Oma kuntosali kerrostaloasunnossa?

omasali

Onkohan kenelläkään omassa kerrostaloasunnossaan henkilökohtaista kuntosalia? En tarkoita mitään yksittäisiä laitteita jossain huoneen nurkassa vaan sellaista että kokonainen huone on varattu kuntosaliksi. Olen joskus haaveillut sellaisesta jos olisi mahdollisuus kolmiossa asustella.

34

5955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --..--

      Joissain kerrostaloissa on taloyhtiön punttis joka on kaikille yhteinen.
      En näe mitään järkeä kerrostaloon rakentaa omaa punttista.
      Kuntosaleja on joka pitäjässä useita eivätkä ole liian kalliita, siellä on myös paremmat laitteet ja pääset kokonaisuutena halvemmalla kuin ostamalla ja roudaamalla kämpään kasan rautaa.
      Ja tietty se että niiden käyttäminen aiheuttaa melkoista meteliä esim Maastaveto.
      Varmasti tulisi naapureilta ennemmin tai myöhemmin sanomista.

      • vcxvxcvxvxcvx

        Ei kyllä todellakaan ole kalliimpi vaihtoehto ostaa itselleen välineitä jos aikoo treenata vielä ensimmäisen vuodenkin jälkeen. Toki halpojakin saleja on, mutta noilla on yleensä aika käsittämätön ruuhka ellei ole mahdollisuutta treenata poikkeuksellisina aikoina.

        Elixiat ym. vastaavat salit lähtevät siitä 40 eurosta ylöspäin kuukausimaksultaan. Noilla hinnoilla oma sali tulee aika nopeasti halvemmaksi.

        Ei kotona olevat laitteet ole huonoja kun ei osta huonoja.


      • Anonyymi

        Miten kerrostalosa toteutaa hyvän tuuketuksen.äikkuna auki ja kiinn i aåja auki .

        Riittääkö ikkuna


    • "Olen joskus haaveillut sellaisesta"

      -Kuin myös. Kotisali olisi unelmien täyttymys. =) ...mutta haaveeksi jää. Asuipa sitten miten tahansa, niin se ei ainakaan meikäläisen kohdalla ole realistinen vaihtoehto.. =/

    • yihi

      Hyvin mahtuu yksiöön kuntokeskuslaite, käsipainot ja niille teline, kuntopyörä ja vatsalauta. Ovat äärellä koko ajan niin tulee myös käytettyä. Sarjojen välissä tiskausta, television katselua...

      60kg pakan kuntokeskuslaitteeseen olen virittänyt kumiköysiä lisävastukseksi, oikeastaan vain penkkipunnerruksessa ne ovat tarpeen pitkiä sarjoja kun harrastan.

    • nostaja

      Minulla on kuntosali mutta ei kerrostalossa vaan ok talossa olemme pojan kanssa tehneet laitteet sinne,Onhan siinä aika homma tehdä niitä.

    • Yks ainut laite riittää, girya eli kahvakuula, muuta et tartte, jos et usko niin käy kokeilemassa, löydät uusia lihaksia ja todennäköisesti puuskutat kuin kiimanen sarvikuono savanilla :)

      • hennakuitu

        En halua kiimaista sarvikuonoa vaan lihastreeniä.

        Sen venäläisten aasiasta kopioiman treenivälineen voit työntää vaikka sieraimeesi. Kahvakuula on taas yksi hyvä tapa huijata ihmisä ostamaan lisää ostos-tv-tuotteita joilla ei tee yhtään mitään. Ja onhan siinä rautaromulla uskomattoman hyvä kate!

        Mites teet kahvakuulalla räjähtäviä kyykkyjä kun ne kuulat on sellaisia pikkusia helmiä, 42 kiloinen on suurin mitä olen nähnyt, mutta kun tarttee 120kg vastusta.


    • treenaava juoppo.

      Itekkin haaveillut joskus että olis penkki ja kyykky teline tanko ja kiekkoja ainaskin sen 200 kilon edestä. Käsipainoja saa säädettävinä niitä ei niin hirveesti tarvii olla. Laitteita en juuri käytä kuin nimes, vapailla treenailen nykyisin melkein aina.

      Nyt itellä ilmanen sali etu ja saan melkeinpä yksin treenata tuola. Mutta tulevaisuudessa haaveena olis tehdä oma sali. Nykyinen koti setti on liika köykkänen raavaalle miehelle 42.5kg on maximissa painoa tangossa ja säädettäviin käsipainoihin saan ton 16.5kg max. Kyllä toi salille pakottaa lähtee joka kerta mutta eka treeni vuona se toikin ajoi asiansa.

    • Anaboliaa

      Itselläni on n. 9 m² huone jossa on penkki kyykkyteline vatsa/selkäpenkki tanko (220cm) n.150kg painolevyjä, jalkalaite ja hauis-lauta.
      Kaiken em. lisäksi sieltä löytyy myös käsipainoja, lukkoja, pikku tankoja sekä parisänky (200cmx120cm) ja kaksipientä tuolia.

      Eli pienimuotoinen kuntosali on kyseessä sovitettuna pienehköön huoneeseen, ahdasta on mutta treenit onnistuu mainiosti tarvittaessa (olohuoneen avustuksella) :)

    • vcxvcxvcxvcx

      Minulla on ollut sali kerrostalossa, mutta tuohon aikaan en saanut juurikaan treenata, joten aika vähälle käytölle se jäi. Nykyisessä asunnossa ei ole mahdollisuutta omaan saliin. Olen treenannut vanhemmillani autotallissa ja siellä treenaaminen oli kohtalaisen mielekästä. Sai treenata rauhassa ja laitteet olivat aina vapaana käyttöön. Ei tarvinut murehtia muista kävijöistä.

      Toisaalta yksin treenaamisessa oli myös huonot puolensa. Katsoin monesti televisiota samalla ja välillä tauot sarjojen välillä venähti aivan liian pitkäksi. Ympärillä treenaavat ihmiset antavat myös motivaatiota treeniin. Toisaalta tuolloin ei tarvitse myöskään murehtia muiden reaktioita, vaan voi keskittyä täysin omiin suorituksiin.

      Tilaa kannattaa olla paljon, koska itselläni kului paljon aikaa laitteiden siirtelyyn ja säätämiseen. Esimerkiksi käsipainoissa joutuu aina säätämään painon kun vaihtaa liikettä eikä voi vain ottaa toisia käsipainoja telineestä kun sellaisen käsipainomäärän hankkiminen tulisi kohtuuttoman kalliiksi.

      Kokonaisuudessaan ehdottomasti hyvä vaihtoehto, mutta onhan se selvää, että esimerkiksi maastavetoa ei oikeastaan voi tehdä ja painot pitää muutenkin laittaa todella kevyesti lattialle, jotta lattiaan ei tule vaurioita eikä naapurit häiriinny. Ei ole lainkaan mahdotonta tuikata levytangolla reikää seinään, jossa onkin sitten maksamista jos vuokrakämpässä asuu.

      • yihi

        Näinhän se taitaa olla ettei kerrostalossa oikein voi mitään huipputreenejä vetää.

        Monelle riittää kuitenkin maltillisempikin harjoittelu, ehkä intoakin riittää kauemmin kun ei rehki liikaa... Aika monta kertaa uudelleen aloittaneena olen oppinut myös sen että tottumaton saa liikaa repimällä helposti pitkäkestoisia urheiluvammoja, vuoden kun aluksi välttelee maksimipainoja niin sitten alkaa paikat kestämään paremmin?


    • markool10

      Meille on rakennettu tänä kesänä kotisali kerrostalonasunnon olohuoneeseen. Sali koostuu säädettävästä penkistä, korkeus- ja leveyssuunnassa säädettävästä levytankotelineestä (188-senttinen isäntä pystyy tekemään kyykkyä), levytangosta, levypainoista ja säädettävistä käsipainoista. Myös kahvakuulia on jokunen rivissä.

      Noilla hoituu hyvin peruliikkeisiin (kyykky, penkki, mave, pystypunnerrus, soudut) perustuva treeni.

      Lattialla on tietty hyvä olla kunnon mattoa alla. Lisäksi ajattelin kyhätä puulevystä ja halvasta retkipatjasta tms. lisäsuojiksi jonkinlaiset aluset maastavetoa varten.

    • rmo0c7

      mä en tajua mitä ideaa on röhkiä himassa,kun salilla on kaikki mahdolliset laitteet. Ja joka liikkeestä on monta variaariota että jos joku laite on varattu tekee sen liikkeen toisella tavalla.Tietysti se vaatii vähän asenteen muokkaamista että sen rinnan voi treenata muutenkin kuin penkissä.Lisäksi sillä 50 euroo kuussa pääsee saunaa ja uimaankin kun sali on uimahallilla,tulee lähdettyä himasta ulos,se on myös sosiaalinen tapahtuma.Ja kyllä mua närästäis se rauta määrä himasssa, muutenkaan ole liikaa tilaa.ja usein ne koti laitteet jää nurkkaan pölyttymään.

      • vcxvxcvcxxvcxvx

        Minulla on vanhemmillani:

        Penkki: Tasa, ylävino ja alavino. Penkkiä voi käyttää myös dippipunnerruksiin ja toiseen päähän saa hauislaudan. Samoin penkkiä voi käyttää luonnollisesti myös pystypunnerrukseen.

        Kyykkyhäkki: Pääasiassa kyykkyyn, mutta saatan tehdä tuossa joskus myös penkkiä, jotta raudat varmistavat jos teen kovilla painoilla. Samoin pystypunnerrusta pystyy tekemään tuossa aika mielekkäästi tangolla kun työntää penkin häkin sisälle. Kyykkyhäkissä on myös leuanvetotanko.

        Monitoimilaite: ylätalja, alatalja, peckdeck, reiden ojennus. Tuossa pystyy tekemään liikkeitä myös hauikselle ja ojentajalle.

        Suora tanko: Painoja 180kg

        Käsipainot: Samat painot menee kuin tuohon suoraankin tankoon.

        Mutkatanko: Samat painot menee kuin edellisiin. Toimii myös voimapyörän korvikkeena.

        Selkä-/vatsa-penkki: Aika vähällä käytöllä, mutta toisinaan tulee tehtyä tuossa lähinnä vatsoja.

        Kuntopyörä

        Kyllä minä noilla välineillä aika tasapainoisen treenin saan tehtyä ja nimenomaan vapailla painoilla tehtävän treenin, joka on minusta kaikista luonnollisinta keholle ja samoin myös kokonaisvaltaisinta treeniä lihaksille.

        Tällä hetkellä ei tosiaan ole mahdollisuutta käyttää noita välineitä, joten käyn salilla. Kyllähän tuo salilla käyminen on tosiaan sosiaalinen tapahtuma, mutta kyllä sitä muutakin sosiaalista voi tehdä ja treenata kotona omassa rauhassa. Itse tykkään molemmista vaihtoehdoista, mutta mieluummin ostan laitteet itselleni kuin maksan laitteiden vuokraamisesta. Nuo laitteet kuitenkin maksavat itsensä aika nopeasti takaisin etenkin jos olisi jättänyt tuon kuntokeskuksen ostamatta, joka on periaatteessa ihan turha. Tuo onkin vanhempieni ostos eikä minun.


      • markool10

        No entä kun ei tarvitse "kaikkia mahdollisia laitteita"? Liikkeiksi riittää tosiaan kyykky, penkki, mave, yms. vapailla painoilla tehtävät liikkeet.

        Työssäkäynti ja kamppailulaji 2-4 kertaa viikossa riittävät sosiaaliseen toimintaan hyvin. Lisäksi nämä edellä mainitut asiat kaventavat käytössä olevan ajan määrää niin, että kotisali on hyvä vaihtoehto: ei tarvitse rampata koko aikaa kodin ulkopuolella.

        Jos "päälajini" olisi bodaus/voimailu, kävisin kyllä varsinaisella salilla.


    • home gym

      iteltä löytyy vino/tasapenkki,jalkaprässi,peck deck,ylätalja,alatalja,vatsaprässi,käsipainoja jne kotoa, 2krs luhtitalon yläkerta, syynä tähän oli se että sali missä kävin oli aina niin ruuhkainen että joutuu odottelemaan ikuisuuksia laitteisiin, käytettynä hyväkuntoisena hankittuna hintakaan nuilla ollut mikään päätähuimaama, maksaa ittensä parissa vuodessa takaisin..

    • hyvin pian

      Taitaa kilinästä, kolinasta ja jytinästä tulla häätö...

      • yihi

        Kilinä päivällä tuskin häiritsee, kolinaa ja jytinää pystyy kyllä välttämään vaikkapa paksuilla kumipaloilla telineiden jalkojen alla ja lattiallakin jos on tarvetta. Jos käyttäisin esim. punnerruspenkkiä, varmaan 20 milliä pistäisin kumia jalkojen alle ja hyvin varovasti silti toimisin.

        Mutta kuntokeskuslaitteella pystyn reenaamaan äänettömästi eikä käsipainoistakaan lähde kuin vieno kilinä, suoraan lattialle en niitä koskaan laske vaan välissä on aina telttapatja kaksin kerroin.


      • Anonyymi
        yihi kirjoitti:

        Kilinä päivällä tuskin häiritsee, kolinaa ja jytinää pystyy kyllä välttämään vaikkapa paksuilla kumipaloilla telineiden jalkojen alla ja lattiallakin jos on tarvetta. Jos käyttäisin esim. punnerruspenkkiä, varmaan 20 milliä pistäisin kumia jalkojen alle ja hyvin varovasti silti toimisin.

        Mutta kuntokeskuslaitteella pystyn reenaamaan äänettömästi eikä käsipainoistakaan lähde kuin vieno kilinä, suoraan lattialle en niitä koskaan laske vaan välissä on aina telttapatja kaksin kerroin.

        Kyllä se päivälläkin häiritsee. Monet etätöissä kotona, opiskelevat tai viettävät rauhallisia eläkepäiviä. Monet käyvät myös vuorotyössä. Ilta-tai yövuoron jälkeen on nukuttava päiväsaikaan.


      • Anonyymi

        Ei tule häätöä kilinästä ja kolinasta. Minä valitin naapurista näiden takia, isännöitsijä puolusti miestä kovasti. Sitten tuli ilmi, että ko. mies on myös huumausaineiden käyttäjä, isännöitsijä puolusti edelleen. Minä jouduin muuttamaan pois ko. asunnosta. Naapuri oli jonkunlainen bodari, mutta minä vihjasin, että voisin lyödä miestä turpaankin. Olisi pitänyt lyödäkin.


      • Anonyymi

        asukkaat kärsivät kovista äänistä kuuluu monta kerrosta läpeensä aina jytinä aivan kuin ukkonolma olisi yläkerrassa ,helvettiin moiset vuokralaiset


    • omasali

      Se että laitteet ovat aina käden ulottuvilla ja käyttövapaina, ei tarvitse jonottaa vuoroaan eikä mennä toisen jäljiltä hikisiin laitteisiin istumaan, siinä olisi jo tarpeeksi etuja hankkia omaa välineistöä. Asun nyt kaksiossa kerrostalossa ja olohuoneesta löytyy nostopenkki max. 50 kg:n painoille sekä kaksi levytankoa ja n. 60 kg:n määrä erilaisia painoja, myös käsipainoja. Painolevyt on vinyylipäällystettyjä enkä paukuttele niitä rajusti lattiaan muutenkaan. Makkarissa on soutulaite joka on käytännössä äänetön. Ehkä voisin vielä hankkia vatsa/selkälaudan.

    • bodyweighttikki
    • Anonyymi

      Muutaman kympin halvemmalla saisi kyllä kolmion tuolta laitakaupungilta niin voisi sinne tehdä salin. En minä kyllä tarvisi muuta kuin tangon, painoja, kyykky ja penkkitelineen. Niillä pystyisi reenaamaan ihan riittävän hyvin. Juoksumatto tai kuntopyörä lisäksi niin voisi tehdä aerobisen jos on ulkona koiranilma.

    • Anonyymi

      Mää vemppaan parvekkeella. Siinä hyvä lihatreeni kaikille. Turkkuses tää on maan tapa

    • Anonyymi

      Rajoittaa treenejä! Seuramme paini-/punttisali oli kerrostalon kellarissa asialliset nostolavat ja kumimatot, tosin kovahkot vaimentiminina. Kun porukka alkoi kehittymään niin tuli kielto. Salilla on sen jälkeen ollut mahdollisuus vain lutkutella vempeleillä mutta varsinainen treeni on kielletty.

      Nykyisin käyttämäni sali on talossa jossa katutaso on liikehuoneusto käytössä.
      On kahden lava ja riittävästi levyjä mutta jysäyksiä aiheuttavat harkat on ajoitettava sunnuntaihin. Eikä kyse olen mistään tangon pudottamisesta vaan tiukoille tehtyjen vetojen viimeisen laskemisesta lavalle.
      En ole nähnyt kenenkään edes tempaavan kyykkyyn ja raakanakin niin pienillä, että tanko on hallinnassa.
      Vempelepuoleltahan ei jytkettä kuulukaan.

    • Anonyymi

      Kerran oli ja totesin liikaa tilaa vieväksi ja muutenkin haastetta liikaa rautakiekkojen kanssa, myin kohtuu hinnalla ja aloin treenata salilla.

    • Anonyymi

      Voi onnistua jos alin kerros, jää kolinat pois.

    • Anonyymi

      EI ole hyvä. Yläpuolellani asuu ihminen JYTKE, POMPPIMINEN, HYPPIMINEN. Aloittaa aamulla. Kerrostalo on rakennettu 1913. Tuntuu että tulee katosta läpi. Hakkasin kattoon niin vaan innostuu eli KIUSAA. Tällaisia miehiä Suomessa on. En tiedä mitä isännöitsijä sanoo että asunto on kuntosalina, sen pitäisi olla asunto, koti. Kerrostalossa on ihmisten kodit se täytyy muistaa. Itse käyn kuntoilemassa kodin ulkopuolella. Koti on rauhan, rakkauden, levon, hiljaisuuden, lepäämisen paikka. Erilaisia Kuntosaleja on Suomi täynnä.

    • Anonyymi

      Yläkerrassa pelataan sählyä rullaluistellen..............

    • Anonyymi

      On keittiössä kyykkyteline turvaraudoilla, tanko, painoja ja penkki, joilla teen kyykyt, penkin, leuanvedon, kulmasoudun, pystypunnerruksen ja romanialaisen maven. Salilla käyn ainoastaan tekemässä mavea kerran viikossa tai kahdessa ja teen joka päivä yhden liikkeen, jolloin aika kuluu luokkaa vartti päivässä.

      Koko hässäkkä vie kokoon taitettuna noin 180x80 senttiä tilaa, eli ei tarvitse mitään omaa huonetta eikä aiheuta mekkalaa ainakaan niin paljon kuin vaikka naruhyppely tai imurointi.

      • Anonyymi

        ..tai ei se nyt lattiapintaa noin paljon tietenkään vie, kun kaikki romut mahtuu telineen sisään silloin kun ei ole käytössä.


    • Anonyymi

      Koo tehkää vaan koyisale yemkänykässä laitteita vajaajat ja oysykää koton ns.,terenamassa kännykän kanssa

      Nim.m . 15min tautot on pitkii

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2244
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2087
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe