Kuinka pitkille matkoille lukkopolkimet/varvaskoukut soveltuu

Maallikko pyöräilijä

Tällä hetkellä pyöräilen paljon kodin ja koulun väliä. matka on yhteen suuntaan 6 kilometriä, tämän matkan olen pärjännyt ihan hyvin ilman mitään lukkoja. Mutta minulla on muutto edessä ja matkasta tulee yhteen suuntaan 10 kilometriä.

Mietin vain sitä tuovatko lukkopolkimet/varvaskoukut lisää tehokkuutta ja mukavuutta rattaiden pyörittämiseen vai ovatko nämä turhia härpäkkeitä tällaisella matkalla?

15

1930

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alkup. Maantiepyöräi

      Itse en viitsi ajaa enää metriäkään ilman lukkoja. Mukavuus on niin paljon suurempi.

      Mutta tuossa tilanteessa kannattaa harkita ensimmäisten lukkopolkimimen hankkimista. Lukkopolkimet ovat turvallisemmat kuin häkit. Lukkopolkimesta saa jalan varmasti irti nopeasti, kun häkki taas voi olla todella haasteellinen irroitettaessa.

    • alkup.tuna

      Lukkopolkimilla saa tehokkuutta, jos osaa pyöritystekniikan. Mukavuus, kengistä puhuttaessa, on kiinni monesta muusta asiasta kuin lukoista.

      Itselläni vaihtu toimipaikka nyt syksyllä, työmatka on yhteen suuntaan 15km. Hyvin olen pärjännyt ihan avopolkimilla ja normi lenkkareilla, ovat mukavat jalassa. Tehokkuudesta en niin perusta, tuo 15km menee 45 min, riittää minulle.

      Jos sun pyöräilyt rajoittuvat tuohon koulumatkaan, 20km/päivä, niin aika turhaa satsata lukkiksiin. Ei niistä tosin haittaakaan ole, joten komsii komsaa.

    • inssi'

      Minulla on työmatka 16 km suuntaansa, jota ajan sulan maan aikana. Muutaman vuoden olen polkenut Bilteman lukkopolkimilla. Ne ovat paremmat kuin lenkkarit, koska kengän pohja on jäykkä. Lisäksi pedaalin toisella puolella ei ole lukkoa, joten polkea voi tavallisillakin kengillä. Koko satsi, siis kengät ja pedaalit sekä klossit maksoivat yhteensä noin 80 euroa. Pyöritystekniikkaa en tietenkään osaa, mutta ylämäessä nousukahvojen avulla saa kummasti tehoja irti.

      Suosittelen.

      • Joo, siis ei

        Kadenssimittari auttaa pyöritystekniikan omaksumisessa. Yhden kesän kun ajelee 90 - 100 rpm, niin tekniikka on jo paljon parempi.

        Kun haluaa oikeasti harjoitella tekniikkaa, niin esimerkiksi toisen jalan irroittaminen hetkeksi polkimesta on hyvä harjoite.


    • Pomppukeppi

      Kouluun en lukkiksilla ajaisi vaikka muuten niitä aina suosittelenkin. Pyöräilykengät, varsinkaan hyvät, eivät ole mitkään yleiskengät joilla olisi hyvä hengata koulussa. Jos et ihan erityisesti halua aina rahdata kaksia eri kenkiä mukana ja vaihtaa niitä jatkuvasti, en pidä lukkiksia tuolla matkalla vaivan arvoisina. On eri asia jos käy töissä joissa on yleensä joku pukuhuone ja kaappi jossa voi helposti säilyttää työkenkiä ja moni vaihtaa vaatteita joka tapauksessa.

      • talvipolkija

        itse ajan kanssa kaikki ajot lukkopolkimilla ja suosittelen noinkin pitkään ajoon. pyöräilykengissä on muutamia yksityiskohtia jotka parantavat ajotuntumaa. Jäykkä pohja välittää voiman polkimeen, jos kengissä on nauhat on niissä yleensä joku varmistus, esim tarra, joka estää nauhojen kiertymisen kampiin.

        Lisäksi pyöräilykengät eivät ole kengiksi mitenkään kalliita ja jotkut kengäthän jalassa pitää olla. lisäksi investointi kestää vuosia.


      • Pomppukeppi
        talvipolkija kirjoitti:

        itse ajan kanssa kaikki ajot lukkopolkimilla ja suosittelen noinkin pitkään ajoon. pyöräilykengissä on muutamia yksityiskohtia jotka parantavat ajotuntumaa. Jäykkä pohja välittää voiman polkimeen, jos kengissä on nauhat on niissä yleensä joku varmistus, esim tarra, joka estää nauhojen kiertymisen kampiin.

        Lisäksi pyöräilykengät eivät ole kengiksi mitenkään kalliita ja jotkut kengäthän jalassa pitää olla. lisäksi investointi kestää vuosia.

        "ja jotkut kengäthän jalassa pitää olla. "

        Minusta pyöräilykengät eivät kuitenkaan ole ne kengät joita haluaisin pitää jalassa silloin kun en polje. Harva pyröräilykenkä on erityisen hyvä kävellä eikä klossikaan välttämättä tykkää jos niillä kävelee paljon vaikka sorapintaisella pihalla.

        Mutta kuten jo sanoin, pyöräilykenkä on se paras vaihtoehto pyöräilyyn. Koulussa käytettäväksi yleiskengäksi se taas ei ole hyvä. Ja sehän on alkuperäisen kysyjän tapaus jos hän ei sitten jaksa aina vaihtaa kenkiä kouluun tullessa ja taas uudestaan kotiin lähtiessä.


    • Maallikko pyöräilijä

      Joo taitaa tää lukko polkimen osto jäädä nyt vähäksi aikaa ostamatta. mietin sitä että en oikein jaksa rahaata kahta paria kenkiä koulussa. Muuttokaan ei ole vielä tullut joten katotaan miten sen matkan jaksaa polkea.

      Mutta entä siten nämä häkit ovatko ne liian riskit ja epäkäytännölliset vai sopisivatko ne paremmin tähän käyttöön.

      • talvipolkija

        Hommaa sivulaukut, niin tavaraa kulkee mukavasti mukana eikä selkä hikoa.

        Itse olen aikoinani lentänyt pyörän kanssa voltin kun en saanut jalkoja häkeistä irti äkkitilanteessa. Mieluummin käyttäisin tavallisia polkimia, jos ei lukkopolkimia olisi mahdollista käyttää.


      • Ne varvaskoukut on melko helppo laittaa ja ottaa pois polkimista. (Polkimissa on syytä olla paikka koukkujen ruuveille.) Kokeilemalla tietää mitä niistä tykkää. Vanhat varvaskoukut voi saada jostain ilmaiseksi (yhdet ylimääräiset on vanhojen osien laatikossa).

        Itse en pidä niitä liian vaarallisina. Riippuu kengästä miten helposti se lähtee koukusta ja hihnan alta pois. Jos hihna on löysällä, niin kenkä irtoaa helposti pois, mutta kenkä kuitenkin pysyy kohtuullisen hyvin kohdallaan.

        Maastopyörään en niitä laittaisi. Koukut jäisivät kuitenkin kiinni johonkin oksaan, kun hetkellisesti ajaa koukut alaspäin... Oma epäkäytännöllisyytensä niissä on verrattuna lukkopolkimiin. Pidemmällä matkalla ihan toimivat (jos vaihtoehtona ei ole lukkopolkimia). Tylsät irroitella liikennevaloissa. Käyttö vaatii lukkoja enemmän totuttelua? kun poljin menee aina "väärinpäin" luonnostaan.


    • neuvoton345

      Olen vähän pettynyt. Minulla on nyt käytössä pyörä (en ole aloittaja), jossa on varvaskoukut, mutta miten niitä pitäisi käyttää? Ne juurikin kun asettuvat "väärälle" puolelle, jolloin jalkaa ei saa sisälle ellei koukkuja jätä hyvin löysälle. Laitetaanko oikea jalkaa sisään jo ennen liikkelle lähtöä ja vasen jalka myöhemmin vauhdissa? Eivätkö nuo ole todella hankalat juurikin liikennevaloissa, ei irroituksen takia vaan kun pitää saada jalka takaisin sisään liikkelle lähtiessä?

      Lisäksi tuntuvat huonoilta jalan asennon suhteen, kun asettavat jalan niin, että polkeminen tapahtuu päkiöillä eikä jalkapohjan keskiosalla, tuntuu että osa voimasta katoaa? Pitäisikö vain vaihtaa takaisin avopolkimet vai enkö vaan osaa?

      • LZ 127

        ”Lisäksi tuntuvat huonoilta jalan asennon suhteen, kun asettavat jalan niin, että polkeminen tapahtuu päkiöillä eikä jalkapohjan keskiosalla, tuntuu että osa voimasta katoaa?”

        Polkemisen kuuluukin tapahtua päkiöillä eikä jalkapohjan keskiosilla. Satula liian matalalla?


      • Pomppukeppi
        LZ 127 kirjoitti:

        ”Lisäksi tuntuvat huonoilta jalan asennon suhteen, kun asettavat jalan niin, että polkeminen tapahtuu päkiöillä eikä jalkapohjan keskiosalla, tuntuu että osa voimasta katoaa?”

        Polkemisen kuuluukin tapahtua päkiöillä eikä jalkapohjan keskiosilla. Satula liian matalalla?

        "Polkemisen kuuluukin tapahtua päkiöillä eikä jalkapohjan keskiosilla. Satula liian matalalla?"

        Voi olla tai sitten kirjoittaja on vain tottunut polkemaan jalan keskiosalla ja lihasmuisti on tottunut sellaiseen polkemistapaan. Silloin vaihto vähän erilaiseen kuormittaa lihaksia eri tavalla kuin ennen ja polkeminen tuntuu silloin luonnollisesti raskaammalta. Oikea polkemistekniikkaa (=päkiöillä polkeminen) kannattaa kuitenkin tietysti opetella sillä se on todellisuudessa se tehokkain ja jalkaa vähiten rasittava. Äkkiä ne jalat tottuvat siihen.


    • Joo, siis ei

      Kannattaa vaihtaa lukkopolkimiin ja pyöräilykenkiin.

    • Anonyymi

      Näkyykö se lihasten muodossa, että käyttääkö lukkopolkimia vai ei? Pakarat, reidet, pohkeet ja tarkemmin pienissäkin lihaksissa?

      Löysyttävätkö lukkopolkimet esim. polvien sidekudoksia ja voivat siten aiheuttaa nivelkipuja- ja vaurioita, varsinkin jos omaa valmiiksi yliliikkuvat nivelet?

      Alaspäin polkaistessa niveltyynyt saavat hyvää painorasitusta ja ylöspäin vaiheessa taas vedetään lihaksilla, nivelillä ja sidekudoksilla ilman, että painoa on? Eli tapahtuu sidekudosten venymistä tai joutuu jännittämään lihaksisiaan venymisen estämiseksi? Kun ei käytä lukkoja, tapahtuu nievelnesteiden vapaata pumppautumista, voitelua, paremmin ja lihakset saavat tiheästi, joka pyöräytyksellä, lepohetkiä, mikä parantaa aineenvaihduntaa ja estää hapoille menemistä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe