Omenaa monipuolisesti

Kun nyt näyttää tulevan omenia runsaasti, tuli mieleen, miten niitä voisi käyttää hyväksi pääruoan valmistukseen. En ole kiinnostunut jälkiruoista. Kyseessä on talvilajike. Voiko niitä paistaa pannulla esim. pydärin lisäkkeenä tms.
Vinkkejä kehiin.
Ilmoita


3 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Kuulostaa ihan hyvältä tuo paistettu omena pyttipannun lisäkkeenä. Itse tein vähän aikaa sitten perunasalaattia, johon laitoin keitettyä perunaa, sipulia, kapriksia, omenaa ja öljykastikkeen jossa öljyä, sitruunanmehua, suolaa ja valkopippuria. Oli hyvää. Tuolla joku ehdotti että omenista voi tehdä sipsejä kuivurissa. Joskus olen tehnyt myös puolukka-omenahilloa pääruoan lisäkkeeksi. Jauhemaksapihveihin myös sopii soseutettu omena.

http://blogivirta.fi/blogit/343725-puolukka-omenasalaatti-pohla-ounasalat-vege?show=1

http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/joulukuu_2011/fi_FI/omena-taatelimureke/

http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/paaruoka_p/fi_FI/possu-omenapata/

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/99832-jouluinen-omena-kinkkupannu

http://www.valio.fi/koekeittio/teemat/omenaherkkuja-loppukesan-kunniaksi/

http://keskustelu.suomi24.fi/node/6258966
1 VASTAUS:
Kiitos hyvistä vinkeistä. Tuo possu-omenapata voisi olla kokeilemisen arvoinen, kun se koostuu melko perustarpeista. Uuniomenathan tietenkin ovat helppoa jälkiruokaa.
+Lisää kommentti
Olen itse laittanut omenasosetta jopa perunamuusiin ja hyvää oli. Sopii myös juuressoseeseen. Peruna-lanttu-porkkana-omenamuusi on kanssa ihan hyvää. Ja ihan ruisleivän päällä, ohuita omenaviipaleita ja juustoa.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Omenaa monipuolisesti

Kun nyt näyttää tulevan omenia runsaasti, tuli mieleen, miten niitä voisi käyttää hyväksi pääruoan valmistukseen. En ole kiinnostunut jälkiruoista. Kyseessä on talvilajike. Voiko niitä paistaa pannulla esim. pydärin lisäkkeenä tms.
Vinkkejä kehiin.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta