Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lontoon Olympialaiset 2012 - Suomen menestys, tulevaisuus?

Mitalitonsuomi2016

Ihmetyttää miten suomessa ollaan kolmesta mitalista (2 pronssista,1 hopea) erityisen tyytyväisiä "Olympiakomitean tavoite täyttyi"

Miksi ei kukaan mediassa / Olympiakomiteassa tunnusta sitä faktaa että kokoajan ollaan menossa huonompaan suuntaan ja nopeasti. Joku jossain sanoinkin osuvasti että suurinosa suomessa lähtee olympialaisiin harrastamaan liikuntaa.

Mielestäni pitäisi keskustella reilusti siitä että mikä on kun ei pärjätä, kuka vastuuseen ja mitä tehdä tilanteen korjaamiseksi - ainaisen "me kaikki ollaan voittajia" tyyppisen mantrailun sijasta!

18

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -

      Eihän urheilujohto aivan ollut tyytyväinen menestykseen, kuten eilen uutisissa todettiin. Virallinen tavoite täyttyi, mutta alisuoriutuminen huolestuttaa johtoa.

      Myös mediassa moni toimittaja on todennut kolumnissaan, että huonompaan suuntaan mennään.

      Ja on keskusteltu siitä, miksei pärjätä. Keinot vai taitavat olla vähissä...

    • Lisää rahaa ja valtaa

      Suomen olympiakomitean hallinnon pitäisi saada lisää rahaa että hallinto voi keskittyä hallintoon, valmennus valmennukseen ja urheilijat urheiluun. Voitaisiin perustaa erillinen urheiluministeriö jonka urheiluministerin alaisuudessa toimisi ministeriö ja eri lajiliitot olisivat ministeriön tulosvastuullisia osastoja päälliköineen. Urheilijat toimisivat työsuhteessa tai virkasuhteessa riippuen menestyksestä. Näin varmistettaisiin tämän maan urheilun menestys.

      • citius altius fortius

        Samaa mieltä. Nykyinen valmennuspäällikkö voisi olla ministeriön kansliapäällikkö. Tällä tavalla saataisiin lajiliitot ruotuun ja esim MM-lätkän tulot myös muiden lajien urheiluhallintoa rahoittamaan. Urheilijaeläkkeiden ja lääninurheilujoiden nimittäminen voisi myös hoitaa tämän uuden ministeriön kautta.


    • kaikki vaihtoon

      Jos ja kun menestystä haetaan, niin mitalitavoitteen pitäisi olla huomattavasti korkeampi. Joka lajiryhmälleon asetettava mitalitavoite! vähempi on huijausta!!!
      Sukulaiskansa Unkari menestyi paljon paremmin ja tuskinpa heidän urheilijoitaan tuetaan enemmän kuin meidän vastaavia. Niemi-Nikkola ihmettelee alisuorittajista, no olisi lähettänyt kisoihin vain esim A-rajan useammin ylittäneet urheilijat. Suomalaiset urheilijat aina hakevat jotain ihmeellistä "piikkiä" tuloksiinsa arvokisoissa. Aiko moni mitalisti on sellaisia, jotka pärjäävät koko kilpailukauden aikana. Tässäkin olisi korjaamisen paikka. Toisaalta mitä tuolla "piikillä" tarkoitetaan? Urheilumme historia osoittaa muitakin määritteitä kuin "tulospiikkiä".

      Nuorten kisoissa menestyville taattava kahden olympiadin aikana tietyt tuet valmennukseen ja leireihin. Yli 26 vuotiaat hankkikoot menestyksellään tarvittavat rahat valmentautumiseen. Ja menestyksen mukaan sitten näille vanhemmille urheilijoille rahaa. Nyt puuttuu se intohimo, jolla kansainvälistä menestystä haetaan!

    • Asiantuntija*

      On sääli, että Suomen olympiakometia on luovuttanut urheilun suhteen.

      Tavoite määriteltiin kolmeen mitaliin ja kuuteen pistesijaan eli kaikenkaikkiaan siis kuusi kilpailijaa toivottiin kymmenen parhaan joukkoon. Tämä tavoite on tilastollinen todennäköisyys, sillä aina tähän päästään myös sattumien kaupalla.

      Tämä "tavoite" ei siis ollut mikään tavoite, vaan tilastollinen todennäköisyys. Tämä merkitsee sitä, että Suomen olympiakomitea on luopunut kehittää Suomen urheilua. Suomalaisten kohtaloksi jää siis seurata vain muiden maiden menestystä ja niistä iloita - kuka nyt sitten iloitsee. Olympiakometia juhlii sitten omissa kammareissaan kansan rahoilla.

      Tärkeää olisi, että tavoite olisi kunnon tavoite. Suomen olosuhteissa se merkitsisi kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia ja vähintään 10 pistesijaa. Tämä olisi vastuullinen tavoite. Näin menetellen voisimme saada nuoret urheilemaan tosissaan ja myös aidosti harjoittelemaan. Nyt kun ei ole aitoa tavoitetta, niin mitään pyrkimystäkään menestymiseen ei enää ole.

      Urheilujohtajien pitäisi tuntea tässä vastuunsa, sillä näin saataisiin myös Suomen nuoriso liikkumaan kun he nyt enimmän osin vain tuhoavat fysiikkansa ja psyykkeensä tietokoneiden ääressä. Liikunta on hyvä lääke myös masennuksen torjuntaa, mikä rampauttaa monta tuhatta nuorta vuodessa loppuelämäksi.

    • Huolestunut2016->

      Nykyisen Olympiakomitean pitäisi joutua reilusti vastuuseen, eli vaihtoon koko porukka - kaikenlaista hiihtäjää riittää ylimillä valmennustasoillakin, esille voisi nostaa vaikka tämän uimavalmentajan joka häpeämättä kiertelee ja kaartelee puheesaan juurikin "Olemme kaikki voittajia, vaikka täällä ei mahdollisuuksiakaan olekkaan, vai olisikohan?" tyyppistä tekstiä. Uimavalmennuksen sijasta suosittelen poliitikkon uraa.

      Itseäni myös ihmetyttää että mihin tämä suomen painitaito on kadonnut? Käsittääkseni suomessa on vielä seuroilla erittäin hyvä osaaminen ja ovat ilmeisen suosittujakin lasten keskuudessa! Mihin tippuu kaikki osaajat?

      Huolestuttaa tämä suomen urheilun tulevaisuus.. Miksi enää tukea omaa lastansa kilpailemaan koulun liikuntatunteja pidemmälle, kun tietää että suomessa ei sellaista osaamista ja valmennusta ole joka mahdollistaisi huippu-urheilussa pärjäämisen, vaikka lapsella siihen potentiaalia ja motivaatiota olisikin?

    • hkhk

      Olympialasiin ei myöskään pidä lähteä "hakemaan kokemusta" vaan kun on sitä varten harjoiteltu on oltava kaikki pelissä ja vähän yli joka suorituksessa.

    • kiritikko

      Kisoissa on paljon turisteja. Onkohan Hanna-Mari Seppäläkään reenannut uintia moneen vuoteen kunnolla. On vaan reenaavinaan, jotta sponsorisopimukset rullaavat. Sitä paitsi, lähes koko Suomen takavuosien "untimenestys" saavutettiin 25 metrin altaassa, kun muut eivät siihen räpiköintiin panostaneet. Vielä räikeämpi tapaus on Palander, joka on uunottanut suomalaisia urheilutoimittajia vielä pidempään.

    • SadbutTrue

      On tietenkin helppo syyttää yksittäisiä urheilijoita milloin mistäkin suorituksista, mutta oikea syy ja huoli lepää juurikin siellä ylemmillä johtovalmennustasoilla. Miten on mahdollista että meillä on "Turisteja" harrastamassa liikuntaa olympialaisissa! Miten voi olla mahdollista että "huippuvalmentajiemme" arviot pärjäämisestä ovat täysin vailla totuuspohjaa!
      Miten voi olla mahdollista että urheilijat, valmentajat ja lehdistö ovat tyytyväisiä ja jopa ylpeitä näistä "Ei minulla mitaleille mahdollisuuksia ole mutta menen ihan kokemuksia hakemaan" lausunnoista. SURULLISTA! Alas ollaan tultu!

      Tässä pohjoisessa ja kylmässä maasamme jääkiekko näyttää olevan ainoa laji jossa huipulle asti yllämme. Nyt ja tulevaisuudessa - valitettavasti!

    • uutta voimaa

      Auttaisiko jos olisi enemmän osanottajia ja useammassa lajissa. Meillähän ei ollut yleisurheilussa muuta kuin yksi 3000 m estejuoksija, neljä keihäänheittäjää (joista yksi on nainen) ja maratonissa ja kävelyissä muutama.

      Pitäisi olla tyyppejä jotka hanskaa pikajuoksun ja viestit, kuulantyönnön, moukarin, kiekon heiton, pituushypyt ja kolmiloikat. Tarvitaan meidän omia Usain Bolteja ja Jessica Ennisejä.

      Pelkällä keihäällä ei pärjätä vaikka sitäkin tarvitaan.

      Uintiin tarvitaan uusia tyyppejä, missä ovat Suomen Michael Phelpsit ja Ruta Meilutytet?

      Soutuun tarvitaan uutta voimaa.

    • Isoluuta!

      Urheilujohtajat muistavat mainita, että "tavoitteisiin päästiin". Ovat sen verran realisteja, että tiesivät laittaa tavoitteensa niin alas kuin mahdollista.

    • Nykyisessä ammattiurheilun kivikovassa maailmassa ei voi kummemmin pärjätä, ellei huippu-urheiluun satsata huomattavasti rahaa. Pienillä valtioilla taloudelliset resurssit ovat rajalliset.

      Eivät kaikki muutkaan pienehköt maat hääppösesti pärjänneet: Bulgaria, 7 milj. asukasta, sai kaksi mitalia ja Itävalta, 8 milj. asukasta, jäi kokonaan ilman mitaleita. Toisaalta Jamaika, 2,8 milj. asukasta, sai 12 mitalia ja Uusi-Seelanti, 4,2 milj. asukasta, 13 mitalia. Australiassa on asukkaita 4 kertaa enemmän kuin Suomessa. Mitaleita se sai 12 kertaa enemmän.

    • 6699

      Kilpailu maailman huipulla on aina ollut kovaa, ei se siitä mihinkään ole muuttunut. Kaikkien aikojen parhaat suomalaiset yleisurheilijat olisivat menestyneet ihan hyvin näissäkin kisoissa. Suomen urheilun johto on vain hukannut pari sukupolvea ja keskittynyt johonkin muuhun.

    • -

      Esim. Australia ja varsinkin Jamaika ovat selkeästi kesäurheilumaita, joissa kesälajeja voidaan treenata melko hyvissä oloissa läpi vuoden.

      Suomessa talvilajit vetävät suurimman osan urheilun harrastajista ja rahoista. Etenkin siis se yksi talvinen joukkuelaji.

      • 6699

        Ennenvanhaankin suomalaiset huiput viettivät talvikaudet etelän lämmössä harjoitellen. Nykyisen se asia on entistä helpompi järjestää.


      • -
        6699 kirjoitti:

        Ennenvanhaankin suomalaiset huiput viettivät talvikaudet etelän lämmössä harjoitellen. Nykyisen se asia on entistä helpompi järjestää.

        Mahtaako olla sama asia se, että asuu lämmössä ja että käy leireilemässä lämpimässä maassa.

        Kyllä leireilyssä luullakseni menee energiaa paljon muuhunkin kuin harjoitteluun.


    • Antero

      Eikö suomalasilla olekaan valmentajia? Katsokaa Nikkasen asentoa riman päällä ja verratkaa muihin huippuihin. Niin ihana kuin Minna onkin ei tuossa asennossa voi onnistua.

    • dkoko341

      Kun olympialaisiin lähdetään, haetaan voittoa. Useimmat kuitenkin lähtee kisoihin tavoitteella "Jos pääsen 100 sakkiin olen tyytyväinen". Tällaiset urheilijat voisivat jättää kotiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe