Kauan sitten oli kaupoissa limonaadia nimeltä Sitruunasooda. Ei ollut niitä kalleimpia. Sitten sen myynti loppui. Kerrottiin, että se kiellettiin.
Kiellettiinkö tosiaan ja jos, niin miksi? Tiedän, että jotkut tekevät kyseistä juomaa ruokasoodasta ja sitruunahaposta ja hyvää se on.
Mistä muuten saa sitruunahappoa sanotaan nyt vaikka kilon pussissa kohtuuhintaan? Apteekissa se ei ole kohtuuhintaista. Ja kyseessähän on mm elintarvikelisäaine, vaikka käytetään sitä teollisuus- ja harrastuskemikaalinakin mm suodatinten regenerointiin, ruosteepoistoon ym.
Sittisuuda
7
439
Vastaukset
- citric acid
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sitruunahappo
himmikaupat = http://www.lintulaakso.net/kallionbasaari/index.php- ota mukaan kauppaan
joku nimi tärppää
sitruunahappo, acido citrico, acide citrique {m}, citronsyra c, Zitronensäure, ácido cítrico, κιτρικό οξύ ν
- tuotekehittelyä
•1 kg mehukkaita herukoita /sitruunaa/Limeä
•6 dl vettä laita vähemmän ja lisää tarjottaessa hiilihappovettä
•1½ tl sitruunahappoa
•4-5 dl sokeria
1.Valmistus
2.Puhdista marjat huolellisesti ja poista pilaantuneet ja huonot
marjat.
3.Huuhtele marjat ja valuta hyvin.
4.Survo marjat ja kaada marjojen päälle vettä sen verran, että ne
peittyvät.
5.Lisää sitruunahappo ja sekoita, kunnes se liukenee.
6.Anna kulhon olla peitettynä kylmässä vuorokauden ajan.
7.Sekoita välillä.
8.Kaada mehu kankaalla vuorattuun siivilään ja anna sen valua
hiljalleen läpi.
9.Lisää sokeri mehuun ja sekoita, kunnes se liukenee.
10.Kaada mehu pulloihin tai rasioihin ja pakasta.
11.Jätä astiaan tilaa mehun laajenemiselle.
Lähde: reetta.net - Laitilan sittis
tuotekehittelyä kirjoitti:
•1 kg mehukkaita herukoita /sitruunaa/Limeä
•6 dl vettä laita vähemmän ja lisää tarjottaessa hiilihappovettä
•1½ tl sitruunahappoa
•4-5 dl sokeria
1.Valmistus
2.Puhdista marjat huolellisesti ja poista pilaantuneet ja huonot
marjat.
3.Huuhtele marjat ja valuta hyvin.
4.Survo marjat ja kaada marjojen päälle vettä sen verran, että ne
peittyvät.
5.Lisää sitruunahappo ja sekoita, kunnes se liukenee.
6.Anna kulhon olla peitettynä kylmässä vuorokauden ajan.
7.Sekoita välillä.
8.Kaada mehu kankaalla vuorattuun siivilään ja anna sen valua
hiljalleen läpi.
9.Lisää sokeri mehuun ja sekoita, kunnes se liukenee.
10.Kaada mehu pulloihin tai rasioihin ja pakasta.
11.Jätä astiaan tilaa mehun laajenemiselle.
Lähde: reetta.netLAITILAN WIRVOITUSJUOMATEHDAS OY MYYNTIKONTTORI
PARRUKATU 2 A
00540 HELSINKI , UUSIMAA
GEO : 60.184580 , 24.968481
Puhelin : 358 9 611526
Faksi : 358 9 611528
www.laitilan.com
- kviikkapokatra
sittisuua hyvää on joo siitä pidän t. pokaatra
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!
Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem903080HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä
Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat692350- 272173
- 791638
Helvetistä ei ole paluuta
Kun ihminen laskeutuu kuolleiden maailmaan, kauhujen valtakuntaan ja tuonelan ovet sulkeutuu kiinni, se on karu tunne ku3881543Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet
Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k591402Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi
Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?891309Järjetön Topi-ilta
Lisää tappiota konkurssipesälle. Miten voi olla mahdollidta , että annetaan järjestää tämä. Sorsakoski pyörii haudassaan231214- 561149
- 481084