        Hoh hoijaa itsellesi - alkoi väsyttää. Ootte te aika avuttomia ja aivottomia. :)

        Mutta myös kanan, possun ja kalan kohdalla luku on isompi kuin soijan. ;) Eli edelleen suosittelen sitä hamppua ja härkäpapua jos suomalaiseen ruokaan haluat tukeutua. =D Ja yhdessä aikaisemmassa viestissä olit kovin suomalaisen lihakarjan kannalla, koska niitä ei ruokita soijalla. Ja niin väsyttää minuakin.


      • Jo022
        Ei mitään höpsistä kirjoitti:

        Olen perustellut sinua paremmin, mutta sinulta ei löydy mitään perusteluja. Hoet tantraa, vailla perusteluja. Esität kysymyksiä - no mitäs sitten?

        Käyttääkö joku toinen kanssasi samaa nimimerkkiä, kun kirjoitat niinkuin et muistaisi, mitä aiemmin kirjoitit???

        Hiilijalanjälkeni on pienempi kuin soijaa syövän vegen ja syön terveellisemmin. Syön mielelläni paljon kotimaisia kasviksia ja kalaa. Veget kilpailevat sillä kuka syö eksoottisemmin. Ajattele, mitä tuhlausta on tuoda kasviksia ja erikoisia maustetahnoja toiselta puolelta maapalloa. Montako lintua tapetaan lentokentän ympäriiltä, että sinä saat tofusi?

        Tietämyksesi tasoa kuvaa myös se, että kyselet minun koulutustaustastani, mutta kerropa itse ensin omasi. Tiedäthän kuitenkin, että netissä ei kannata liikaa avautua itsestään?

        Oma arvaukseni on, että sinulta puuttuu yleissivistävä koulutus - lukio, mutta voisit olla peruskoulupohjalta opiskellut lähihoitaja. Hanki lisää tietoa, että kanssasi voisi keskustella niin, että kykenisit perustelemaan oman kantasi.

        Jos olet perustellut, niin kannattaa kirjoittaa ne perustelut myös tänne. Niitä ei kirjoittamistasi viesteistä juuri löydy.

        Sen lisäksi ettet osaa perustella vastauksiasi, niin et myöskään uskalla vastata esitettyihin kysymyksiiin, koska ne vetäisivät jalat alta omilta kirjoituksiltasi ja käsittämättömiltä väitteiltäsi.

        Arvasit koulutaustani väärin. Lukio on käyty. Olen myös valmistunut yliopistosta (FM). Entä mikä tilanne sinulla on?


    • sellaista

      Mutta millä lailla se ruokavalio siis monipuolistuisi? Saisit muutaman uuden raaka-aineen (nauta, sika, kana) valikoimaasi.

    • Onnellinen vegetaris

      Aloittajalle ei kai sitten kasvisruokavalio sovi, jos kerran kroppa vaatii lihaa.

      Itse olen ollut kasvissyöjä lähes 30 vuotta ja kertaakaan en ole kaivannut ruokavaliooni lihaa tai edes kalaa. Osaan tehdä hyvää ja monipuolista kasvisruokaa ja yksitoikkoisuuteen ruuan suhteen ei ole tarvinnut kertaakaan sortua.

      Hyvä kuunnella kroppaansa ja tehdä sen mukaan. Itse en voisi kuvitella alkavani syömään lihaa koskaa enää. Tosin "lihansyöntivuosinakaan" en tykännyt lihasta joten siitä luopuminen ei ollut mikään ihme juttu. Toisekseen elimistöni ei varmasti edes hyväksyisi lihaa jos sitä yrittäisin väkisin kitaani tunkea. Voin pahoin jo pelkästä ajatuksesta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1596
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe