Täytekakun täyte ideoita?

amatööri

Ajattelin tehdä syntymäpäiväkakun, mutta en millään keksi millasen koristelun tai täytteen tekisin ! ajattelin jotain vaniljarahkaa väliin ja sivuille kermavaahtoa, mutta mitä sinne muuta voi tehä? En oo koskaan ennen ees tehny ite kakkua niin jotain mahd. yksinkertaista kuitenki. olisko persikanpaloja ja jotain pakastemarjoja ? mitä siihen pinnalle voisi laittaa? Ajattelin kinuskia, mutta tuntuu ettei se oikeen onnistu kuitenkaa. ideoita ? ei mielellään kuitenkaa mitään suklaata..

26

7937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kakkumestari

      Kinuski on äärettömän helppo tehdä. Mä teen aina kuohukermapurkin kyljestä löytyvällä ohjeella ja hyvää tulee! Eli 3,3 dl kuohukermaa ja 2 dl fariinisokeria kattilaan. Keitetään kunnes kiehahtaa ja sit annetaan kiehua hiljalleen n. 10 minuttia, välillä sekoitellen. Lopuksi vielä kiiltoa antamaan 1 tl voita sekaan.
      Tuolla ohjeella kun olen tehnyt kakkujen päälle kinuskin, olen saanut joka kerta onnistumaan ja aina on tullut paljon kehuja.

      Kinuskin kanssa sopii täytteeksi kaikkein parhaiten puolukka- tai karpalomousse. Mutta jos ei halua moussea tehdä, voi laittaa vaikkapa omenahilloa tai päärynäsosetta väliin. Kunhan muistaa, ettei tee täytteestä liian makeaa, koska kinuskissa riittää jo makeutta.

      Tsemppiä ekan kakun kanssa väkertämiseen :)

      • Leipuriammatti

        Varmempi ja toimivampi ohje, joka löytyy muuten myös ammattilaisjulkaisuista on samassa suhteessa kermaa ja fariinisokeria. Eli 2dl kermaa 2 dl fariinisokeria. Sinulla on aika paljon suhteessa tuota kermaa, kunnolla kiehuttamalla voi onnistuakin, mutta voipi jäädä löysäksikin.


      • kondensoitu maito
        Leipuriammatti kirjoitti:

        Varmempi ja toimivampi ohje, joka löytyy muuten myös ammattilaisjulkaisuista on samassa suhteessa kermaa ja fariinisokeria. Eli 2dl kermaa 2 dl fariinisokeria. Sinulla on aika paljon suhteessa tuota kermaa, kunnolla kiehuttamalla voi onnistuakin, mutta voipi jäädä löysäksikin.

        Idioottivarma resepti kinuskiin on ostaa kondensoitua maitoa purkillinen, keittää koko avaamatonta purkkia puolitoista tuntia vedessä ja tadaa, sinulla on ihanan kermaista kinuskia.

        Et voi epäonnistua. Muista vain seurata vesitilannetta että ei pääse haihtumaan kaikki pois. Älä myöskään avaa kuumaa kinuskipurkkia heti; paine ampuu kuumaa kinuskia päällesi. Odota siis että jäähtyy.

        Kondensoitua maitoa löytyy hyvin varustelluista elintarvikeliikkeistä.


    • äiti leipoo

      Nyt kun vielä on marja-aika, niin hyvän täytteen saa yksinkertaisesti
      kostuttamalla vähän kakkulevyjä väliin siivutettua mansikkaa, (voi sokeroida
      hieman) ja vatkattu kerma rahka.
      Päälle kokonaisia mansikoita ( vaihtoehtoisesti vadelmia ja mustikoita ) päälle
      hyytelösokerista kiille ja reunoille kermaa.

    • Passionaari.

      En tiedä missä asut, mutta jos kaupasta löytyy passion-hedelmää tai tiivistettä niin menestys on taattu.

      Passion-hedelmä on kypsä kun se ruttuinen. Leikkaat halki ja lusikalla hedelmäliha talteen. Täytekakkuun tarvitset noin 10 - 15 hedelmää.

      Tämä siis täytteeksi.

      Varmasti yksi maailman parhaista hedelmistä.

    • Ruokabloggaaja
    • Täyskäri

      Se vaniljarahka väliin ja kermavaahto sivuille ja päälle,sekä ne persikkapalat ja
      pakastemarjat on oikein hyvä ja riittävä.Viinirypäleetkin käy persikoiden kanssa,jos
      tykkää laittaa.

    • Leipuriammatti

      Laita väliin sitruunarahka-kermavaahto seos, johon olet sekoittanut mariannerouhetta ja omana kerroksenaan mansikkahilloa.
      Tulet yllättymään !

    • N

      Empä taida

    • :)

      sitruunakreemi on tosi hyvää kakun välissä

    • Zinuski
    • cakewishes

      Todella simppeliä ja herkullista kerman kanssa kakun välissä on itse tehty hillo! esim. DanSukker.fi

    • raikas kakku

      Raikas ja hyvä kakkutäyte tulee myös hedelmäcocktailista (valuta ja pilko vähän pienemmäksi), liemen käytän kostutukseen vähän vedellä laimennettuna, päälle teen koristeet ananasrenkaista, viinirypäleistä ja kirsikoista, hyytelösokerilla kiille pintaan.

    • Hyvää

      Synttärikutsuilla tarjottiin täytekakkua, jonka välissä oli ainakin valkosuklaa-lime-rahkaa ja päällä mansikoita ja kermavaahto. Mahdottoman hyvää.

    • helppoa kuin mikä

      Vähällä vaivalla ja nopeasti pääsee, kun ostaa kaupasta valmiit kakkupohjat. Kostuta pohjia vaikkapa mehukatilla tai muulla kaapista löytyvällä mehulla. Väliin mansikkahilloa ja muussattuja banaaneja sekä kermavaahtoa. Lisäksi kermaa sivuille ja päälle. Kakun päälliosaa voi koristella vaikkapa nonparelleilla, puolikkailla mansikoilla tai erilaisilla karkeilla kuten suklaarakeilla. Ei välttämättä kovinkaan erikoista, mutta toimii aina :)

    • tunafishlover

      tonnikala on täytekakussa parasta mitä tiedän

    • Jauskista

      Ei ei ja vielä kerran ei. Älä laita säilykehedelmiä, älä laita hilloja äläkä banaania ainakaan sellaisenaan. Pakastemarjoista paras on vadelma, mutta muista että kotimaisia jotta kukaan ei saa listeriaa. Ota pakkasesta, murenna jäisenä, ripota hiukka sokeria ja laita väliin. Lisänä voit laittaa jotain vaahtoa; vanilja, mansikkakerma, pähkinävaahto tms. Tarpeet löytyy joko maitohyllystä tai kuiva-ainehyllystä jauheena. Banaania jos laitat niin käsittele kevyesti tuoreella sitruunamehulla. Silloin ei mene löllöksi eikä mustu.

    • hyvää on

      Olen saanut hyvän täytekakun ja helpolla kostutan pohjat maidolla väliin kermavaahtoa ja kinuskivanukasta (kaupasta valmiita purkkeja0,35e) päälle kermavaahtoa ja valmis kinuskikastike kaupasta ostettua.Parasta kun antaa olla kylmässä tunnin ennen nauttimista ja kaikki aina kehuu ja haluu tietää miten tehty.

    • Mies -58

      Jos teet suklaapohjaisen kakun niin väliin appelsiini marmelaadia ja banaania päälle kermavaahtoa ja persikan paloja. Kakun kostutus maidolla. On varmasti hyvää

    • Leipuri

      Seuraavalta sivulta löytyy reseptejä täytekakun koristeluun.

    • sirpaaaam

      Tein itse aina niin, että maito-vaniljasokeri kostukkeeksi kakkuun ja sitten mansikkahilloa (mieluiten itse tehtyä) ja kevyesti sokeroitua kermavaahtoa mansikkahillon päälle. Kesäisin totta kai tuoreita mansikoita vielä sen hillon päälle viipaleina. Pakastemansikoista saa ihanan ja raikkaan kakun täytteen kun vetää hieman jäiset marjat tehosekoittimella soseeksi, lisää vatkattua kermaa ja liivatetta pienen määrän. Nätti vaaleanpunainen väri ja liivate auttaa pysymään kakun välissä. Käy myös koristeluun, esim. pursotuksiin ruusukkeita yms. kakun päälle. Banaania en itse käytä kakuissa, menee vetiseksi ja muuttuu ruskeaksi kakun välissä.

    • hei minä laitan aina banaania ja kermavaahtoa.koristella voit vaikka niin et pursota ruusekkeita reunoille ja keskelle sitten sellaisena ryhmänä.Pursota myös lehtiä.Ja välipaikkaan voit laittaa nomparelle jä tai suklaa lastuja tai manteli ti pähkinä lastuja .reunoille voi heittää vaikkak maissihiutaleita tai riisimuroja.

    • leipuri
    • Useasti valmistettu

      Amiksen reseptissä tulee yhteen väliin hienoksi hakattuja sekahedelmiä (valutettuna) ja kermavaahtoa. Toiseen väliin aprikoosimarmeladia ja banaani viipaleita. Kostutus hedelmätölkin liemellä, jossa sitruunanmehua. Nejlän munan pohjaan pieni pilttiputkillinen kostutusta on sopiva.

      Päälle voit laittaa hedelmiä, niin ettei pohjaa näy ja levittää kiilteen mehusta ja liivatteesta.

    • leipurityttönen

      itsellä muodostunut suosikkitäytteeksi tällainen: vispaat ensin 1,5 dl vispikermaa ja siihen sekoitat vain 100g mascarbone-juustoa ja tomusokeria maun mukaan :)

    • Tässä esimerkkejä

      mustikkahilloa, suklaalevitettä ja vaniljavispiä.

      tai kuningatarhilloa, banaanisiivuja ja suklaa-kermavaahtoa.

      tai mansikkahilloa ja vaniljakreemiä.

      Mitä tahansa voi laittaa kakun väliin, vain mielikuvitus on rajana!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3269
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3001
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2278
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1504
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1447
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1345
    Aihe